ככה זה כשיש לש"ס דובר מזרחיסט...
|
|
| "צביונה של ישראל אינה נחלתך בלבד. ולצערך הרב מר אפרתי, ש"ס תמשיך ותהיה בכל מקום שבו גם אתה וחבריך נמצאים, לא רק בגבולות הגמרא, הרמב"ם והתלמוד." רועי לחמנוביץ, יועץ שר התמ"ת, אלי ישי, במענה נאור לחגי אפרתי |
|
|
|
*--startremove*
 |
דפדף ביהדות |
|
*--endremove* |
רועי לחמנוביץ'
12/3/2007 8:43 |
רועי לחמנוביץ'
12/3/2007 8:43 |
|
|
|
|
*--startremove*
|
|
*--endremove*
 |
"ש"ס היא תנועה פופוליסטית במסווה דתי המציעה לתומכיה תמהיל של טיפוח תחושת קיפוח עם דת פגאנית של קמעות "... אכן תחושת קטרזיס נחה על חגי אפרתי . פורקן שאין בלתו. ש"ס היא מפלגה "שחורה" שכל תכליתה להוביל את עם ישראל ל"ימים שחורים". אחרי אמירת משפטים כאלה גם התקיימה המצווה להרוג שחור ולנוח.
*--startremove*
 |
| שס מבקרת טלוויזיה |
| זה התחיל עם ארץ נהדרת וזה ממשיך עם רמי הויברגר. תנועת שס מינתה עצמה אחראית לטיהור המרחב הטלוויזיוני. קצת מצחיק בהתחשב בעובדה, שהם לא אמורים לצפות בה בכלל. חגי אפרתי |
| לכתבה המלאה |
|
|
|
 |
*--endremove*
סמוך אני ובטוח כי ממש לא משנה מה ועל מה היה נושא המאמר של חגי אפרתי. אפילו אם היה כותב על תמיכתה הוירטואלית של ש"ס בגידול חסה בכוכב המאדים, לבסוף היה קופץ לו הפיוז והוא היה אומר משפט או שניים בעניין בערות , בורות או כל מצוקה אינטלקטואלית ומנגב את פיו בהנאה יתרה . אך כעת הזמן הראוי להעמיד את הדברים על דיוקם, מר אפרתי .
אמנם אני מתלבט עדיין האם אתה נותן לעובדות לבלבל אותך או שמא ה"אמת" שלך חקוקה עבורך, אך בכל מקרה אציג בפניך את העובדות כהוויתן:
עמדת ש"ס בנוגע לנשיא קצב הייתה כי לאור העובדה כי ועדת הכנסת לא ראתה את מכלול הראיות אין להדיחו מתפקידו . חיפשתי היטב בין השורות במאמרך ולא מצאתי שתקפת את יתר חברי הכנסת, שכלל לא הגיעו לדיון בוועדה כך שהפורום הראוי להצביע לא התקיים . מה בעניין חשיבות הכנסת בעיני אותם ח"כים שנעדרו ? היכן אותה רוממות הדמוקרטיה ושלטון החוק בעיניך ? או שמא רוממות הדמוקרטיה היא רק לשם ההנאה ברמיסת ש"ס ?
ביחס לרמון, אני כלל לא מבין את כוונתך. השר רמון התפטר מיד בתחילת הפרשה. בעת הרשעתו, השר ישי הודיע כי רמון השפיע רבות על המערכת הפוליטית במדינת ישראל, והוא סמוך ובטוח שהוא יערער ומאחל לו הצלחה בערעורו . האם גם זה אסור? לא ידעתי שאסור לאחל לאדם שיזוכה כאשר עומדת לו אפשרות זו. אלא, כנראה שאליבא דאפרתי, לכולם זה מותר, אבל לש"ס- אסור.
|
 |
*--startremove*
 |
 |
 |
*--endremove*
|
 |
*--startremove*
 |
 |
 |
*--endremove*
|
ומה על בנותיך, חגי?
|
 |
|
 |
 |
 |
|
ביחס להויברגר, הייתי מבקש לשאול אותך מר אפרתי: האם היית מסכים שבנותיך בגיל ההתבגרות יראו הצגה שרמי הויברגר משתתף בה ? האם אתה לא חושב על המסר השלילי שמועבר לדור הצעיר דרך ההפקות שהוא ממשיך להשתתף בהם בטלוויזיה ובתיאטרון? האם זו התרבות שאתה מבקש להתהדר בה?
ביום פתיחת שנת הלימודים הודיעה ח"כ שלי יחימוביץ' כי אין זה ראוי שהנשיא קצב יגיע לבתי הספר לאור העברות בו הוא נחשד. האין דין הויברגר כדין קצב? לצערי יש מי שמגבש נורמות וחוקים עבור ישראל הראשונה ויש מי שמגבש נורמות וחוקים עבור ישראל השנייה .
אני מבין מר אפרתי, שכל כוונתך היא לשמר את ש"ס בגבולות הגזרה בין התלמוד הבבלי, דרך הרמב"ם וכלה בתלמוד הירושלמי. זה *--startremove*
| *************** id="5" tabindex="-32768" marginwidth="0" marginheight="0" src="/cache/banners/newopenbanner.php?vnum=111&vpage=451&loc=5" frameborder="0" width="238" scrolling="no" height="140"><* |
*--endremove*אמנם מאד מכובד, אך לצערך הרב, ש"ס תהיה בכל מקום שבו אתה וחבריך נמצאים . צביונה של מדינת ישראל אינו נחלתך ונחלת חברך בלבד. לצערי הרב, בימים אלו הציונות הדתית נמצאת רק באזור שחל תוקפו של חוק ההתנתקות ובאזורי העקורים. הציונות החילונית נמצאת בעיקר באזורים שלא שמעו על האירוע שהזכרתי קודם, ויש מי שימצא בכל מקום, גם אם זה מפריע למאן דהוא .
אני מבקש להשיא לך, חגי, עצה אחת ממש לפני סיום : אל תנסה לזהם מערכת ערכים אחת מבלי להציג מערכת חלופית . זכור! נאורות יתר לא הובילה אותנו להישגים מרשימים ביותר. שאל את השחקנית שרית וינו-אלעד על הדיסוננס שהיא נתונה בו. מותר להסכים עם נושאי עמדה גם אם הם מעוררים בך גועל.
|
|
|
 |
|
|