|
|
| נשלח ב-19/5/2007 21:50 |
|
| |
הורים גרושים, רק רציתי להגיד ש...
(נכתב במקור בשרשור "שלום", רק שראיתי שאין תגובות...)
תראו, אני בת להורים גרושים בגיל שידוכים - אבל לא בשידוכים.
למה?
יש לי אחות, מוצלחת, חכמה וגאונה, עדינת נפש ובאמת שווה שעדיין בשידוכים, מה לעשות...
הענין הוא כזה, אני מאוד מפוכחת ויודעת, שנכון, יש ילדים להורים גרושים שמה לעשות, לא מפיקים לקחים ולא "בודקים" את הסביבה כדי להסיק מסקנות, ובאמת כשהם מגיעים לפרק של חיי נישואים הם פשוט לא מוצאים את עצמם ועושים טעויות קשות.
זה נכון ללא צל של ספק!
וזה גם נכון שבחור שהוא גם, בואו נניח כמו אחותי, מוצלח, חכם וגאון, עדין נפש, שווה וכו'... אבל מה, התמזל מזלו וההורים שלו חיים יחדיו באושר (או לא כל כך ;) - לא יסכים (בלשון המעטה, הוא מן הסתם יעלב עד עמקי נשמתו) להשתדך עם בחורה כמו אחותי...
זה מה יש!
אבל...
וזה אבל רציני...
תחשבו על זה!
בחורה שיש לה ראש על הכתפיים ונקלעה לסיטואציה כזו (שהיא בהחלט לט נהנית להיות חלק ממנה), וקמה ואוספת כוחות להתמודד וגם ללמוד- איך מתנהלת מערכת יחסים תקינה בין בני זוג, איך מתנהלת שגרה של יום יום בבית "רגיל", (ותאמינו לי, בתור אחת שעושה את זה בעצמה (לומדת כל הזמן...), אני לפעמים נ-ח-ר-ד-ת כשאני שומעת בחורות מדברות על איך מערכת יחסים צריכה להיראות לדעתן... ואל תשכחו שזאת דעתן ה"מלומדת", רק כי הן גדלו בבית תקין...) - צריך להעריץ אותה! צריך להבין שהיא לא מתנהגת כמו שהיא מתנהגת במערכת יחסים מתוך הרגל או העתקה של ההתנהגות של ההורים שלה בבית, אלא היא מקדישה מחשבה לכל מילה שהיא אומרת, היא תשקול אלף פעמים לפני שהיא תעשה משהו - מתוך דאגה לקשר הזוגי שלה עם בעלה..
אינ לא באה חלילה להגיד שילדים להורים גרושים יודעים יותר על נישואין, ממש לא...
מה שאני מנסה להגיד זה, שלפעמים צריך קצת לפתוח את הראש... לבדוק כל ענין לגופו ולא לשפוט ישר! גם בלי שום קשר לשידוכים...
חסרו לי חברות שהתיחסו אל כאל אומללה ומסכנה?
אני לא רוצה להתגאות אבל אני חושבת שזה צורך השעה-
אני, בת להורים גרושים, ה-ר-ב-ה יותר בוגרת מכל בחורה מצועצעת שתמצאו בסמינר אקראי..
אני יודעת מה אני מחפשת, מה מתאים לי וגם מה לא.. (ולא, אני לא בררנית... אני אתפשר על דברים שאתם בחיים לא תחלמו להתפשר עליהם.. רק כי ההורים שלי, פעם, לפני הרבהההה שנים - התגרשו)
אני ברוך ה' גם לומדת בסמינר וגם עובדת ורואה המון הצלחה!
יש לי המון חברות, ויש לי איתן מערכות יחסים מעולות ומוצלחות!
נכון, אני לא רואה את אבא שלי יותר מפעם בשבוע, אבל אני מכבדת אותו פי אלף ממה שבחורות אחרות מכבדות את 2 ההורים שלהם ביחד!
נכון, אמא שלי עושה את ההחלטות בבית, אבל זה לא סותר שאני אדע בבוא היום לתת כבוד למילה של בעלי..
נכון, עברתי כל מיני דברים בחיים שלי, אבל אף פעם לא ראו את זה עלי, אני בחורה ככל הבחורות, עם שמחת חיים מטורפת ובאמת באמת טוב לי!
אני משוכנעת שהקב"ה שם למעלה מכיר בערכי (בניגוד לכמה אנשים טובים... :) וישלח לי בחור שאוכל להקים איתו בית איתן ובריא!
יש ילדים להורים גרושים שהדעות שלהם על החיים הן אוסף של קטסטרופות במיץ שום, אבל את זה מגלים בחמש דקות...
דברו פעם עם בת/בן להורים גרושים שגם שכל יש לו בקודקודו ותופתעו... המון חכמת חיים, המון נכונות, ומן שבועה פנימי שאני אעשה הכל, אבל ה-כ-ל כדי לשמור על קשר תקין ונינוח... לא עוד זוג מהשכונה, אלא זוג מחויך גם אחרי 55 שנה בעז"ה...
מה דעתכם?
אני באמת באמת אשמח לתגובות... מכל סוג
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2007 15:01 |
|
| |
צריך לדעת ששדכנים בדרכם לכסף לא דואגים כלל לרגישות של הלקוח ולכן מי שמשתמש
בהם צריך ללמד את עצמו לא להתייחס לקטילות שלהם
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 14:07 |
|
| |
צ'וטנג!
אני חושבת שאנחנו מדברים על אותו דבר במילים אחרות, או לפחות מדגישים היבטים שונים...
בת לאב מכה לא חכמה תשחזר את המצב שלה ע"י שתאפשר לבעל להכות אותה, נכון!
הסוד במקרים כאלו כדי לצאת מהמעגל הזה הוא להפעיל ת'שכל...
אם מישהי מודעת לסיטואציה שהיא נמצאת בה ויש לה את השכל להבין מה גורם למה ושהעתיד שלה בידיים שלה, אז היא לא תמשך לגבר מכה, כמו שהיא לא תמשך לגבר עם נחיריים בלחיים (וכאן אני מערבת קצת טעם אישי :)
ומה שאמרת על הפסיביות של חוסר הידיעה של איך קשר בריא מתנהל-
זה אמנם פסיבי אבל ממש משפיע!
דמיין לעצמך מצב, ממש לא קיצוני של אמא שמתרגזת מאוד עד צעקות וצווחות כשהיא רואה שהבת שלה קשקשה על הקיר...
אחרי שנים הבת גדלה, מתחתנת... ילדים והופה! הבת המתוקה שלה קשקשה על הקיר גם כן!
יפה... מה האמא עושה עכשיו?
מחקה בדיוק את מה שהיא ראתה בבית!
זאת תגובה מיידית וחסרת מחשבה... וגם פסיבית, אבל לגמרי משפיעה... ולא רק בזוטות האלו..
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 13:16 |
|
| |
א_ב_ג_ד:
בתשובה לשאלה שלך, האם בנות לאב מכה, ימשכו לבעל מכה. התשובה היא חד משמעית שכן. יש על זה אין ספור מחקרים וסיפורים.
רגע_אחד:
אני מסכים אתך, שבחור שאינו גדל בסביבה בריאה, לא יודע מה זה קשר בריא. אבל זאת נקודה פסיבית. אני מדגיש את האקטיבי. בחור כזה נמשך דוקא לקשרים לא בריאים, כי הוא מזהה אותם עם התחושות הנעימות שהיו לו מדי פעם, קרי, אהבה ובטחון וכדומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2007 09:50 |
|
| |
chouteng וא_ב_ג_ד, אמרתם דברים של טעם...
אבל צ'וטנג (ככה נקרא לי השם שלך), אני חושבת שיותר ממה שאנשים שגדלו בסביבה לא בריאה נמשכים למערכות יחסים לא בריאות, הבעיה העיקרית שלהם היא שהם פשוט לא יודעים מהי מערכת יחסים בריאה
ולכן (א_ב_ג_ד...:) בחורה שגדלה בבית בו האב מכה, כשתגיע למערכת יחסים בו לבעלה יש מידת מה של אופי אלים, זה יראה לה "נורמלי" עד כמה שאפשר להגדיר את זה ככה, שזה היחס שלו כלפיה... כמובן שהיא תרגיש שלא נוח לה עם זה, ושזה לא בסדר וכו', אבל מידת ההתנגדות שלה תהיה פחותה יותר ממישהי אחרת... זה יראה לה בצורה עקומה כזאת, שזה הגורל שלה, וככה זה אמור להיות... היא לא מכירה משהו אחר!
ובקשר למה שאמרת על אמא שתלטנית, מה שאמרתי על הבחורה נכון גם לגבי הבחור (לדעתי...), הבחור המסכן לא יודע שהוא יכול להנות ממערכת יחסים של כבוד הדדי, ולכן הוא "נותן לזה לקרות", זה נראה לו (אולי ברמה לא כ"כ מודעת) שככה זה עובד...
יש את המימד הזה של "להמשך" למערכות יחסים לא בריאות, אבל זה קורה לדעתי אצל אנשים שלא מודעים להרסניות של הסביבה שבה הם נמצאים...
לכן צריך לפקוח עיניים, להתבונן טוב טוב - ולהשוות בין בתים אחרים, עד כמה שאפשר - ולהסיק מסקנות...
וברגע שהבחור או הבחורה הם באמת כאלו שחוקרים ודורשים, אז יש להם את הרצון הזה כמו שאמרת (א_ב_ג_ד, קצת מחרפן הקטע הזה עם הקו התחתון... הלוך חזור על המקלדת...:), להשקיע במערכות יחסים שהם בונים כדי שהם יהיו הכי הכי...
נראה לי שאני צריכה להפסיק לדבר........ :)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2007 01:42 |
|
| |
כמובן.. דוסי.
טוב שיש פה מישו ששם לב לשגיאות כתיב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2007 00:20 |
|
| |
אחרי כל מה שהיא עברה מגיעה לה "חיים מאושים"? אני בדעה שמגיע לה יותר בכיוון של "חיים מאושרים"... סתם ראיתי שגגת כתיב...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2007 22:41 |
|
| |
תודה.. נגעת לליבי
הייתי בסערת רגשות כשכתבתי את זה...
בדרך כלל זה לא באמת כזה נורא (היחס של החברה)
רק כשמגיע איזה שדכן חכם גדול ומציע בחורים שעברו דברים בעצמם (למשל, גרושים)
זה כואב...
אבל אין מה לעשות, צריך להתעקש...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2007 22:00 |
|
| |
ניכר מכתיבתך שאת אכן בחורה חכמה ומוצלחת.
מה אומר ומה אדבר, חוצמיזה שאני נורא מזדהה איתך, אפילו שההורים שלי לא גרושים (ב"ה-תרשי לי).
מה לשעות ואנו חיים בתוך חברה חרדית לוחצת ומקובעת!!!!! החיה על פי נורמות ומקובעות חברתית?!
עליך רק לזכור שוב ושוב: זו הדרך של הקב"ה לעשות לך סינון של בחורים!!! כדי שלא תצטרכי לפגוש סתם בחורים. תחשבי על זה....
עליך להתחזק גם כאן באמונה שהכל לטובתך, וזה שההורים שלך גרושים, עשה לך רק טוב, ובנה אותך חזקה יותר ומחושלת (שגיאת כתיב?!) יותר!!!
איתך מרחוק, ואולי מקרוב, חכמה.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול