| נשלח ב-28/3/2007 21:58 |
|
| |
שאלה?
שלום לכל חברי פורום,
יש לי התלבטות : אני בחור חרדי למדתי בישיבה אח"כ למדתי מקצוע אקדמי היום אני עובד ,הורים שלי נותנים לי סכום משמעותי מאד לרכישת דירה לאחר החתונה , תמיד שמצעים לי בחורה אני שואל איזה סגנון? מידות, מה עושה ? וכו, לגבי מצב הכספי של הצד השני אני תמיד מתלבט אם לשאול, מצד אחד: מותר לי לשאול אני נותן, מצד שני: על מה אתה מסתכל יש דברים יותר חשובים ויש , לא שאני מצפה לקבל סכום כמו שהורים שלי נותנים ,אבל מצפה לסכום נורמלי שמשפחה ספרדית במגזר החרדי נותנים , זה גם דעה של ההורים שלי , אבל הורים שלי אומרים לי זה החלטה שלך אם לא היה כסף בצד השני תרצה אותה , אנחנו את שלנו ניתן לך בשמחה,
לא שזה חשוב לי הכסף יש דברים בהרבה יותר חשובים לי שאני מסתכל אליהם, אבל בכל אופן הייתי רוצה את עזרה של הצד השני,
שאלתי: האם לשאול את מי שמציע לי על מצב הכספי של הצד השני , האם לוותר על זה מראש , אוו רעיון אחר אשמח לשמוע ,
תודה מראש על התיחסות שלכם וחג שמח
|
| נשלח ב-12/4/2007 11:58 |
|
| |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 13:12 |
|
| |
אוף, יאיר, די! הצלחת לעצבן אותי.
תצא מהקטע שבחור שלומד צריך סידור כלכלי, צא מיזה, זה קיים רק בציבור הליטאי האשכנזי, לא קיים כמעט בציבור הספרדי, וגם לא בציבור חוזרי תשובה או מתחזקים, אפילו שהם גם לומדים, ההוכחה: אפשר ללמוד בלי דירה, וודאי וודאי שבלי דירת 4 חדרים בבני ברק (רצוי ברחוב הרב קוק).
גם עם דירת 3 חדרים בנתיבות ובאופקים אפשר ללמוד, לא? גם אז אין בעיות של משכנתא ושכירות.
לעניינו - אלי, מותר להגיד אני נותן X ולשאול כמה הצד השני נותן, בדיוק כמו שאתה שואל על עוד עניינים חיצוניים, כמו: איך הבחורה נראית.
כל בחור מתחתן עם בחורה כמוהו מבחינת מידות, יראת שמים ואיכות, ואין שום סיבה שצד אחד מראש יחליט לתת פחות, כי הוא שווה יותר, שני הצדדים אמורים לתת אותו דבר, אלא אם כן צד אחד באמת אין לו כסף, והצד השני מסכים עם זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/3/2007 00:32 |
|
| |
כמדומני שאם אתה בחור שעובד אז כסף אינו צריך להוות שיקול.
כל המקום שכסף תופס הוא רק אצל בחורים שהעדר כסף יפריע להם בהתפתחות התורנית, ומגמתם להתעלות רוחנית.
בשם אידיאל זה הם שואפים לסידור כלכלי נח. וכשדגל זה על שיכמם הם מקבלים ממשפחת הכלה סכום כסף נכבד.
אבל בחור שעובד ורוצה להתפנק? יש פינוקים יותר חשובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/3/2007 22:40 |
|
| |
לדעתי,
אין שום בעיה לשאול כמה נותנים.
זה דבר מקובל מאוד ולא מרתיע (בחברה שלנו...) כל מחותן "מחכה" לשאלה זו.
כמו שאמרת, אל תשכח לשאול את הדברים החשובים באמת.
לפעמים ישאלו אותך "כמה אתה דורש?"
תצטרך לשבת עם עצמך ולקבוע כמה לבקש.
כמובן שהכל משתנה בטיב הבחורה.
הרי: יש המון בחורות מקסימות ואין להן כסף כלל. זו צריכה להיות החלטה שלך. למרות שכל אחת יודעת שהיא תצטרך להשקיע כסף השאלה היא רק "כמה".
אתה צודק שאתה רוצה שגם הכלה תביא כסף. יש בזה מעין "שיתוף פעולה במאמץ לחתונה"....
תלוי ביחס של המחותנים.
תלוי במידות של הבחורה
בהצלחה רבה
קרמל
|
|
|
|
|