תסבירו לי את הקטע הזה שבחורי ישיבה ישארו יחזיקו חזק בישיבה למרות שהם לא למודים ולא יכלו ללמוד מקצוע, למה? אני לא מבין היום אפשר ללכת ללמוד מקצוע בלי שאף אחד יידע.
אח"כ הם מגיעים לעולם הגדול והם לא רוצים ללמוד ומה יש ללהם בידיים כלום!
למה? לא בל על הזמן המבוזבז בישיבה.
יש היום כ"כ הרבה מסגרות שנותנים הנחות לבחורי ישיבות שרוצים ללמוד מקצוע למה אתם לא הולכים ללמוד.
בחור ישיבה יכול להישאר עד גיל 25 26 ועוד יורת בישיבה ולהעביר את הזמן, לך תלמד מקצוע חבל על הזמן.
אני חושב שיש כזה דבר המכללה החרדית בירושלים
ושמעתי על מכללה חרדית גם בבני ברק..רק שעליה ממקורות פחות רשמיים.
נשלח ב-14/4/2007 22:53
תגידו חוץ מקריית אונו איפה עוד יש מוסדות לימוד אקדמאים לחרדים?
נשלח ב-1/4/2007 16:27
לימוד תורה כנגד כולם, אכן.
אבל למדונו בפרקי אבות עוד כמה דברים. כשיהיה לי זמן אני אביא את הדברים עצמם.
וכמובן שאתה צודק. לגבי חבר'ה שלא מסוגלים ללמוד..אגב סגולה זאת נרכשת..ומי שמתייאש סתם כי קשה לו. את עצמו הוא קבר.
אבל מי שמוצא בעצמו כוחות נפש חזקים יותר במקומות אחרים ולכן הוא בוחר להתמקד בהם.. זה דווקא טוב!
נשלח ב-1/4/2007 16:23
ברור שלימוד תורה זה הדבר שהכי חשוב. אבל שוכחים שחוץ מכסף יש עוד מעכבים, מה אם הבחור לא מסוגל לשבת ללמוד למרות שיש לו כסף כמו ביל גייטס? גם אז חשוב שישב ויתבזבז בכולל ממדף למדף בלי לעשות כלום? אולי עדיף שאדם כזה יצא לעבוד (או ילמד חצי יום) ויהיה יהודי שומר תומ"צ ותורם לישיבות....
נשלח ב-1/4/2007 16:10
טוב אם אתה כל כך מבקש.
ברור לי שבחור ישיבה צריך ללמוד מקצוע וכדי שיוכל לעבוד יצטרך לעשות צבא (ראו מאמר על כך "צבא ותורה")ולא לעבוד שחור. אבל אם הוריו מבוססים כלכלית ויכולים ומסכימים לממן אותו צריך לשבת וללמוד תורה ואין צורך בלימודים אחרים.
נשלח ב-1/4/2007 15:45
נו אנחנו לא מתחילים להתווכח מי יותר טוב נכון? זה לא ענייני..
מה רע ב"נהורא" לפי דעתי היא יותר טובה משני הישיבות גם יחד
נשלח ב-30/3/2007 12:54
נג'ז
נשלח ב-30/3/2007 12:05
אם כבר לישיבה תיכונית, לישיבה תיכונית עם "שם" כמו היישוב, מערבא...
נשלח ב-28/3/2007 12:06
אהמ אהמ נהורא :)
נשלח ב-28/3/2007 09:52
דעתי הפתרון הוא במקום ללכת לישיבה קדושה אפשר ללכת לישיבה תיכונית שגם שם רמת הלימודים בכלל גבוהה ובפרט בגמרא, וישנם הרבה בחורים שלומדים בישיבה תיכונית והם הרבה יותר טובים מהפצצות של הבחורים הלומדים בישיבות הקדושות.
כגון:מערבא, היישוב
נשלח ב-26/3/2007 00:28
לכן הפיתרון: הישיבות צריכות לעבוד על הכנה..
כי הדבר הקיים עכשיו- זה 'לא'.
גם בגיל 40 אם הוא יצא לעבוד זה אוי אוי אוי..מי יודע מה יקרה...למה אדם בן 40 לא מסוגל להיות מוכן?
נשלח ב-25/3/2007 21:41
עוצר, מערבניק צודק בהקשר הזה, וכך נראה לי גם ההשקפה של גדולי ישראל. לא שהאינטרנט פחות מסוכן מהעבודה ולא שכל מי שיוצא לעבוד הוא גוי (אגב, טלית, אל תפסלי בחור שהציעו לך רק בגלל שהוא עובד [אם אני לא טועה אמרת שאת מעוניינת בבחור שלומד] כי אולי זה הבשערט שלך וגם אם לא, אל תדחי סיכויים בגלל נתונים לא קשורים לאופי של הבחור עצמו, אבל זה כבר שייך לפורום שלך, אסיק). לענייננו, כל מה שנאמר, ואני מסכים, זה שצריך הכנה לפני שיוצאים לחיים, כדי שבאמת יהיו משפחות של בני תורה שהולכים בדרך...
נשלח ב-25/3/2007 13:37
שימי אני התכוונתי לענין טלית וישיבה1 שחשבו שמדובר באותו בחור.. רק כי הוא לומד בפתוחה והוא בשידוכים. אמרתי שיש המון באותו מצב.
נשלח ב-25/3/2007 11:27
שמעתי אותי מדבר על זה?
רק אמרתי לא לתת לאשה לפרנס אותכם. תעשו את זה איך שתרצו.
אם במקצוע שיהיה...
ומערבניק, חזיתי בהרבה אנשים עובדים שבניהם הולכים בתלם עולם הישיבות כמו שצריך.
מה כזה מפחיד אותך ב"לצאת לעבודה" "לצאת לחיים".. אפשר לחשוב שגלישה באינטרנט היא שמירה על המסגרת...