בית פורומים שידוכי חרדים

צריכה עצה דחוףףףף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/2/2007 22:32 לינק ישיר 
צריכה עצה דחוףףףף

שלום לכולםם...!
אני בת 19 וחצי חוזרת בתשובה(לזרם החרידי) והתחלתי כבר לצאת לשידוכים
הכרתי בחור חסיד ברסלב אבל אמיתי לא מהקופצים כן... גם הוא חוזר בתשובה
כבר נפגשנו 4 פעמים פעם 1 בבית השדכנית(היא מכרה שלי )
פעם 2 נפגשנו בגן בבני ברק פעם 3 הלכתי עם חברה לכותל והיא נפגשה שם גם עם השידוך שלה
שהם חברים הוא והשידוך שלה ואחרכך היה נורא קר אז חיפשנו מקום שנוכל לשבת
והנהג מונית לקח אותנו לבית קפה של חרידים דתיים חילונים ביחד עם מוזיקה של חילונים ומלצריות
שניגשות לא מלצרים
טוב נשארנו שם כי לא היה ברירה קצת התלוננו על המוזיקה אבל נשארנו שם ולא ראיתי כאילו שהוא מבואס או משהו
טוב אני שמעתי מהחברה שלי שהוא אמר לחבר שלו איזה מקום הלכנו ומה זה איך ישבנו שם בכלל
בסדר .
פגישה רביעית נפגשנו שוב אצל השדכנית בבית ומה הוא אמר לי איך הלכנו למקום הזה מה זה ופיתאום הוא התחיל לדבר
ככה שהאישה והבעל לאצריכים לצאת כמעט מהבית ובכלל לא צריך לעשות קניות כמו אלה שעושות שופינג קונים מה שצריך אבל לא צריך לקנות דברים מה ושהוא לא מסתובב בכלל ונוהג לשבת במקומות כאלה ואני מירוב שהוא לא נתן לי לדבר לא דיברתי הוא אמר טוב אפשר לצאת מידי פעם אני לא אומר שצריך להיות כל הזמן בבית אבל למוקומות שמותר ולא להסתובב ברחובות כי זה אסור
את האמת? מה זה נבהלתי אני מפחדת שאחרי החתונה הוא יסגור אותי בבית
אוקי דיברתי איתו על מסעדה צנועה ממש של חרידים שיש שם אפילו ברקע רק חסידית שאני הולכת עם חברה שלי לפעמים לשם ומה אני יגיד לכם ממש יש לי זמן כל הזמן אני בשיעוןרים אבל לפעמים יוצא לי אחרי השיעור אחרי הפגישה הלכתי עם חברה לשם והחבר שלו אמר לו! והוא כעס ככה שמעתי ... מה יש לו לכעוס תגידו?? מה אסור לאכול גם????
אני לא מבינה? אני גם לא יכולה להסביר את עצמי אני צריכה לחכות עד הפגישה הבאה כי הרב אמר שאי אפשר לדבר עדיין בטלפון
תשמעו אני רוצה אחד בחור חזקקק אבל גם שלא שעמם אותי כל כך מה רע לשבת בבית קפה של חרידים ?
ועוד משהו איך אני ידע באמת אם הוא קמצן או לא??? למשל שישבנו במסעדה מה זה התביישתי שהגיע החשבון למרות שרק שתינו תה והוספתי מאצלי גם כסף כי אני מתחשבת מה מאיפה לו כסף הוא תלמיד ישיבה
תעזרו ליייי למה כבר הוא מדבר איתי כבר על דירההה
והוא גם נעול על לגור במאה שערים ואני לא עובדת עכשיו ובכלל איפה אני ימצא במאה שערים עבודה אבא שלי אמר לי למה שלא תגורו במרכז את אפילו בלי עבודה איך תסתדרו עם כל הכסף השכירות יקרה מה עושיםםם?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 01:05 לינק ישיר 

בס"ד

הגבת בצורה מדוייקת אין מה להוסיף על דבריך חוץ מזה
שבשלב שלה בדיקה קצת מאוחרת לה כי היא נכנסה לבלבול רגשות ושכל וצריכה דעת תורה בנושא
ואת לא הרבנית שלה ואני לא הרב שלה ולא אף אחד אחר כך שתלך לדעת תורה זה הכול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:21 לינק ישיר 

סליחה מכל החמודים והחמודות שלמעלה, אבל אותי תגובות כאלה קצת מפחידות!
יש לי חברה שנשואה כבר 3 שנים, וממש לא באושר... היא חשבה שכאשר היא תתחתן עם בן תורה אמיתי, (ברסלב) היא תהיה מאושרת וזה ממש לא קרה.
הסיבות לא ידועות לי לפרטיהן, אבל מה שאני יודעת הוא, שהדברים שהחמירו את המצב הם המרחק מהוריה (היא במאה שערים והם במרכז), ההחמרות הענקיות שבעלה דרש ממנה וה"התבטלות" כלפיו- זה מושג כזה שמאוד ברור בעולם הברסלבי, בקיצור היום היא חיה ב צ ע ר  וחס וחלילה, לא בגלל ה' אלא בגללה, כי היא עשתה את הבחירות שלה בחיים גרוע! אין דבר כזה לוותר על הרצונות שלך בשביל בחור!!!! זו הטעות הכי גדולה שיכולה לקרות למישהי...
אני יודעת שזה נשמע נוראי, אבל ככה זה בחיים! ותאמיני לי מתוקה שיש בדבריי ניסיון, את צריכה לבדוק טוב טוב את הבחור-  אם הוא עצבני, חוצפן וכו'...
הדבר הכי חשוב הוא לא למהר ולברר עליו המון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2007 22:53 לינק ישיר 

הבחור פשוט מרגיש לא נעים כי הוא פגם בעיניים ואנחנו החוזרים בתשובה קצת "באורות"
אבל לאט לאט מבינים שלא צריך לקחת דברים קשה מצוות כן אבל ההפך צריך לצאת עם האישה מהבית זה מוכרח לשלום בית ולא רק דווקא מרצון לצאת עם האישה לתת לה הרגשה של אחדות
וזה שציינת שהוא "ברסלב" הם לוקחים את הפרוייקט של העיניים כמו שצריך אז זה טוב דווקא רק לפי דעתי צריך זמן להרגע וההצע הכי גדולה שלי תתפללי לשם ותשאלי אותי ישירות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2007 09:10 לינק ישיר 

בובה, תעדכני מה קורה, היתה כבר פגישה חמישית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 20:15 לינק ישיר 

מה שהיה בבית קפה - היה. אם הבנתי נכון שניכם מרגישים שזה לא היה לעניין.

כמו שאמר צ'אוטינג, את צריכה לחשוב אם את תהי מסוגלת שלא לצאת לקניונים - האם את רוצה לוותר על זה? אם לא, את תצטרכי להבהיר לרבנית וגם לבחור, ואם זה לא מתאים לו והוא לא מסכים, אז תצטרכי לחפש חסיד שמחמיר פחות ממנו.

בלי קשר ליציאות לקניונים, לדעתי את צריכה לברר קצת על מידת הכעס והסבלנות של הבחור, ואולי גם על מערכות היחסים שלו עם אנשים.
נסי אפילו לשים לב אם הבחור מבין אותך. למשל, בפגישה הבאה נסי לספר לו שאת רגילה לצאת לקניונים פעם בכמה זמן וזה קצת קשה לך להפסיק לצאת לגמרי (אם תחליטי בכלל להפסיק). כמובן שתדגישי שזה לא קשור לחוסר ביראת שמים. נסי לשים לב איך הוא מגיב, האם הוא מבין ומעודד? האם הוא מתעצבן גם מזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 16:03 לינק ישיר 

בובה2:

יש פה שתי שאלות עקרונות.

א. אני חושב שדבר ראשון את צריכה להגדיר מי את. האם את בחורה שאוהבת לצאת? האם הרמה הדתית/חרדית שלך מתאים לאלו שאת בקשר אתם ומדריכים אותך?

ב. שאלה שנייה, אחרי שאת מבינה את עצמך את צריכה לשאול האם את רוצה/מסוגלת להתנהג כמו שאלו שמדריכים אותך מצפים ממך. היינו, לא ללכת למסעדות, קניונים וכדומה.

רק אח"כ אפשר לגשת לשאול האם הבחור שאת נמצאת אתו מתאים לך.

יש הרבה מאד מקרים, בפרט אצל בעלי תשובה, שהתחתנו זה עם זה על פי עצת הרב/רבנית ולבסוף ראו שהם לא מתאימים, או מבחינת אופי או בגלל רמה דתית שונה. במקרה הזה נראה לי שיש את שתי הבעיות ביחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 15:06 לינק ישיר 

והוא ניראה לי נוח מבחינה חברתית אני לא יודעת כל כך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 15:03 לינק ישיר 

היא גם שאלה הרבנית שמעניין איך מתבטא הכעס שלו שהלכתי למסעדה עם החברה הבעיה שעוד לא נפגשנו שוב אני רק שמעתי מהחברה שלי שהוא כעס מאוד ככה שאני יודעת שהוא רק אמר מהה?
וזהו!!!
וסיפרתי לרבנית שלי על הבית קפה שהלכנו בלילה בירושלים והיא אמרה לי מה זה איך ישבתם שם בכלל כי זה ממש לא ראוי לנו להיות בשעות הבוקר בחוץ ולשבת במקום שפתוח כל הלילה.... והיא צודקת אבל לא היתה ברירה כי לא היה אוטובוס חזור מירושלים זה עד 12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 14:47 לינק ישיר 

בובה

זה נשאר לשיקולך. אם את חושבת שאת תהי מסוגלת להחמיר בדברים האלו, אז כדאי לך לנסות למצוא בעל שגם הוא מחמיר - ואולי הוא באמת מתאים. אם את חושבת שזה יהיה לך קצת קשה, אז אפשר למצוא חסיד שמחמיר קצת פחות. אולי תנסי להבהיר לו שהרצון שלך לצאת קצת לא נובע מחוסר ביראת שמים אלא מתוך הרגל שלפחות כרגע עושה טוב לנפש שלך, שכנראה וצריכה את זה.

ספרת לרבנית שלך שהוא ממש כעס? האם מדובר בבחור נוח מבחינה חברתית? איך היחסים שלו עם המשפחה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 14:00 לינק ישיר 

ואנחנו ספרדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2007 13:53 לינק ישיר 

אל תחמירי על עצמך יותר מידי
עולים לאט לאט , אם עולים כמה מדרגות יחד נופלים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/2/2007 13:38 לינק ישיר 

אוקיי תשובות:
אני חוזרת בתשובה שנה ו3 חודשים
והוא 3 שנים!
וניראה ככה שהחסידים פחות פתוחים ויותר מחמירים
עכשיו דיברתי עם הרבנית שלי והיא אמרה שבציבור החרידי זה לא שייך מסעדה כי תארי לך שאת יושבת עם בעלך ויש אחת עם פיאה בלונדינית מולו והיא אמרה שיושבים מעורב ושזה אסור
אז לא יודעת אבל זה קצת מבהיל אותי לקבל חומרות כאלו אני עוד לא בת 20 אז איפה אני כן אלך אני לא יכולה לסגור את עצמי בבית וגם בעניין קניונים הייתי אחת שמאוד אוהבת לטייל בקניונים אבל גם את זה רק פעם ב.. אני הולכת או פה בעיר לסופר פארם או דברים דחופים זה לפעמים משעמם בגלל זה אני לא יודעת
!!!!!
מה להגיד לו בכלל? שלא יחשוב שאני פחות חזקה בגלל שאני הלכתי למסעדה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2007 00:12 לינק ישיר 

טובית, זה לא ממש מספיק.

למרות שהיא נהנית היום, יש חשש שנראים כאן סימנים לבעיות בעתיד. צריך לבדוק עד כמה הסימנים האלה באמת מעידים על בעיה, ואם מדובר בסגנון שיתאים לבחורה או לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/2/2007 23:02 לינק ישיר 

פשוט מאוד,

את צריכה לעשות חושבים עם עצמך..
ולשאול את עצמך:
א. אני מתגעגעת לדבר איתו ...
ב. אני רוצה שוב לראות אותו..

אלו הדברים החשובים ביותר, לדעתי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/2/2007 12:15 לינק ישיר 

אני לא רוצה להיות נחרצת, אך התיאור שהבאת כלל אינו מרנין.

אין שום איסור לשבת במסעדה ולאכול.

נכון, יש בחורים שמתוקף שמירת עיניים קיבלו גם את זה על עצמם, וזה מקובל עלי, אבל עליהם להבין שמדובר על גדר אישי בלבד ואין להם כלל את הרשות להציב גדר  זה כסנדרט לנשים שלהם, ובטח לא למדוייטות שלהם.

אם הוא היה מסביר לך בלשון עדינה כמה לדעתו זה רצוי , מבחינתו, לא לאכול בחוץ ומשכנע אותך שזו הנהגה נכונה, מילא. אבל לדבר בלשון כועסת? לגרום לך להרגיש כאילו עשית משהו רע? לא ולא.זו לא דרך, ולא צורה.

הרושם שעולה הוא שמדובר על חוזר בתשובה שהניואנסים והדקויות בהלכה עדיין לא ברורים לו, וכל סתם נוהג טוב הופך אצלו למצוות דאוריתא שעונשה כרת, ולכן הוא הגיב כמו שהגיב. קצת מפחיד אותי לפסוק מכזה מרחק, לכן הייתי ממליצה לך להתייעץ עם רבנית שמכירה אותך וחפצה בטובתך.

אספר לך משו במאמר מוסגר: פעם נפגשתי עם בחור שהיה הרבה יותר חזק ממני (ובכלל- הרבה יותר חזק מסטנדרט הבחורים המצוי), וכאשר כל אחד סיפר על ההתנהלות וההשקפות שלו, גם הנושאים הנ"ל (בהם אנו נוהגים שונה) הועלו לדיון.

הוא יכל למתוח ביקורת על אי הפרומעריות שלי ולנסות לגרום לי לחוש לא בסדר, אבל לא. הוא לא עשה את זה. הוא גם לא הפיל עלי כל גדר שהוא הציב לעצמו. דברים אוביקטיבים לדעתו צריך להתחזק בהם, הוא הסביר לי בנעם ובעדינות, וגדרים נוספים וחומרות שהוא לקח על עצמו, הוא הבהיר במפורש: "זה גדר אישי שלי, אני לא מצפה מאחרים לנהוג כך".

ואת יודעת מה? למרות שבד"כ אני נוהגת להוריד אוטומטית בחורים שנראים לי הרבה יותר חזקים ממני, אותו לא הורדתי מיידית, למרות השוני בהתנהלות שלנו.

תוקן על ידי חולמתבהקיץ ב- 11/02/2007 12:47:05

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > צריכה עצה דחוףףףף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext