בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב מצגר ורבני פורים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2007 07:32 לינק ישיר 
הרב מצגר ורבני פורים

לפני מספר ימים התפרסם פסק דינו של הרב מצגר בענין "רב  פורים".

בתשובתו הוא כותב

"למרבה הצער, בשל העדר חינוך מתאים, השתרשו בקרב צעירי הצאן מושגים קלוקלים ומעוותים על מהותם של כמה מחגי ישראל, ובראשם על ימי הפורים, הנתפסים אצלם כימים של הוללות, קלות ראש והתנהגות שלעיתים איננה הולמת בני תורה, בעוד שמהות הימים הקדושים הללו הנה הפוכה לחלוטין".

אילו היה להם חינוך מתאים הם היו יודעים, שיום הפורים אינו יום של הוללות, אלא יום של שכרות.

אבישי בן חיים המדווח על  פסק  הדין של הרב הראשי (http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/548/403.html) כתב:

"בעקבות פניית מחנכים ומורים, יוצא הרב מצגר נגד ניצול תפקיד "רב פורים" ללעג לרבנים ולמחנכים".

ה"מחנכים והמורים" הפכו תוך שורה בכתבה, ל"רב אחד מאחת הישיבות התיכוניות":

"הדברים הובאו בפסק הלכה שכתב הרב הראשי בתגובה לפניית רב מאחת הישיבות התיכוניות".

ייתכן שגם רב יחיד זה אינו אלא חלום, וכי הוא פסק את דינו אחרי שהוא קרא בעתונות שהרב עובדיה יוסף יצא בקריאה נגד תופעת "רב פורים".

http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/550/721.html

''התקפה חריפה של מנהיגה הרוחני של שס נגד 'רב פורים' מפורסמת היום בביטאון ש"ס. "וכל מי שיש בידו יכולת לבטל המנהג הרע הזה, עליו לשנס מתניו, לבער הרע מקרבנו, ולא ישמע ולא יפקד ולא יזכר עוד כדבר הרע הזה".

מלחמתו של הרב עודיה יוסף נגד "רבני פורים" היא עתיקת יומין, והיא בדבריו בתשובתו שבשו"ת יחווה דעת חלק ה סימן נ, שבה הוא כתב בסיכום:

"המנהג שנתפשט באחרונה בחוגי הישיבות, שבחורי הישיבה בוחרים להם רב פורים, אשר כטוב לבו ביין משמיע ביקורת על ראשי הישיבה מוריה ומחנכיה, תוך כדי הטחת עלבונות אישיים בדברי שחוק והיתול, הוא מנהג רע, ויש לבטלו כליל, ומצוה למחות בידם עד שיבטלו מנהג רע זה, שלא הותרה בפורים אלא שמחה של מצוה, ולא שמחה של הוללות וסכלות. ואסור אף להשתתף במושב לצים זה. וכן אסור לנערים ללבוש בגדי נשים, וכן לנערות ללבוש בגדי גברים, אף לשמחת פורים, שלא הותר לעבור על איסור תורה בשביל שמחת פורים. והגדולים מצווים לשמור על הקטנים, שלא להלביש אפילו לילד קטן בגדי ילדה, וכן להיפך. ושומע לנו ישכון בטח".

מהמאמרים  הרבים בענין "רב פורים" המתפרסמים באתרים הקשורים לתנועה זו. ניתן להבין שתופעת "רבני פורים" מהווה בעיה בישיבות בני עקיבא, אך גם אין ספק שבישיבות אלה לא יתייחסו ברצינות לפסקי הרב יוסף או מצגר

רובם שוללים אך יש ביניהם גם מאופקים. בדף קשר של ישיבת הר עציון, אלון שבות, ישנו מאמר ארוך של הרב רימון, שגישתו היא "מאופקת", [8]

"נדמה שכאשר מדובר בחיקוי של תלמידי חכמים עדיין יש מקרים שבהם פעולה זו תהיה מותרת, כאשר החיקויים אינם באים כ'ירידה' על התלמיד חכם אלא להפך: מתוך הערכה והערצה. נראה לי שניתן לציין שני מקרים שהם בגדר היתר זה: האחד חיקויים של הערצה, כפי שתלמידים מחקים את הרב  ליכטנשטיין מתוך ידיעה שהוא אחד מגדולי הדור, והחיקוי הוא דרך נוספת להתקרב ולהתחבר לעוצמה הגדולה של הרב; והשני, חיקויים שאולי אינם בגדר הערצה אבל אין בהם פגיעה, ויש בהם רצון ליצירת קשר פתוח יותר בין הר"מ לבין התלמיד (דברים שמשמעותיים לעיתים בישיבות תיכוניות)".

ואילו הרב שלמה אבינר כותב:

"יש מקומות שביטלו מנהג זה מפני תופעות רעות שארעו בהם (ישיבת וואלאזין ( דור דור ומנהגיו עמ' 110) ועוד, (שם עמ' 111). והגאון הרב שמעון סופר (בנו של החת"ס) נפטר עקב עלבונות שהטיח כנגדו רב פורים (שם עמ' 107).

אני יכול להבין את התנגדות הרב עובדיה יוסף לרבני פורים-הוא חושש ממתחזים, מאנשים שירכיבו משקפי שמש, ויתחילו לקלל, אך ממה חושש הרב מצגר, מי ירצה להיות כמוהו?             

תוקן על ידי נישטאיך ב- 08/03/2007 7:55:42

עולם הפוך אני רואה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/2/2010 12:03 לינק ישיר 

התוכנית המוקלטת של מצגר אנד אריאלי נמצא עכשיו באתר רשות השידור: http://www.iba.org.il/media/?recorded=1
תחת הכותרת "שווה מחשבה מיוחד לפורים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 22:48 לינק ישיר 

בעיקרון אני באופן אישי מזדהה עם ההתנגדות לציונות על כל זרמיה. אולם האתר הזה ובעליו - מחברי ספר דת הציונות - קשורים להתנהלות הליטאית אשר אין המניעים שלה נגד הציונות טהורים, אלא פוליטיקה זוטא, כשם שהם מתנגדים, הודפים רודפים והוממים את כל מי שאינו סר למרותם ומאמץ את דעתם. כך דרכם מאז ומעולם, מימות וילנא גרודנא לומז'א, בריסק פינסק ומינסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 22:39 לינק ישיר 

ממש אתר מתועב, רק בעבורו בלבד שווה כל הקריאות של הרבנים נגד האינטרנט...
(הוספתי סימניה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 21:58 לינק ישיר 

ברור שבהגדרה שיכור יש שילוב של הערכה והסתייגות
המינון הוא -כתמיד- בעיני המסתכל

את הסיפור מחכמת חיים מצאתי גם באתר המתועב הבא-
http://www.yoel-ab.com/katava.asp?id=129

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2010 21:21 לינק ישיר 

אנן איפכא מתנינן: הרב זוננפלד יצא מגדרו ומילא פיו שבחים לרוב על ראשו של הרב קוק על דבר אהבתו הגדולה לעם ישראל וארץ ישראל (ותורת ישראל) אהבה שאין לה אח ורע אצל שאר גדולי ישראל, משראו הפרושים כך, נרתעו לאחוריהם ד' מאות פרסה, וכאשר חזרו לעשתונותיהם ביקשו להקהות את יפעת ברק התשבחות שהפיק פיו של אותו זקן, ועל כן הוסיפו לגריעותא שהרב זוננפלד ביטא גם את המונח שכרות ומשמעות דורשין איכא נמי לגנאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 17:41 לינק ישיר 

מצגר עצמו כיהן כרב של פורים בכרם ביבנה

שבח_גרונם כתב:
בהקשר הנוכחי:
ר' יוסף חיים זאנענפעלד אמר על עצמו שהוא פורים רב בכל השנה. וכל כך למה? כי טעם מינוי הפורים רב בפורים הוא מכיון שהרב שיכור ואינו יכול לענות על שאלות המתעוררות ביום הפורים, אשר על כן הפורים רב ממלא מקומו. ומכיון שהרב דפה שיכור גם בשאר ימות השנה, על כן אני הפורים רב הקבוע.

