בית פורומים אגודה אחת

תוכניות מגירה - לשם מה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/2/2007 01:03 לינק ישיר 
תוכניות מגירה - לשם מה?

לא אחת אני חש שרבים ממשתתפי הפורום אינם מוצאים טעם בהבעת עמדות בנושאים שאינם נתונים בידיהם, העיסוק בקביעת ובהצגת עמדות והצעת רעיונות בנושאים שונים, נראית להם יומרנית וחסרת טעם. וכי מה יכולה להשפיע דעתי האישית בתחומי החינוך; התעסוקה; הישיבות; הגמ"חים; ועדות הצדקה; העיתונות החרדית; בתי הדין; המפלגות החרדיות וכיו"ב? הדברים נכונים שבעתיים כשמדובר בתחומים שאינם נוגעים דווקא לציבור החרדי, אלא למדינת ישראל בכללותה או לעם היהודי או אולי אפילו לאנושות כולה. איזו השפעה עשויה להיות להצגת עמדה אישית בנושאי ביטחון; כלכלה; מדיניות ציבורית; דו-קיום בחברה הישראלית; התבוללות; רצח-עם; איכות סביבה ועוד כהנה וכהנה? הית ומדובר כאן באנשים שעיתותיהם אינם בידם, נראה להם המאמץ בהקדשת זמן לכתיבת דברים אלו מיותרת לחלוטין וחסרת טעם.

קשה לי לסתור את הטענות הללו באופן הגיוני, אבל למרות זאת אני סבור שעלינו לעשות את המעט ולהעלות הגיגים שיציגו אפשרות ליצירת עולם טוב יותר. הכנת "תוכניות מגירה" בנושאים אלו ואחרים, עשויה בדרך כלשהי לשפר ולו במעט את המציאות הקיימת. לא ניתן לנבא ולצפות מראש את ההתפתחויות העתידיות, כפי שההיסטוריה מלמדת אותנו תמיד. אני מאמין שגם אם בעתיד הקרוב הנראה לעין לא תהיה לנו השפעה בנושאים השונים, הרי שלאורך זמן בהחלט יתכן שחלק מאיתנו יגיעו למקומות שתהיה להם יכולת להשפיע על מקבלי ההחלטות באשר הם. כפי שנאמר "סוף מעשה במחשבה תחילה", תמיד טוב יותר לפעול לאחר חשיבה מסודרת על הדרך הרצויה.

ההתדיינות כאן נראית לי פעולה מקדימה חיונית, לפני כתיבה מסודרת של הצעות מעשיות בתחומים ספציפיים, שיפרטו את המצב הקיים; החסרונות והיתרונות; הדרכים לשינוי המצב וכדו'. חלקן הגדול של תוכניות מסוג זה אכן מגיע לפח האשפה או לארכיון, אבל לעיתים הן גם מחוללות שינוי כלשהו.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/3/2007 03:25 לינק ישיר 

עצם הדיון כמו העתקת הדיון מהמרחב הפרטי למרחב הציבורי מהווים צעד ענק ותנאי מוקדם לכל שינוי בכל תחום שהוא

כמו כן, הדיון הפתוח בעולם האצילות הוירטואלי, יכול להביא לשיתופי פעולה בתחומים רבים בין יחידים שבא לביטוי בעולם העשיה למטה מעשרה טפחים, ודוגמאות רבות לכך יש באמתחתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/2/2007 14:36 לינק ישיר 

הבוחן

ההצעה להתמקד בנושאים הנוגעים לפרט ולקיים כאן בעיקר דיאלוג כיצד יכול כל אחד מאיתנו לנהוג טוב יותר בחייו האישיים, איננה כה פשוטה ליישום. התלות של כל יחיד בחברה שסביבו היא גדולה מאוד, עובדה זו כמעט שוללת מרבים את יכולת הבחירה בשאלות הכי אישיות. זוהי לדעתי הסיבה העיקרית המביאה אנשים לבקר את המערכות הציבוריות, שהם חשים כבולים אליהן. ברור אמנם שבמקרים רבים זוהי אמתלא לאדם שהוא איננו מסוגל בגלל שהתנאים לא מאפשרים לו, אבל במקרה דנן אני סבור שמדובר בנימוק אמיתי. מצד שני, עצם הקביעה שבשביל היחיד צריך גם להשתנות משהו ברמת הכלל, גורמת לאנשים להתייאש לגמרי בטיעון שבאופן גורף לא ישתנה כלום.

