| נשלח ב-26/6/2007 16:36 |
|
| |
בין הזמנים
עכשיו, כשאפשר כבר להריח את ריח החופש, צריך לשבת ולחשוב איזה תוכניות יש לחופש, לימוד כל יום בחברותא, מחנה קיץ, אולי מחנה בני תורה, אבל לשבת בחיבוק ידיים, אסור!!!
כידוע שיעמום מביא לידי חאט, ולכן עלינו לחשוב במלוא הרצינות מה עושים החופש.
אם יש לכם תוכניות טובות ספרו לי, אני פנוי להצעות!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/6/2007 13:09 |
|
| |
ישיבת בין הזמנים שמעת?
אתה יכול לעשות טיולים-לפגוש חברים ולקבוע זמן מסויים ביום שאתה לומד..
בני תורה זה גם אופציה. אתה יכול לפנות לעמותות להתנדבות ולהתנדב במקומות שונים.
תהנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2007 20:45 |
|
| |
אמנם אשכול ישן (חודש) אך עדיין רלוונטי. אני קורא לכל אלו שהציעו בהתלהבות פתרונות למערכת החינוך ולרבנים, להוריד את ההתלהבות לרמת הפרט (דבר שיעילותו, לפחות עד שעוצר יהיה גדול הדור, לא מוטלת בספק) ולשגר הצעות על תעסוקה לחופש. אמת שכבר עברנו חצי חופש, אך זאת היתה מלכתחילה ההצעה של עוצר לבין הזמנים, יעויין באשכול של ההצעות לייעול וצמצום בין הזמנים. אז חברים, כל מי שכוחו במותניו, להעלות הצעות, רעיונות, מטרות, דברים שיעזרו לנו לצאת מהחופש כמו שנכנסנו אליו לפחות ועם עוד כמה דברים בידיים.
|
|
| נשלח ב-1/8/2007 00:41 |
|
| |
אממ...ביום שאני אהיה גדול הדור חזירים ילמדו לעוף. וזה לא עניין של כשרון.
אז בין הזמנים לקראת אלול.
קודם תגדירו מטרה.. כמו "לנקות את המוח לקראת הזמן" או "לקבל קצת מסגרת כדי שאני לא אכנס לאלול ישר מבין הזמנים".
אחרי שיש לכם מטרה - חפשו אפשרויות לממש אותה..
ניקוי מוח : כיוון שאנחנו אנשים דתיים לא היינו מעלים על דעתנו לבלות במקומות לא לנו.
לכן מה שנשאר לנו זה טיולים,ספרים והתנדבויות.
כשאני אומר טיול זה לא חייב להיות מסלול ארוך ו/או משעמם. זה יכול להיות עם אטרקציות של סנפלינג וכו' וכו'.. (אגב סנפלינג (לפחות ברגע שמתאזנים) יותר מפחיד מבנג'י)
אם בראש שלך להתנדב אז כדאי שלא להתחייב על פרקי זמן יומיים..כי זה יכול לחנוק אם זה לא ימצא חן בעיניך כל כך..
ספרים- כבר הזכרתי בדיון אחר..פשוט לכו לספריה. אפשר להיות יצירתיים ולכתוב דברים משלכם. אני בטוח שלחלק פה יש רעיון לכתיבה (קצר או ארוך) שמסתובב לו במוח.
זאת הזדמנות טובה לפתח תחומי עניין נוספים.
זה היה ניקוי מוחכם.
הכנה לאלול :
ישיבת בין הזמנים. לא צריך להסביר הרבה..
או- נסו לקבוע לעצמכם זמנים שאתם לומדים בהם. אם אתם לא רוצים לקפוץ על הגמרא בזינוק אחד ולחשוש מאיבוד המוטיבציה עד אלול קחו את אח שלכם או מישהו פחות ממכם ברמה ותנסו להפיק הנאה מזה שהוא מבין ומתקדם על ידיכם.
אם זה היה בין הזמנים סוכות הייתי ממליץ על לבחור נושא כמו לימודי סת"ם או החומר של מבחני הרבנות..(לא חייבים לרוץ לבחינה ואני מניח שאף אחד לא בגיל. אבל יש דברים שצריך לדעת..)
אם אתם מחפשים הכנה נפשית..אני לא צריך להגיד לכם מה לעשות..אתם בחורי ישיבה שמכירים את עצמם או לא?
בנוגע לאטרקציות נוספות לי אין ממש מושג היות שלי מספיק ספרים וטיולים.
אגב, מחנה בני תורה התחיל השבוע..אז מי שרוצה שילך לשם.
רק אל תסתובבו חסרי מעש ברחוב או בבית.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 01:25 |
|
| |
בבוקר לקום קצת מאוחר.... ארוחת בוקר טובה.... איזה סוגיא מענינת.... מנחה..... צהריים...... חברים......אינטרנט...... מעריב..... לישון.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 01:32 |
|
| |
ובסוף להגיד- איי...איך שהשגרה שוחקת...
:)
|
|
|
|
| נשלח ב-2/8/2007 09:36 |
|
| |
בו'אנה, נוייר, אתה בטח משועמם בטירוף. אין טיולים? אטרקציות? אירועים? חברים? ארוחת צהרים טובה? ארוחת ערב טובה? ליבי ליבי עליך, אם זה סדר היום שלך. בעיקר נכמרים רחמיי עליך עקב חוסר ארוחת הערב, שזה החלק החשוב ביותר (אחרי ארוחת הבוקר) בחייו של בחור מהוגן.
|
|
|