| נשלח ב-8/3/2007 15:51 |
|
| |
השחצנות של האדם בעיקר הדתי.
זה מספר שבועות עולות אשכולות שונים כאן, ודנות בנושאים, שלדעתי, אין לבן תמותה כל שהו יכולת ורשות להתמודד איתם.
1.האשכול העוסק בטעמי המצוות. האם בן אדם יכול להכנס לראשו ומחשבתו של הבורא, בכדי לתת תשובה על שאלה זו?
2.האשכול העוסק באנשים פגועי נפש. האם יש למי מאתנו את היכולת לתת את התשובה למה ה" ברא אותם כך ולמה? ומה יעודם עלי אדמות? ולמה נוצרו?
3.האשכול שעסק במכירת העולם הבא. האם על פניו זה בכלל נושא לדיון לאנשים חושבים, שמן דהו יעז לסחור בדבר שאין לו כל בטחון שיש לו או אין לו עה"ב. ויציע למכירה ולמתנה את יהירותו שלו ואת איולתו של השני.
האם רק לי יש טעם רע בפה מזה? שבני אדם לוקחים לעצמם את תפקיד מבקרי האלוקים ומורי דרכו, והנהגותיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/3/2007 06:38 |
|
| |
סליחה שאני מתפרץ לכם
מהי המטרה של מוגבל נפשית?
יש כמה דרגות ומובנים
יש אחד שהיה רופא וקיבל ארוע מוחי?
והוא מוגבל נפשית.
מהי המטרה שלו עכשיו?
יש אחד שנולד נכה נפש?
והוא מוגבל נפשית?
יש חולי נפש שביטוח לאומי מגדיר אותם כ-50 אחוז נכים?
מה קורה עם ה50 האחוז האחרים?
מהי המטרה?
האם יש תהליך שיקום לכולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2007 22:36 |
|
| |
ועוד הערה,
כמדומני שההשראה למעשייה זו מגיעה מאמרתו של ר' ישראל מסלנט שבצעירותו חשב לתקן את כל העולם, מאוחר יותר רק את יושבי ארצו וכו' וכו', עד שהתמקד בעצמו.
[ועם כל זה, ר' ישראל השקיע המון בניתוח הרבה טיפוסי בני אדם, לא רק בעצמו].
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2007 22:33 |
|
| |
נשיאים ורוח, הרבה מלל, ותשובה אין.
בין אם אני צעיר וחושב, בין אם מוגבל ותוהה. תשובה לא קיבלתי.
יעצת לי לחפש את המטרה שלי, והאמן לי, שעשרות שנים אני רודף אחריה ולא נח גם לא ליום אחד.
במסגרת אחר חיפוש וחידוד המטרה שלי [שלשיטתך אין כזה דבר בחיים], אני מוכרח לפצח את חידתם של המוגבלים, מה נותן להם סיפוק ואושר, ומה יכול להרגיע את נפשם?
אתה יודע מה, ר' ירוחם?
תיאורטית אני שואל. תיאורטית. משל הוא דיאלוג מספרי אפלטון.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2007 15:50 |
|
| |
תשאל אותם ואני בטוח שתקבל תשובות מפתיעות
תשאל ואל תסביר להם כמה זו לא מטרה וכמה אתה ובניי התיירה עולים עליהם.כדרכם בקודש.
מצח גדול. זה סימן לאדם חושב, אתה גם בחור צעיר וחושב הרבה, אתן לך עצה ידידותית באמת.
עד שאתה מחפש את המטרות אצל השני, ודואג שיהיה לו מטרה, בדוק אם המטרה שלך היא אמיתית ונכונה.ואם זה עומד בביקורת התבונה הטהורה. אתה עלול להיות מופתע גם פה. מתוך ניסיון אני מלמד אותך
אדם אחד חלם בלילה, שאלוקים אומר לו שהוא צריך לתקן את העולם,כשליחות ומטרה.
הוא קם בבוקר כולו מלא מרץ ורצון לקיים את דבר החלום,- לתיקון העולם צריך הרי תכנית ,התישב
וחשב מהיכן להתחיל, הרי העולם גדול, ויש בה חמש יבשות.החליט שהוא יתחיל ביבשת שלו. אבל יש בה הרבה מדינות, המדינה שלו- בעיר שלו -בבית שלו -ובדירה שלו- ומכל בני הבית בביתו- הוא החליט קודם כל להתחיל לתקן את עצמו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/3/2007 15:29 |
|
| |
ציטוט ראשון:
"אין חובה ואין מטרה".
ציטוט שני:
"כל אדם ומטרתו הוא".
אז יש לאדם מטרה או אין?
אתה עדיין בורח ירוחם.
מה נותן סיפוק? אתה טוען שלא צריך סיפוק ולא צריך מטרה. אני לא שואל אם צריך או לא. לי ברור שאדם בלי סיפוק מתייבש אחרי זמן קצר. אין אחד שעובד בלי פידבק ודחיפה, אם זה בדמות תלוש משכורת אם זה בדמות הרגשה יצרנית שמועילה לסביבה ואם בדמות מעמד. אדם לא מסוגל לחיות סתם בלי לרצות משהו בחיים.
ואני שואל מה נותן להם סיפוק? מה?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/3/2007 15:37 |
|
| |
מצח גדול
מה המטרה אליה אמורים לחתור מוגבלים, מה אמור לתת להם סיפוק נפשי ובאיזה לילה הם יכולים לישון בחיוך והרגשת אושר של הספק ועשיה.
תן תשובה מקיפה וטהורה שתרגיע את הנפש הסובלת!
הנה תשובתי בקצרה, המוגבל והאדם הלא מוגבל, אינם צריכים לחתור להגיע לשום מטרה!!!
ירצו יחתרו לא ירצו לא יחתרו, אין חובה, ואין מטרה, כל אדם ומטרתו הוא.
הם יכולים ללכת לישון מאושרים וטובי סבר לפי יכולתם, עד שבאים אנשים טובים ומבלבלים אותם
במטרות חסרות שחר, ורעות רוח, וכך - האנשים הטובים- מענים גם את הלא מוגבלים.
|
|
| נשלח ב-15/3/2007 14:12 |
|
| |
והמנטרה ממשיכה - - -
ריטואל קבוע של מעגלים סביב הנקודה, בלי להסביר דברים, עם הרבה טיוחים והתעלמות מהשאלות.
אתה מניח שהשאלה נובעת מתוך התנשאות.
אתה מניח שההתנשאות הזו נובעת מהרגשת עליונות של בני תורה.
אתה מוסיף להניח שזו דרך חיים ושכך מחנכים בישיבות.
אתה משוכנע שאני תלמיד ישיבה, למרות שיתכן ואני בכלל נוצרי אוהד ישראל / פורטוגזי יורד ים / יצרן סיגרים קובניים או ישיש בבית אבות.
אתה משוכנע כל כך בהנחות שלך ולא רואה בהם התנשאות.
ואני, השואל בשביל לדעת, אני הוא השחצן.
למה? כי מן הסתם אני רואה את עצמי במעלה גבוהה מהם, ומן הסתם אני מתייחס אליהם בבוז.
רק עכשיו, בהודעתך האחרונה, השבת קצת שיש מוגבלים שכן עושים ותורמים לחברה.
נו, ומה נגיד על אלה שגם את זה לא מסוגלים. אשר חוץ מלחשוב הם לא יצלחו למאומה (איזה התנשאות... "הם לא יצלחו למאומה"... ואתה מה? - - -).
וכתמורה לעצה שנתת לי, אף אני אתן לך עצה:
עזוב את השחצנות שנראית לך בדברי, הנח, אין לי תקנה. אני גאה מובהק, מרגיש אבו עלי על העולם ועל סובביו, יחיד בגן עדן.
התמקד בשאלה: מה המטרה אליה אמורים לחתור מוגבלים, מה אמור לתת להם סיפוק נפשי ובאיזה לילה הם יכולים לישון בחיוך והרגשת אושר של הספק ועשיה.
תן תשובה מקיפה וטהורה שתרגיע את הנפש הסובלת!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 15:30 |
|
| |
מצח גדול
עצה קטנה לי אליך, לך לחברת המשקם למשל, והם יפנו אותך לחברות ומפעלים המעסיקים עובדים מהוג הזה. וראה שהם תורמים לחברה למשפחתם ובעיקר לעצמם.
המדרש שהבאת- האמן לי אני יכול להביא לך עשרות אחרות ברעיון הפוך, זה טוב בבית המדרש
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 14:55 |
|
| |
מצח גדול
אין לי דבר אישי אליך, אם אני כועס ואכן אני כועס, זה על רבותיך ושל אחרים שכך הם מחנכים את בניי התיירה, שהם עליונים על אחרים, כפי שמסופר בגמרא על בן עזאי שעמד על מדרגות הבית וראה את עולי הרגל הרבים ואמר- כל אלו באו רק לשמשני- התלמיד חכם הוא העליון על כולם.
אז הנה התשובה לשאלתך- המוגבל נוצר בכדי שתוכלו אתם -כל המחונכים בחינוכם הנפסד- להגיד ולהצביע באצבע -המה משכימים ואנו משכימים- המה קיימים ואנחנו קיימים- המה בלי יעוד בחיים אבל לנו ב"ה יש יעוד ועוד איזה יעוד, אשרנו מה טוב חלקנו ומה יפה ירושתנו. הרי רק בשביל זה היה צריך המוגבל להולד, וזה יעודו על פני האדמה .לתת לכם את הרגשת העליונות הנפסדת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 14:10 |
|
| |
אתמול, לפני השינה, ראיתי מדרש מעניין:
רבי ישמעאל שאל את רבי עקיבא, אמר לו בשביל ששמשת את נחום איש גם זו עשרים ושתים שנה, אכין ורקין מיעוטין, אתין וגמין רבויין, הדין 'את' דכתיב הכא, מה הוא? אמר לו, אלו נאמר בראשית ברא אלהים שמים וארץ, היינו אומרים השמים והארץ אלהות הן. אמר לו, (דברים לב) כי לא דבר רק הוא מכם, ואם רק הוא – מכם. למה, שאין אתם יודעים לדרוש בשעה שאי אתם יגיעין בו. (שם) כי הוא חייכם, אימתי היא חייכם, בשעה שאתם יגיעין בו. אלא 'את השמים' לרבות חמה ולבנה ומזלות. 'ואת הארץ' לרבות אילנות ודשאין וגן עדן.
ללמדך רב ירוחם, שלא מוכרחים לדחוף פיל בקוף מחט. ואם אין מענה והסבר, הפתרון הוא לא שלילת השאלה, כי השאלה תמשיך לצעוק חי וקיים.
גימוד השואל ושאלתו לא הוסיפה כלום לפיתרון.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 13:57 |
|
| |
מצח גדול
אני דברתי על עצמי או עליך, ואתה רוצה לפתור את הבעיות של אחרים, זו השחצנות, אתה מרחם עליו כי אין לו את היעוד שלך. היה לו את היעוד שלו עד שלא באת בחכמתך הגדולה והשחצנית והסברת לו שיבין, שהוא מוגבל והוא מסכן, בגלל מוגבלותו, לעומתך החכם שיש לו הבנה ביעודו.
אותו מוגבלמסוגל לקפל בריסטולים שמיפים את העולם, הוא מסוגל לארוז מוצרים, ולהיות מאושר עד שלא יפגוש שנית אנשים חכמים ושחצנים הנהנים לראות את עליונותם עליו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/3/2007 13:30 |
|
| |
א.
שאני אבין את דעתך, לחתור למטרה, זה שחצני או לא?
לפרט לי שהמטרה בעולם היא לעבדה ולשמרה, לבנות, לסלול ולשכלל, זו שחצנות או לא?
ב.
מכל מה שהזכרת, אותו מוגבל לא מסוגל לעשות אפילו פרט אחד.
אין בדבריך עקביות, רב ירוחם.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2007 14:52 |
|
| |
מצח גדול
מי אמר שאין מטרה, יש- והיא מטרה אנושית מוסרית ודתית. מה שכתוב בתורה לְעָבְדָהּ וּלְשָׁמְרָהּ להשביח את יצירתו של ה"
לבנות את העולם לחרוש ולקצור לטעת כרמים וגנים לבנות ערים לפתח את הטכנולוגיה את הרפואה וכו. ש העולם שה" נתן לנו שיהיה כמה שיותר יפה וטוב ונעים לחיות בה. הרי אתה מסכים שהאלוקים זה הטבע, (אפילו בגמטריא), ואם אני משביח ומיפה אותו אני מקיים את זה קאלי ואנוהו.
להוליד ילדים ולגדל משפחה לקיים את מאמרו- פרו ורבו ומלאו את הארץ.
אתה רוצה עוד יעודים טובים והגונים, אתה יכול למצא לבד, רק תחפש
וכמובן כמובן לדברים שהבאת מספר דברים
|
|
| נשלח ב-13/3/2007 13:14 |
|
| |
ונראה לך לחיות שמונים שנה בלי מטרה? אנשים לא מוכנים לחכות חצי דקה ברמזור אם אין מטרה מוצדקת, שמונים שנה זה בסדר?
גם אם אתה לא רואה כן מפורש בתורה, זה מצדיק את התלישות?
הזכרתי כבר שגם לסיני ויפני יש מטרות משלו, ולא תהא כהנת כפונדקית.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/3/2007 12:44 |
|
| |
תודה רבה באמת לא הכרתי את זה. אבל איפה כאן אתה רואה יעוד של האדם? הרי אני לא אמרתי שלא צריכים לשמור על המצוות < כל הנאותך כאמור כמובן צריכים להיות במסגרות המוסריות והדתיות שהלמדו אותך>- כך נראה לי כתבתי לעיל. וודאי שצריכים ללכת ולחיות לפי מצוות ה". אבל לקיים את המצוות זה לא יעוד, זה דרך חיים. היעלה על דעתך כי היעוד של האדם הוא לקיים את כל המצוות? תגיד לי בבקשה
זה מצוות עשה מהתורה לכתוב ספר כריתות לאשה, אז זה היעוד של כל אדם? אני מחויב לקיים את המצוות שנוגעות לחיי היום יום שלי. מצוות שלא שיכות אלי איני צריך לקיים, ונדמה לי שדברנו על יעוד.
|
|
|