הוא דיבר כמובן על הרב קוק והתכוון לכך (אולי גם אמר מפורש, לא מצאתי כעת את
המקור המדויק שבו מצוטט מי ששמע ממנו - רי"מ גורדון - נדפס גם בספר חכמת חיים
עה"ת) שהוא "שיכור" מאהבתו לעם ישראל וארץ ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/2/2010 17:24 לינק ישיר 

בהקשר הנוכחי:
ר' יוסף חיים זאנענפעלד אמר על עצמו שהוא פורים רב בכל השנה. וכל כך למה? כי טעם מינוי הפורים רב בפורים הוא מכיון שהרב שיכור ואינו יכול לענות על שאלות המתעוררות ביום הפורים, אשר על כן הפורים רב ממלא מקומו. ומכיון שהרב דפה שיכור גם בשאר ימות השנה, על כן אני הפורים רב הקבוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 17:03 לינק ישיר 

לאחרונה יש מקצוע חדש "ליצנות רפואית". כנראה שניתן להציע גם תפקיד של "ליצן תורני".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 16:52 לינק ישיר 

האם הרב מצגר לא נבחר  לתפקידו בהוראת  גדול הפוסקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 16:27 לינק ישיר 

עד עכשיו חשבתי שאצל מצגר כל יום פורים, אבל אם גם בפורים אסור פורים רב אז הדרן קושיא לדוכתא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 15:49 לינק ישיר 

במוצ"ש - כך מסרו הפרסומות בטי.ווי. - ישתתפו מצגר וקובי אריאלי בתוכנית "שווה מחשבה" כרבני פורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 16:25 לינק ישיר 

פירסמתי את זה בפורים ואף אחד לא הגיב. אולי זה המקום לפרסום נוסף?

כרגילתלמידי הישיבה נכנסו עם הרב של פורים, לביתו של הרב המקומי הרב של פורים נשא דרשה בעניני פורים,. והודיע לרב כי כל יום פורים ,הוא יהיה הרב המקומי. וכטוב ליבו של הרב המקומי, שאל את הרב של פורים, האם כבודו גם יודע ללמוד?
וודאי שאני יודע ללמוד. ענה הרב של פורים, שאלמלא לא היתי יודע היתי יכול לשמש ברבנות כאן כל השנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 16:02 לינק ישיר 

נודע לי ממקורות יודעי דבר על החשש הבא של הרב מצגר: עוד מעט יהיו כאלה שנוטלים לעצמם עטרת רבנות שהם לא ראויים לה. ה' ישמרנו, ר"ל.
בכל אופן, אני מאד שמח שהוא הוסיף את דעתו הרחבה על דעתו הקלושה של הרב עובדיה, כי גם מי שאינו חושש לדעת הרב עובדיה כעת ודאי יירתע מעשות ליצנויות נוראות כאלו. ועל כך נאמר: מי רואה אותם יוצאים ואינו מתחבא?
במחשבה שנייה, נראה שהוא אמר את הדברים בפורים (וכמוש"כ האריז"ל: לעתיד לבוא כל השנה יהיה פורים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 11:00 לינק ישיר 

ירוחם,
כל עוד הסוס לא נדחף אליי הביתה לישון לי במיטה אני מקבל את הטיעון של אשת העגלון...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2007 10:56 לינק ישיר 

נישט  וגוונא
בספר הכנסת כלה של ש"י עגנון, מסופר על אשה שראתה את העגלון מכה את סוסו, אמרה לו
לא די שהוא סוס ואתה עוד מכה אותו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב מצגר ורבני פורים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext