בית פורומים ישיבת הגולשים התמימים חבד

ריקודים בחתונה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/7/2007 09:30 לינק ישיר 
ריקודים בחתונה

קידושין וחתונה ענינם: הרי את מקודשת לי – ששנים יהיו שייכים אך זל"ז – וכשהנאספים מבטאים שמחתם וברכתם להזוג – צ"ל באותו התוכן, עכ"פ לא בהפכו ובסתירה לזה.

ריקודי תערובת תוכנם: שנשואה לאחד רוקדת עם אחר, או שבחורה רוקדת עם בחור ואין צורך כלל לנישואין וקידושין וכו'. וזה עושין בפרסום וברעש וכו'!!!

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/8/2007 10:57 לינק ישיר 

יש לנו בעיר קהילה של חוזרים בתשובה, שהרב הורה להם! שלא לקחת שמלות יקרות (של מותגים) ובנוסף שלא לעשות את האירוע בגן אירועים, אלא רק באולם.
בנוסף, הוא גם ארגן עם אולם שמחות מסוים, שבכל אירוע של הקהילה שלו, יסדרו שולחן קטן של המשמחות והמשמחים שכל מנה עולה לחתן ולכלה רק 30 שקלים, וזה מה שהמשמחים צריכים להביא כמתנה לחתונה (ברוך ה' לא חסרות חתונות בקהילה, וזה יכול להביא לפשיטת רגל).
אצלנו בקהילה, מי שלא מוזמנת אישית באה אך ורק לשמח. אנחנו לא יושבות ולא אוכלות. מארגנים לנו שתיה, ומדי פעם אף שולחן משמחות, שם יש כיבוד קל. (וגם מי שכן מוזמנת, אם אין לה כסף לשים מתנה, היא לא שמה והיא גם לא יושבת. רק משמחת).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2007 19:33 לינק ישיר 

גם הרבי אמר את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2007 19:28 לינק ישיר 

שמעתי משהו מעורפל על רב מסויים שהוציא צוו הנוגע להורדת מחיר החתונות וכל שמסביבן ודרישה מפורשת לחתונות צנועות, גם אם יש את הכסף.

אם אמנם זה נכון, אז כל הכבוד לו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2007 10:29 לינק ישיר 

דבר נוסף הוא שאחד ההבדלים בין החילוים לדתיים הוא שאצל הדתיים אין SHOW ולא מנסים להרשים את הקהל.

מה שכן, הדתיים סובלים מההכרח [הלא אמיתי לדעתי] להזמין מיליון אנשים שהקשר המעשי בינם ובין השמחה המשפחתית הוא קשר שאכן קיים כנראה אבל הסיבה האמיתית להזמנתם היא הנורמה שהיא גם הסיבה להגעתם.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/8/2007 10:12 לינק ישיר 

צודקת בכל מילה כמעט.
הבעיה היא שזה נורמה ולכן אין כל כך מה לזלזל באלו הנשאבים לעשות כמו כולם

שהרי לא לכל אחד יש יכולת להתנהג כמו האמת בשעה שהדחף המרכזי הטבעי הוא חקיינות והמשך למה שכולם עושים.

אני בדרך כלל לא הולך לשמחות שיש בקהילה שלי והשבוע צלצל אלי מישהו להזמין לחתונת בנו.

הוא באמת בחור נחמד אבל ההיכרות שלנו היא כל כך מזערית והייתי צריך להתפתל בשיחה בכדי שנגיע בעדינות להודעה שאינני בא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/8/2007 18:01 לינק ישיר 

לא קראתי כל האשכול, שהוא ארוך. אבל לפי שמו הבנתי שהוא עוסק בחתונות, ואינני יודעת אם כבר דיברו בזה או לא, אבל עלי לומר כאן כי שלוש חתונות היו לי ויש לי החודש, וזה גרם לי לחשוב על הענין. לעניות דעתי אנו מחוייבים  לשים סוף לשני דברים -

אחד הוא הפאר המוגזם שאנו רואים היום בחתונות, למן השמלה, והאולם, והאוכל הבזבזני ברמות, והתזמורת היקרה והרועשת, וכל העניין הזה שחתונה - במקום שתהיה חוזה עדין ומאושר בין שני צעירים בראשית דרכם - הופכת להיות מעמסה כלכלית עצומה, הן  על המחותנים והן על האורחים, שגובה ההשתתפות הנדרשת מהם הולך וגדל משנה לשנה, ככל שעולה תאוות הפאר של הנישאים.

ודבר שני הוא השעה המאוחרת שבה נפתחות היום חתונות, שעומדים ומגישים לך בשר, ודגים ושמונה מיני סלטים ועוד מיני מאכלים - בשעה 10 ו-11 בלילה, שעות שאינן שעות שאדם נורמלי מסוגל לאכול בהן מאכלים כבדים כאלה ולהישאר בריא. שלא לדבר על הרעש הנורא שמייצרים כל אותם כלים אלקטרוניים משובחים הנילווים לארוחה, ולא די שאינך יכול ליהנות מהאוכל, אינך יכול גם ליהנות משיחה עם הקרובים שאתה פוגש בחתונה.

מה שאני ובעלי עושים זה שאנו נהנים מקבלת הפנים והאפריטיף הטעים המוגש שם, מקשקשים ומשוחחים עם ידידים וקרובים שלא ראינו מזמן, משלשלים את השיק ומסתלקים לנו במהירות האפשרית בטרם ארוחה, מיד עם תחילת הריקודים. אבל אינני חושבת שאנו עושים נכון, שאנו באים לחתונה רק על מנת לברוח ממנה ברגע שנוכל, ואיננו משתתפים באמת בשמחה,  אבל איננו רואים ברירה אחרת.

ואצל דתיים אני יודעת איך נוסף על אלה גם העומס הגדול הכרוך בשבת חתן, המקפל בחובו גם אירוח של קרובים מרובים - במיוחד כאשר החתן והכלה אינם בני אותה העיר, ועל כן אין האורחים יכולים לנסוע בשבת, ועל המחותנים נוספות עוד הוצאות אירוח מרובות לאנשים מרובים הבאים להשתתף בשבת חתן, והמעמסה הכלכלית הולכת ומעיקה וגדלה מרגע לרגע - ולא נותר איך ומאיפה לעזור לצעירים הללו שבתחילת דרכם.... 

תגידו, לאן נעלמו החתונות השכונתיות הנעימות והפשוטות שאני זוכרת מצעירותי, שהיו נערכות בשעות האור ולא באמצע הלילה,  עם כליזמרים ושיתוף כולם בבישול ואירוח, בלי כל הגימיקים המודרניים הללו?

כיוון שאלה נעלמו - אני אישית מציעה חתונות בלי אוכל.  ושמלות צנועות יותר, שיירכשו במאות שקלים ולא באלפי שקלים. וכיבוד עדין ומינימלי, כמה פירות וסוכריות ועוגיות, ,וברכת יין,  ודי דיינו.  ונגינה וריקודים של שעה שעה וחצי מקסימום  -

ולזכור שהעיקר פה הוא טקס החופה, והאהבה, וקדושת הזוגיותולא האגו המפואר של המארחים, המבקשים להרשים את האורחים המסכנים

תוקן על ידי מגי_אדם ב- 15/08/2007 18:03:55

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 21:42 לינק ישיר 

נכון מאוד.
יהי רצון שה' יזכה אותם לחזור בתשובה בתוך כלל עם ישראל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/8/2007 22:47 לינק ישיר 

אין ממה להתייאש כלל וכוחות הנפש ממילא שם

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-8/8/2007 21:35 לינק ישיר 

זה לא קשה לקרב את הקרובים אליך???!!!
אתה יודע כמה כוחות נפש הייתי צריכה בשביל אחותי הקטנה???
(שהיום ברוך ה' היא בתשובה)
אתה לא מבין כמה זה קשה (לפחות במשפחה שלי), במיוחד עם מי שאין לו אמונה בכלל...
אני לא אומרת שלא חל שינוי במשפחה, אבל מכאן ועד לחזרה בתשובה- המרחק ארוך, אבל אני לא מתייאשת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2007 15:16 לינק ישיר 

זה לא קשה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2007 15:02 לינק ישיר 

תאמין לי שאני משתדלת!
זה נורא קשה. ה' יעזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2007 14:57 לינק ישיר 

הקב"ה שמח בשמחתם.

תהני מזה שברמה שבה הם נמצאים ככה הם יודעים להביע את חיבתם לעניין הזה שנקרא נישואין.

חבל שהם תינוקות שנישבו, אבל גם כתינוקות שכאלו הם מצליחים לעשות נחת.

מצד שני תקבלי מזה כח ורצון עז להפיץ את אור היהדות ולהוציא את הקרובים אלייך מאפילה של תינוקות שנישבו לאורה של תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2007 14:37 לינק ישיר 

לאו דווקא ממני.
הוא בצער מהחתונה הזו, מהעובדה שהזוג רוקד וכולם רואים אותה רוקדת איתו... הקב"ה מצטער מהריקוד הזה, ואני נהנית ממנו...
זה די מבעס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/8/2007 14:35 לינק ישיר 

אז מדוע הקב"ה נראה לך שמאוכזב ממך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/8/2007 14:32 לינק ישיר 

מנגן לי על המצפון?
חברה טובה מאוד, לא יכולתי שלא ללכת. מה אני אעשה. כל מי שסביבי הוא חילוני. ושמו לנו מחיצה כדי שלא נראה את הריקודים (החרדים שביננו).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > ריקודים בחתונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext