| נשלח ב-23/4/2007 19:24 |
|
| |
בחיידר עמדו בצפירה
בני חזר היום מה'חדר' וסיפור בפיו: היום שמענו פתאום רעש חזק, הרבה קם ואמר לכולם לעמוד בשקט. בסוף הוא הסביר שיש הרבה חיילים שנהרגו במלחמות, והצפירה היא כדי לכבד אותם, כמו שתורמים סידורים לבית כנסת לעילוי נשמת כל מיני אנשים שנפטרו.
עד כאן הסיפור. ואני מזועזע וחושב: העביר את הילד למקום אחר או שכך כולם?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 23:53 |
|
| |
בעזהי"ת
המוכיח. על אותה הדרך של תגובתך (ולא רק אתה יודע להדגיש את הפונט ולהגדילו), אפשר להשיב בפשטות שלא לומדין רמב"ם מפי אפיקורס, ולכן אין אנו צריכין להזדקק לדבריך...
תוקן על ידי 000_אלישיר ב- 23/04/2007 23:51:13
לא בחיל ולא בכח כי אם ברוחי אמר ה' צבא-ות
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 23:46 |
|
| |
בעניין העמידה הוא היגזים, אבל אם כל רבה בחיידר היה עוצר בזמן הצפירה
ואומר לתלמידים עכשיו נלמד משניות לזכר החיילים שנהרגו ,זה היה יותר טוב מאשר אותה גננת חצופה ומטופשת שאומרת לילדים שזה מזכיר לחילונים שמחר יום העצמאות.כמה טיפשות יש במשפט הזה .את יום העצמאות היא מזכירה שזה מחר, כי יש לה חופש בטח.אבל את החיילים שנהרגו היא לא מזכירה
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 23:18 |
|
| |
ביררת למה הרב'ה אמר להם לעמוד?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 23:13 |
|
| |
בחוקותיהם לא תלכו? לא יודע אם הצפירה זה חוקות הגויים, חוץ מזה הוא הציע אלטרנטיבה לזכור את הנופלים הי"ד? הוא לומד איתם משניות לעילוי נשמתם? כשאני הייתי בחיידר לא עמדנו ולא למדנו גם בשבילם.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 22:39 |
|
| |
יהודי עם אומץ.
|
| נשלח ב-23/4/2007 22:27 |
|
| |
המוכיח,
ומה עם להזהר בכבודה של מלכות? ומה עם לא לגרטם לחילול ה'??? יש הבדל בין בחוקותיהם לא תלכו לבין לחנך את הילדים שלנו שאלו דברים שאנו לא מסכימים איתם אבל כדי לכבד את הרגשות של החילונים אנו נוהגים כך לפחות בפומבי.. וודאי שאנו אומרים תהילים לעילוי נשמות ההרוגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 22:23 |
|
| |
זה חיידר ממלכתי או ממלכתי דתי?...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 21:12 |
|
| |
צולע
איפה היא לומדת, כנראה שבית ספר חרדי.
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 21:03 |
|
| |
כנראה שהילד הנ"ל לומד באיזה בית ספר חרד"לי או באיזה בי"ס של קירוב רחוקים.
הבת שלי חזרה היום מהגן וסיפרה שהגננת אמרה שהצפירה מזכירה לחילונים שמחר יום העצמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 21:00 |
|
| |
האם ב'חדר' הזה לא גורסים את דברי הרמב"ם:
הלכות עבודה זרה פרק יא
א אין הולכין בחוקות הגויים, ולא מידמין להן--לא במלבוש, ולא בשיער, וכיוצא בהן: שנאמר "ולא תלכו בחוקות הגוי" (ויקרא כ,כג), ונאמר "ובחוקותיהם, לא תלכו" (ויקרא יח,ג), ונאמר "הישמר לך, פן תינקש אחריהם" (דברים יב,ל). הכול בעניין אחד הוא מזהיר: שלא יידמה להן--אלא יהיה הישראלי מובדל מהן וידוע במלבושו ובשאר מעשיו, כמו שהוא מובדל מהן במדעו ובדעותיו. וכן הוא אומר "ואבדיל אתכם מן העמים" (ויקרא כ,כו)... וכל העושה אחת מאלו, וכיוצא בהן--לוקה.
תוקן על ידי המוכיח ב- 23/04/2007 20:57:25
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 19:57 |
|
| |
רב'ה שפוי ונורמלי.... מחנך את התלמידים שלו לכבוד וקידוש ה' ולא להפך...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 19:54 |
|
| |
תכתוב מה שם החיידר הזה כדי שאני אעביר אליו את ילדיי !
סוף סוף ניצוצי שפיות מתחילים לחדור אלינו ברוך הוא וברוך שמו...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 19:52 |
|
| |
אני אישית חושב שזה מעשה ראוי...
אבל מאידך זה מראה על חלישות אופי של הרב'ה. שאומנם לא לעמוד נוגד את דעותיי...אבל אם הוא עושה משהו כזה בבית ספר חרדי(חיידר) אז הוא לא ראוי ללמד שם.
אבל צריך לזכור...הווי דן את כל האדם...
אולי הוא היה בצבא ...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2007 19:46 |
|
| |
למה אתה קורא לזה חיידר ואין זה אלא בית ספר!
|
|