זה ממש לא נכון, אם בחורים נשרפים, אין שום לחץ חברתי על זה,מי שרוצה מתחזק ומי שלא בעז"ה בעתיד,
נשלח ב-26/3/2007 16:08
אז זהו. שלא.
למדתי בנהורא..לא קל לשרוף אותם תאמין לי.. כי הם באים מישיבה פתוחה וצריך להוכיח להם נקודתית איפה ההבדל. וזה לא קל.
וזה ממש לא במודה להשרף..זה כל אחד עושה מה שהוא חושב.
יכול להווצר מצב של ילדים קטנים נגיד שיעור ב' שתכנס כזאת מודה אבל אנשים מתבגרים עד שיעור ד' (בתיכונית).
ורק כדי להוריד את חששותיך. אני מכיר הרבה אבל הרבה!! בחורי ישיבות שאינם שרופים בישיבות שנחשבות הכי טובות.. ואני ממש לא חושב שיש לאחרים בעיה איתם. כי הם הטופ שם.
בנוגע למחנה..עוד דבר שהעיק עלי אישית..ההפקרות לגבי הסיגריות והתצוגה הכללית של העניין..ממש נוראי
נשלח ב-26/3/2007 15:25
עוצר, אני מסכים שהרבה יוצאים שרופים, אבל כמו שידוע לי (אני לא כ"כ בקיא בתחום) יש מקומות ששולחים תלמידים בקבוצה לבני תורה (הישוב, נהורא, מערבא) ואז נוצר מצב שכמה חבר'ה נשרפים ומפעילים לחץ חברתי על האחרים ואז זה נהיה באופנה וב"סטייל" להשרף... ואז מגיעים לישיבות הקדושות בחורים שלא באמת נשרפו... אין לך מושג מה לחץ חברתי יכול לעשות בגיל כזה... זה לא שאני לא מעריך ומעריץ את עבודת הקודש שהם עושים, אני רק אמרתי שיש הרבה מקום לשיפורים... גם בעצם הצורה של המחנה...
אני זוכר שלחצו על אחד מחברים שלי לעזוב ולעבור לישיבה קדושה, וזה לא היה מתאים לו! הוא נשבר... אשמח אם תתקן אותי, כי אני לא ממש מתיימר מבין בתחום (למדתי כל ימי בישיבות קדושות - עד היום...)
נשלח ב-26/3/2007 14:05
פרנציסקו, ברגע שתיכוניסט נשרף אני לא בטוח כמה השפעה זרה וכו' הוא יכניס לישיבות.
בהנחה שהוא רוצה ללכת לישיבה בלי שריפה..יש לו מספיק ישיבות גבוהות אחרות..לבחור ביניהן.
מדובר בבחור שהתחזק כן?
אני יודע שאחרי שסיימתי תיכון ביב' הייתי בבני תורה שוב כיוון שחיבבו אותי ככל הנראה..וכבר סגרתי בישיבה שהיא לא חרדית בדווקא . פתוחה גם לחרדים וגם ללא. והם בכל זאת אמרו "אתה משלנו" לא משנה באיזה ישיבה אתה - העיקר שאתה יושב ולומד תורה.
נשלח ב-26/3/2007 12:31
אני נגד בני תורה, מצטער טליס, אני חושב שיש דרכים יותר טובות להציג את הציבור שלנו ואת עולם הישיבות מבלי למלא את הישיבות בתיכוניסטים קלוקלים שיכניסו בבחורי הישיבות הקדושות השפעה זרה, של לימודי חול ושל לימודי חו"ל. אפשר לקרב אנשים בכל מיני דרכים - לא על חשבון אנשים אחרים!
נשלח ב-25/3/2007 21:21
הלמדען...
אהבתי את התמונה סבאל'ה..
נשלח ב-25/3/2007 20:28
אגב, ישיבה_אחת, היית תיכוניסט? אתה מסתיר את הזהות שלך יותר מידי טוב, אבל בכ"ז גלה לנו את הפרט הזה, היית תיכוניסט?
נשלח ב-25/3/2007 20:26
יותר מזה, זאת הדרך הנכונה להראות את הציבור שלנו! אם הייתי תלמיד בעטרס, אין לי ספק שהייתי משתתף בפרוייקט הגדול הזה!
נשלח ב-25/3/2007 20:25
הרבה מהחברים שלי היו בבני תורה ויצאו מחוזקים, מאידך הרבה אחרים היו שם ואיך אמר עוצר_וחושב? הם לקחו משם את הספורט. אני חושב שזה מחנה מצויין ורעיון מעולה, אבל צריך לחשוב למי מתאימים את המחנה. לדעתי לא שייך להתאים מחנה אחיד של חיזוק לבחורים טובים מישיבות כמו הישוב או מערבא ולבחורים פחות ממקומות כמו קריית נוער. וברע שבני תורה עושים את זה, הם הורסים לעצמם בידים.
במחנה האחרון הגיעו שמועות שאני לא יודע אם מן הראוי להתייחס אליהם כאן בפורום חרדי. אז שלא יגידו לי שכולם בסדר וכדו'. צריך לעשות את זה אבל במתכונת הרבה יותר נפרדת
אבל בגדול זה רעיון מעולה... מסכים מכל הלב עם טלית!!!
נשלח ב-25/3/2007 19:53
תאמיני לי...רואים לא רק את הצד היפה..
ראיתי שם דברים שלא ציפיתי..באמת.
אמנם הרבי-שיח הם משהו באמת יפה.
אבל ביומיום... (לא ביקורת על עטרס..אלא על הישיבות התיכוניות החרדיות בעיקר. אתם מייצגים משהו (כי טליתכלת אמרה "הציבור שלנו") ועוד אתם ליד חבר'ה שהקשר ביניהם לבין הדת בזה הרגע הוא לא הכי גבוה..ואתם לא מליצים טוב על החרדים.
נשלח ב-25/3/2007 19:40
מחנה מצויין!!
נשלח ב-25/3/2007 17:56
מכירה....(=
כי אני חושבת שזו עבודת קודש... להראות את הצד היפה באמת בציבור שלנו..(=
נשלח ב-25/3/2007 17:19
מאיפה את מכירה את המחנה הזה? ולמה את בעד?