| נשלח ב-12/2/2007 20:27 |
|
| |
שאלה.....
היי לכולם אני חדשה כאן.....הגעתי לפורום הזה לגמרי במקרה ואני שמחה שמצאתי אותו....
יש לי שאלה...
יש לי מכרה שדכנית אני לפעמים מגיעה אליה ומסתכלת על המחברות וזה
ומה שאני רואה זה שממש יש מלא מלא פרטים אבל אני דוקא מדברת על הפרטים הלוא כתובים....
למשל ארועים מן העבר הרחוק....
שאתה מגיע לגיל שידוכים פתאום כולם נזכרים בפרטים האלה אני מכירה כמה בחורים שעמדו להשתדך ובגלל
פרט אחד לא משמעותי בכלל אבל שמשום מה נראה למשפחה הכפרט גדול פשוט נהרס השידוך
אז כאילו למה זה כחה ........................................?
ל מה יש את הסטיגמות האלה?.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 23:07 |
|
| |
טלית,
סטיגמות גורמות להכללה.
ואם שידוכים יורדים בגלל סטיגמות..לא צריך שמיים כדי שזה לא ילך. כי זה כבר ירד, לא?
בכל מקרה- קרן אור,
אין מה להתחיל לשאול למה זה קורה וכו'.
פשוט צריך להשתדל לתקן את זה..עד כמה שכל אחד יכול.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 23:01 |
|
| |
צר לי לומר, אבל סטיגמות לא נוצרות משומקום... יש להן בסיס כי הרי "אין עשן בלי אש"....
אבל, אני חושבת ואפשר לומר שאני בטוחה בדעתי...(= שאם יוצע לך הבעשרט שלך! הוא לא ירד בגלל סטיגמות...
אם שידוכים יורדים בגלל סטיגמות זה משמיים וברור כי זה לא הזיווג... כי הרי תמיד צריך סינון ראשוני...(= ואם הסטיגמה היא זו שתגרום לסינון... שכך יהיה..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 22:31 |
|
| |
לפעמים מדובר בחששות מוצדקות, או חששות הנובעות מזהירות יתירה (ויש כאלה שמרשים לעצמם לדקדק הרבה). יש כאלה שמעדיפים שכמו שלהם לא היו משקעים בעבר, כך גם המשודך שלהם יהיה אחד שלא היו לו משקעים. לא כולם חושבים ככה, אבל זכותם של אותם אנשים לחשוב כך ולדרוש את אותו הדבר.
ולפעמים, כמו שאמרת, מדובר בסתם סטיגמה.
אם אדם חושש (או אם את חוששת..) שאירוע כלשהו מהעבר יגרום לאנשים לפחד לצאת איתו, ובאמת מדובר באירוע לא כ"כ משמעותי שהוא בגדר סטיגמה, אולי עדיף בהתחלה להסתיר את אותו אירוע כדי לאפשר למשודך להכיר אותך ואת מעלותייך ולהתרשם. ולספר על האירוע וגם להסביר אותו רק בפגישה השניה או השלישית. כמובן שאני לא מורה הלכה למעשה, אבל ידוע לי שרבנים מתירים את הדבר ואפשר להתייעץ עם רב, יש דברים שבכלל לא חובה לספר אם לא שאת נשאלת במפורש.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/2/2007 22:01 |
|
| |
כבר דיברו באתר על סטיגמות לרוב. השאלה היא מה את מוכנה לעשות בנידון? האם את מוכנה לצאת עם אדם טוב, לב זהב, ראש מחשב, אבל גרוש, בעל תשובה או שיש לו מום קל?
|
|
|
|
|