בית פורומים אגודה אחת

חרדים והרב קוק - המערכה הוכרעה. (..?)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/3/2007 13:01 לינק ישיר 
חרדים והרב קוק - המערכה הוכרעה. (..?)

בעקבות דיון קטן בנושא התחמקות מציון ה"שם המפורש" בשוטנשטיין באשכול על הספריה החלטתי שהגיע הזן להעלות את הנושא הכאוב באשכול בפנ"ע.

לא אחת נעשו נסיונות להוציא גדולי תורה לא רק מגדולתם אלא אף מכלל ישראל, מתוך שיקולים של שמירה על הכלל מפני השקפות קלוקלות וכיו"ב - בצדק או שלא בצדק. המפורסמים שבהם: רדיפת הריעב"ץ את בעל התומים והרמח"ל ורדיפת הגר"א את תלמידי הבעש"ט. גם רדיפות בוטות ביותר ע"י אנשים גדולים מאד, לא עמדו כנגד פרספקטיבת הזמן והערכת גודל הנרדף (היחיד שהשתכנע היה ג.שלום ).
נראה שמאבק שהצליח יותר מדי, אף לדעת הנאבקים הוא נגד הגראי"ה קוק. האם הגרי"ח זוננפלד והחזו"א שיערו שיעלה בידם להדיר את אישיותו ותורתו של הראי"ה מבתי המדרש של חוגיהם לדורי דורות? להעלים את הקשר של גדולי תורה אליו (כגון הגר"י הוטנר, "אבן האזל" ואחרים) מעיני ההמון, ולהפכו למעין "שיקוץ משומם"?

איני יודע, אך מלבד התעורריות קטנות בפורום ח"ח, איננו מוצאים קול אחר מלבד הגינוי הגורף. כל זה בעידן שהרקע הפוליטי למאבק השתנה לחלוטין.

נצא מנקודת הנחה שהרב קוק טעה בכל הבנת ההיסטוריה (לא מפני שאני חושב כך אלא לצורך הדיון). האם יש הצדקה לתוית ה"שמותי" והעויית אי נוחות שיעדו נכדינו למשמע כל ווארט שיבוא משמו, או דלמא טוב יהיה אם נוציא נשמתו ב"טהור"?

[כמו"כ צ"ע למה הצד השני עסוק בפולחן חסידי סביבו, עד שנמצא שאין חוג הנוהג בו מלאכת בורר, או כולו אוכל או כולו פסולת. וגם זה תימה. בשלמא תורות הבנויות על פולחן אישיות יגררו תגובות כאלו (ואכמ"ל להאריך ולהתקוטט למה כוונתי), אבל הרב הוולוז'נאי האינטלקטואלי מן הסתם לא כפה עצמו הר כגיגית אלא ביקש לקבל ממי שאמר.]

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2007 18:54 לינק ישיר 

בעזהי"ת

הנה תגובתי לאשכול זה.
  (אמנם לא פתחתי בעבודת הניסוח והעריכה בעקבות הדברים דהכא, שהרי כבר קודם לכן התחילה המלאכה, אבל בהחלט אשכולות דוגמת זה, ואחרים, היוו לי זרז לזכות בעשיה החשובה הזו).
   לעניות דעתי, דווקא בזמן האינטרנט, הגיע הזמן שקשר ההשתקה והבורות סביב הגאון הראי"ה קוק זי"ע, יעבור מן העולם. דהרי עכשיו כל הדיוט יכול לערוך פרקים שלמים של מידע ולהפיצם בציבור, וכאשר זכיתי לעשות כאן.
   אמנם, לסברתי, מלאכות קודמות שנעשו בנושא, לא קלעו היטב אל המטרה, משום שבנושא בו קיים קשר השתקה ורדיפות, אין לך יכולת להביא סתם ציטוטים באויר, אלא חובה עליך להמציא את המראה מקום המדויק ואת צילום המסמך המקורי. אלמלי אלה, כל אשר נכתב בהודעה המקושרת, היה כמגדל פורח באויר.

לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות  

תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 21/05/2007 18:51:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2007 17:22 לינק ישיר 

ומה עם אחרים שהתפרסמו לא ע"י חיבורים בהיקף של המשנה ברורה אלא ע"י שיעורים, פסקים וכדו'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2007 17:16 לינק ישיר 

הרב קוק כתב בהלכה שאלות ותשובות, שותי"ם לעולם אינם בבחינת מצרך יסוד כיון שעל כל שאלה יש עוד אחרות רבות, אולם ספר כמו משנה ברורה היה בעל כרחם של הציבור מתקבל, וללא ספק בכוחו של הרב קוק היה לחבר כזה ספר
אמנם פלא גדול אצלי על כמה תשובות יסודיות של הרב קוק שלא התפרסמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2007 15:54 לינק ישיר 

הרב קוק כתב לא מעט בהלכה, האם זה שינה את היחס כלפיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2007 15:22 לינק ישיר 

ללב העיברי
כתבת שרוב המאבקים לא הצליחו אמנם בעיון מדוקדק אין זה נכון.
המאבק בין הגרא לתנועת החסידות נותר בעינו עד היום, וישנם רבים מחוגי הליטאים הממשיכים את ההתנגדות (ספר הגאון)
המאבק בין היעב"ץ לאנשים שחשדם כשבתאים, נגמר רק בתקופה שבה לא נשאר שבתאי אחד לפליטה בעולם, לפני זה עדיין הענינים לא היו ברורים כלל.
אם אכן לא ישאר מכל הרעיון הציוני דבר יתחילו לאחוז מהרב קוק.
ובאותו נושא מספרים על הגרי"מ חרל"פ שהציע לרב קוק לכתוב ספר בהלכה שיחייב את כל הציבור להכיר בסמכותו, ועל זה ענה הרב קוק' שעיקר ההשקעה צריכה להיות לפי שורש הנשמה ולא לפי מחשבת הציבור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 16:45 לינק ישיר 

מכיר את המהר"ל ואעפ"כ "בעלי המחשבה" הפכו את ה-ג' ד' ל-א' ב'.
ואין המאורע יוצא ידי פשוטו כמתבאר לכל המעיין במקורות היהודיים עד המהר"ל (אשר כבודו במקומו מונח).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 12:58 לינק ישיר 

אני מבקש את סליחת הציבור ופותח האשכול על פליטת הקולמוס שלי שגנבה את האשכול.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 12:05 לינק ישיר 

מישהו מכיר את המהר"ל בנידון חנוכה? כמדומני שהוא מפרש את מלמחת יוון כמלחמת תרבות ותקנו אותי אם אני טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 11:17 לינק ישיר 

המשגיחים נלכדו בהטפתם,
משום מה כ"כ פשוט לאנשים (ובכללם אתה) שהתמודדות בחנוכה היא מול "תרבוס יווון" ופילוסופייתה, בעוד ש"פשוטו של חנוכה" הוא התמודדות האמונה מול גזירות שמד אלימות. העניין היווני הוא רק תבלין שהפך ע"י משגיחים ובעלי מחשבה לעיקר.

אני בטוח שאנטיוכוס III האמין יותר באסטרולוגיה מאשר באריסטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/4/2007 08:57 לינק ישיר 

אני הצעתי לראש ישיבה להעביר קורס בפילוסופיה יוונית לפני חנוכה כדי שידעו במה דברים אמורים. משום מה הצעתי לא התקבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2007 12:47 לינק ישיר 

גוונא

נו טוף, להבדיל על ארסטו הוא כן ידע להגיד? אה, כן. בקורס למשגיחים לימדו אותם שתפסו אותו פעם בזקנותו?? (מתי) עושה משהו.....   

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/3/2007 12:40 לינק ישיר 

(המשגיח בישיבה המטוהרת מהשקפות זרות שלמדתי בה הרים עלי פעם מטאטא (ממש ממש!) לאחר שביקשתי ממנו דוגמא אחת לשטות שהרב קוק אמר\כתב שבגללה המשגיח ההוא קורא לו רשע ולא הייתה לו אף דוגמא),

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/3/2007 22:57 לינק ישיר 

אמנם בפילפול, אינני מכיר את הרב קוק. אך כל מי שלמד בגמרות הלכה ברורה, רואה את ההיקף וההשקעה בסיכום הסוגיה אליבא דהלכתא, עם הראשונים והאחרונים.

בןציון, כמדומני, שלא יד השִׁכְחָה פגעה ברב קוק, אלא יד ההַשְׁכָּחָה הפרטית...

כמחלוקת רבת דורות במשפחה, שכבר לא יודעים מדוע לא מדברים עם פלונים ואלמונים, אך מקפידים על כך בהידור, כך לבני דורנו אין מושג לא מגדלותו של הרב קוק, לא מהשקפתו, וכמובן, אף לא מהסיבות להתנגדות אליו, והצדדים לה. וק"ו בב"ש ק"ו שאינם יודעים כמה העריכו אותו ובאיזה צדדים.

אולם, ממשיכים להקפיד בהרחקתו והרחקת תורתו.

עם זאת, מה שאמרת שאכן הבררנות המחנאית/השקפתית כתנאי הכרחי (ולעתים כתנאי מספיק..) לגדלות תורנית וקבלת דברי הלכה מנשוא הבררנות, הינה מאפיין מובהק של הציבור הליטאי. המונח קבל את האמת ממי שאמרה, מזמן הפך לקבל את האמת רק ממי שראוי לאומרה.

ומיהו ראוי? נו, טוב. לא אתה ואני נקבע. בשביל זה יש נהגים לנהגים, כדברי א. מור.

תוקן על ידי - ymy33655 - 28/03/2007 23:13:32

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/3/2007 08:35 לינק ישיר 

הרב קוק טען בהקשר אחר שגם אם אנשים אינם מודעים למעשיהם, הואיל ויש במעשה נקודת טוב והוא מוביל לטוב, הרי אנו שמחים בכך.
וה"ה כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2007 19:16 לינק ישיר 

אשר

תשתדל  שלא  ידעו  מי  אתה  ברחוב  החרדי  אחרת  יעשו  לך צרות

לכתוב  דברי  אמת  כמו  שאתה  כתבת  לא  בריא  ברחוב  בימנו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > חרדים והרב קוק - המערכה הוכרעה. (..?)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext