בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

עם או ללא הגברה?! גניבת דעת?!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/6/2007 19:19 לינק ישיר 
עם או ללא הגברה?! גניבת דעת?!

ב"ה

שלום לכם חברי הפורום הנכבד 'לשמוע אל הרינה ואל התפילה'.
לקח לי כמעט שבוע שלם להעלות את הכתב ואני מקווה כי אקבל את ההתייחסות הראויה מהחברים.

נכחתי בשנות חיי בעשרות אם לא במאות קונצרטים עם גדולי החזנים ז"ל ושיחי', לאורך כל השנים היו חזנים טובים יותר טובים פחות, האחד בלט בצבע קולו המיוחד והאחר בקולראטורה המתגלגלת וישנם כאלה אשר קנו את עולמם בפרמטרים אחרים ומגוונים.בתחילת שנות ה90 החלו יותר ויותר להשתמש בהגברה יותר ויותר, מספיק אם אציין כי מרבית חזני דור העבר שזכיתי לשומעם בתור ילד קטן הופיעו ללא הגברה כלל...
למרות ההגברה שבשנים האחרונות יכלו לדעת פחות/יותר מי בעל קול חזק יותר ומי בעל קול גבוה יותר, עד ש..

אכתוב משהו ואני מקווה שלא יתפרש כמשהו אישי אך אותי מקומם לא מעט....
הכל היה טוב ויפה עד שהגיע לתחום החזן יצחק מאיר הלפגוט שדרך כוכבו בחמש השנים האחרונות.
בשבוע שעבר התקיים פה קונצרט יחד עם החזן הלפגוט החזן יואל קפלן והחזן משה שולהוף לזכרו של החזן משה ערליך ז"ל,
קניתי כרטיס ב180$, והתברר לי שקניתי כרטיס לקונצרט משחק מיקורפונים..
זכיתי לשמוע את החזנים הופיעים בתפילות שבת ובקונצרטים רבים, אך הקונצרט הזה שהחזנים כולם היו בכושר. החזן הלפגוט היה נשמע בהיקף קולו כמו כל החזנים יחד הגברה עוצמתית במיוחד ודווקא אצלו!
ומדוע אני כותב זאת? כי שמועה שמעתי כי יש מי שדואג לחזן הלפגוט להגברה מיוחדת.
אמת או לא אני לא יודע אך כמובן שההגברה הייתה חריגה הפעם ומוגזמת ובלט מאוד שהחזן שולהוף היה נשמע כמעט חיוור לעומת הלפגוט וזה צרם לי מאוד.

אשמח לקבל תגובות שיאשרו את המידע שקיבלתי והלוואי שאתבדה.

תוקן על ידי רחום_חנון ב- 21/06/2007 19:27:56

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:47 לינק ישיר 

אקשועל - אומנם יש פתגם "מוטב לאבד רגע בחיים מאשר לאבד חיים ברגע" ואולם, אני לא הבחנתי כי
             ב-2 השניות האחרונות של השיר זה קורה ואתה ה,,,,,,,,,,,מומחה להגברה מבחין בכך
             מעניין ביותר באלו תחומים נוספים של מוזיקה משתרעת מומחיותך - ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/11/2011 00:20 לינק ישיר 

למה להתווכח על עובדות?
בלינק שמצ"ב בדקה 5:36 המיקרופון של החזן סיימון כהן מושתק בעוד פיו פעור והוא ממשיך לשיר, וזאת כדי שלא יכסה בקולו את הבן יקיר של אותה התקופה יעקב למר שמאז גם כוכבו דעך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 21:52 לינק ישיר 

שרגאפייבל כתב:
בורסוד - ואני,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,גם ראיתי את : ד"ר סובול - מבקש להנמיך את ההגברה
               רנד - מבקשים להגדיל את ההגברה                                                                                                             
              הלפגוט - בסרטון שהובא ביוטיוב ולפורום מבקש להעלות ההגברה                                                                           
כך ש : "סיפורי ההגברה" הינם בגדר "אגדות"

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 17/11/2011 09:08:19

שרגא פייבל הנחמד, כשהלפגוט מסמן בידו הכוונה היא להגביר את המוניטור, דהיינו להגביר אצלו את הרמקול שעל הבמה כדי שישמע את עצמו שר ולא ינחת או יזייף, זה מקובל בכל מקום. אי אפשר בלי זה, אלא אם כן יש אקוסטיקה מטורפת.

כל סיפורי הסבתא שסובול משחק עם המיקרופונים לא אלא כי אם לטחון מים. משום שהלפגוט נולד ופיתח את קולו כך שקולו חזק וחד מאוד שמי שיושב לפניו תמיד יחוש בעוצמה האדירה שבמכרה הזהב שבגרונו, ועל כן ובהתאם לזאת ובהקשר לנעל" גם במיקרופון תמיד ישמעו אותו חזק יותר משום המתכתיות והחדות בקולו,
ועוד שיש חזנים רבים עם קולות חלשים יותר שצריכים הגברה חזקה יותר בשביל להשתלב עם התזמורת.

יצירות חזנות להורדה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 09:57 לינק ישיר 
ההגברה והקול הטבעי

אנשים שחיו בתקופתו של החזן גרשון סירוטה טוענים שקולו הטנורי הטבעי היה אדיר.
תפילתו נשמעה היטב בבתי הכנסת הגדולים בקהילות ישראל ללא הגברה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/11/2011 09:07 לינק ישיר 

בורסוד - ואני,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,גם ראיתי את : ד"ר סובול - מבקש להנמיך את ההגברה
               רנד - מבקשים להגדיל את ההגברה                                                                                                             
              הלפגוט - בסרטון שהובא ביוטיוב ולפורום מבקש להעלות ההגברה                                                                           
כך ש : "סיפורי ההגברה" הינם בגדר "אגדות"

תוקן על ידי שרגאפייבל ב- 17/11/2011 09:08:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2011 21:33 לינק ישיר 

אתמול ראו בבירור איך הד"ר מבקש להעלות את ההגברה.

התלונות על זה כרב משנת 2007, לתשומת לבכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2007 18:49 לינק ישיר 

אין אני חשוד להיות מחסידיו הגדולים של הלפגוט, אבל פה אני חייב להודות. גם בבית הכנסת, גם עם

אקוסטיקה גרועה, קולו נישא, ונשמע בכל קצוי ההיכל. זה טיבו של קולו, יחד עם טכניקה נכונה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > עם או ללא הגברה?! גניבת דעת?!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext