התשובות אמורות להינתן לילדה אינטליגנטית בת 12 ,שקוראת את כותרות העיתונים בכל פעם ששולחים אותה להביא חלב מהמכולת הקרובה .
הכותרת שונתה להבהיר במה מדובר בידי מיימוני.
תוקן על ידי עצכח ב- 17/06/2007 21:59:27
נשלח ב-25/7/2008 00:44
אני ממשיך לראות בזה דברים, אולי לא "לא נכונים" אבל כן "לא מדוייקים". אין פירוש הדבר שצריך לפרט, אלא לענות בצורה שלא פוסחת על האמת, תקרא שוב את דברי ותמצא שכתבתי שאפשר לומר שהם רוצים 'להתחתן' עם בנים, אבל נניח כשאתה אומר שזה בגלל שלא רוצים להתחתן איתו, או שאתה מפרט שהם רוצים לחיות עם איש כמו עם אישה, אולי דווקא זה מסבך את הילד יותר.
להיפך אם תעיין במהלך האשכול, תראה שאני דווקא הצעתי למנוע מהילד את הגישה הישירה לדברים.
נשלח ב-25/7/2008 00:25
מיכה
איזה דברים 'לא נכונים'? שאין רצון להתחתן כמו כולם ושיש החלטה לחיות עם גבר אחר, זה לא נכון בהקשר הזה? 'להתחתן' זהו מושג כוללני הכולל בהכרח יחסי מין (חוץ מממקרים של אי מסוגלות פיזית) ואם כן למה לענות לילד עם פרטים שלא נדרשים לשאלתו? וכי משום שהתשובה השלימה כוללת יחסי מין, לא ניתן לענות לו תשובה כוללנית בלי להיכנס לפרטים? האם עדיף לדעתך להראות לו סרט פורנוגרפי כדי שידע בדיוק במה מדובר? הילד לא ביקש את זה ולא צריך את זה וזה העיקר שנראה שנטען כאן גם ע"י יהוסף.
תראה באשכול סמוך של מיימוני שציין אליו וטו למעלה שם כתבו דברים חדים יותר (כי לא דיברו על המצעד אלא על הבאת ילדים) ודוקא מיימוני שנקלע לבעיה כמו שלך של חיטוט בכל הכרוך עם שאלת הילד, כתב משפט יפה: 'קודם כל צריך לברר מה הילד שואל לפני שממהרים לענות'. עליו צריך להוסיף: 'ואיזו מהתשובות תענה על שאלתו בלי דברים מיותרים שיכולים רק לסבך אותו'.
נשלח ב-24/7/2008 23:45
יהוסף
אדרבה, אם הילד יודע שיש "משהו" בין איש לאשה, אז אי אפשר לענות לו כאשר אתה מתעלם במכוון ובבירור מהדבר הזה. אתה יכול לומד לילד, שמדובר בבנים שרוצים להתחתן עם בנים. זה מובן, וזה כולל גם את המשהו. אבל בהודעתך לעיל, הצעת להסביר להם שהבעיה שהם לא רוצים לחיות עם אשה, שהם לא רוצים להביא ילדים לעולם, שהם רוצים להיות חברים של החברים ולא של החברות. כל זה הם עניינים שאפשר להסביר את העניין שלהם כשלעצמם, אבל אין לזה שום קשר למצעד הגאווה, עד כמה שאני מבין.
גם קונילמל תלה זאת במשהו צדדי, שהוא לא רוצה להתחתן או לא רוצים להתחתן איתו. אני לא מבין מה זה, או שאתה אומר את האמת, או שלא, אבל למה להגיד דברים לא נכונים?
נשלח ב-23/7/2008 00:46
למה לא לענות פשוט.
מצעד הגאוה זה אנשים שהולכים לא צנוע.
והם רוצים להתגאות במעשיהם.
נשלח ב-22/7/2008 16:41
מיכה
נדמה שילד וילדה, ובפרט בגיל 10, כבר מניחים ש"משהו" נוסף בין איש ואשתו. ומבין שאת החלק הזה יש בין אותם חברים.
אני אישית חושב שילד וילדה בת עשר צריכים לדעת הרבה יותר מזה. וממילא שאם בגיל כזה ישמע כדברים הנ"ל יעשה את ה1+1 שלו. ואני עדיין מסופק אם לא ראוי לומר לו דברים כהווייתם (ואין צורך להיכנס בפרטים). אני כתבתי בעיקר לשיטתו של שואל.
נשלח ב-22/7/2008 14:18
מיכה"מ,
דומני שלפי הדיוק בדבריהם יש להבין את קונילמל ויהוסף כטענה שהועלתה בעיקר באשכול מקביל של מיימוני [שהולנק כאן בסוף העמוד הראשון]. שם ובאשכול הסמוך על חינוך לעצכ"חיות ועוד, הובע הרעיון של "חנוך לנער לפי קצבו" דהיינו לפי הדיוק של בקשת החניך. אין עניין לגלות יתר על המידה וכן אין להסתיר יתר על המידה אלא לגלות בדיוק כמידה שכלי הקיבול [החניך] הביע עניין שיתגלה לו, בלי להציפו ב"מים הרעים" שלא יוכל להתמודד איתם. כשידרשם הרי שלא יהיו רעים עבורו אם יהיו מלווים בצניעות הדרושה. [ע"ע באשכולות הנזכרים בתקווה שתמצא נחת.]
נשלח ב-21/7/2008 22:20
קונילמל ויהוסף
שניכם רוצים לפתור את הבעיה - בכך שנספר לילד את כל הסיפור - חוץ מהקטע ה"קטן" שלא רוצים לספר לו.
אלא מה? מה רע בזה שאדם לא רוצה להתחתן עם אישה? מה רע בלישון עם חבר באותו חדר? אתם מחסירים פה חלק חשוב מההסבר. זה כמו שהילד ישאל מה זה גילוי עריות? ותענו לו: "לחיות ביחד עם אחותך/אמא שלך בבית". (אני רק מקווה שהילד לא ילמד גזירה שווה ממצעד הגאווה וימעט בדיבור ובעשיית דברים משותפים עם אמו ואחותו.)
תוקן על ידי מיכההמרשתי ב- 21/07/2008 22:37:11
נשלח ב-21/7/2008 16:36
לא קראתי כל האשכול, ולכל היותר אחזור על דברים שקדמוני.
לשאלה הראשית:
הייתי מסביר לילד כך:
איש ואשה חיים ביחד, בדרך כלל גם מביאים ילדים ביחד, והם גם בדרך כלל החברים הכי טובים.
יש כאלה שלא רוצים להביא ילדים, הם גם לא רוצים לחיות עם אשה ביחד. הם מעדיפים להיות חברים הכי טובים של החברים שלהם ולא של החברות.
חלק מאותם אנשים, גם רוצים לחיות עם החברים שלהם ביחד כמו שאיש ואשה חיים ביחד. הם יושנים אחד ליד השני באותו חדר, הם מכבסים את הכביסה שלהם ביחד, מספרים אחד לשני מה קרה אתם היום וכו' כמו אבא ואמא.
ואם היו שואלים יותר, הייתי מפרט באותו כיוון על פי רמת השואל ועומק השאלה.
נשלח ב-21/7/2008 09:44
לא, בתי, לא כולם רוצים להתחתן. את מכירה הרי את הדודה קלרה וכו' שלא התחתנו אף פעם. יש גם כאלה שהיו רוצים/רוצות להתחתן אבל הם לא כל כך רוצים לחיות עם מישהו מהמין השני. לבני אדם יש רצונות מגוונים (כגווני הקשת).
(עד שהיא תציע שיתחתנו עם בני/בנות אותו המין יקח זמן ואז היא כבר תהיה בשילה לתשובה: ישנם באמת כאלה שעושים את זה אבל אלה שהולכים לפי התורה...)
נשלח ב-21/7/2008 08:05
קוני יש רק בעיה אחת . למה הוא לא רוצה להתחתן? מה קרה לו? הרי כולם רוצים להתחתן?לא?! לדעת בת ה12.
ולמה לא רוצים להתחתן איתו ?אם הוא מכוער שיתקן את האף . אם הוא רזה שיעלה במיקל אם הוא שמן שילך למכון כושר או שימצא כלה שמנה אם הוא עני שיקבץ נדבות או בלית בררה שיעבוד \ דברי מכוונים לכך שהמקובל אמור להיות נורמטיבי ,ואיך תסביר לא נורמטיביות במונחים מקובלים ?
נשלח ב-16/7/2008 13:47
עברתי על כל האשכול (הלינק מופיע באשכול סמוך) ולא מצאתי תשובה פשוטה חד וחלק בלי תבלינים וממרחים.
אקח את המודל של צוטנג אבל בלי הכבדות שהכניס בו. גם הקנאי לדרך התורה אבל עם יושר אינטלקטואלי (עצכחניק בלע"ז?) לא צריך לסבך את הילד ויכול לתת לו לזהות מעצמו דברים עם גדילותו.
אמא מה זה הומו?
גבר שלא רוצה להתחתן או שלא רוצים להתחתן איתו ולכן מחליט לחיות ביחד עם גבר אחר כמותו. (ויש מוסיפים לסדר גם את הלסבית באותה הזדמנות ולסגור את הנושא וצ"ע ויעשה שאלת חכם ואולי הכל לפ הילד)
למה יש מצעד גאווה?
הרי מה שהם עושים זה לא מקובל והם חשים אחרת מכולם ומי שאחרת בצורה בולטת ובמיעוט לרוב הוא גם מושפל לכן על ידי מצעד הם מאזנים את ההשפלה.
מה רע בזה?
נשלח ב-24/6/2007 18:54
ירוחם: כמו שכתבתי, לא צריך להיות הבדל בין כאבים של הגוף לכאבים של הנשמה.
מי שיש לו הצטננות קלה, והוא יכול להתגבר עליה בכוחות עצמו - לא צריך לקחת כדור;
מי שיש לו הצטננות כבדה, והוא לא יכול להירדם בלילה בגללה - עדיף שייקח כדור מאשר שיאבד ליל מנוחה.
אותו הדבר בדיוק בענייני הנשמה: מי שיכול להתגבר על יצרו בקלות יחסית - לא צריך לקחת כדור;
מי שיצרו מתגבר עליו עד שהוא משבש את שגרת חייו - לדעתי, במקרים מסויימים,
כדאי שייקח כדור (כמובן רק לאחר התייעצות עם רופא וע"פ מרשם וכו').
אלא אם כן הוא טבעוני קיצוני ומתנגד לכל טיפול רפואי.
נשלח ב-24/6/2007 15:20
איזה רעיון מבריק
נגד היצר המיני נקח כדור- אנטי חשק. בצבא חילקו סודה לשתיה.
נגד הכעס נקח- כדור הרגעה
נגד חשק לאכול מאכלים אסורים נקח -מדכאי תאבון
לקום מוקדם בבוקר לתפילה בחשק, נקח- כדורי מרץ
נגד הקנאה נקח כדורים שגורמות- לאפטיה.
כל מי שיש לו בעיה שיפנה לרוקח המקומי, והכדורים שיהיו עם הכשר בד"ץ. ובא לציון גואל. אמן
נשלח ב-24/6/2007 14:30
אראל,
לדעת ר' חדקא בסנהדרין נ"ו: יש איסור סירוס גם לבני נח.
נשלח ב-24/6/2007 13:38
א. אין צורך בניתוח, יש תרופות שמשיגות תוצאה דומה ואינן גורמות לנזק בלתי-הפיך.
(ֻבעבר שאלתי את הרב יובל שרלו, האם היה ממליץ על שימוש בתרופות מסוג זה
לרווקים ורווקות שיצרם מתגבר עליהם, והוא אמר שלא:
http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=8334 ואני הקטן חושב,
שאם לוקחים אקמול כדי להקל על כאב של הגוף, קל וחומר שמותר וראוי לקחת
תרופה כדי להקל על כאב של הנשמה; כמובן רק עם מרשם רופא).
ב. מאחר שבכל זאת הזכרתם ניתוח, באופן תיאורטי בלבד - נראה לי שאם המנתח גוי אז אין איסור.