בית פורומים בעולם הישיבות

אם הרב זמיר כהן ממליץ לא כדאי לפספס

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2007 13:42 לינק ישיר 
לימוד נעים

נקווה כשתגיע תראה דברים חדשים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 14:26 לינק ישיר 
עוצר, אחרי הדיון שלנו, ביקשתי מהרב המחבר והוא שלח תגובה, אז בבקשה.

בס"ד
שלום ליאור!
אינני מכיר את הפורום שעליו אתה מדבר, אני לא רגיל ואינני יכול להתחבר לפורומים, אבל לפי התמונה שאתה מציג מדובר על פורום שהכותבים הינם בחורי ישיבה, לכן, אני כותב לך את משנתי פחות או יותר, ואם זה בוער לך אתה יכול לפרסם שם, אם זה כל כך חשוב להם.
לשאלתך, (במסגרת הצניעות...) אכן אני אברך שלומד יום שלם בכולל, וב"ה בס"ד הוצאתי לפני שבועיים את ספרי החדש על סוגיות במסכת קידושין בשם: נתיבות שלום, ספר שני אחר "מילי דנזיקין", העוסק בסוגיות בבבא קמא. אין זה המקום לפרט, אבל אם תבדוק קצת תראה את שמי במקומות מפורסמים יותר, שכל כולם המסגרת התורנית העוסקת בשקלא וטרייא בש"ס בלבד.
אז מהו הספר החדש שהוצאתי?
ובכן, מזה כמה שנים בערבים, אני מוסר שיעור בדף היומי ל"בעלי בתים", ועם הזמן התוועדתי לאוכלוסיות שונות, רחוקות מתורה כרחוק מזרח ממערב, בשיעורים אלו הצלחתי בס"ד "להחזיר" משפחות שלימות בתשובה, וכל זה התחיל "רק" מתוך דף גמרא.

יום אחד, פגשתי אדם שאמר לי בזה הלשון "אני נשבע שלעולם, לא תראה אותי עם כיפה על הראש, ולעולם לא תראה אותי נמנע מנסיעה בשבת, כי אני פשוט חייב, ולא נראה לי כל ההגבלות של הדת..." מפה לשם, אמרתי לו, אוקיי, אני לא אומר לך מה לעשות בשבת ומה ללבוש על הראש, אלא שאני מבקש ממך רק דבר אחד, בשכונה כאן מתקיים שיעור בגמרא שעה ביום, בוא ותשמע אותי, רק גמרא, לא הטפה ולא כלום..... שיכנועים, וכו' וכו' והבן אדם התחיל להגיע, ואף לא פספס שום יום של דף היומי, בד בבד עם היותו מחלל שבת....

כיום, אדם זה שיש לו מפעל גדול בעירי, חובש כיפה, מוציא ציציותיו לחוץ בגאווה, קם כל יום נץ, לא מפספס שום תפילה, ולא רק שמגיע יום יום לשיעור, אלא דואג שאחרים יגיעו, הוא לומד הלכות יום יום, ומשתדל להקפיד על קלה כבחמורה...

אבל זה לא הכל, וכאן מגיע חלקו של הספר:

אשתו של אותו אדם, כאשר ראתה את השינוי של בעלה, הזהירה אותו לבל ידרוך הרב המסית על מפתן ביתה, היא המשיכה לחלל שבת, ואף הגיעה למריבות עם בעלה, יש לה בן אוכל ביום כיפור, ועוד..... רחמ"ל.

בעקבות שיחות כאלו ואחרים, יצא לי לשמוע שהיא אוהבת תחום של מודעות עצמית, אז, שאלתי מה זה בכלל????? בקיצור: התגלגלתי איך שהוא למקום שהיא אוהבת, זהו מקום שהיו בו לפחות 20 איש, ששילמו כל אחד 5000 ש"ח, כדי לשמוע מרצה מאוד מפורסם, שמטעמים שונים אינני רוצה לנקוט את שמו, אותו מרצה הוא בחור ישיבה לשעבר... הבנתי שהוא ממוצא חסידי, אבל כיום הוא מדבר בהרצאותיו, הכל חוץ מיהדות, ולא רק חוץ מיהדות אלא גם נגד היהדות, ובנימוקים שונים שהיהדות הינה האנטי תזה לכל נושא המודעות העצמית, אני שמעתי והתחלחלתי, ככה מדבר בחור ישיבה לשעבר, על כל השטויות שלו אנשים משלמים סכומים לא מבוטלים?????

באמת שכעסתי, מה עוד שמישהו הביא לידיעתי את המאמר הבא המציג את הדברים שוב כאותו מרצה מפורסם:
http://www.ima-adama.co.il/know_yourself/awareness/awareness_ariel_galili8_religion.htm

באותו ערב החלטתי (הכל בייעוץ רבותי מהישיבה בב"ב, כמובן):

מהיום אני מרצה לגברים ונשים פעם בשבוע בנושא : מודעות עצמית לפי היהדות.

מה זה? זה פשוט ר"ח סלנטר, מסילת ישרים, אורחות צדיקים, דעת תבונות......אבל בעטיפה חדשנית.....(לכאורה).

את ההרצאות הכנתי טוב... והמאמר הראשון שכתבתי והעלתי לאוויר הוא מאמר שבעצם תגובה למאמר הקודם עפ"ל, והוא התפרסם אף בלא ידיעתי במספר אתרים, והקישור לאחד מהם לפניך:
http://www.hidabroot.org/Site/ARDetile.asp?id=8752&Catogory=4&SubID=6763

לא נלאה אותך בדברים:

הרצאה ועוד הרצאה, מאמר ועוד מאמר, (מאמרים נכתבו בלי כוונה להוציא כלל ספר).

ואתה יודע מה התוצאות (חלקם)?

אותה אישה היום שומרת שבת, מכסה את ראשה, מתפללת יום יום, לא מפסיקה להגיע לשיעורי תורה (כבר לא אצלי, כי אני סיימתי מזה כבר), מפיצה את היהדות בקרב אותם חברים רחוקים שלה, הבן שלה כבר בישיבה, והבן שהיה אוכל ביום כיפור, לא חזר דתי אבל התקרב, ולא מסוגל לחשוב על עבירות שהיה עושה מקודם.....

לא הכל אני יכול לפרט כאן, אבל זה מה שעשיתי מתוך הגמרא, ומתוך ספרי המוסר בשעה אחת ביום, ובסופו של דבר לאחר תהליך ארוך הוחלט להוציא את המאמרים כספר לאור..... (גם לזה יש סיפור ארוך...)

עכ"פ: אין ספק שאף שבחורי ישיבות רבים שאיתם אני בקשר, ומתעסקים בלילה עם קירוב רחוקים, רוצים כל הזמן שאתן להם את החומר, אבל האמת, זה לא נכתב בשבילם, ומי אני הקטן שבקטנים שיכתוב דברי מוסר למלכי, לנו, יש את ספרי המוסר וההשקפה האיכותיים באמת, שבהם נגלה כל רז, ועל פיהם אנו הולכים בכל צעד ושעל, אך יש להפריד רשויות, וכי הרב זמיר כהן משועמם, שרץ ממקום למקום, ומרצה דברים ברוח זו? אתה יודע שהוא מכהן כראש ישיבה ועמל בתורה יומם וליל? אבל הוא יודע שצריך בדרכים שונות  למשוך את אותם אנשים רחוקים למקום שממנו ילמדו את השערי תשובה, או את שיחותיו של הרב פינקוס, כמו את דף הגמרא.... לא כולם קיבלו מתנה מולדת של חינוך ברוח ישראל סבא.

בכל מקרה, זוהי דעתי, ולא הייתי מביאה לך אילולי הפצרת כל כך, כי את הדעה האמיתית דעת תורה שאל את מוריך, כמו שאני שואל את רבותיי.

כל טוב
ש. א. כהן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 15:19 לינק ישיר 

אני ממש לא מבין מה הקשר בין מה שכתבתי לבין מה ששאלת את הרב.
א. זה לא משנה את זה שמצב הדור הוא על הפנים אם זה מה שמושך אותו
ב. לא חלקתי על התוצאות הטובות. פשוט רציתי להזכיר שיש נשרפים בשיטת הפעולה הזאת.

הרי אני מכיר את כל הסיפורים כגון אלה ועוד..
פשוט מרגיז שצריכים להיות ספרים כאלה.
זה הכל.

נ.ב. כתבת שאסור לפספס ואילו הרב דווקא טען שזה לא ממש בשביל בחורי ישיבה...

תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 27/05/2007 15:16:04

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > אם הרב זמיר כהן ממליץ לא כדאי לפספס
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.