בית פורומים אגודה אחת

בני ברק החדשה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2007 16:10 לינק ישיר 
בני ברק החדשה

שלום לכל החברים. אני כותב בעצכ"ח, אינני חרדי, וכאן אני אורח פורח.

אני בא בהצעה שתפתור לכאורה את בעייתו הכלכלית של הציבור החרדי לדור שלם, בלי לעורר שום התנגדות אידיאולוגית. מאחר שרוב תושבי בני ברק, אני חושב, הם לומדי ישיבות וכוללים, מורות,ובעלי עסקים הפונים בעיקר לקהל הפנים-חרדי, למה הם צריכים לגור באיזור היקר בארץ? יתאחדו כל הרבנים והאדמורי"ם ויחתמו עם יזם ועם הממשלה, שתשמח על היוזמה, הסכם להקמת בני ברק חדשה בנגב. כשהעיר תהיה מוכנה יתחילו למכור את בני ברק המקורית- בכמה שלבים כדי לא ליצור נפילה במחירים, ולעבור לדירות החדשות. העודף יספיק לדור או שניים נוספים של לומדי כוללים. לחילופין הוא יכול להיות לשמש להכשרה מקצועית, הקמת עסקים ועוד- זו כבר החלאטה פנים חרדית.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 07:55 לינק ישיר 

זילבר,
את הרעיון שלך, בגירסא מתונה יותר, החל ליישם ה'לב שמחה' מגור, מתוך שיקולים דומים.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 21:54 לינק ישיר 

לב

את זה עושים לא מעט חכמים שעיניהם בראשם ואין צורך להרוס בנין בשביל זה.
דומני שאתה מכיר מקרוב יהודי יקר שמכר את דירתו בעיר וקנה שתיים בפריפריה (בשעתה), אחת לו לשארית ימיו ואחת לבתו היקרה.

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 15:18 לינק ישיר 

אני חושב שההצעה יכולה להתקיים בקנה מידה קטן. כלומר שקבוצה של "מחתני ילדים" תמכור את הבניין הרעוע שלה להריסה ע"י איל הון שיכניס נובורישים "מודרנים" בבניין קומות מפואר, והאברכים יעברו לעיריה בדרום יחד עם בניהם באושר ובעיקר בעושר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/7/2007 04:15 לינק ישיר 

עוף השמיים
על דא קא בכינא,על שמרנות שגורמת להוצאות מטורפות,על קידוש הגמחיאדה והשנור,

וזילבר ידידנו,
ממתי הצעות עם הגיון כלכלי יכולות להשקל בכלל,כאשר איכות החתן נקבעת אם הוא קיבל דירה בב"ב או רק בפרויקט רח"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 17:15 לינק ישיר 

הצילו! טרנספר!

והעולם שותק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 11:34 לינק ישיר 

אלא שהוא (המחבר) התלוצץ ואילו כאן מתכוונים ברצינות

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 11:01 לינק ישיר 

ימי365
מנחם מנדל הוא דמות מספרות ההשכלה שעסקה בלופט גשפטן בדיוק כמו האשכול הזה.
אז הנה הוא קם לתחיה--יש לו ב'ה דור המשך יבורך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/7/2007 06:21 לינק ישיר 

יש לי רעיון יותר טוב! כל בני ברק יעברו לדרום לשדות הלס לקרוילות ואז כשירדו מחירי הדירות בב"ב יוכלו לקנות אותם מחדש במחיר זול... ואם דווקא רוצים אפשר לעשות כמה 'סיבובים' ולעשות קופה לא רעה בכלל... אפשר גם להשקיע בלייפויב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 15:05 לינק ישיר 

חרדים פועלים אמנם באופן עדרי, ואני מבין שעל עיקרון זה מבוססת ההצעה של זילבר,
אבל חרדים גם מאוד מאוד לא אוהבים שינויים. (חוץ ממתי שהם ממש ממש נאלצים.) ועל זה לבד צפויה הצעתו ליפול

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2007 13:51 לינק ישיר 

כאמור, קראתי את זה רק בשפת המקור לכן איני יודע איך התרגום העברי. בנוסף לכך יש פולמוס מייגע בין המומחים איזה תרגום לספרי שלום עליכם טוב יותר: התרגום הקלאסי של חתנו י"ד ברקוביץ, שנעשה בהסכמת השווער, או זה החדש של אריה אהרוני.

