בית פורומים שידוכי חרדים

רצח אופי עצמי... הצילוווו

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/2/2007 13:22 לינק ישיר 
רצח אופי עצמי... הצילוווו

בעקבות שלל השאלות המוזרות שמעלים פה חברים, אזרתי אומץ להעלות את שאלתי...
אני שונאת את העידה שאני נמנית עליה, (סוג מאד מסויים של ספרדי... )
וכול מי שמציע לי הצעה - זה רק מאותו סגנון. לאאאאאא רוצה!!!

אני בכלל לא רוצה ספרדי. יותר מתאים לי אשכנזי למנטליות וכו'.
אבל מה אפשר לעשות?

האופציה שיש לי היא להיענות לבחורים שלא ממסגרת השידוכים - אבל, אני חרדית.
להתחיל לחפש במקומות אחרים????
אה, וכמובן שאתם מבינים שאם יציעו לי אשכנזי בשידוך הוא יהיה מסועף במידה זו או אחרת...
ואנ'לא מחפשת פרויקטים, או בילוי במסגרות פסיכיטריות שיקומיות.

יש לי סיכוי בעולם להתחתן עם מישהו כלבבי???????
תגידו שכן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:53 לינק ישיר 

מבחינה הילכתית זה מותר אבל מעשית זה לא כך וקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:52 לינק ישיר 

כן מבחינה הילכתית אבל מעשית זה לא  וקשה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:50 לינק ישיר 

לפי ההלכה זה מותר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:47 לינק ישיר 

אחותי היקרה אל תתיאשי גם אני לא הכול מאיתו יתברך!
אם הזיווג שלך אשכנזי תקבלי אחד כזה!
תרבי בתפילות
ואני בעצמי לא מבין למה אסור להתחתן בערוב כולנו יהודים לא???????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/3/2007 00:45 לינק ישיר 

כבד"א הלילה הייתי בחתונה של מישהו העונה למשפחת רוזנברג, בכל מקרה פותחת האשכול מזכירה את חבר טוב שלי שהוא ספרדי והוא כיום 37+ שרוצה להתחתן עם אשכנזיה בלבד על אף שהוא אומר לי כל הזמן שהאשכנזיות קרות והספרדים חמים אבל הוא רוצה רק אשכנזיה ואני אומר לו שהאשכנזיה שכבר כן תרצה לקחתו תהיה סוג ב' והוא בשלו אני רוצה רק אשכנזיה, והוא אמר לי שיש איזו בחורה ספרדיה בת 22 שאם רק יגיד שהוא מעונין בספרדיה היא מיד מתארסת אתו והיא רצה אחריו כל הזמן והיא אפילו ביקשה ממני שאשכנע אותו שירד מהאשכנזיות אבל הוא בשלו, בד"א גזענות יש אצל הספרדים יותר מהאשכנזים כי מבחינת האשכנזים כל האירופאים אותו דבר חוץ מההבדל של חסידים וליטאים וכו' מה שאצל הספרדים יש גזענות בין ארצות מוצאם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2007 21:16 לינק ישיר 

חחח אצלי יש את הגירסה ה 102.
אם זה לא היה מצחיק זה היה עצוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2007 10:36 לינק ישיר 

בקיצור זה מזכיר את הסיפור עם ראששיבע (ראש ישיבה) של ישיבה אשכנזית חשובה  ש2 בחורים לא אשכנזים באו להתקבל לישיבה.
 כצפוי הם לא התקבלו, ושאלו אותו מדוע, למה אין ראויים לחבוש את ספסלי הישיבה הקדושה.
 שאל אותם הראש ישיבה "מה אתם מחפשים דווקא בישיבה אצלנו?",
השיבו לו "אנחנו רוצים ישיבה אשכנזית".
ענה להם הראש ישיבה בשנינות "גם אני רוצה ישיבה אשכנזית...".

יש לסיפור הזה 100 גירסאות בערך, וזו הגירסה ה101, אבל המסר מובן לכל בר בי רב דחד יומא, או אפי' דחצי יום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 15:08 לינק ישיר 

השאלה שלך מרגיזה אותי באופן אישי....זתומרת נשמע שאת ממש אבל ממש לא מכירה בחורים ..חוץ מהבעיה שלך שאת מרגישה נחיתית ..אבל פסדר ועכשיו לעינייננו בקצרה..אני מבין שאת לא מחפשת אשכנזי בדווקא וסתם ככה זה לא הכי מומלץ לך..אלא מנטליות ופה תני לי לגלות לך גברתי שיש פוווול בחורים ספרדים עם מנטליות ברמה בנלאומית שלא נופלים מהאשכנזים..אז תוציאי את הג'וק כי את מאמללת את עצמך לפני שיהיה מאוחר ותעשי טעות..פשוט תשבי ותגדירי לאנשים שלך את הסוג שאת מחפשת ויש מלאאא כאלה..בדוק אהה ולא חייב מהעדה שלך דווקא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2007 17:06 לינק ישיר 

שקית, אני כל פעם מתפעלת ממך מחדש.. באמת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2007 16:47 לינק ישיר 

תודה מיס, תיקנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2007 16:14 לינק ישיר 

די, נו, שקית, אני מסמיקה!
(וזה לא טוב. הסומק שלי עומד להסתיים ואין לי פנאי לחדש אותו כרגע... ;-)

התגובה שלך מצויינת.
ובאמת בתחילה - בקטע הראשון שלך- חשבתי- "יפה, היא פשוט כותבת אותי בלשון אחרת".

אהבתי את הניתוח שלך לנושא.
רק המספור צריך תיקונון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2007 15:53 לינק ישיר 

הלוגיקה של המלל שלך מוטלת בספק קלות:

כתבת:
"אני שונאת את העידה שאני נמנית עליה, (סוג מאד מסויים של ספרדי... )
וכול מי שמציע לי הצעה - זה רק מאותו סגנון. לאאאאאא רוצה!!!"

דהיינו, את לא רוצה מישהו במנטליות של העדה הספציפית שלך, אליה את לא מתחברת.
מקובל לחלוטין.

אני באמת לא חושבת שזה שאדם נולד לסגנון מסוים של עדה,משפחה\מנטליות\אווירה מחייב אותו לקבל באופן מוחלט את כל ההווי שנילווה לזה, הוא בהחלט יכול לבחור לעצמו את הסגנון שמתאים לו, אליו הוא מתחבר יותר, ואני לא רואה בזה שום טעם לפגם, או נחיתות, או וואט אבר. וזאת בעיקר כאשר אנו נמצאים בתרבות פלורליסטית, נחשפים למגוון רב של סגנונות, והמנטליות שלנו מתגבשת לא רק בחוג המשפחה\עדה, אלא גם בחוג החברתי הרחב. מרביתנו עברנו תהליך טבעי של "הת-ישראליות".

גם האשכנזים, אגב.
לכי חפשי היום יקה אמיתיים, בני גילך..... אין. לא קיימים. זה תהליך שעבר על החברה בארץ כולה.

ואז את אומרת:

"אני בכלל לא רוצה ספרדי. יותר מתאים לי אשכנזי, למנטליות וכו'"

דהיינו גם ספרדי מעדה אחרת עם מנטליות ישראלית לא מתאים לך, כי "יותר מתאים לך אשכנזי". את ביצעת קפיצה מסוכנת מעובדה ("לא מתחברת למנטליות של העדה שלי") לבין מסקנה ("מתאים לי אשכנזי"), כאשר אין שום קשר אמיתי בין העובדה למסקנה.

אם הייתי כותבת: יותר מתאים לי "מישהו בעל מנטליות ישראלית פתוחה" או "אחד שאינו מחובר באופן כבד למנטליות של העדה שלי", לא הייתה לי עם זה בעיה. אבל לא, את קבעת "יותר מתאים לי אשכנזי". דווקא אשכנזי.

ועכשיו השאלה שלי היא : "למה?".
הרי מבחינה הגיונית, ברגע שתפגשי עם בחור ספרדי בסגנון שלך- לא אמורה להיות לך מניעה  מלהינשא לו, אז למה להתעקש דווקא לעדה ספציפית?

אני יכולה לתת לך כמה רעיונות לתשובה:

1. פרקטיקה- את פשוט יודעת שבחברה החרדית יותר קל להסתדר עם שם כמו "רוזנברג" מאשר עם "אמסלם" ואת רוצה לשפר את מעמדך ולעשות חיים קלים לילדיך.

לא שזה לא נכון, רק אל תשכחי שלא ישכחו להם את העובדה שיש להם אמא ספרדיה.
אולי זה יתכפר לך אם הם יצאו לך גם בהירים, אבל לכי תדעי.

2. החברה שגדלת בה לימדה אותך לשנוא את העדה ממנה באת, לזלזל בה, ולגרום לך לתחושת נחיתות שאת כנראה מעוניינת באופן תת מודע לתקן ע"י נישואין לבחור אשכנזי.

אם זה הענין, אולי פסיכולוג יעזור.

3. בגלל שבחוג משפחתך הקרוב את לא מכירה כאלו שמתאימים לך, ולכן את מכלילה על כל בני עדות המזרח.

שאגב, זה גול עצמי למהדרין. אם את, כבחורה ספרדיה, קובעת שאת לא רוצה ספרדי ומכלילה את כולם, למה נראה לך שאשכנזי לא יכליל גם הוא, ויסכים להיפגש איתך בכלל? ואם תעני "אני זה לא כמו כולם", אז את צריכה באותה נשימה להאמין שיש בחורים ספרדים שגם הם "לא כמו כולם" (ולא רק שיש, אפילו יש הרבה. אני כבחורה ספרדיה, אשר מרבית הבחורים איתם אני נפגשת הינם ספרדים, לרבות ספרדים מישיבות ספרדיות, כי אני באמת לא נוהגת לעשות חילוק ולהכליל, אני יכולה להעיד שלרובם המוחלט, אם לא לכולם, היה סגנון ישראלי עדכני, רחבות אופקים ונימוסים משובחים ואף אחד מהם לא נראה כאילו יצא מהמעברה) לפסול את כולם באופן אוטומטי זו טעות טראגית ואינפנטילית, והאריכה בזה קודמתי הנבונה מיס_טידי.

את פשוט יורה לעצמך ברגל.

אגב, אם זה יעזור לך, אוסיף ואומר שנפגשתי לא אחת גם עם בחורים אשכנזים (בעיקר חוצניקים, מתחזקים או סתם אינדיווידואליסטים), ולא הרגשתי בהבדל משמעותי ביניהם.

תוקן על ידי שקית_ברוח ב- 22/02/2007 16:38:11

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2007 11:19 לינק ישיר 

בס"ד

עצה קטנה: כשאת כבר נפגשת עם אשכנזי, אל תספרי לו שאת לא רוצה ספרדי, כי אולי הוא יחשוב שיש דברים בגו....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/2/2007 06:54 לינק ישיר 

האשכנזים גזענים...?!

למה אתן גזעניות לעצמכן? תהיו שלמות, גאות ובטוחות בכן ובעדתכן.
ככה אולי גם אשכנזים לא יפחדו להתחתן איתכן. הם לא יחשבו שזה כזה רע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/2/2007 00:53 לינק ישיר 

את תקועה. כי אשכנזי רגיל לא יבוא בדרך הטבע.
וספרדי את לא רוצה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > רצח אופי עצמי... הצילוווו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext