| נשלח ב-8/3/2007 22:20 |
|
| |
על מה אנו נלחמים...
אל מה בדיוק אנו שואפים.
אני רוצה להצביע על שני דברים עיקריים.
1. שינוי בחינוך לילדים.
2. אפשרות לאברכים להתפרנס בכבוד.
האם יש למישהו מה להוסיף?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/3/2007 03:34 |
|
| |
בס"ד
אם יורשה לי להביע את דעתי , אני חושב שהטרימונולוגיה והמינוחים השונים אינם משנים , המטרה של המלחמה או השאיפה , היא לתת לכל אחד את האפשרות לחיות לפי דרכו , אמונותיו ,
והשקפותיו , בתנאי שהם לא סותרים את דרך התורה , במצב שנוצר כיום , אנחנו חיים , חיים כפולים , מירב מהדברים שאנו רוצים שואפים ויכולים איננו עושים בגלל החברה , ובגלל השאלות מה יגידו מה יאמרו ומה יהיה עם שידוכים עם הסימנרים הישיבות , וכו.. המצב הזה שבו איש אינו יכול לחשוב באופן עצמאי , וכל מה שהוא צאיך לחשוב בכל רגע הוא , ממה יגידו הבא , הוא דבר לא נורמאלי לחלוטין וזקוק לשינוי מידי , ואין זה חשוב אם יהיו כאלה שיסכימו עם דברים כאלה או אחרים , או עם מגוון הדיעות כאן בפורום , החשוב הוא לכבד ולהעריך , ובעיקר לקבל שיש את השני ויתכן שיש לו דיעות שונות משלך , גם אם אתה אינך מבין אותם .
|
|
| נשלח ב-9/3/2007 13:35 |
|
| |
את רוב השינויים שנכתבו ע"י צ'אוטניג ובןציוןכהנא ניתן לחולל במישור הפרטי והמצומצם. כשאנשים חכמים ינהיגו שינוי חיובי מסוים בהתנהגותם ובחברתם הפרטית הם יוכלו להפוך במהרה מודל לחיקוי. אם מדובר יהיה בשינוי שיפחיד את החברה, הם אולי בשלב הראשון יגונו, אך אם יוכיחו את עצמם כשינויים המשפרים את המצב הקיים מבלי לגרור חסרונות גדולים יותר מבחינות אחרות, יהפכו גם הם מודל לחיקוי לשאר החברה.
כשמציעים שינוי חברתי, נצרך שמעבר לכך שיהיה מובן בשכל כרעיון טוב ונכון, יהיה מוכח כמועיל וטוב עבור כל סוגי האנשים.
דוגמה: בחינוך הילדים ניתן לערוך הרבה שינויים. מי אמר שהשינוי שנראה לך טוב מתאים לכל אדם? (ויש לקחת בחשבון שאת השלמת החינוך הילד מקבל בבית, האם ברוב הבתים יהיה מה שישלים אותו באופן הראוי?)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2007 12:43 |
|
| |
והנה מיימוני נאמן רוח מכסה דבר ואני הולך רכיל מגלה סודו.
"לך בכוחך זה והשעת את ישראל" (שופטים ו יד)
------- מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2007 07:30 |
|
| |
גוונא
נהניתי מהדימוי היפה. אולם הייתי ממשיך ואומר כי אדם צריך להיות גם צאן וגם זאב, ולדעת מתי להיות זה ומתי להיות זה.
בצ"כ
כרגיל, איקון ירוק.
(שופטים ו יד עי"ש).
|
|
| נשלח ב-9/3/2007 00:37 |
|
| |
ואולי עצם עניין הקבלה של אדם שחושב אחרת ממני גם דורש שינוי ובכך ידורו זאבי עצכ"ח עם צאן אגודה אחת,
|
|
|
|
| נשלח ב-9/3/2007 00:07 |
|
| |
chouteng
כרגיל, אינני אוהב לדבר במונח כוללני של "אנו", אני משער שלכל אחד מאיתנו ישנם נושאים אחרים הנראים לו מהותיים וחשובים, גם בנושאים מוסכמים יש בודאי לכל אחד את סדרי העדיפויות שלו. כמו כן, לא ברור לי מדוע חשוב להשתמש בביטוי כמו "נלחמים", האם מישהו הכריז כאן מלחמה על משהו? לא כל הבעת עמדה שונה היא "מלחמה".
לגופו של עניין, הדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא הזכות לחשוב באופן עצמאי ולהביע את דעתי ברבים, הדבר החמור ביותר בעיני הוא הדיכוי וההשתקה של כל דעה עצמאית שלא יצאה מפיהם של "מנחילי ההשקפה". לשם כך השתתפתי בהקמת הפורום וזהו היעוד העיקרי שאני רואה בהוצאת העלון החודשי. מעבר ליכולת להביע עמדות שונות, ישנה לדעתי חשיבות גדולה בחשיבה מסודרת ומקיפה של הסוגיות השונות, שתביא לפעילות מתוכננת ולתוכניות ארוכות טווח, כיום אנו עדים לעשיה המתבצעת תמיד כתגובה מקומית למתרחש.
נושאים נוספים החשובים לי מעבר לחינוך הילדים ותעסוקת גברים חרדים, הם למשל:
א. בעיית נוער השוליים החרדי שאיננו משתלב בישיבות הרגילות ועדיין לא נוצרו עבורו פתרונות ראויים.
ב. הנוהג הנפסד של רכישת הדירות על ידי ההורים, גם כשהם חסרי אמצעים.
ג. שיטת הלימוד הישיבתית.
ד. היחס ההדדי של הציבור החרדי לקבוצות אחרות בחברה בישראל - דתיים, חילוניים, אתיופים, רוסים.
ה. הגזענות בתוך הקהילה החרדית עצמה, לבני עדות המזרח או לכל מי שמשתייך לחוג ועדה אחרים משלי.
ו. זלזול בכספי ציבור בכלל ובכספי המדינה בפרט.
ז. לגיטימיות של קבלת צדקה לאורך זמן [או אפילו של איסוף צדקה] כדרך חיים.
בכל מקרה, השאלה נראית לי קצת מיותרת, כמעט כל אשכול בפורום מצביע על נקודה אחרת הדורשת לדעתו של פותח האשכול תיקון כלשהו. מדוע אתה סבור שצריך לפתוח על כך דיון בפני עצמו?
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2007 22:48 |
|
| |
בעזהי"ת
א. מי זה 'אנחנו', צ'וטנג?
גם אם נסכים להיותנו אגודה אחת, הרי ברור לך -למשל- שדרכי ביהדות, ודרכם של חלק מהחברים הפעילים ב"עצור כאן כופרים" (סמיילי), כלל וכלל אינה אותה הדרך, ואם כן איך אשר לדבר על יותר ממאבק למען מטרות כוללניות ולא מוגדרות כל צרכן?
ב. מצינו בתלמוד את תעניותיו של רבי זירא, לכשעלה לארץ ישראל, ומתוך כך אמירה נחרצת מאוד כלפי ההבדל בין תורת בבל ותורת ארץ ישראל. ואמנם האמירה הזו לא עד כדי כך מובנת לנו, מה כבר ההבדל העמוק בין המחבלין זה לזה בהלכה והמנעימים זה לזה בהלכה, עד כדי תעניות וכו', אבל יש כאן השלכה לדורות.
שהרי רובה ככולה של התורה שלמדנו בגולה, הייתה תורת בבל. והנה, היהדות שוב בארץ ישראל. ומשהו אמור להתרחש כאן. לארץ ישראל יש סגולה לסוג תורה מיוחד, "תורת ארץ ישראל", סוג תורה ולימוד תורה ששונה מהותית מתורת בבל!
ומילא שהחברה החרדית נאחזת בקרנותיו של מזבח תורת בבל, כשכל כולן של הבמות נאסרו זה אלפי שנים, אבל כשהקבעון הזה שולח ידיים ברדיפה ואף רדיפה אישית של מי שכן שואף למצוא את המשמעות האבודה של תורת ארץ ישראל??
ודומה שעניין הרדיפה הזה, הוא תורף התכנסותנו כאן, יהיו אשר יהיו ההשלכות המעשיות המיידיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2007 22:28 |
|
| |
ב"ה
שינוי בחינוך הילדים הוא אמירה מאוד כוללנית, שכן בטוחה אני שיש דברים רבים בחינוך שהיינו רוצים להשאיר. לאיזה תחום בחינוך אתה מתכוון?
|
|
|
|
|