לעצם העניין, נראה לי שבשל הקרבה המהותית בין היידיש לעברית התרגום מצליח להעביר את רבדי הרומן והשפה. כך את 'צמח אטלס' של גראדה קראתי גם במקור וגם בתרגום, ולדעתי הענייה התרגום לא נופל מהמקור. ציטוטי חובות הלבבות ובחינת עולם שברומן עדיפים בגרסה העברית מאשר במקור. 

[לתומי חשבתי שאמשלום קבלה מספרן, ועתה רואה אני שיש מקורות קבלה נפרדים ועלי לבחור ביניהם]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 12:44 לינק ישיר 

שמרן

נו, למדת משהו. (יכולת ללמוד את זה גם מאמשלום)

שווה ללמוד את שפת המקור בשביל זה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 11:26 לינק ישיר 

[מאיר

מנחם מנדל הוא אחד מספריו המצחיקים והטובים ביותר של שלום עליכם. הספר מורכב מאוסף אגרות ששולח, כביכול, מנחם מנדל לאשתו ושם הוא מספר לה כל כל הלופט געשעפטן שהוא מתכנן. כל אגרת מכילה איזה יוזמה אחרת כשאיגרת לאחריה מסופר בהערת 'עיקר שכחתי' הקריסה של היוזמה הקודמת.

'מנחם מנדל' נחשב למייצג הביקורת המשכילית על היהודי הסוחר שראשו בעננים. מבחינה זאת כנראה שזה קשר לאשכול ואף בעצם קשור להודעתך שלך.

בכל מקרה, אני הק' ממליץ בחום על הספר עדיף כמובן בשפת המקור.
למדתי לסגור הודעות מספרן]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 03:42 לינק ישיר 

מייציץ (כך ראיתי מכנים אותך), יש בזה משהו אבל לענ"ד זה לא יביא את ההפרש המדובר, זה יהיה הרבה פחות משמעותי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 01:46 לינק ישיר 

שרגא

לפי הבנתי זילבר טוען שלדירות בבני ברק יש ערך שנגזר מהיותו אחד האזורים היקרים בארץ , ללא קשר לעובדת היותו מרכז חרדי , אם החרדים יעזבו באופן מאורגן , יהיה מי שירצה לקנות מהם את הקרקעות (כנראה אנשים מהציבור הכללי שחשוב להם לגור בגוש דן קרוב להיכן שיש מקומות עבודה וכדו' ) . במלים אחרות , יש כאן איזה חוסר יעילות , לחרדים לא משנה אם הם גרים כקבוצה במרכז או בשוליים(כנראה כי הם לא כל כך עובדים), זאת אומרת שיש בידיהם משאב מוגבל (=סמיכות למרכז) שהם לא עושים בה שימוש , בזמן שאחרים שיש להם שימוש לכך יהיו מוכנים לשלם עבור המשאב . לא מדובר במשהו שקיים בספרים אלא במשהו ממשי מאד , כי המחיר לא מופקע , לפחות חלק מההפרש בין ערך דירה בדרום לבין דירה בגוש דן נובע מערך הסמיכות למרכז.

אין זה אומר שאני מסכים עם טענה זו , אני רק מסביר אותה לפי הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2007 00:51 לינק ישיר 

רווסאר

מנו הדה מנחם מנדל?

זה קשור במיוחד לאשכול הזה?

-------
מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > בני ברק החדשה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.