בית פורומים אחרדים-אלעד

קופת העיר - מי יפתור את כתב החידה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/6/2007 14:21 לינק ישיר 
קופת העיר - מי יפתור את כתב החידה

השתלשלות הענינים המביכה והגרסאות הסותרות בכל הקשור לקופת העיר מקשות על הציבור להבין מה "באמת" היה שם:

מאידך גיסא ישנן מספר תמיהות ושאלות שלא מסתדרות לקורא התמים והנבוך משהו:
איני מתיימר להתייצב לצד כלשהו ולא אכפת לי מי צודק שם כי איני מצוי בפרטי הפרטים אך בכל זאת:

1. אם הרב גרוסמן שהוא המרא דאתרא והבוס של קופת העיר הוא זה שמינה את עסקני הקופה, מדוע נפסל שיקולו לפטרם או להחליפם הן מתוקף היותו מייסד הקופה (או בעל האחריות על הקופה לכל הפחות) והן מצד זה שהוא המרא דאתרא!

2. האם אין החלטה של מרא דאתרא מחייבת את תושבי העיר הליטאים או שזו "המלצה בלבד"? כי אם זו "המלצה בלבד" הרי איש הישר בעיניו יעשה, אין דין ואין דיין?
 אני אומר זאת אפילו בהנחה שעסקני קופת העיר עשו מלאכתם נאמנה: איפה הציות למרא דאתרא? איפה הביטול כלפי דעת תורה (אפילו שעמוק בלב פנימה היא לא מוצאת חן..)?

3.  ויותר מכך: מאיפה ההגיון המוסרי (אם זה נכון) "למרוד" ולהקים קופה מתחרה? האם העסקנים חכמים ככל שיהיו ואפילו צדיקים-רשאים לצאת בפומבי כנגד סמכותו? מאיזה כוח? מי התיר להם? איפה יש אסמכתא להתנהגות כזו?

4. אותי למדו שאין דבר כזה "חילוקי דעות על ניהול הקופה עם המרא דאתרא": מי התיר לך לחלוק עליו בכלל? מי גדול ממי? איפה הכבוד כלפי הרב? (גם אם הוא לא הרב "האישי" שלך) ואני מדגיש: איני מחסידיו ואיני מכיר אותו מקרוב כלל וכל שנכתב פה הוא מ"הסתכלות חיצונית" איך שזה נראה לציבור!

5. ועוד משהו: אני דווקא נוטה להאמין לעסקנים שעבדו קשה למען הכלל, אך אם אכן כהצגת הדברים פה בפורום לא "הספיקו לסעודות פורים בזמן" במשך שנים רבות ואף לא "לקשט את הסוכה בזמן" עקב מסירות הנפש שלהם, הרי שאולי הגיע הזמן שיעשו לביתם, ומשפחותיהם אך ירויחו יותר "שעות אבא" בבית ומה רע בכך?
ותשאירו לרב גרוסמן "לשבור את הראש" ולמצוא לו עסקנים אחרים (ברור שהוא לא ימצא אנשים מסורים לארגון זה כמו העסקנים הפורשים..כי אין הרבה בעלי יכולת נשגבת כזו לעסוק בצרכי ציבור פה בעירנו וצריך לחפש אחריהם בפינצטה..)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2007 15:31 לינק ישיר 

זופ_ניק

אנו מסכימים במאה אחוז וזו היתה רוח הדברים של מה שכתבתי: לא צריך להתרגש מעזיבות ומרידות למיניהן ואף לא מפיטורים: מחליפים ומרעננים וזה אפילו עושה טוב כשמזרימים דם חדש למערכת.

יצאתי בקושיה על הרעש הגדול של ההיפרדות מעסקני הקופה ועל כך שזה נראה לציבור כאילו יש מחלוקת ומרידה במרא דאתרא וזה לא נראה לי תקין.......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2007 16:14 לינק ישיר 

לא הבנתי מה אתה רוצה לומר שאין מתחרים לאלו שניהלו את קופת העיר?

בתי הקברות מלאים באנשים שחשבו שאין להם תחליף. והנה העולם ממשיך להתנהל.

תחרות תמיד מועילה לארגונים. ומי שייהנה מכך הם אותם שנזקקים לארגונים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > קופת העיר - מי יפתור את כתב החידה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext