בית פורומים שידוכי חרדים

חרדים לאומיים ומה שביניהם (חרדלניקים)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2007 13:10 לינק ישיר 
חרדים לאומיים ומה שביניהם (חרדלניקים)

הודעה ראשונה שלי כאן אני מתרגש..

אז ככה:
בדיוק השבוע התקשרה אלי מישהי שהציעו אותי לאחותה (אני חרדלניק)
והיא התקשרה לברר האם אהיה מוכן להחליף כיפה לשחורה (???)
ואני מאוד תמה ומתפלא זה מה שמיחוד וההבדל בין חרדים ללאומיים על כל רב גוניותם
האם צבע הכיפה זה מה שעושה את האדם ?
אמרו לה שאני מתקפיד ויר"ש וכ וכו' ובחור טוב וכו' וכו'
אבל זה מה שמפריע ?

בכל מקרה העניין בסוף לא יצא כלל לפועל כי לא היה שייך מהבחינות האחרות שהעלתי אבל
נראה לי שצריך להכניס את העניין לפפרופורציות

ועוד נושא אם כבר נצל"ש
ישנם אלו שנופלים בין הכיסאות חרדלניקים מצד אחד חרדים חושבים שהם לא מתאימים
לאומיים מידי והלאומיים מחפפים אותם כי הם דוסים מידי ..

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2008 19:30 לינק ישיר 

הדתיים האלו עושים זאת מנוחות ולא בגלל שהם חושבים שזו האמת- כמו חרדים שלא ממש חרדים. היינו הך. הם לא מעניינים אותי. כלומר- אני לא שופטת אף אחד אני מדברת על עצמי והחבר'ה שלי ולא על אנשים שנולדו למציאות אחרת כי אני לא יודעת איך אני הייתי מתנהגת לו הייתי מקבלת חינוך אחר וחיה בחבר'ה אחרת. הרי הכל היה יכול להראות שונה כ"כ אם היית נולדת להורים אחרים- תחשבי על זה. מאוד קל להגיד" הם לא בסדר" יופי נחמד מאוד היית יכולה להוולד כזו גם. חילוני שיבוא השמיימה ואדם שנולד דתי- לא ישפטו באותה צורה הם הרי נולדו למציאויות שונות. כל אחת בהתאם לרמתו. ואני גם לא מושלמת אז מי אני שיקטרג על מישהו.
זו ההשקפה שלי ואני חושבת שזו הדרך המתאימה לי. זה הכל. זה לגיטימי שלאחרים יתיאמו דרכים שונות כמו שאמרתי. נולדנו שונים. זה הכל. ;)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/1/2008 14:10 לינק ישיר 

בנות צאו ממנטרות ושטיפות המוח של  המורות .בסמינרים .
אלו לא החיים האמיתיים . 
יש בחור במזגר הדל"י שהם צדיקים ויראי שמים ויש כאלה שהם יותר לייט .
יש חרדים חניוקים .ויש פתוחים יותר.ויראי שמים .[זה לא סותר]
 יש חילונים עם כוכע וחליפה .ויש חילונים בלבוש חסידי .
תחפשו את פנימיות האדם תחפשו את המידות ההתאמה באופי .
ועל תסתכלו על דברים חיצונים . .

.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/1/2008 13:23 לינק ישיר 

עשני,
אני לא מדמיינת שום דמות של מזרוחניק. חוץ משנים מועטות שלא חייתי בארץ, גדלתי ואני כעת גדלה שיישוב שאין בו חרדים כלל, רק דתיים לאומיים. כך שכל חיי התחנכתי בבתי ספר דתיים לאומיים, וכל החברות שלי היו בתנועת נוער דתית-לאומית.מה גם שהסניף שלהן, אני יודעת שהיה נקרא "חזק" מבחינה דתית.
אם כבר, אז אני מכירה יותר את העולם הדתי לאומי מאשר את החרדי, כי לא חייתי אף פעם בתוך חברה חרדית מבחינה גיאוגרפית.

ברור שמה שאמרתי למעלה לא תופס כלפי כל הדתים לאומיים, בדיוק כמו שמה שאת תמיד אומרת על החרדים לא תופס לכל החרדים. אבל יש פלג נרחב של אנשים דלי"ם שעונים ל"הגדרה" של מה שאמרתי למעלה. ועליהם דיברתי. כמובן שיש דלי"ם צדיקים וחרדים פושטקים.

כמובן שיש לקחת את הטוב משני הצדדים, אבל זה קשה, ובסוף מה שקובע זה לאן שלחת את הילדים שלך ללמוד. אין מה לעשות, בסוף מיישרים קו.

קיגל, אתה טועה בקשרלשאיפות כל הבנות לבן תורה. יש גם בנות נורמליות עם טיפת חוש ביקורת שלא מכניסות לעצמן את המנטרות שוטפות המח. תחפש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/1/2008 01:06 לינק ישיר 
צריך התאמה באופי ומשיכה ולא רק השקופה

אני מכירה אישית זוג ממשפחתי שהבחורה באה מבית חרד"ל ושהאמא היתה אמריקאית נוסח פלטבוש

והיא היתה בוגרת בר-אילן שנשאה  לבחור חרדי פתוח ועובד . [מבית חרדי -פא"י ].

לבוש רגיל לא בלבוש חרדי .

בתחילה היו בנהים מעט ויכוחים בעינני השקפות אולם עם השנים הבית והילדים .

טרדות החיים הם התקרבו אחד לשני והיום הם די דומים .

[פחות או יותר האישה עדין נוטה יותר לכיוון הדל"י והגבר לכיוון החרדי .]

והילדים מתחנכים בחינוך אמצע כגון חורב ודומיו .....

אז אם אתם מוצאים בן -זוג או בת זוג שמתאימים לכל מבחינה אופי וסיגנון חיים .

אז לכו אז זה צאו מהמנטרות של הסמינרים .

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-29/1/2008 00:16 לינק ישיר 

בהמשך לדיון באשכול אציין רק כי בחלק מבניית השקפת העולם שלי, עזבתי את העולם החרדי המסורתי, לעולם החרדי לאומי, מכיוון שהעולם החרדי (בתקופתי), נלחם בלימודים אקדמאיים או מקצועות מכובדים. כאשר הגעתי למסקנה שהם אינם אומרים את האמת במסווה של דאגה לטובת הדור, המעבר לאלו שאומרים את האמת (לדעתי) היה ברור, בפרט שאין שוני בשמירת תומ"צ וכל ההפחדות על המזרוחניקים התגלו כלא נכונות במקרה זה. הלאומיות הגיעה ממילא (שהרי גם רוב החרדים הם לאומיים).
כבונוס,  זכיתי באשה טובה יותר מכל מה שיכולתי לחלום בתור חרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2008 23:22 לינק ישיר 

אם הוא היה בעל חשיבה כשלי אז כן אבל אין חרדים כאלו למיטב ידיעתי. זה לא יומרני בכלל. קיגל גם לי היה קשה להבין איך זה יכול להיות שיכולות להיות כמה דרכים נכונות. ובאמת. מהשאלה האם זה למען השם- מכאן הכל יוצא. הרי זו האמת. ואם יש חרדי שמבין זאת ודתיה לאומית שמבינה זאת ולא בטוחים שהדרך שלהם היא הנכונה היחידה אז אין ספק שיסתדרו יחד.
דוגמא לזה- פרק א-ב בבראשית הם הרי שני סיפורי בריאה שונים לגמרי- נכון? אז נכון שיש הסברים שזה גכלל ופרט אך זה לא נותן באמת הסבר ממצה. יש פירושים שונים ובעצם משם התחילה ביקרות המיקרא אם אתה יודע...
הרב סולוביציק סובר שהם 2 סיפורי בריאה ושניהם נכונים- באחת מהם זה סיפור של איש הגאון וההדר ובשני הסיפור של איש הענווה.. והוא אומר שזה לא שיש 2 סוגי אנשים אלא שזו דיאלקטיקה שהאדם עובר צדדים במשך כל חייו ומתגלמים בו 2 סוגי האנשים. בקיצוור אם זה אולי מסביר טוב יותר את מה שהתכוונתי.. שלא חייבת להיות אמת מוחלטת אחת אלא ישנם כמה- ומה שעוזר להחליט האם זו דרך נכונה היא האם המטרה שלה יוצאת מנקודה של אהבת ה' ועבודתו לשם שמיים או לא.
אדם שיושב ולומד תורה- אם הוא מסוגל לכך באמת ועושה זאת לשם שמיים- מצויין!
אדם שעובד לפרנסת משפחתו  וקובע עיתים ועושה זאת לשם שמיים- מצויין!
הבנתוש?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/1/2008 15:17 לינק ישיר 

עשני, מילים כדורבנות אולם נשמע יומרני מידי. כולנו זקוקים למסגרת קצת סגורה ובפרט בדור הזה. לבוא ולומר העיקר "למען השם" בין חייל ובין רב נשמע לא מציאותי בעליל.
אגב, סתם שאלה, היית מוכנה להתחתן עם חרדי פתוח (נא לא להבין אותי שלא כראוי) ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2008 13:10 לינק ישיר 

חמדת- גם הרבנים בדתל"א לא מתירים זאת. הנערים או הנערות שעושים זאת זה על דעת עצמם ושוב- תנסי להפריד בין הנוער שאת רגילה לדמיין בתור דתי לאומי ובין הגרעין החזק שגדל ב"ה משנה לשנה. (יש הרבה מסורתיים ששמים כיפה מעוכה ואומרים שם דתיים והוןלכים לבני עקיבא לחפש בנות.. ברור סבא שלי היה רב! וכיוצ"..)
אני חושבת שחרדי ודתל"א יוכלו להתחתן אבל זה מאוד תלוי באופי שלהם. מעטים שיתאימו בדור שלנו. אם זה אנשים מאוד מגובשים בדעתם וחושבים שהדרך השניה היא "טעות" וכ"ו אז זה רק יגרום בעיות בחיי הנישואים. אבל אם בני הזוג הם פתוחים ומוכנים לקבל גם שוני- זה רק יכול להוסיף.
בעקרון הדבר הבסיסי שצריך להבין זה שאין דרך צודקת. אין דרך 1 כזו. ישנם כמה דרכים לחיים של תורה. יש דרך של תורה ועובדה ויש דרך של "תורה בלי דרך ארץ;) ושניהם נכונות. כל אחת יש לה את המגרעות שלה ואנחנו צריכים לנסות להגיע ל"מושלם". לכן - לקחת את הטוב מכל דרך. ובעצם- כששאלי רב אחד שלי איך הוא מגדיר את עצמו הוא אמר לי :אני אלוקי". (כאילו- לא חרדי, לא דתי), הוא מסתופף בחצרות חסידים ועם זאת אוהב את ארץ ישראל ושולח את ילדיו לצבא ויש לו דעות לפה ולפה- אבל כך- צריך לקחת את הטוב בכל דבר. זו החוכמה. נכון שהחברה מבנה את העיניינים לפי כיפות או חליפות אבל זה באמת רק דבר חיצוני ואנחנו צריכים להתעלות מעבר אליו.  אם כל מה שנעשה בחיינו יהיה "למען השם" זה לא משנה אם הבחור הוא חייל או רב. לכן אנשים שיש להם את ההבנה הזו - אם הם חרדים או דתל"א הם יכולים להתחתן כי הכל יוצא מנקודת מוצא אחת וחוזר אליה- לכן לא יהיו בעיות.
 לדעתי כמובן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/1/2008 00:20 לינק ישיר 

חמדת, ממש מעניין, אך יש לומר כי הרבה בנות של חרדים עובדים לא לומדות ממה שראו בבית (למרבה  הפלא והתמיהה), אלא מחפשות רק בחור שישב וילמד, אלא אם כן מדובר בבחורה מעט מבוגרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 22:09 לינק ישיר 

רציתי לומר לכולכם , לאחר שנות מחקר ובדיקות מאסביות ועמוקות , מצאתי שאין באמת כל הבדל בין זרמים /פלגים שונים בין אחד למישנהו , וכמובן שינויים מהותיים ,ואפי' לאוו דווקא במישור ההלכתי ,אלא בהנהגות שונות , ותורה אחת לכולם .ואין כאן המקום להאריך .....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 20:44 לינק ישיר 

חרדי עובד יכול להתחתן עם בת של חרדי עובד . ויש כאלה.
חרד"לניקים כמה שהם חרדים בהקפדותיהם הם מאוד "משיחיים" באידיאולוגיה שלהם (במובן הזה אני לא מתכוונת לגנאי),  ולכן אין כל טעם שיתחתן חרדי עובד עם חרדלניק העולמות די שונים,

עשני, בכל זאת, זה לא שהחרדים פשוט מחמירים ולדל"ים ערכים נוספים עליהם. בכל זאת גם הרב קלישר הרב אלקלעי והרב קוק לא היו מתירים לשבת בחבורה אחת עם גיטרה בנים ובנות, ואפילו לא לעבוד בשירות לאומי תחת מנהל מוסד בן חילוני וכו. זה לא שהחרדים מושלמים, לשני הצדדים  יתרונות ולשניהם חסרונות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/1/2008 01:42 לינק ישיר 

עשני, אם לחזור לדיון המקורי, האם טענתך כי חרדי עובד יוכל להסתדר עם דתיה-לאומית / חרדלניקית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2008 20:08 לינק ישיר 

חחח! לא לא. הסבים והסבתות היו חרדים לאומיים. אמא של בוגרת סמינר. אבא שלי כבר למד בישיבה דתית לאומית. אבל הדתל"א הרי יצאו מהחרדי. באופן כללי אני מדברת.
הפילוג לדעתי החל עם מבשרי הציונות (הר' קלישר, ה' אלקלעי) אבל זו יכולה להיות טעות כי אני אומרת זו על דעת עצמי.
בכל אופן על איזה עבירות אתה מדבר? אנחנו בכלל לא עוברים עבירות. יש לנו ראיית חיים שונה משלכם. אך זה לא אומר שאנחנו פחות דתיים חס"ו. כל הדברים שנראים לך כ"הקלות" של הציבור שלנו הם דברים המבוססים בהלכה ואם אתם לא נוהגים כך זה בגלל שאתם מחמירים.
אם מישו מחמיר זה לא עושה מהלא מחמיר עובר עבירה. נכון?
לנו יש ערכים נוספים על הערכים שלכם. זה הכל=)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/1/2008 19:11 לינק ישיר 

ואו, עשני, וידוי אמיתי ברגע של שעת רצון ! הייתם חרדים ועברתם ? אודה כי הדבר מעניין עד מאוד. כיצד ? מדוע ? מה כוונתך ב"עברנו" (מקווה שלא עבירות) ?
אגב, ולוואי והדברים היו כה פשוטים כאומרך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/1/2008 12:11 לינק ישיר 

קיגל- הוא יוותר על הדרך בה חונך כאשר יגלה דרך הנראית בעיניו נכונה יותר..
הרי כולנו היינו חרדים לפני כמה שנים. לא עברנו כי רצינו חיים קלים יותר. זה קשה הרבה יותר מאשר להיות חרדי למרות שזה נראה דרך פשרנית ו"באמצע" זה לא כך, מי שמדבר כך אומר זאת מבורות.. אבל ב"ה כל אחד ודרכו. העיקר שהיא יוצאת מן התורה וחוזרת אליה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > חרדים לאומיים ומה שביניהם (חרדלניקים)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext