בית פורומים אגודה אחת

הרהורים על מוסד בית הנשיא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/6/2007 00:12 לינק ישיר 
הרהורים על מוסד בית הנשיא

היום נבחר נשיא למדינת ישראל, זו שאנו חיים בה ושייכים אליה במידה זו או אחרת, ברצון או באונס.

מה יחסנו למוסד הנשיאות? מה משמעות אנו מייחסים לבחירתו של שמעון פרס לתפקיד?

הרבה מחברי הגיבו עוד לפני הבחירה בביטול ובחוסר ענין בולט, מה זה מעניין בכלל? ועוד אותנו כחרדים.

תחושתי שונה לחלוטין, כך קויתי לפני וכך הצטערתי היום אחרי הבחירה.

אם נרצה בכך או לא, העם היהודי ואנו בתוכו מיוצגים ומזוהים בעולם במידה מכרעת על ידי דמותה של המדינה. לסמליה של המדינה משקל רב בכך. היותה של המדינה הבית הלאומי של עם התנ"ך ההסטורי, הינה עובדה חדה וברורה בעיני חלק גדול ואולי רוב אומות העולם.
לכן, דמותינו בעיני האומות משתקפת דרך הציבוריות והסמליות של המדינה. ה'למה יאמרו בגויים' נקבע על ידי התנהלות המדינה וראשיה, לא נוכל להתחמק מעובדה זו.
כאשר בתפקיד היצוגי והמכובד (לפחות כלפי חוץ) עומד אדם יהודי בהכרתו ובהנהגתו, מתקדש שם ישראל בעולם ומתרומם ומתקדש שם שמים על ידינו. כאשר להיפך....

צר לי עד מאוד על כך שאיש שאינו מייצג ערכים יהודיים במידה ניכרת, כך זה בעיני ואולי טעיתי, הוא זה העומד בחלון הראווה של העם היהודי.

אין לנו עם אחר, אין לנו מדינה אחרת. לא נחמוק מכך גם אם זה לא מוצא חן בעינינו. לכן צריך להיות אכפת לנו איך היא נראית, משום שכך אנו נראים.

-------
מאיר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2007 00:59 לינק ישיר 

ימי 33655

יש צדק מסוים בטענתך-- והיא: העובדה שאנשי פוניביז' פנו לשם!!!אחרי שהיו בידם פס'ד של
בורר.כאשר זה עובר את "הכפתור" ומתקרב לגופם ו\או כיסם--הכל בסדר--אבל בתיאוריה
ובהשקופע--מה שכתבתי נכון,  מזה תוכל גם להסיק על רמתם המוסרית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2007 22:39 לינק ישיר 

רווסער

אתה צודק, הפורום הזה הוא חרדי בהגדרה.
הוא יועד לדון בשאלות העומדות לפתחה של הקהילה החרדית ורוב משתתפיו מגדירים עצמם כחרדים.

אך לומר שכל הגדוילים החרדים סבורים שהמדינה היא רשע וכפירה או שתלונה במשטרה היא מסירה, זו גוזמה של ממש.
לא מיבעי שגדולי הדור העבר כרבי חיים שמואלביץ או רבי שמואל רוזובסקי ועוד לא היו חותמים כנראה על הגדרות אלו, גם היום בפועל הדברים לא ממש מתנהלים על פי משנה זו.

נקודה נוספת. עצם הקביעה כי הגדוילים הם היחידים הרשאים להביע תפיסת עולם, בדרך כלל דרך לבלרי בטאונות מסוימים מאוד, אינה אולטימטיבית להגדרה 'חרדי'. איני חושב שיש לשלול את תעודת החרדי ממי שיעיז לחשוב ולדבר על הנושאים הללו באופן עצמאי.

בקרב האזרחים החרדים יש רבים רבים שיתנערו מהקביעות שלך לעיל. 

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2007 00:24 לינק ישיר 

ימי  33655
להזכירך כי הפורום הזה הוא חרדי--לא חרדלי לא כתום ובודאי לא ציוני. מה שכתבתי
הוא בדר'כ ההשקפה החרדית על מדינת ישראל  של כל הגדוילים החרדיים
--אתה יכול להסכים או להתנגד אבל זאת העובדה.
בשם הרעבע מגור פורסם שנושא בחירת הנשיא חשוב--בגלל שיש מי שמשלם עבור הקולות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 15:38 לינק ישיר 

http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2232170&whichpage=#R_7

תשמעו סיפור שסיפר פעם רב חשוב: 

"בשעה 3:00 בלילה הטלפון בבית מתחיל לצלצל,  אני  ניגש לטלפון ושומע מישהו מתנשף בבהלה ושואל "כבוד הרב, גנב פרץ בבית שלי ורוצה לגנוב לי את הכל, ומאיים עלי שאם אני מתקשר למשטרה הרי זה הליכה לערכאות.  הוא צודק?"

את הדברים הביא ניק ששמו נאה לו  "חיים בלעו", וחתימתו היא, שאילמלא מוראה של מלכות וכו'.

וכי מכל אחד אפשר ללמוד?

אכן כן, יש שניתן ללמוד מהם מה לעשות. ויש שניתן ללמוד מהם מה לא לעשות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 14:17 לינק ישיר 

רוואסער

להשקפת הפורום? מי זה?
אני פגשתי את הפורום כמה פעמים בשנה האחרונה, הוא לא ידע להגיד לי השקפה ברורה בנושא.

להשקפתי האישית, השלטון אינו רשע ואינו כפירה. העומדים בראשו הם רשעים וחלקם אולי גם כופרים, זה ניתן לשינוי.

להתלונן במשטרה נגד עבריינים זו מצוה מדאורייתא של השבת אבידה, ומי שאינו מתלונן עובר על לא תעמוד על דם רעיך.
כמובן שאם הם עלולים להעניש את העבריין יותר משאם היה בא לבית דין ישראל, יש לעשות שאלת חכם.
כמו כן אם ניתן להציל את הנעשק בדרך שונה, מן הראוי לבדוק את האפשרויות.

אם חלילה תתקל בפורץ באמצע הלילה לא תזעיק את המשטרה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 12:58 לינק ישיר 

לומד....
מצטער אבל זאת האמת.
אני אישית לא כ'כ מוכשר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 02:27 לינק ישיר 

וואסער

אתה מאתגר אותנו בצורה נורא מתוחכמת, יש לציין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/6/2007 00:42 לינק ישיר 

הנשיא איננו מיצג את העם היהודי ובודאי לא את הדת היהודית--הוא ממלא פונקציה ממלכתית
בממשלת רשע--שחוקיה חוק ערכאות--ומי שמתלונן במשטרה הוא מויסר-אז מה ההתענינות
בנושא?מה זה חשוב מי מיצג את המדינה הזאת? זה בזיון שפורום חרדי בכלל מתעסק בנושא כזה.מילא בכנסת אין ברירה חייבים להיות כמו ב"סיים" הפולני,ואחרים. אבל סמלי השלטון
שלהשקפת הפורום הזה הוא רשע וכפירה--מה לנו ולצרה הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2007 13:26 לינק ישיר 

אכן כן, אני בהחלט תומך בדעתך שלבחירתו של הרב לאו לנשיא יש יכולת השפעה חזקה מאד על העם היהודי בעולם כולו. נשיא מדינת ישראל הוא תפקיד שרבים תמימים מקבלים אותו ללא עוררין כתפקיד מכובד וחשוב.

אני בטוח ששידרוג בית הנשיא למוסד בעל גוון דתי, עלול לגרום נזק בעתיד, כל לא כל פעם יש מועמד כזה כהרב לאו עם סיכויים טובים כשלו.

זה לא כמו לכהן בתפקידים אחרים שאי אפשר באמת ליצוק לתוכם הילה רוחנית וממלכתית גם יחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2007 12:58 לינק ישיר 

תשרת

הטיעון שלך הוא מעניין מאוד. אתה חושב שדווקא משום שבחירתו של נשיא יהודי מובהק היא כל כך טובה, יש בה סכנה לשימוש עתידי באותם נעליים לאנשים קטנים.
נראה לי ששיקול כזה צריך למנוע כל תפקיד ציבורי בעל חשיבות, הלא בכך שמינו מלך צדיק, אפשרו לנכדו הרשע למלוך. וכן בכהן גדול וכן באב בית דין שעלול להיות מנוצל על ידי דיין שאינו הגון.
גם בזמנינו ניתן לטעון כלפי מעמדות מסוימים שאנשים שאינם הגונים משתמשים בהם, האם זה היה נכון להמנע מליצור ולמלא את אותם תפקידים?
דומה שבדרך כזו לא ניתן יהיה לנהל חייה של אומה ושל ציבור, כאשר אדם כשר וראוי ימנע מפעילות כדי שלא ימלא את מקומו אחריו מי שאינו הגון.

אדרבה. אם הרב לאו כמשל היה ממלא את מוסד הנשיאות בתוכן יהודי חיובי, היו קמים אחריו נכבדים נוספים ושואפים אל התפקיד.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2007 11:16 לינק ישיר 

אני חושב שאם דמות כמו הרב לאו היה נבחר לנשיא, זה היה הופך את ההילה הקדושה והרוחנית של המשרה הזאת מבחינה דתית כרלוונטית.

כיום אין יהודי בעולם שרואה במוסד הנשיאות מוסד קדוש, ואין יהודי בעולם שרואה בנשיא דמות רוחנית, אם הרב לאו היה נבחר הוא היה יוצק תוכן כזה למקום, ולמחרת התדמית הזאת הייתה עוברת ליורשים מפוקפקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2007 10:08 לינק ישיר 

לדעתי נבחר לנשיאות .היות וחברי הכנסת רצו לחסום אותו מלרוץ שוב לראשות ממשלה
 ואז הוא קיבל בעיטה כלפי מעלה .    

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/6/2007 00:52 לינק ישיר 

תודה רבה, שרגא.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2007 00:50 לינק ישיר 

מאיר, כתבת שם נפלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/6/2007 00:39 לינק ישיר 

שרגא

אכן, כך קויתי   

אדלר

ברוך בואך.
אנו דנים על העקרון, לא על הפרשנות הפוליטית.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > הרהורים על מוסד בית הנשיא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext