" מול באי כנס ארגון הפעילים הליטאי "לב לאחים" ניצב הרב יצחק זילברשטיין, חתנו של הרב אלישיב וסיפר בהתרגשות
תיאטרלית משכנעתלקהל המרותק על תשובת חמיו. "השיב לי הרב אלישיב תשובה, אוייישש, אני אקריא אותה עם הלשון" - הוא סיפר לקהל המרותק על תשובת חמיו.
"אמר לי מורי חמי שליט"א" וכאן עצר לפאוזה דרמטית ארוכה. "לא ראוי לפנות לבית חולים שהבריות מרננות עליו, שמרדים במרתף אנשים שנידונו למוות ושולפים אותם לאור בקשה להשתלה, בודקים לראות אם יש התאמה בין איבריהם לחולה, הורגים אותם, מוכרים את איבריהם'".
הנימוק של הרב אלישיב לאמירת לאו להצלת חייהם של יהודים הזקוקים לכבד ראות ואיברים נוספים: "יש בזה חילול השם וגם בפיקוח נפש אסור לקבל שם טיפול. ובפרט העם הנבחר, העם היהודי שמוזהר על לא תרצח. ייצאו מכאן אנשים לקבל מהם טיפול? לא!".
הרב זילברשטיין לא הצליח להסתיר את התפעלותו מהצטרפותו הטבעית של "פוסק הדור" החרדי, שאינו מהרבנים שמנסים לשאת חן בעייני העולם הנאור, ללוחמים למען זכויות האדם בסין. זאת למרות ששם המעצמה לא הוזכר במפורש. "עד כאן חומרֶה נוראה של מורי חמי בהקשר לחילול השם" אמר.
אן חומרֶה נוראה של מורי חמי בהקשר לחילול השם" אמר. "
נמצאנו למדים כמה דברים .
לא תרצח מתיחס ליהודים דווקא.
חיים של יהודי הם איבער אלעס, בטח יותר מכמה סינים שבלאו הכי נידונו למוות.
חילול השם הוא הערך העליון, ובגללו ראוי להימנע ולהפעיל חומרעס גם כשזה נוגע לחיי אדם . כי מה יגידו הגויים ?
האם אני דיסלקטי ?
האם אני חולם ?
נשלח ב-18/11/2011 12:21
[בעלטש,
כדאי לדייק -
לפי החוק, אם אדם מחזיק כרטיס אישור לתרום את אבריו, לאחר מותו אין הרופאים חייבים להיוועץ במשפחתו האם לעשות זאת או לא. בפועל, בבתי"ח בארץ לא קוצרים אברים לתרומה בלא אישור המשפחה - גם אם לנפטר היה כרטיס כזה. אם הסטטיסטיקה שלך נכונה, אני חושבת שהיא מייצגת את הפער בין בחירתו של אדם בחייו ועל גופו שלו, ובין עמדת משפחתו לגבי גופו, לאחר מותו.]
נשלח ב-18/11/2011 11:44
לא שזה מצדיק את התנהגות החרדים, אבל סתם ככה לרווחא דמילתא
10% מהציבור בישראל חתום על כרטיס אדי, מתוכם רק 10% (1% מהאוכלוסיה הכללית) כאשר נדרש לכך, אכן מסכים לתרומה. אחוז זה הוא הנמוך שבכל מידנות העולם המערבי.
כלומר אף החילונים והדתלי"ם לא רצים לתרום, רובם בגלל פחדים דתיים כפי שהוכיחו באד"י ודו"ק
נשלח ב-17/11/2011 23:59
"זה מזכיר לי ספר שקראתי פעם על צדיק כלשהו (אשמיט את שמו). סופר עליו שהוא התרעם תמיד על רבנים בשכר, ובכלל שלל את זה שמישהו לומד תורה על חשבון אחרים, והוא אישית הקפיד שלא להתפרנס מכלום לבד מחנות המכולת בה עבדה אשתו. "
זה טבעי שאחד מן הזוג עובדים ומפרנסים את השני.
זה בוודאי יותר נכון מאשר שהרב יקח כסף על "שירותיו"
בציורים כאלו לרוב הכוונה רק שהאשה עמדה בפועל בחנות. ייתכן מאד שאת ההזמנות ערך הרב, וכן כל שאר העבודות הנצרכות לניהול חנות.
זה לא קשור בכלל לתרבות שהתפתחה שבו הנוהג הרגיל הוא שהאשה מפרנסת ועובדת. [אגב גם זה לא בדיוק נכון, בהרבה ואולי רוב המקרים יש השתתפות של הבעל בנטל העבודה. ברוב זוגות הכולל שאני מכיר האשה לא מרוויחה הרבה או בכלל יותר מהגבר.]
כך במקור
נשלח ב-17/11/2011 16:44
אםשלום פתחי פיך ויאירו דברייך על אמירתו של בן זומא.
אבקש קודם לשים לב לאמירותיו האחרות של בן זומא.
נשלח ב-17/11/2011 16:31
צענערענע כתב:
לירוחם
נראה לי שהעניין האלמנטרי הזה אכן ראוי לאשכול.
תיקח מה שיותר מהגוי ,(חכמה בגויים תאמין)תקח מהחילוני אבל אל תיתן להם כלום כי אתה קיבלת תורה מסיני.
לכי על זה!
לשיקולך, אפשר גם להרחיב את זה לעניין היחס לנשים ביהדות. ההבדל בין הנושאים ברור. הצד השווה הוא כיצד ביהדות הגברית האורתודוקסית יש קבוצות לגביהן יש אמירות של שוויון לכאורה, בו אם כבר יש חוסר השוויון הוא כעקרון לרעת היהדות הגברית (בעניין נטל שמיימי כלשהו), אך בכל קריטריון מדיד יוצא שאפשר/צריך לקחת מהן.
זה מזכיר לי ספר שקראתי פעם על צדיק כלשהו (אשמיט את שמו). סופר עליו שהוא התרעם תמיד על רבנים בשכר, ובכלל שלל את זה שמישהו לומד תורה על חשבון אחרים, והוא אישית הקפיד שלא להתפרנס מכלום לבד מחנות המכולת בה עבדה אשתו. כך במקור.
נשלח ב-17/11/2011 16:23
[צענע,
אני מקווה שברור לך שאין מחלוקת בינך ובין ירוחם.
ירוחם,
אני מקווה שאתה מבין שאין זה הפירוש היחיד (ובעיניי, גם לא הפירוש הנכון, אבל זה עניין של טעם) לדברי בן זומא הנ"ל.]
נשלח ב-17/11/2011 16:16
לירוחם
נראה לי שהעניין האלמנטרי הזה אכן ראוי לאשכול.
תיקח מה שיותר מהגוי ,(חכמה בגויים תאמין)תקח מהחילוני אבל אל תיתן להם כלום כי אתה קיבלת תורה מסיני. .
נשלח ב-17/11/2011 15:49
צענע
אנחנו קרואים אדם ואין אחרים נקראים אדם.
ברכות דף נח. בן זומא ראה אוכלוסא על גב מעלה בהר הבית, אמר: ברוך חכם הרזים, וברוך שברא כל אלו לשמשני.
כולם נבראו לשמשנו ולא שאנחנו נשמש אותם.
אלמנטרי צענע
נשלח ב-17/11/2011 15:26
למטפחת
כבר התייחסתי לכך באשכול הכתבות המובאות (ותודה לך שמצאת את האשכול המתאים.)
האם זהו פרצופה של ההלכה? לקחת ולא לתת? האם אברך שנהרג בתאונה תורם את אבריו?
שנרב
שאלת הציאניד היתה אם מותר לאחר להתערב או שהחזו"א דבר רק על הנוגגעים בדבר
הרופא הוא אחר
נשלח ב-21/10/2010 12:33
תלמיד טועה
מזכיר לי את ימי רבין העליזים כשאוטובוסים התפוצצו ברחובות וערפאת היה מופיע לפני עיתונאים ונשבע שהוא נלחם בטרור ועוצר מחבלים, ואף אחד לא שאל את השאלה המתבקשת שיתן שמות של עצורים.
באותה מידה מרזל כנראה רוצה להאמין באפשרות הברית הפוליטית עם החרדים עד כדי כך שהוא מוכן לקנות את הזבל הזה שהרב אלישיב רומה, ולא שואל מיהו הרמאי והאם כבוד הרב לא נותן לו דריסת רגל בביתו מיום שבילפו אותו בענין כה חשוב. כפי שכבר ציינתי מעולם לא שמענו על גדול חרדי שמשמשיו הטעו אותו וחתם על קריאה ללכת לצבא או להתפרנס ממעשה ידיו, כנראה שמשום מה מרמים אותם תמיד לאותו כיוון.
בקיצור סעיף 1 שלך מתרץ את סעיף 5 בשופי.
לגבי סעיף 4 לא הבנתי מה עניין הציאניד. אין סיבה לבקש מאדם להתאבד למען השתלת איבריו אפילו אם זה מותר כמ"ש הרדב"ז לגבי הצלת חבירו באבר שלו. לעומת זאת כשמדובר על חיי חצי שעה של אדם גוסס יש הרבה פחות משקל לסברת דרכי נעם. כדאי באמת לקרוא את מאמרו של מיכי בתחומין (האם הוא נמצא על הרשת?)
נשלח ב-21/10/2010 09:23
תוקן על ידי ייישראל ב- 21/10/2010 09:45:34
נשלח ב-21/10/2010 08:26
שנרב
החזרה בתשובה ע"י שקרים – אתה צודק. אבל קח בחשבון שנטיית אנשים לעבוד על ת/טועים בינה חוצה מחנות. לגבי ההגינות בכך דשו באשכול ההוא, אפיקורס מהו.....
אין כוונתי להכנס לדיון ההלכתי. רציתי להראות לך שיתכן ורופא יעבוד עלי (ולדעתו הוא עושה מעשה נאצל) ותשובתך אינה מובנת לי.
אין כוונתי להגן על אלו שיראתם מכוונת את חכמתם המשלים עצמם של רופא הוא רמאי.
לעניין שאלתך מהחזו"א – האם החזו"א מעלה צד כי מותר לאדם מהצד להסיט החץ מהרבים לכוון היחיד? אם לא אזי מלבד כרטיס אדי יש להחזיק בכיס גם גלולת ציאניד?
לעניין ההתנתקות תמורת 160 מליון ₪ (כמדומני 320 שחלקם לא התקבל) - אתה צודק. איני תופס איך ניתן לבנות חיי "עולם התורה" ע"ח אחרים (ובפרט שמדובר בחיי דקה). אגב, ברוך מרזל טוען בעיקשות כי הרב אלישיב אמר לו כי רומה. לך תדע.
בעב
מה הקשר למערכת השלטונית?
ולגבי החלת שיקול הדעת שלי על אחר – ראה באשכול אפיקורס מהו...
נשלח ב-21/10/2010 00:08
שנרב_נ כתב:
מקסמן,
אני מקווה שבימים כתיקונם יש לך בדיחות יותר מצחיקות. (יונה מצגר, לדוגמה).
נדב:
אני ראיתי במו עיני בעיתון יתד בתחילת הדיבורים בעניין, והשאר פוליטיקה