עוד שאלה שדיי מטרידה אותי מה זה משנה בשידוכים איזה עדה אני!!!!!!!??????? אתם יכולים לענות אם אני רוצה למשל לצאת עם אשכנזיה אני מעורב בעקרון ואני מסתדר עם כולם אבל למה זה משנה איזה עדה אני??? מה אני חייב להיות אשכנזי שלם בשביל אשכנזיה?
נשלח ב-21/3/2007 22:46
אממ..אם כבר הפנו את השאלה לדתיים לאומיים עדיף שאני אענה עליה ולא מישהו מבחוץ
כמובן, כי רוב נקודות מבט מבחוץ מסתכלת באופן סטיגמתי..ככה שתמיד טוב לשמוע דבר מבפנים.
ולעניין עצמו, אין אצלינו נ"מ בין עדות. אולי בטעם של יופי..כמו כל אדם בתור אדם.
אבל לא תראה הורים מתנגדים לעדה מסויימת. או מישהו שמחפש דווקא זה ולא זה.
ואם ישנם..אז הם מיעוט.
נשלח ב-21/3/2007 18:14
אני לא מזרוחניק אני חוזר בתשובה (חרדי למדי) והעדה לא משחקת אצלי אני מעורב בעדות שלי ואני יותר בעל מנטליות רכה כשל אשכנזים אבל מצד שני אני אדם חם וזרם כמו ספרדים ואני דיי מסתדר עם שניהם אני פשוט רוצה אישה אשכנזיה בגלל המראה
נשלח ב-21/3/2007 16:48
גם אצל מזרחניקעס יש נ"מ בין עדות אבל לא באותה מידה כמו אצל חרדים.
נשלח ב-21/3/2007 16:34
עוצר וחושב,
אצל דתיים לאומיים אין נ"מ בין עדות. .לא?
נשלח ב-21/3/2007 16:20
אז התשובה לכך היא שאם המדובר משתייך לעדה טובה הם חייבים לאפשר לה ואם הוא לא משתייך לעדה טובה היא חייבת לשמוע להורים שלה.
נשלח ב-21/3/2007 13:58
בזה לא מדובר כי איי אפשר לתת לה משהו שהיא לא אוהבת אבל אם היא כן מעוניינת בבחור וההורים לא זה שאלה!
נשלח ב-21/3/2007 13:41
זה נכון שאם הבחורה רוצה צריך לאפשר לה, אבל מה קורה כאשר היא עצמה לא רוצה בגלל העדה שאליה משתייך המדובר?
נשלח ב-19/3/2007 22:14
יש הגיון גדול בדבריך אני מבין את העיניין שכך דרגו של עולם אך השאלה הגדולה יותר למה לא מחשיבים יהודי ולא משנה מאיזה עדה הוא אם הוא לומד טוב בעל מידות טובות וירא שמים כיהודי למה יש לדחותו למרות שבתם דיי רוצה בבחור זה כבר ממש לא מסתדר זה ממש עוגמת נפש לבת שלהם וגם לבחור שרוצה בה בגלל הורים כאלה הבת יכולה להפסיד את זיווגה
נשלח ב-19/3/2007 21:53
יעקוב.
כל עדה ועדה הביאה עמה מהגלות מנטליות קצת שונה שבשנים הראשונות בארץ התבטאה באופן משמעותי. אין זה אומר שעדה זו עדיפה על עדה אחרת.
בשנים האחרונות זה פחות ופחות משמעותי, אך יש כאלה שעדיין דובקים בעדתם וזו זכותם. בדיוק כמו שלתימניה יש זכות לרצות להתחתן עם תימני, כי אליו היא תתחבר יותר, כך גם לאשכנזיה יש זכות לרצות דווקא אשכנזי או כל עדה אחרת. זה לא שייך לגזענות, היא מתחברת אליו יותר, או חושבת שתתחבר, וזו זכותה.
-------- ידועה סוגיית ה"גזענות" שהיתה ועודנה קיימת לצערנו, וכנראה שגם היא משפיעה בחלק מהפעמים בבחירת השידוכים, ולאו דווקא באשמת המשודכים עצמם, אך בסופו של דבר הם עלולים לראות את בן העדה האחרת כנחות.
כנראה שגם אלה שבוחרים לחשוב כך עושים זאת מתוך זכותם המלאה (דברים ל' י"ד). בדיוק כמו שלך יש זכות לחשוב שהם טועים (ואני מצטרף אליך).
אני נוטה לחשוב שאדם שבתקופתנו עדיין אוחז ממש ב"תורת הגזע" מעיד על עצמו כנחות. כנראה שהאחיזה בה מסייעת לו להרגיש שווה משהו, ובלעדיה...
נשלח ב-19/3/2007 21:30
תודה זה באמת מקל עלי כי היה לי הוה אמינה לחשוב שישדכו לי בחורה לא הכי בטעם שלי מבחינת מראה רק בגלל שאני חצי חצי מסבר שלא וזה לטובה איך אומרים חצי נחמה וחשבתי על כך בהגיון אבל הבעיה שלי ספציפיט קצת יותר עמוקה זה לא רק שנאי חצי חצי אני חוזר בתשובה ולא חרדי מלידה מעטים ההורים שיסכימו שהילדה שלהם תצא עם חוזר בתשובה והיא אשכנזיה צריך באמת נס לדבר הם רואים בנו(בחוזרים) ועוד חצי חצי כמו איזה גוי לפי מה שזה מסתבר למרות שאנחנו החוזרים דיי משקיעים בחיים הרוחניים ושואפים למעלה ולומדים באהבה אמיתית לקדוש ברוך הוא אבל אפשר להבין את ההורים המודאגים ושוב למרות שבפועל אישה שרוצה בחור שהוא במעלה גבוהה שתקח בן תורה שחוזר בתשובה כי זה בא מאהבה אמיתית ואין חשש שמא יחזור בשאלה לא שייך להגיד לכן יש משגיח שמחליט מי יכול לצאת לשידוכים ומי לא ומלא מהישיבה שלי התחתנו עם חרדיות מלידה ומלא עם חוזרות בתשובה וכולם הפכו לתלמידים חכמים כול הנפקמינא פה זה בעית ההורים של הכלה אבל מעניין אותי לדעת מה יעשו הורים של בחורה שדווקא רוצה חוזר בתשובה שהוא לא אשכנזי "שלם" אלה חצי חצי או אפילו ספרדי????? מה הם עד כדי כך רואים בו כגוי?
נשלח ב-18/3/2007 14:48
גם אני (ואם הייתם שומעים איזה חצאים אני..הייתם מפלבלים בעינכם מספר פעמים וצובטים עצמכם כדי לברר שאינכם חולמים)
לאופי הדיון,
אני רוצה שוב לומר (כמו כל פעם) - כל אדם לגופו. עזוב דעות קדומות על שוני במנטליות וכו' קודם תבדוק אחרי זה תראה.
אמנם יש שוני במנטליות והכל..אבל זאת הכללה שאינה צריכה.
מאחל לך שתמצא זיווג הגון בלי כל ההתפלמסויות הנ"ל
נשלח ב-18/3/2007 14:39
אני חצי חצי..
נשלח ב-17/3/2007 22:43
לפי דעתי
אל תלך לא לספרדיה ולא לאשכנזיה !!
השילוב של חצי חצי הוא חבל"ז הם לא מתנשאים ולא פתיל קצר,(בכל כלל יש יוצא מהכלל)
ולכן המלצתי שתלך על חצי חצי,
היו לי הרבה חברים חצי חצי והם גם נשאו כמותם,
נשלח ב-16/3/2007 15:15
בדרך כלל יש מנטליות שונה בין עדות. ע"ע כפרה מאמי וכו'. אבל אין להכליל.
נשלח ב-15/3/2007 21:48
מה שאתה רושם זה מאד נכון! והכי הגיוני אבל למשפחה שלי לא ממש משנה עם איזה עדה אני מתחתן והמשפחה שלי דיי חברותיים ולא נעולם על ספרד אשכנז המנהג זה כספרדים נכון אבל אם יש חומרות של אשכנזים אז הלכה סתם ויש הלכה כסתם ויש לחוש ליש משמע שזה גם לא הכי משנה ככה ואין לי משהו נגד ספרדייות פשוט לא הטעם שלי במראה לא מושך אותי ואין הרבה ספרדיות שהן בטעם שלי זה לא שאין בכלל לא שולל ומבחינה מנטלית אני יכול להסתדר עם כולם