גם אם ישנם אנשים רבים המעוניינים ללבן שאלות הנוגעות בחיי היומיום שלהם, אינני בטוח שהם יחפצו לעשות זאת כאן. בשאלות אלו יתכן שהם מוצאים יותר מקום לשתף חברים במפגש פנים אל פנים, הפרהסיא באינטרנט לא מתאימה כל כך לפתיחות מסוג זה בפרט בפורום פתוח. זאת לעומת עמדות בשאלות ציבוריות, שהפורום יכול להוות דרך טובה להשמעתם ברה"ר, בתקווה שהם ימצאו דרך לאוזניים [ולעיניים] המתאימות.

הבאת חברים לפורום אכן צריכה להתבצע בדרך של "חבר מביא חבר", השאלה האם מי שיבוא יחפוץ גם להישאר נראית לי תלויה כיצד הוא יתקבל בפורום ועד כמה הוא יחוש שלדברים הנכתבים כאן יש תהודה. לי עצמי יש תחושה שדבר ה"אגודה" אכן מתרחב כל הזמן למעגלים נוספים, עד היום כתבו כאן למעלה ממאה ניקים, ואני מעריך שישנם עוד צופים שאינם משתתפים בכתיבת הודעות.

תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 20/02/2007 14:37:58

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/2/2007 00:12 לינק ישיר 

בנצ"כ
הכיוון לפיתרון הוא בשניים: א. להכניס באמת מגמה לפורום של דיון אישי ופרטי יותר, נוגע לחיי היום יום, ובעל פוטנציאל לנושאים הניתנים לשינוי (ופחות על נושאי המאקרו המנותקים).
פחות קיטורים והצעות על ההנהגה, יותר דיונים מה שייך לשנות ומה צריך לשנות בשטח.

ב. שאלת כיצד להרחיב את המשתתפים. כמו בכל דבר בימינו העניין הוא פירסום והכנסה למודעות (כמובן שאף המוצר צריך למשוך לאורך זמן, כך שלאחר ששכנעת את המבקר- לבקר, שלא יהיה זה ביקור חד פעמי). איך עושים את זה? אפשר ע"י הפניה של מכריך ורעיך לפורום. אפשר ע"י הפצת קישור אליו בדרכים שונות. ע"י הפצת מאמרים באימיילי שרשרת שמקורם הוא כאן. צריך לחשוב על כיוונים כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 21:50 לינק ישיר 

והמרחק בין תיאוריה לפילוסופיה, אפס?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 19:58 לינק ישיר 

עד שאתם מצטערים על העדר משא ומתן תיאורטי בפורום, תשתתפו  במו"מ שכזה באשכול הסמוך.

תוקן על ידי לבהעיברי ב- 19/02/2007 19:58:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/2/2007 12:53 לינק ישיר 

הבוחן

אני מאוד מזדהה עם הדברים שלך, יתכן בהחלט ששגינו בשתי הנקודות שציינת:
א. הגדרנו את הדיון בנושאים חברתיים, עובדה זו מנעה אנשים מלעסוק בשאלות הנוגעות למהות, כמו שאלות ערכיות והשקפתיות. ההסתייגות מ"עצור כאן חושבים" נבעה מתוך החשש שהדיונים יגלשו לעבר עמדות של אלו שאינם מרגישים כלל מחוייבות לשו"ע, בעוד שאנו רצינו בשמירה על גבולות הנאמנות לפסיקה המסורתית. יתכן שצריך להבהיר יותר שהמשא ומתן בנושאים ערכיים הוא מבורך גם במקום זה, כל עוד לא מדובר בערעור על המוסכמה של מחוייבות לתורה שבכתב ושבע"פ.
ב. עסקנו יותר מדי בשאלות ציבוריות רחבות, במקום לדון בנושאים יומיומיים העומדים בפני כל אחד ואחת מאיתנו. אתה אכן צודק שאני מטבעי מתעניין מאוד בשאלות כלליות, בעוד שמרבית האנשים מוטרדים מאורח חייהם האישי. צריך בהחלט למצוא את הדרך כיצד לפתח התדיינות בנושאים כגון אלו, חינוך הילדים; היחס בין בני הזוג; המחוייבות להלכה; ניהול משק הבית; החשיפה לעולם הכללי; ההתייחסות להתפתחות הטכנולוגית; שיטת הלימוד; הסתפקות במועט ועוד כהנה וכהנה.

כיצד ניתן לשנות את המצב הקיים בנקודות אלו? האם לדיונים מסוג זה יש לנו מספיק משתתפים? באיזו דרך ניתן למצוא משתתפים פוטנציאליים נוספים?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/2/2007 23:58 לינק ישיר 

בנצ"כ

אתה צודק בהגדרת ובתיאור הבעיה שנדמה לי שחווים כאן כולנו. ההרגשה דומה לצפיה במשחק והשאת עיצות לשחקנים מבעד למסך הטלויזיה (או הרדיו....).

הבעיה היא ממנ"פ: אם מגדירים את הדיון כבירור דרך, וא"כ הוא מהווה מטרה לכשעצמו, א"כ הוא יכול להערך רק ע"י אנשים הרוצים ומעוניינים לברר את דרכם, וכן אנשים שחלוקים בדרכם.
התנאי הראשון נראה לי שעוקר (לשון עקירה) במשהו ע"י ההפרדה בין סגנון הדיונים בפורום זה לדיוני עצכ"ח. והתנאי השני נראה לי שאינו קיים במידה מספקת ע"מ לפתח דיונים סוערים.

ומצד שני אם מגדירים את הדיונים כבסיס ובירור לפני הוצאה לפועל של הרעיונות לעולם המעשה (כלומר כאמצעי), א"כ צריך שתהיה הרגשה שמשהו הולך לצאת לעולם המעשה (אני אישית קיבלתי זאת במעט ע"י הוצאת העלון), והרגשה זו אינה קיימת כמעט, מסיבות רבות.

התירוץ כאילו אולי רעיונות שמתבררים כאן יהוו מודל אולי פעם ע"י מישהו שבמקרה יגיע לעמדת השפעה- יכולים להוות תמריץ למישהו החותר בכיוון של השפעה (כדוגמת בנצ"כ), אך אנשים פשוטים- איני רואה שיכולים לקבל מכך חיזוק.

לדעתי עיקר העניין הוא באמת לא לדון רק בדברים הגדולים, אלא להתמקד בעיקר בדברים שכן בהשג ידינו לשנותם לפחות בסביבתינו הקרובה. כגון דרך לימוד, כיוון חשיבה, שידוכים (כ"א במשפחתו), הנהגות תורניות ראויות וכדו', שהם דברים שאדם יכול וצריך לשנותם (בניגוד לרשימה שהבאת- התעסוקה; הישיבות; הגמ"חים; ועדות הצדקה; העיתונות החרדית; בתי הדין; המפלגות החרדיות) ונמצאים הם בהשג ידו. ובאמת מהווים הם בסופו של דבר את תחילת השינוי גם ברמת המאקרו ולא רק במיקרו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/2/2007 01:15 לינק ישיר 

נראה לי גם, אולי יש דרך לבדוק את זה, שרוב התכניות שיצאו לבסוף אל הפועל היו תכניות מגירה, שהרי מקבל החלטות הנמצא ברגע קריטי הדורש ממנו לקבל את ההחלטה הרי הוא ניגש למגירה ושולף את התכנית, בדרך כלל מאוחר מידי מכדי לפנות למהנדסי תכניות.

ניתן אם כך לומר את המשפט החביב: רוב אלו שניסו לא הצליחו, אך מתוך אלו שלא ניסו אף אחד לא הצליח.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > תוכניות מגירה - לשם מה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext