|
|
| נשלח ב-17/5/2007 09:22 |
|
| |
הרב וועסטהיים או מנשסטער, מי יודע?
אני מחזיק בידי חבילת סוכריות שמנת בטעם וניל, שעליה כתוב "כשר למהדרין חלבי, חלב ישראל בהשגחה משעת חליבה בהשגחת בד"ץ איגוד רבנים בראשות הרב יעקב אשר וועסטהיים מנשסטר ובאישור הרה"ר לישראל".
אם אינני טועה, ישנה גם השגחת מנשסטר ללא הרב ווסטהיים, או שזה דבר אחד?
המפעל הוא בארגנטינה, יצרן, ארקור. האם עד לשם מגיעה השגחתו של הרב ווסטהיים?
או בקיצור, כמה ניתן לסמוך על הכשרות הזו, במוצר הספציפי הזה, ובכלל.
תודה לכל המשיבים
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 10:05 |
|
| |
קצת סדר בדברים
הרב וועסטהיים הוא דיין במנשסתר, יהודי ת"ח ויר"ש, הוא חסיד, אבל תלמיד ישיבת גייטסהייד.
בית דין מנשסתר, זה בית דין די עתיק, והיה להם מחלקת כשרות במשך שנים רבות, הידועה בקיצור: MK (Manchester Kosher). הכשרות שלהם אף פעם לא היתה ברמת מהדרין, וחרדי מנשסתר אף פעם לא נגעו בזה, למעט מוצרים מסוימים שהם ידעו שזה בסדר.
לפני כמה שנים הרב וועסטהיים נכנס לבית דין מנשסתר, עם כוונות טובות מאד, ורצה להפכו למהדרין. הוא אכן שיפר הרבה דברים, ושינה הרבה הוראות, ואף השתמש בשירותיו של ד"ר אברהם מייאר, שהוא גר צדק, ד"ר לכימאי מזון, ואחד המומחים הגדולים בעולם לחומרי גלם.
למעשה, ה-MK עדיין היה מנוהל ע"י בעלי בתים ועובדים שלפני עידן המהדרין, שברצונם היה רק לעשות כסף, ולגדול כמה שאפשר. בשלב זה הדברים יצאו מהשליטה שלו, הוא התחיל לסמוך על אנשים אחרים, ולא היה לו בכלל מושג על מה הוא נותן הכשרים ועל מה לא.
באיזה שהוא שלב, הוא יצא מה-MK, הקים את בד''צ איגוד הרבנים והתחיל לתת הכשרים בעצמו. אני לא יודע אם הוא יצא בגלל דיני ממנות או בגלל שלא היה מרוצה מרמת הכשרות.
הוא התחיל לתת לבד כשרות, ואח"כ עשה שותפות עם איזה רב מצרפת. בשלב זה, במקום שהדברים ילכו ליותר טוב, קרה ההיפוך. הוא לא השכיל להבין, שבשביל לנהל מערכת כשרות, צריכים דבר ראשון להיות מסודר, ולנהל משרד מסודר, כאשר יש הפרדה מוחלטת בין הניהול האדמינסטריבי לבין הניהול הכשרותי. במקום זה הכל היה על הראש שלו, הוא שלח משגיחים הוא דאג למשכורות, והוא דאג למפעלים. כמובן שעד מהרה הוא איבד שליטה מוחלטת על הנעשה סביבו. יש לציין, שבשיטה כזו, הוא נותן הכשרים למאות מפעלים!
אח"כ הגיע התדרדרות נוספת, שבה הוא התחיל לסמוך על קבלני כשרות. למשל, הסוכריות של MUST, שמייצרים בפולין, נושא את ההשגחה שלו, כאשר הביצוע הוא בכלל של OK ישראל. זה כבר גובל ברמאות והטעיה, כי רוב ציבור אנ"ש, לא רוצה לסמוך על ה-OK, וזה הסיבה שהם רצו את החותמת של הרב וועסטהיים.
לאחרונה הוא הקים משרד, ולקח מזכיר בשם דני מור, שעבד עד עכשיו בבית דין לונדון KLBD. זהו צעד ראשוני בכיוון הנכון, אבל זה עדיין רחוק מלהיות טוב. עד שהוא לא ישתלט לגמרי על כל התהו ובוהו, לדעתי אין לאכול את המוצרים שלו.
יש לציין את המינימום שהייתי רוצה לראות ממנו לפני שאני מוכן לאכול את המוצרים שלו.
א - הפרדה מוחלטת בין החלק הניהולי לכשרותי, כאשר הוא עוסק רק בכשרות.
ב - החזקת מומחה לחומרי גלם במשרה מלאה. (דוגמת ד"ר מאייער שעבד אתו פעם).
ג - הפסקת הנוהל של חותמת גומי, לקבלני כשרות שונים.
אני לא יודע ספציפית לגבי כל מפעל, תלוי תמיד מי המשגיח, אבל זה הימור.
תוקן על ידי - מסטוגי500 - 18/05/2007 10:49:03
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2007 11:34 |
|
| |
תודה על התשובה המפורטת.
גם אני שמעתי שהוא יהודי ירא שמים וכו', ולכן חשבתי שאולי אפשר לסמוך על זה. מצד שני, אי אפשר לסמוך על יראת שמים אם המכשיר אינו בקי במקצוע.
כשראיתי ארגנטינה זה החשיד אותי במיוחד, וכל הנושא של חלב ישראל בכלל לא נשמע לי טוב. כמובן שOK אני לא אוכל, וזה די מכעיס אותי שמחתימים רב יותר מקובל, כדי להגיע לציבור שלא אוכל OK.
זה מצדיק גילוי נאות, אני חושב.
תודה רבה לעונה, ולכל המשקיעים בפורום החשוב הזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2007 00:41 |
|
| |
כל מי שמתמצא בכשרות יודע שזוהי פרוצדורה מקובלת על כל נותני הכשרות. כל דבר לגופו, וכל מוצר לגופו.
שמדובר על סוכריות והייצור הוא די פשוט ולא מורכבורב מגיע למסקנה שהמוצר הוא כשר ומהודר, אז למה שיעמידו שם 2 משגיחים? מעמידים משגיח אחד המקובל על שני נותני הכשרות וזהו.
מה העוולה? לא הבנתי.
גם מה שכתבת שאתה לא אוכל OK להוי ידוע לך שכמעט בכל מוצר שאתה קונה בחנות ישנם מרכיבים תחת השגחת הOK, בין אם המדובר בצימוקים (עם שמן של הOK) או בעוגיות (גליצרין) או בסוכריות (צבעים) וכן כמעט בכל מוצר ומוצר.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2007 15:00 |
|
| |
בעקבות דבריו של "דודיחזקאל" והפניות שהגיעו להנהלת הפורום בעקבות הדברים, פנינו לנציגות ה OK בישראל, לשם מתן תגובתם. תגובה רשמית שלהם תגיע בהמשך.
מצ"ב תגובה (שכאמור לעייל אינה רשמית ) שהתקבלה במערכת, התגובה מתפרסמת כלשונה.
ה תיאור דלעיל של התנהלות מערכת הכשרות של הרב ווסטהיים שליט"א, גורם לעוול משווע – הן לרב ווסטהיים והן לארגון הכשרות OK. אי ן ספק שהתיאור של מערכת הכשרות שלו, כפי שתואר לעיל, מציגה אותו כאדם "לא אחראי" כלפי צרכני הכשרות. וכל מי שמכיר את הרב, יודע עד כמה תיאור זה אינו נכון.
נתחיל מהסוף. כיום עובדים במשרדו של הרב וסטהיים 5 אנשים המטפלים בכל עניני הבירוקרטיה, הארגון, הלוגיסטיקה והכספים. הרב עצמו עוסק בעניני כשרות נטו.
העוול הגדול יותר בדברים דלעיל, הוא הוצאת דברים מהקשרם בצורה חמורה ביותר. אותו "חותמת גומי" אנגלית, אותו רב מתדרדר, העז להשתמש ב"קבלני כשרות". ממש עמרי שרון וקבלני הקולות שלו...
הפתגם מציע להתבונן בחצי הכוס המלאה ולא בחצי הכוס הריקה. אני מציע, להתבונן לכוון הכוס – ולא לגלגל עיניים לשמים.
אין כזה דבר קבלני כשרות.
אין מציאות של חותמת גומי.
מדובר באיחוד כוחות של 2 ארגוני כשרות המשתפים פעולה על מנת להשיג כשרות טובה יותר, דקדקנית יותר ומאורגנת יותר.
בשיתוף של מומחים התורמים ידע ונסיון – למען המטרה הנעלה של כשרות למהדרין.
הכותב הביא דוגמא ממפעל הסוכריות מאסט, ולכן אתייחס למפעל זה דווקא.
הרב ווסטהיים מעורב אישית בכל שלב של הייצור וחומרי הגלם. מפעם לפעם הוא מגיע באופן אישי למפעל וסוקר את המתרחש שם. עד היום, מספר ארגוני כשרות מובילים, בקרו במפעל והביעו התפעלות מנוהלי הכשרות המיוחדים שבו. חומרי הגלם בהם משתמשים לייצור הינם כשרים למהדרין, הפיקוח על הייצור הינו בעשרות רמות מעל לממוצע הכשרות המהודרת הרגילה בעולם. נכון שה- OK מעורב בייצור – דבר המשמש אליבא דכותב המאמר לפגם מהותי בכשרות... – אך לכך אתייחס בהמשך.
כידוע, מספר מומחי הכשרות בעולם, אינו גדול. מספר המשגיחים המסוגלים לפקח על ייצורים מסובכים ומורכבים – אף הוא למרבה הצער - קטן. אם כן, מדוע להתייחס בשלילה לשני ארגוני כשרות החיים באידיליה של שיתוף פעולה מתוך אהבה ואחווה ודבוק חברים?
מדוע לשלול כל דבר טוב?
הלוואי וכל ארגוני הכשרות ישתפו פעולה באופן כה יפה וכה מועיל.
קבלני כשרות...
חותמת גומי....
התדרדרות נוספת...
נעזוב לרגע את את הרב וסטהיים שהחליט "לרמות ולהטעות" את רוב צבור אנ"ש, ונתמקד בעוול ה"אמיתי" הזועק לשמים, העוול של ההטעיה והמרמה - אח"כ הגיע התדרדרות נוספת, שבה הוא התחיל לסמוך על קבלני כשרות. למשל, הסוכריות של MUST , שמייצרים בפולין, נושא את ההשגחה שלו, כאשר הביצוע הוא בכלל של OK ישראל. זה כבר גובל ברמאות והטעיה, כי רוב ציבור אנ"ש, לא רוצה לסמוך על ה- OK, וזה הסיבה שהם רצו את החותמת של הרב וועסטהיים.
אני משער שכותב הדברים ערך סקר דעת קהל מהימן וגילה שרוב אנ"ש, אינם רוצים לסמוך על ה – OK . אם נערך סקר כזה, מסתבר שארגוני הכשרות המובילים בארץ, לא השתתפו בו.
כל ארגוני הכשרות המובילים משתמשים בחומרי הגלם שיוצרו בכשרות ה – OK ללא שום פקפוק. במפעל מסוים בכשרות בד"צ העה"ח, משתמשים בלמעלה מ- 1000 חומרי גלם בכשרות האו קיי. הן חומרים פשוטים והן חומרים מסובכים וקשים. הרב לנדא והרב רובין, מאשרים חומרי גלם של האו קיי ומשתמשים בהם – תמידין כסדרן – במוצרים הנושאים את חותמתם.
שלא לדבר על הכשרים בחו"ל.
כמעט בלתי אפשרי להגיד על מוצר מזון שהוא "נקי" מהשגחת האו קי... אז מי מרמה את "רוב אנ"ש"?
לא קיים בעולם ארגון כשרות המשתמש אך ורק בחומרי גלם שיוצרו תחת השגחתו. זוהי משימה בלתי אפשרית לחלוטין. במצב זה, לא נותרה ל"רוב אנ"ש" הברירה, אלא להפסיק ולצרוך מוצרי מזון תעשייתיים....
ארגון הכשרות של ה- OK , נחשב היום לאחד הארגונים המובילים בעולם הכשרות. לא אאריך לתאר את משרדי האו קיי בארה"ב הבונים ללא הרף את מסד הנתונים הגדול ביותר בעולם הכשרות. מסד נתונים שבשירותיו משתמשים הרבה ארגוני כשרות אחרים.
לא אתאר את המבנה היעיל של המערכת השולטת במתרחש בכל רחבי תבל, המקבלת עדכונים ושולחת תשובות לשאילתות למשגיחים ורבנים רבים. מערכת שכל מי שזכה להכירה, יודע עד כמה נכון יהיה להגדירה כמערכת מהודרת ומקצועית להפליא.
לא אאריך, שכן ה"רמאות וההטעיה" של הרב וסטהיים, נעשתה בשיתוף עם OK ישראל...
מערכת האו קיי ישראל הינה מערכת מהודרת להפליא. מערכת שהקריטריונים שלה אינם שונים במאומה ממערכות המהדרים המובילות בארץ.
יש לציין ששיתוף פעולה בין גופי כשרות הינו דבר מקובל. מערכת שבעקבות דרישותיה הכשרותיות הגבוהות – לא מאשרים "חלב סתם", "מצות ביצים", "מצות עשירות", "חדש" ושאר דקדוקי הלכה למהדרין – מאבדת 5-6 מפעלים מידי שנה. מערכת שאיבדה עד כה, 20 מפעלים בארץ – כשהסיבה היחידה היא, אי נכונות ל"התפשר" על נושאים הלכתיים שהכשרים רבים כבר שכחו שקוראים להם "פשרה"...
אם כן, עומדות לפנינו 2 צורות של הסתכלות.
האחת טוענת שהרב וסטהיים, אדם המוכר כירא שמים ומבין בכשרות – רימה והטעה את הצבור.
השניה טוענת, שהרב ווסטהיים, אדם המוכר כירא שמים ומבין בכשרות – החליט ששיתוף פעולה עם האו קיי, יקדם את מטרות הכשרות.
כמדומני, שמישהו כאן חייב לבקש מחילה
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 12:14 |
|
| |
תגובה לתגובה
ראשית, התחלתי את התגובה שלי במילים "הרב וועסטהיים הוא דיין במנשסתר, יהודי ת"ח ויר"ש", בהמשך כתבתי "הרב וועסטהיים נכנס לבית דין מנשסתר, עם כוונות טובות מאד, ורצה להפכו למהדרין. הוא אכן שיפר הרבה דברים, ושינה הרבה הוראות, ואף השתמש בשירותיו של ד"ר אברהם מייאר, שהוא גר צדק, ד"ר לכימאי מזון, ואחד המומחים הגדולים בעולם לחומרי גלם."
גם כאשר היה לי בלבי עליו, לא כתבתי שהוא איבד את יראת השמים שלו, כי אם כתבתי "הוא לא השכיל להבין, שבשביל לנהל מערכת כשרות, צריכים דבר ראשון להיות מסודר, ולנהל משרד מסודר..."
דעו לכם! 90% ממה שכתבתי, שמעתי מעובדי המערכות, גם של OK וגם של ווסטהיים. חלקם אמרו לי את זה בתור חבר מהימן, ועם חלקם זה היה שיחה ארוכה, והם לא שמו לב כלל שהם גילו לי דברים.
בכדי לאמת את רוב הדברים, אהיה חייב לחשוף עובדי מערכת, מה שכמובן אני לא יכול לעשות. אבל בכל זאת אני רוצה קצת לעבור על הדברים.
לא קשה לראות, שהתגובה הזאת נוסחה ע"י עובד של מערכת OK ישראל, וכנראה ע"י ר' א.ח. בעצמו. משום מה יש לי את הרושם שהוא מנסה ליפות את מערכת ה-OK יותר מאשר את הרב ווסטהיים. אגב, אם שמתם לב, מעבר למשפט אחד (נתחיל מהסוף...), הוא לא הכחיש שום דבר ממה שכתבתי.
בכדי להגיב, אני מצטט דברים ממה שהגורם ה(לא) רשמי כתב למערכת.
ציטוט: "נתחיל מהסוף. כיום עובדים במשרדו של הרב וסטהיים 5 אנשים המטפלים בכל עניני הבירוקרטיה, הארגון, הלוגיסטיקה והכספים. הרב עצמו עוסק בעניני כשרות נטו"
למה להתחיל מהסוף? מה היה בכל השנים מאז שיצא מ-MK עד היום. גם אני כתבתי שהוא התחיל לקחת את הדברים לידו, (ציטוט: "לאחרונה הוא הקים משרד ... זהו צעד ראשוני בכיוון הנכון"). אבל למרות מה שהוא טוען, עד כמה שידוע לי, (נכון עד לפני שבועיים) לא היו 5 עובדי ארגון, במשרד שלו במנשסתר. ואת זה שמעתי ממישהו הגר שם וקצת מכיר את המשרד.
ציטוט: "העוול הגדול יותר בדברים דלעיל, הוא הוצאת דברים מהקשרם בצורה חמורה ביותר. אותו "חותמת גומי" אנגלית, אותו רב מתדרדר, העז להשתמש ב"קבלני כשרות". ממש עמרי שרון וקבלני הקולות שלו... "
מישהו ביקש ממך להכניס פה את עמרי שרון, ולצעוק! אני אמרתי בדיוק למה התכוונתי כאשר כתבתי "קבלני כשרות", וכתבתי שמדובר במערכת OK. אם אתה מדבר על עמרי שרון, אולי אתה יודע משהו שאני לא יודע.
ציטוט: "להתבונן בחצי הכוס המלאה ולא בחצי הכוס הריקה"
זה מזכיר לי מה שסבי ז"ל היה תמיד אומר "99 % כשר, זה 100 % טריפה".
ציטוט: "ארגון הכשרות של ה- OK , נחשב היום לאחד הארגונים המובילים בעולם הכשרות"
אז מה?! האם הגודל קובע?
ציטוט: "לא אתאר את המבנה היעיל של המערכת השולטת במתרחש בכל רחבי תבל, המקבלת עדכונים ושולחת תשובות לשאילתות למשגיחים"
בלה בלה בלה... כל בר בי רב יודע, שמערכת הכשרות OK אינה מערכת כשרות מהדרין! הם נותנים הכשר לחלב עכו"ם, פת פלתר וכו'. ה-OK הוקמה כתואם לאחותה ה-OU, שהוקמה בכדי לתת מענה לעשרות אלפי יהודים ברחבי ארה"ב שאין להם גישה לאוכל כשר, ורובם לא היו כ"כ מעוניינים בזה.
בעקבותם קמו עוד עשרות גופים שביחד אכן חוללו מהפכה, והיום אפשר להשיג אוכל כשר בכל סופרמרקט ברחבי ארה"ב. אבל להגיד שהאוכל הזה מיועד לציבור החרדי?! חס מלהזכיר. רוב רובם של חרדי ארה"ב לא מכניסים לביתם שום מוצר של הגופים האלו, OU, OK, כK, CRC, וכו'. (ואני לא מדבר על חרדי-לייט).
ציטוט: " מערכת האו קיי ישראל הינה מערכת מהודרת להפליא. מערכת ... לא מאשרים "חלב סתם", "מצות ביצים", "מצות עשירות", "חדש" ושאר דקדוקי...".
כאן הגענו להטעיה הגדולה מאד של כותב התגובה. מי דיבר בכלל על OK ישראל. פתאום הוא מבליע מלה אחת "ישראל" ובו הוא מנסה לשקר ולחפות על כשרות OK שכן נותנים הכשר על חלב עכו"ם, פת עכו"ם..."
אגב, גם בקביעה של OK ישראל אני לא בטוח (בלשון המעטה) שזה נכון. האם OK ישראל לא נותנים הכשר למוצר LURPAK, המיוצר במחלבת ARLA בעיר Holstebro בדנמרק? למרות שזה מיצור מחלב עכו"ם! אל תמכור לנו שזה מיוצר ע"י OK ארה"ב, כי אני מכיר את רוב המשגיחים הנוסעים לשם!
ציטוט: "אני משער שכותב הדברים ערך סקר דעת קהל מהימן וגילה שרוב אנ"ש, אינם רוצים לסמוך על ה – OK" .
נכון, תיכנס לכל קהלה חרדי בארה"ב ותעשה את הסקר. תיכנס לסאטמער, בעלזא, קלויזינבורג, פאפא, וויזניץ, קראסנא, מונקאטש.....(You name it) ותבדוק!
ציטוט: "אם נערך סקר כזה, מסתבר שארגוני הכשרות המובילים בארץ, לא השתתפו בו".
שוב אתה חוטא לאמת. יש הבדל ענק בין חומרי גלם לבין מוצרי אוכל מוגמרים. חלק גדול של חומרי הגלם בכלל לא צריך הכשר, ואפשר לקנותם ללא הכשר כלל, וכל ההכשר על זה הוא ביזנס בלבד.
גם במקרים כאלו, כאשר יש מוצרים עם הכשר, מעדיפים בדרך כלל מערכות הכשרות לבקש מהמפעל לקחת עם הכשר. אני לא יודע אם זה בגלל אינטרס משותף או כוונות אחרות, אבל אלו העובדות.
אח"כ יש קבוצה נוספת של חומרי גלם (שבקבוצה זו נכלל רוב חומרי הגלם), שאינם צריכים הכשר, אבל צריכים בירור. דהיינו, אין צורך בהשגחה תמידית על הייצור, אבל צריכים להגיע למפעל פעם בשנה, לבדוק מה שצרכים לבדוק, ואם הכל בסדר, מאשרים את המוצר לשנה.
במוצרים אלו, בד"כ לא משנה בין גופי הכשרות המהדרים ללא מהדרים, והמדיניות שווה, לכן אפשר לסמוך על גופים אלו. אבל! הרבה פעמים, גם בחומרים אלו, גופי הכשרות בארץ, מתקשרים לאיש קשר ב-OK או ב-OU, ומבררים ספיציפית על המוצר.
יש כמות קטנה של חומרי גלם כמו למשל מחמצות החלב (Lactic Starter Culture) של חברת CHR. Hansen, הנמצא בעיר Milwaukee, Wisconsin בארה"ב, שהוא כן מיוצר בהשגחה תמידית, ואכן כמעט כולם משתמשים בזה. אבל, יש לקחת בחשבון, ששם מדובר ברב ידוע הממונה על הייצור שהוא בעצמו חתום על התעודות, ואכמ"ל.
בנוסף לזה יש לקחת בחשבון שברוב חומרי הגלם, אפשר לצרף כמה היתרים נוספים, לכן כולם סומכים על זה.
אבל! אין בזה שום דמיון כל וכלל למוצרים אחרים שמחייבים הכשרת מפעלים, השגחה תמידית על הייצור, מעקב אחרי הכמויות, ועוד עשרות פרטי דינים ובעיות טכניות העלולות לעלות בעקבותם. ומי ששם את החותמת שלו על גוף אחר, זה כבר נקרא קבלן כשרות.
ואם אתה שואל אם אני סומך על הרב ווסטהיים לתת כשרות, למה אני לא סומך על ההגיון שלו להסתמל על ה-OK? כן! אני סומך על הפסקים שלו, אבל לא על ההגיון שלו.
ציטוט: "הכותב הביא דוגמא ממפעל הסוכריות מאסט, ולכן אתייחס למפעל זה דווקא. הרב ווסטהיים מעורב אישית בכל שלב של הייצור וחומרי הגלם.... חומרי הגלם בהם משתמשים לייצור הינם כשרים למהדרין.... נכון שה- OK מעורב בייצור – דבר המשמש אליבא דכותב המאמר לפגם מהותי בכשרות... – אך לכך אתייחס בהמשך"
הסיבה שההשגחה במפעל זו ברמה גבוה, הוא בגלל המשגיח הממונה על הייצור הרב ע.ב., שהוא באמת משגיח משכמו ומעלה. אבל האם הם לא משתמשים בחומרי טעם מחברת "מנה" בצרפת, בהשגחת ה-OK, שרוב מערכות הכשרות בארץ אינם רוצים להשתמש אתם? נכון, חלק גדול של חומרי הטעם הם לוקחים היות של Givaudan בשוויץ, אבל עדיין חלק של "מנה".
ולסיכום!
מי המומחה הקבוע לחומרי גלם של הרב ווסטהיים?
האם המומחה נמצא במנשסתר? ובאיזה ימים הוא יושב במשרד?
אני כן רוצה לסמוך על הרב ווסטהיים, ואני לא רוצה לאכול מוצרים של OK.
לכן כל זמן שהשידוך הזה קיים, אני לא אוכל את המוצרים של ווסטהיים, ולא אמליץ לאחרים השואלים אותי לעשות כן!
תוקן על ידי - מסטוגי500 - 24/05/2007 11:37:50
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2007 16:43 |
|
| |
רציתי רק להעיר בענין החמאה מדנמרק המיוצר מחלב עכו"ם. כשגדלתי בחו"ל (באירופה) לא היה מי שהקפיד לקנות חמאה דוקא מחלב ישראל וכפסק השו"ע והרמ"א יו"ד סי' קט"ו סע' ג'. (ומכיון שהחמאה עובר פיסטור ולא נשארו צחצוחי חלב כלל הרי שלפי דברי הרמ"א שם מותר לכתחילה) וגם שמעתי עדויות מזקני ירושלים שנהגו לקנות חמאה מערבים בעיר העתיקה בזמן הישוב הישן (מדובר בפרושים - ייתכן והספרדים לא קנו - אינני יודע) אמנם יש חילוק בין Lactic butter לבין Sweet Cream Butter, כשב"לקטיק באטר" מוסיפים תרביות מחלב שהם לכאורה צריכים להיות מחלב ישראל, אך אין לי כל מושג כיצד נוהגים ב-Lurpak שבדנמרק ואיזה סוג חמאה הם מייצרים - אבל מ"מ אי אפשר לצעוק על גוף כשרות שנותן הכשר לחמאה מחלב לא מפוקח, כי יהודים יראים ושלמים נהגו לאכול חמאה של גויים.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 14:27 |
|
| |
קיבלתי לתיבה האישית את ההודעה הרצ"ב:
אני נסעתי בשנה האחרונה לחו"ל לפיקוח על ייצור מטעם ה-OK והרב וועסטהיים. הרב וועסטהיים לא דיבר איתי כלל לא העביר לי הנחיות וכמובן לא קיבל ממני את הדו"ח. הכל הלך רק עם הOK. ייתכן וזה הכשר טוב אבל קשה להגיד כי הוא יודע מה קורה בייצורים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/7/2014 13:53 |
|
| |
אני הקטן ביקרתי בחורף במנשסטער, וקשרתי קשרים עם אברכים שם, והבנתי הנמצב בהכשר לא פשוט כלל בפרט אחרי שגדל כ"כ.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|