| נשלח ב-12/4/2007 15:33 |
|
| |
ואל תשכחו לומר הלל...
התגלגל לידי (או יותר נכון למחשבי) גזיר מהעלון שהוציא ערית פ"ת לקראת יום העצמאות (צריך לומר הלל השנה ומתי?:-))
הלזאת יקרא עצמאות? (הם חוגגים עד עלות השחר...:-)בפארק, ואז כמובן תהיה טבילה המונית באגם להיטהר לקראת התפילה עם הנץ, ואחר התפילה תערך הדלקת המנגל המסורתית. יש להביא ספריי קצף וסידורי תפילה מהבית).
ושוב, תודה ל blind.cactus על הסריקות.
|
|
| נשלח ב-12/4/2007 17:45 |
|
| |
אני לא חושב שהתייחסות ליום הזה צריכה להשתנות על פי המעשים של היום.
תהיה מוכן לשאול אנשים רבים על האנטישמיות במקומות אחרים..גם עם כל הבעיות פה זה כאין וכאפס לעומת אירופה...
אני לא מתכוון להכנס עכשיו לדיון על מעמדה של המדינה וההתייחסות אליה..
אני אישית חושב שהלל בלי ברכה זה בסדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2007 17:00 |
|
| |
עוצר_וחושב, נראה דווקא שרוב גדולי ישראל דהיום (אלא שידועים כגדולי ישראל בכל הציבורים) לא חושבים שזהו יום חג. המציאות תוכיח שאין כ"כ על מה לחגוג. יש על מה להודות שאנו בא"י, אבל מכאן ועד קביעת יום ה' באייר ליום חג הדרך לא קצרה...
בדורות הקודמים יש מגדולי התורה הספרדיים ואחרים שציינו את היום הזה, אך לא בתפילות חגיגיות ואמירת הלל. ככל הזכור לי הרב עובדיה כתב בתשובה ביביע אומר שמי שרוצה לומר הלל, יאמר אחרי התפילה, שאין לנו לחדש בנוסח וסדר התפילה דבר- בכ"א אין לומר בברכה. הסטייפלער כתב במכתב אין לנו יד ורגל ב"חינגא" שעושים ההם. ככלל ידוע שראשי המדינה ומקימיה לא התכוונו כ"כ לטובה בהקמת המדינה (בלשון המעטה...) והרוצה להחכים יעיין בארכיוני מפלגת מפא"י הנעולים על מנעול ובריח בבית-ברל (ת"א),למרות שעברו כבר 59 שנה (ארכיונים נפתחים לעיניי הציבור בד"כ אחרי 50 שנה), כדי שאף אחד לא יתקומם על מה שהלך פה אז...
נראה שהיום רבים יודו שאין על מה לחגוג, אם המדינה הזו נראית במצב הזה (ואיפה כל הכתומים שהכריזו על נתק מהמדינה אחרי ה"התנתקות-גירוש"?)
בכל אופן, מי שרוצה "הגדת יום העצמאות" (פארודית כמובן) מוזמן לשלוח לי בפרטי את הכתובת אימייל שלו...
(אם יהיה לי כוח אצרף לינק)
תוקן על ידי משגיחשליטא ב- 12/04/2007 17:09:13
הִנֵּה-זֶה עוֹמֵד, אַחַר כָּתְלֵנוּ--מַשְׁגִּיחַ מִן-הַחַלֹּנוֹת, מֵצִיץ מִן-הַחֲרַכִּים (שה"ש ב,ט) עיין המיטיב שיר לבעל ההעמק דבר.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2007 16:46 |
|
| |
משגיח, בטח שצריך לעשות..אני לא יודע אם אתה יודע אני גם פועל בקירוב רחוקים
ולציבור הכללי לא אכפת שזה "חג" אפילו פסח בשבילהם זה לא משהו קדוש אלא יומשפחה..
זה בכלל לא אומר דרשני..המצב פשוט מאוד.
פרנציסקו,
"הלכות יום העצמאות ויום ירושלים" של נחום רקובר
שם נמנים מספר לא מבוטל של גדולים שסוברים שזה אכן יום חג
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2007 16:25 |
|
| |
אנחנו אוחזים ש"לא מהם ולא מהמונם". אין חג ביום העצמאות. כך היא דעת תורה של החזו"א זצ"ל ושאר הגדולים, שכל מי שמחזיק מעצמו חלק מהחברה החרדית מוכרח לציית לה...
|
|
| נשלח ב-12/4/2007 15:49 |
|
| |
סתם עצוב שזה המצב בציבור הכללי. ואולי אנחנו צריכים לעשות עצרת תפילות? איזה קטרוג גדול ח"ו יכול להיות.
ובהנחה שזה יום חג (הרי יש שאוחזים כך), צריך להיות זעזוע גדול. ואם לא אכפת להם, זה אומר דרשני.
|
|
| נשלח ב-12/4/2007 15:42 |
|
| |
למה אתה מצפה מחילונים ? לעצרת תפילות ?
|
|
|
|
|