| נשלח ב-3/7/2007 09:24 |
|
| |
תנועה חברתית - "במעגלי צדק"
זו השנה הרביעית שארגון "במעגלי צדק" מקיים בי"ז בתמוז עצרת שנועדה להתריע על אפליה קיפוח ועושק בחברה הישראלית, במקום ניתנות הרצאות שונות ולאחר מכן תפילת מנחה ברוב עם. העצרת התקיימה בשנים הקודמות בכיכר ספרא בירושלים והשנה היא תתקיים בגן הורדים בבירה. אני רואה פעילות זו כדבר מבורך וכמשקף את מחאתם של נביאי ישראל על עושק שכר שכיר יתום ואלמנה, נראה שהציבור העיקרי הנוטל חלק בפעילות ארגון זה הוא הציבור הדתי-לאומי, כנראה שהמניע הדתי מחד והרגשת השייכות לכלל החברה הישראלית מאידך מביאים למקום זה. צר לי שהחרדים אינם חשים צורך ליטול חלק בפעולות כאלו, כנראה מחמת הראיה הצרה של המחנה החרדי ותו לא.
|
|
| נשלח ב-5/7/2007 08:07 |
|
| |
בעלבעמיו, היו ימים... כיום אתה רואה נטיה כזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2007 07:55 |
|
| |
בצ"כ
ועל איזה רקע כבשו הסוציאליזם והקומוניזם את הלבבות במזרח אירופה?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 23:40 |
|
| |
tashrat
הטענה שלי לא הייתה על אי ההשתתפות של החרדים בעצרת שנערכה בי"ז בתמוז, אלא על העובדה שהציבור החרדי איננו משמיע כלל את קולו בסוגיות קשות אלו. הזעקות על מותה של מדינת הרווחה בכלל ועל הקיצוץ בקצבאות בפרט, נסובו רק על הפגיעה בציבור החרדי עם משפחותיו ברוכות הילדים. אני מעוניין שישמע קול מחאה על תנאי העסקה בלתי סבירים, על ההזנחה של הקשישים והנכים, על חובתה של המדינה לדאוג שיהיה לכל אדם יכולת להתפרנס בכבוד ולא לפגוע בכל הסולידריות החברתית שהייתה כאן בשם ההפרטה, להשאיר את הכל לארגוני המגזר השלישי. המדינה מתנערת כיום מדאגה לשיוויון הזמנויות בחינוך, בבריאות, בתעסוקה ובדיור ומביאה אותנו לפערים חברתיים חמורים ביותר.
לדוגמא, עמותת "במעגלי צדק" מעניקה "תו תקן חברתי" למסעדות שנותנות לעובדיהן את כל הזכויות החוקיות שמגיעות להם, תעודות אלו הן מעין "תעודת כשרות". הייתי שמח לשמוע על גוף כשרותי שמצרף לדרישות שלו גם את הדרישות הללו, בדיוק כפי שיש הכשרים שמתנים את מתן תעודת הכשרות בשמירת הצניעות במקום.
אתר הארגון http://www.mtzedek.org.il/default_heb.asp
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 23:20 |
|
| |
תשרת,
אז שההתבדלות החרדית תכנס כנס נבדל. (זה נשמע לי מופרך יותר מלשבת עם מרצות)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2007 13:20 |
|
| |
בן ציון
ברור לך שהציבור החרדי אינו יכול להשתתף בכינוס כזה בשל אופיו, והן בשל אופי המרצים והמרצות...
אז ההתבדלות החרדית אשמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2007 13:56 |
|
| |
כעת שמתי לב שאף הר' אריאל יהיה על הבמה.
אך עדיין הדלות ברבנים מהזרמים המרכזיים מעוררת שאלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2007 13:54 |
|
| |
לא רק הזרם החרדי לא מופיע כאן.
עד כמה שאני רואה רק הכיוון המאוד מצומצם של הרבנים שרלו ופירון וראם קיים כאן (מרבני צהר. שהוא זרם המשתדל להראות עצמו בכל ארוע "חילוני-מוסרי", ואי"ז תפיסה מקומית בעניין זה).
וא"כ זו תופעה כלל דתית שאין השתתפות בארועי תנועה זו. ועל כך צריך ליסוב הדיון.
|
|
|
|
|