אני מחפשת שידוך עבור בחור- שאביו נפטר לפני פחו מחצי שנה ואימו בקשה ממני לטפל בעסק הזה עבורה. כמובן כשהיהי משוהא כיצני היא תברר עליה והכל אבל את "העבודה השחורה" היא מקשה שאני יעשה עבורה.
אני לא יודעת מאיפה להתחיל לחפש, אבל נכנסתי לאתר של מבטים וכל הדכנים והשדכניות שמתעסקים עם המגסר החסידי לא יכולו להציע כלום, ולא היה להם אף אחד שבא בחשבון (עוד לפני שהם שאלו את המעומדים) הם קיבלו ממני את הפרטים ואמרו שאם יהיה משהוא הם יחזור אלי. בנתיים עבר כבר חודשיים או יותר ואף אחד לא חזר אלי ( אולי 17 שדכנים התקשרתי)
אני לא יודעת מה לעשות.
אשמח עם תוכלו ליעץ לי.
תודה רבה
ושנשמע בשורות טובות
נשלח ב-25/3/2007 12:34
תודה רבה לכולם,
נשלח ב-15/3/2007 13:56
בנין עולם אירגון מרכזי להצעות שידוכים (לע"נ אהרן יהודה בן אביגדור הכהן זצ"ל)
טל': 1599-50000-44
מומלץ לבוא לקחת טופס ולמלאות
נשלח ב-15/3/2007 12:03
אולי תנסי לכתוב הודעה באחד הפורומים החסידיים של "בחדרי חרדים" או בפורום הראשי -"בחדרי חרדים" (אקטואליה) ככה תגיעי לציבור הרבה יותר גדול שיוכל לעזור לך.
בהצלחה!
נשלח ב-15/3/2007 11:21
בבקשה יש לך מספר טלפון של בנין עולם??
נשלח ב-15/3/2007 00:29
תנסי את משרד השידוכים, וזה לכל העדות ולכל מצב, בנין עולם, רחוב אבינועם ילין י-ם
נשלח ב-14/3/2007 09:55
עוד שדכן שדיברתי איתו אתמול, (ביקשתי מהבחור לשאול את החברים שלו אם אילו שדכנים אם מתעסקים, כך קיבלתי עוד 3 שמות) אמר לי שוב שזב בעיתי שבציבור החסידי לא מקובל כל כך לעבוד אחרי החתונה בכלל.
אני בהחלט ינסה את שטרן.
אני גרה באיזור ליטאי ממש, ושאלתי 2 אנשים שאני מכירה שהן חסידים והם אמרו לי שלא מתקשרים שלדכנים אלא שכנים מכירים חברים שמכירים את הצד השני כבר יציעו ולא מקובל להתקשר. כי אם מתקשרים זה אומר שיש בעיה, זה לא מוזר???
יש פה משהוא מהמגזר החסידי שיוכל לעזור לי???
אני אישה נשואה, ליטאית לא מתעסקת בכלל בתחום הזה ולא בשום דבר שקשור לחסידים.
תודה ל WISE ולהפנטרהשחור מוטידוס, ולכולם.
נשלח ב-13/3/2007 14:57
תוקן על ידי עזרכנגדו ב- 13/03/2007 14:57:56
נשלח ב-13/3/2007 12:47
זה באמת נראה קצת מוזר ש"יתום" נקרא כ"כ בעייתי וגם בקשר לזה שהוא רוצה לעבוד חצי יום- אם אני לא טועה בציבור החסידי זה מאוד מאוד מקובל,
בכל אופן, שיהיה בהצלחה!
נשלח ב-12/3/2007 15:25
הסיפור נשמע דפוק מידי כמו שמישהו אמר כאן את מעלימה פרטים כאן ...עד כמה שאני מכיר סיפורים כאלה אין שום בעיה בילדים יתומים ...
ואם זה יעזור לך אז
שטיין שרה ומנחם : קרית משה 10 ירושלים 02-6513896
good luck
נשלח ב-12/3/2007 14:43
מה12,
מענין שאת היסקת שכוונתי ב"בעייתית" מתיחסת ליתמות של הבחור, בזמן שבתגובה הקודמת שלי בדיוק אני אמרתי בדיוק ההפך!
הכוונה שלי היה למה שאת הוספת על הכוונות של הבחור לצאת לעבוד....
נשלח ב-12/3/2007 14:39
משהו בסיפור הזה לא נראה לי.
מה12, את אישה? בחורה?
*המקום הראשון שאליו פנית למידע זה לאתר "מבט לשידוכים"?! במחילה, תרדי לשכנה שחיתנה ותבקשי ממנה שמות של שדכנים/יות שנעזרה בהם. כאלה שבטוח מתעסקים עם ה"חצר" שלכם.
*פעם ראשונה בחיי שאני שומעת ששדכנים מתיחסים ליתומים כאל מקרה בעייתי כמעט חסר תקנה.
טיפ(מההורים שלי;)): קחי לך שניים-שלושה שדכנים ותעמדי עימם בקשר רצוף. זה יכול להועיל יותר מלחכות חודשיים לטלפון של 1/17 שדכנים שלא בהכרח מתעסקים עם החסידות שלך.
נשלח ב-12/3/2007 13:29
יתום, הופך את השידוך לבעיתי???
נשלח ב-11/3/2007 14:47
מה12,
אינני מכיר אישית שדכנים בציבור החסידי (אני ליטאי).
בכל זאת יש שדכנית בשם שרה שטיין שגרה בקרית משה שמתעסקת בשידוכים "בעיתיים". אינני יודע אם היא מטפלת גם בציבור החסידי. צר לי שאין לי מספר טלפון שלה זמין, אבל נראה לי שתוכלי למצוא ב-144.
בהצלחה ....
נשלח ב-11/3/2007 14:05
הייתי צריכה להוסיף בהודעה הראשונה שהוא בחור חסידי שאומנם עכשיו לומד אבל רוצה אחרי החתונה ללמוד רק חצי יום ולא יום שלם, אבל עד שנזכרתי כבר אל יכולתי לכתוב את זה.
מוטי, ועוד יותר מזה,
2 שדכנים אמרו לי שזה נקרא מקרה בעייתי והם לא מטפלים בדברים כאלה.
והיתה עוד אחת שהגידלה לעשות וכשביקשתי ממנה אם היא מכירה עוד שדכנים או שדכניות שאני יכולה לנסות את מזלי בהן והיא אמרה לי שהיא לא רוצה לקלקל להן ולכן היא לא יכולה לתת לי שמות או טלפונים של אחרים שמתעסקים במקצוע, כי זה מטריד סתם.
ממש נתקלתי באנשים שאני קוראת להם רעים! תקראו להם איך שאתם רוצים.
אני אשמח עם פה משהוא יוכל לעזור לי לתת לי שמות וטלפונים שיוכלו לעזור.