תועלות:
האופי הפרוץ של מקומות העבודה מהווה חסם מרכזי לעיסוק בפרנסה, והדברים אמורים בעיקר כלפי גברים. משני פנים:
א) הפן הרוחני - שחיקה יום יומית מקררת את דתיותו של העובד. והיה אם ביום מן הימים יאלץ כל הציבור לצאת לעבודה, יתכן שלא יעמוד חלילה בנסיון (לאו דוקא להיות חילונים אלא להיות בהמות עם כיפונת).
ב) בפן הגשמי - מצב אומלל זה מהווה נשק ביד מנגדנו אשר אומרים ממילא א"א לעבוד, שכן עבודה=שמד. הלכך גם מי שאינו לומד כלל ישאר בכולל שלא יחטא.
התכנית:
1. חברה בהנהלה חרדית שתפעיל מחלקות נפרדות לגברים ונשים. ע"ד משל: ייצור לגברים והנה"ח לנשים. או לחלופין מפעלים על טהרת מין אחד: כגון זה שקיים לנשים בקריית ספר או חנות המצלמות בניו יורק לגברים.
2. אפשרות נוספת, פחות קיצונית: חברה שאין בה הפרדה כה מופלגת, אך נשמרת הפרדה ברמת המיקרו (חדרים, מחיצות, צוותים).
3. אין מניעה להעסיק חילונים, אך היות ויסוד החברה הוא חרדי יעמדו כל העובדים בנהלי התנהגות מסויימים שיקבעו מראש.
הצעות יישום: 1. משקיעים: נושא התעסוקה החרדית היא דבר חם בכל הציבורים, אני מאמין שאם אי מישהו ירצה לקחת לידיו הקמת חברה כזו יוכל למצוא הרבה משקיעים שיעריכו את הערך החברתי המוסף (כמובן, עם התנאי הבסיסי של כדאיות כלכלית)
2. עדיף אילו החברה תוקם ע"י חסידים ותעקוף באלגנטיות את מחסום "יתד נאמן" (וכבר כתבו שם בשם אחד הגדולים: "אם זה יגרום לאברך אחד לסגור גמרא, מוטב שלא יקום מפעל זה גם אם יסייע למאות עובדים"). לאחר מכן יוכלו גם הליטאים לאייש בה משרות.
3.ההסברה בתוך העולם החרדי תתמקד אך ורק בפן א' של התועלת, קרי - ההצלה הרוחנית של אלו שכבר עובדים, ואין זה שונה מכל מאבק על צניעות כגון הסעות מהדרין ופלאפונים כשרים.
תוקן על ידי לבהעיברי ב- 02/05/2007 14:27:32
נשלח ב-8/11/2007 14:31
איש ציפור,
הכשרת איש מקצוע בחברה טכנולוגית היא יקרה. היא נופלת בעיקרה על המעביד וזה לא יסכים, לדעתי, לעבודה חלקית באופן קבוע. להיפך - מקובלת ומדי פעם הכרחית עבודת שעות נוספות. בחברות מסויימות המעביד יצפה גם לנסיעות לחו"ל. התארגנות מסוג מרכז הפיתוח של מטריקס במודיעין אולי אפשרית אבל המחיר הוא שכר נמוך ולדעתי גם חסימת קידום. יתכן שייפתח מקום עבודה כזה אבל בהמשך הדרך האינטרסים המשותפים של המעביד והעובדים יביאו לפריצת המסגרת. כאשר ברל יעבוד יותר ובתמורה יקבל שכר ומעמד גם שמרל ילך בעקבותיו.
נשלח ב-23/10/2007 11:54
לדעתי זה יכול להצליח רק אם,
1. כלכלית העסק יהיה מצליח. (והמשכורות בהתאם)
2. אם יאפשר משרות חלקיות במקצועות טכנולוגיים, גם חלק מהאנשים שאינם חרדים יחפצו בכך
ויסכימו להתאים את עצמם לנהלים.
נשלח ב-22/10/2007 18:37
אבהו כתב:
אני לא מסכים שלבושן של נשים במקומות עבודה יכול לשמש תירוץ לחיי בטלה וקבצנות.
אני גם לא מסכים, אבל בכביש אל תהיה צודק...
לגבי מה שכתבת בהמשך, שים לב שאין תכנית להפלות נשים וחילונים
אלא שבעלי עסק חרדיים ישדרגו את הסטנדרטים של הצניעות
עיין מפורשות בהודעה הפותחת
נשלח ב-22/10/2007 18:33
מקומות עבודה טהורים מנשים הם בלתי חוקיים בישראל - מעביד לא יכול להפלות נשים (או חילונים) בקבלה לעבודה. יתר על כן, במצב של מחסור בעובדים כאשר יש הזדמנויות עסקיות מקום העבודה החרדי לאנ"ש בלבד ייאלץ להעסיק נשים. ראוי להזכיר כאן את הבעיות של המפעלים הקיבוציים שנאלצו להעסיק שכירים בניגוד לאידיאולוגיה שלהם ששללה עבודה שכירה.
נשלח ב-22/10/2007 18:22
בעל בעמיו,
אני בהחלט מסכים שיש נשים בארץ שהופעתן אינה צנועה, בעבודה ושלא בעבודה. הייתי שמח אם מנהלים יכפו על עובדות לבוש צנוע מעט יותר. אם יהיו יותר חרדים במקומות העבודה אולי יתחשבו בהם יותר. אני לא מסכים שלבושן של נשים במקומות עבודה יכול לשמש תירוץ לחיי בטלה וקבצנות.
נשלח ב-21/10/2007 21:47
אבהו, האם אני צודק או רק נדמה לי שבארץ אין מודעות להופעה סולידית בעבודה?
נשלח ב-21/10/2007 20:38
"האופי הפרוץ של מקומות העבודה מהווה חסם מרכזי לעיסוק בפרנסה". בפועל עבדו איתי בחברה עם "אופי פרוץ" כמה חרדים אמריקאים. לא נפלה שערה משערות ראשם, והם גם ראו שהנשים האלה שלבושן קצת חשוף הן בסך הכל חביבות והגונות.
לדעתי ההתמחות בחברות הטכנולוגיה תגרום לכך שהקונספט של חברות חרדיות לא יצלח. אנשים ירצו לנצל את הידע שלהם לקבלת תגמול מקסימאלי במקום עבודה שמציע יותר.
נשלח ב-3/10/2007 14:10
מדובר בהפרשים של כמה אלפי ש"ח לא באלף אלפיים
נשלח ב-6/5/2007 14:54
"אבל גנאי הוא לאישה שתהא יוצאה תמיד, פעם בחוץ פעם ברחובות."
ומפני מה? מפני שנאת האויר צח?
נשלח ב-6/5/2007 14:21
איפה בהיסטוריה שלנו שמרו על מקומות עבודה "טהורים" מנשים?
תוקן על ידי - C_Guevara - 06/05/2007 14:19:24
נשלח ב-6/5/2007 11:32
BT
לטעמיך, היכן אתה ממקם את הלכות יחוד והסתכלות, יחד עם יו"כ או עם הסנדלים תנ"כיות?
אפדאון,
הסיבה היא שלגברים ליטאים אסור לעבוד.
כוטאו,
מקום הערתך באשכול "תכניות מגירה - לשם מה?", חבל להעיר זאת בכל תכנית מגירה בפ"ע.
מומולוש,
מנסיוני האישי, יש שאדם מעדיף לעבוד בסביבה דתית בשכר נמוך יותר, מלהאזין יום יום לפיטפוטי גבי ג., רזי ב., ונתן ז. לשירי ניבול פה ופלירטוטי עובדים - ולבלוע כ"כ הרבה צפרדעים בשביל עוד אלף אלפיים ש"ח.
נשלח ב-6/5/2007 07:07
כמדומני שבשנה האחרונה מישהו ניסה להריץ רעיון של מקומות עבודה לגברים חרדים בלבד, ומי שטירפד את זה היה הגראי"ל שטיינמן.
מומולוש, אמנם השכר במטריקס לא משתווה לאנ.די.אס ולמלם, אבל שכר מינימום זה לא. עבור אברך ממוצע מדובר בשכר יפה מאד.
תוקן על ידי יעקב135 ב- 06/05/2007 7:16:12
נשלח ב-5/5/2007 22:44
אני לא חושב שהענין הזה של עבודה חרדית לגברים כמו מטריקס לנשים בר ביצוע.
בעיקר בגלל שהגברים לא יסכימו לכך (ולא שזה מוצדק) הרי המשכורות המשולמות שם הם משהו כמו שכר מינימום ובשביל דבר כזה אנשים לא מוכנים לשלם את המחיר הכבד של להפוך לסוג ב' "בעלי בתים" ולהשקיע ברכישת השכלה רלוונטית וכל מה שכרוך בזה ומאותה סיבה גם עבור המשקיעים זו לא השקעה מוצלחת כי גם אלו שיצטרפו ויצליחו אחרי שנה שנתיים יחפשו איך לצאת החוצה ולמצוא מקום עבודה אחר בשכר ראוי בעקבות הנסיון שצברו.
וכמו כן אם המטרה היא שיעבדו במקומות צנועים בסופו של דבר יצאו החוצה וירצו להתקדם.
כך שבשורה התחתונה כנראה שהמצב ישאר כמו שהוא וכל אחד יצטרך לדאוג לעצמו.
נשלח ב-4/5/2007 12:51
התקוה היא כנראה שאחרי כמה שעות של שיחות על שניצל, משהו בסוף יקח אומץ ויחדור למטבח דרך החלון... :-)
נשלח ב-4/5/2007 11:12
הדיון הזה מזכיר לי את השיחות בין החברים בישיבה מאוחר בלילה כשלא היה מה לאכול. דברנו על כבד, ועל מרק עוף ועל בשר וכל טוב שבעולם. לפחות יכולנו לירדם עם דמיונות מאירים. אף הכא, אברכים שאין להם פרוטה לפורטה מדברים על כל מיני רעיונות וחלומות שאין להם כלל וכלל יכולת ליישם.
חברה, הגיע הזמן להצעות מעשיות, מספיק לנחם את עצמנו במה שאפשר לעשות, צריכים לעשות, כאן ועכשיו!