בית פורומים שידוכי חרדים

על מה שלבחורים מותר ולבחורות אסור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2007 08:32 לינק ישיר 
על מה שלבחורים מותר ולבחורות אסור

יצא לי להתוודע לתופעה שבעיני קצת מוזרה.
אם בחורה מעקמת את האף על בחור מקריח - מיד היא חוטפת מקלחת קרה- שמראה זה בבחינת מותרות.
אם בחור אומר שהוא מעדיף בחורה חלקת שיער על פני מתולתלת איכשהו זה מתקבל בהבנה.

אם בחורה מהססת כי הבחור מלוא כל הארץ כבודו- השדכנית כבר תגער בה בחומרה שהמידות האמיתיות זה מה שחשוב, ובכלל בעווד כמה שנים כל הגברים מטפחים כרס..אז הוא פשוט הקדים את זמנו.
אבל אם בחורה לא עונה לקריטריון רזה, אף שדכנית לא תשכנע את הבחור שבעז"ה עם כל הריון שיבוא סיכוי גדול שלא יזכרו שאשתו היתה רזה. ותמיד בחצי פה יצדיקו את האדון כי אשה נאה מרחיבה דעתו...

אם בחורה מסרבת לבחור שבישיבה הוא בעיקר הוגה בעשיית מעשים טובים ובארגון אירועים ופחות בדף הגמרא, תמיד תבוא איזו דודה שתאמר - לב טוב זה הכל ומאורגן באותו מחיר זו בכלל מציאה [תגידי תודה אם הוא יסכים].
אם בחור לא רוצה לשמוע על בחורה שבסמינר היא הלכה קרוב לתלם אבל לא תמיד בתוכו, כבר יצדדו ויאמרו - מה לעשות הוא צודק מדברים שהיה משהו בסמינר.

אם בחורה נחמץ ליבה על שמאלצים אותה בשכנועים לפגוש בחור שכשהיא היתה בכיתה א' הוא נכנס לישיבה - יאמרו לה רוצה להיות כמו כל הרווקות שלא מתחתנות ???
אם בחור אומר אני קטן ממנה בחודשיים ובכלל הגיל שלה כולל שבתות וחגים??? - השד'כן כבר ירעם ויצדיק זה לא מקובל.

אם מוצעת בחורה מבוגרת [רחמנא ליצלן בת 22.5] יאמרו מה קרה שהיא לא התחתנה ?
אבל אם מציעים את הSO CALL שפיץ ההוא בן ה-34 יאמרו - שתגיד תודה אם הוא יסכים ללכת על בחורה רווקה מבוגרת בת 22.5 ?[כן הכוונה היא רק לשמוע על ההצעה -מי בכלל מדבר על פגישה ?]

אז מה אתם אומרים שוויון המינים זה כאן ?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2007 15:38 לינק ישיר 

אוהבת - אוהבת - אוהבת

ת'וויכוחים האלה.....................

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/7/2007 05:17 לינק ישיר 

כי בחורה מחפשת יותר אופי,
ובחור יותר יופי.

אני מזדכה כל יום בזכויות.

ומה אתכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/6/2007 00:39 לינק ישיר 

מיכאלה, אני לא מסכימה איתך..

אני חושבת שהבחורים פה <א_ב_ג_ד וסמרטי> ממש הסבירו לך בצורה הגיונית, מדוע יופיו של הגבר בעיני האישה, לא צריך להוות שיקול רציני...

תקראי את זה עוד כמה פעמים, אבל בלי מטען שלילי <שובינזם מצד הכותבים וכוי..>
ותיווכחי שהם כל כך צודקים.

לילה טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2007 17:34 לינק ישיר 

סמרטי
היה שווה להיכנס לכאן שוב רק כדי לקרוא את הפנינים שלך. שמסוגננים כמו תמיד, כהלכה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2007 14:11 לינק ישיר 

מיכאלה,

יש הבדל בין משיכה הדדית לבין שאיפה לחיצוניות. משיכה הדדית יכולה לבוא גם כשיש התפשרות בחיצוניות.

לגבי המלחמה בשוביניזם - היא לא חייבת להיות מוצהרת, בטח לא במילים האלו. בכל אופן במקרה הספציפי של חברותייך אני לא יכול לקבוע אם השאיפה הזו היא טבעית או שהושפעה מגורמים אחרים (כמו זה שהזכרתי ויש עוד).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2007 13:53 לינק ישיר 

א_ב_ג_ד,
הכוונה שלי היתה שבלי משיכה הדדית לא יכולים להתקיים חיי נישואים מאושרים.
אני חיה בסביבה חרדית,(פחות או יותר). אם זו נקראת סביבה שנלחמת בשוביניזם אני צנצנת.
סמארט,
שוב, הסיכום שלך מעוות ומוזר. נסכים שלא נסכים.
ולגבי חז"ל, אין לי עצבים להיכנס לזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2007 13:20 לינק ישיר 

מיכאלה,

בסוף דברייך כתבת: "ובלי זה לא יכולים להתקיים חיי נישואים נורמלים ומאושרים".

האם לבחור\ה שלא נראה טוב אין אפשרות להגיע לחיי נישואים נורמליים ומאושרים?

(אני מאמין שהסיכויים שלו גבוהים יותר - אך לא אסטה מהנושא)

בהודעתי למעלה התכוונתי לומר דבר פשוט:

ישנן נשים שחשוב להן המראה החיצוני, ודאי שזו זכותן המלאה לרצות ולבחור רק מה שמתאים להן. כיוון שבד"כ אשה - בגלל טבעה - נותנת משקל גבוה לפנימיות (וזו מחמאה לאשה), היא באופן אוטומטי מורידה (כל אחת במידה שלה) ממשקל החיצוניות. אי אפשר לרקוד על שתי חתונות - אם הוספת משקל בצד אחד, הורדת בצד השני.

כל זה כשמדובר בטבע האשה הרגיש והעדין שמחפש בית חם (ושוב אדגיש, זה רק בד"כ, וזה לא מוחלט - כל אשה במידה שמתאימה לה).

את טוענת שבסביבה שלך המראה החיצוני חשוב לבנות לא פחות ממה שחשוב לבנים - הגיוני. ההסבר פשוט:

כיוון שאת חיה בסביבה שנלחמת (לאו דווקא מלחמה מוצהרת) בשוביניזם - היא לוקה מן הסתם בטעות שהצגתי קודם. המלחמה בשוביניזם לא מבחינה בין הבדלים אמיתיים שבין המינים לבין סתם הפליות שיצרה החברה, ולכן היא רומסת גם את היתרונות שהיו לנשים על פני הגברים. ובפרט בעניין זה, בו נראה שה"טוב" של הנשים גורם להן לאבד בן זוג שנראה טוב יותר, ואילו השריטה של הגברים מזכה אותם בבת זוג נאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/6/2007 13:05 לינק ישיר 

לא חשבתי שאזיז אותך מעמדתך...
נסכם: את חושבת שהשיקול הוא טוב ונכון ולכן גם נשים יכולות וצריכות לשקול אותו.
אני חושב שהשיקול הוא רע ולא נכון, אבל אצל הגברים הוא הכרחי, ואצל רוב הנשים הוא לא כך שכל מי שיכול עדיף שיוותר עליו.
אם יורשה לי לומר, מדברי חז"ל נראה לי שהצדק איתי. (אבל הם גברים, אז מה הם מבינים בטבע האישה, לא?)

<<<It''s smart to be Smart>>>

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/6/2007 20:09 לינק ישיר 

סמארט,
מאיפה הבאת את הקביעה הזו?למה כך זה אמור להיות?אסור לבחורה  להסתכל על היופי של הבחור יותר מאשר על האופי או לפחות כמו על האופי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2007 16:37 לינק ישיר 

לא כל מה שנוצץ זהב...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2007 15:30 לינק ישיר 

אשה היא יהלום, לכן היא צריכה להיות מבריקה

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > על מה שלבחורים מותר ולבחורות אסור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext