בית פורומים בעולם הישיבות

סקר: כמה באמת עברו לפלאפון כשר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/7/2007 23:44 לינק ישיר 
סקר: כמה באמת עברו לפלאפון כשר

בההיא עידנא,כמה שנים לאחר צאת הטלפון הסוללארי וחדירתו לשוק הכללי ונגישותו לכל ינוקא,יצאו הרבנים בהוראה "עוברים לפלאפון כשר"

האם האם אתם נושאים בגאווה טלפון כשר החתום על ידי וועדת הרבנים לעניני תקשורת?

או שמא גם אתם נוטים לקבל את הדעה הרווחת שהכל פוליטיקה וכסף?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/10/2009 21:00 לינק ישיר 

אני מצטער אם השתמע בדברי שאתה מהמנפנפים בטרף, לא היא.

אני אישית דבקתי במכשירי הטרף עד שהגעתי למסקנה שכמעט ואין לי למי לשלוח הודעות SMS כי כולם עברו לכשר...

תקותי היא יכשירו באיזשהו אןפן לפחות את המסרונים הללו שבודאי ימנעו ממני הרבה ביטול תורה וזמן בשיחות של מה

בכך במקום לתקתק ת'מסר וחסל.

נ.ב. לעונג רב היא לי ההחיאה פורתא של פורומינו הקט

"הדבר הכי גדול בעולם הוא לעשות טובה למישהו"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/10/2009 10:00 לינק ישיר 

אני לא חושב שטחו עיניהם מלראות אלא שהם לא נמצאים בחוץ ואיך יראו...את המידע על ה"בחוץ" הם מקבלים מאותם אנשי חצר.
יש אמנם רבנים בגיל הביניים (נקרא לזה אזור ה 50-60 ) שקצת יודעים מעצמם אבל לא הם החתומים על הקריאות בפשקווילים.

בוודאי שיש רשעים בכל ציבור וטוב שיש הכרה בכך.
אני לא חושב שמצופה מגדול דור להתחיל להתעסק בכל תלמיד ותלמיד אלא להורות דרך הוראה לר"מים ומחנכים כיצד להתגבר על התופעה.
בכך הפתרון הוא פרטני.
במקרי חריגה (הווי אומר מיועדים לשבבניקיות) ,בעוד מחנך אחראי על 20-40 בחורים, יש לו את האפשרות לטפל בבחורים ספציפיים.

אני שמח שיש הבנה ביננו על דרך היחיד.
לגבי נפנוף, אני לא מנפנף בזה שיש לי טלפונים לא כשרים...זה בכלל לא מעניין אותי. כי בשבילי אין נ"מ מלבד הsms .

אני לא יודע אם מי שמגיע לפה דרך האינטרנט יחפש סיבות להתיר לעצמו פלאפון לא כשר. זו טריפה וזו עוד יותר.

בכ"א, אני מקבל את דעתך שיש להזהר. ובד בבד מבקש להשמיע את דעתי אחרת האשכול הזה נועד לתמיכה סתמית בתקנה. ואם לא יושמע קול אחר אין סיבה לקיומו.

הקול האחר טוען שיש לחפש שורש ופתרון עמוק יותר לבעיה עמוקה יותר.
מי שיודע שהפלאפון הלא כשר יפגע בו רוחנית-  אין הכי נמי.

בהערכה גם לדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/10/2009 22:45 לינק ישיר 

עוצר יקר,

אני יודע גם יודע ומסכים אתך בזה שישנה תופעה כזו בשנים האחרונות של עסקונה ומלחכי פנכה למיניהם אשר יודעים יותר טוב מהרבנים מה טוב לדורינו היתום אך אינני מוכן להתפתות לחשוב כי טחו עיניהם של הגדולים מראות את הנעשה מתחת לאפם כך שאני נוטה להאמין שלפני שהם משחררים חתימות הם עושים את הבדיקות שלהם.

מה שכן, אני מסכים לטענה שלך שמדוע ציבור שלם וטוב יוגבל בשל כמה קבוצות סיכון תקופות יצר...

אבל אין מה לעשות זה טיבו של ציבור שלא בכדי ראשי הציבות שלו יוצרות צדיקים בינונים ורשעים כן כן בכל ציבור יש את הרשעים שלו, מה שמחייב את הרבנים עיני העדה לתת מענה ציבורי לבעיות בהעדר אפשרות לרדת לנבכי לבו של כל יחיד ויחיד.

אשר על כן יחיד היודע בעצמו שלא אליו כוונה ההוראה נראה שיוכל להמשיך בדרכו הוא אך בדאי שלא לנפנף בה, שמא יראוהו חלשי בינה ולא יבחינו בהבדל הדק ויבואו לידי טענת אפילו הוא מחזיק מכשיר לא כשר...

וע"ז נאמר חכמים היזהרו בדבריכם, שומעים אתכם.

בהערכה עמוכה לכל מילה שאתה מקליד

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/10/2009 13:19 לינק ישיר 

מיישיב... התשובה שלך למה שאמרתי היא שהטיעון ישן ומשומש היא לא עניינית.
הדבר נכון  ככל הידוע לי מניסיונות אישיים וממכרים קרובים. אם יש לך טיעון נגד אני אשמח לשמוע.

אני אישית שם על רבנים כל עוד שמעתי זאת מהם או ממקור מהימן.

בנוסף, כמו שכתבתי בעבר, גם אם כן וההוראות הן אכן מפי הרבנים אני חושב שבכל הנושא של פלאפונים לא כשרים ההוראה יועדה לציבור מסוים שאינו יודע להבדיל בין טוב לרע במכשיר הנ'ל ומתפתה לדברים.

אני מחזיק פלאפון לא כשר כבר בערך 8 שנים ולא יצא לי אף פעם להשתמש בו מעבר לשיחות והודעות - אינטרנט יש לי גם בבית.
אותו ציבור, שאין לו אינטרנט בבית וכולו אחוז סקרנות לגבי מה צופן בחובו דבר טמא זה הוא שייפול במקרה והמכשיר יגיע לידו.
וכבר ראיתי אנשים הנראים כלפי חוץ כחרדים שברגע שהגיע אינטרנט לידיהם ה' ירחם.

לכן, בסוגיה הספציפית הזאת - כל אדם צריך לבדוק בכוחות נפשו ומידותיו המוסריות האם ההוראה שייכת אליו או שמא לא.

לגבי הבעיה - מן הסתם היא עומדת בראש מעייניהם אבל כל מה שאנחנו רואים בשנים האחרונות זה איסורים שונים או פתרונות נקודתיים/ספציפיים/תלוי בחור

אני אינני רב ואיני מתיימר לפתור את בעיות הדור  - מה שכן,מצופה מרבנים שלאור התפרצות האינטרנט בארץ..מזה לפחות 10 שנים שיתנו מענה. ואם אין ביכולתם [שזה לגיטימי] אז אנא לא להסתיר.

העובדה היא, שעד כה..גם אתה לצורך העניין גולש במקום שהוכרז כטמא וחובה להוציא אותו מכל בית בפשקווילי בני ברק..והדבר לא עוזר כלום. אני לא נוטה להאמין כי רבנים נותנים את ההוראה להדפיס את הפשקוויל כפי שהודפס בצורתו הרדודה והבלתי משכנעת אם לא ממרידה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/10/2009 11:53 לינק ישיר 

טיעון ישן ומשומש שרבים ו(לא) טובים מרבים להשתמש בו כתירוץ וטצדקי לכך שהם לא שמים על הרבנים...

עוצר, הערכתי אותך יותר... אל תגרום לי לצרף אותך לרשימת האנשים שלא עוצרים וחושבים...

אתה צודק שצריך לטפל בבעיה מהשורש ולדעתי הכל מתחיל בחינוך, הן מהבית והן במוסדות החינוכיים .
אך לדעתי בודאי שיש עיסוק נרחב לטיפול בבעיה שלהזכירך אינה ניתנת לפיתרון בזבנג וגמרנו, כי אל"כ לא היתה זו בעית הדור וממה שאני כן יודע אני יכול לומר לך עוצר, לא רק שהם מטפלים בעיה אלא היא עומדת בראש מעיינם!

אני אישית נתבקשתי ע"י אנשי חינוך לטפל בכמה וכמה מקרים של נשמות טהורות מבתים מצוינים וקיבלתי מהם את ההנחיות הברורות לפי דעתם של גדולי הדור שמשגיחים מקרוב ממש על כל פעילות בנושא הכאוב
אגב, יש לך פיתרון משלך? שלענ"דך על הרבנים לבצע וליישם?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2009 22:05 לינק ישיר 

כשבמצבנו היום משב"קים ואנשי חצר מסתירים את הגדיילים מאחוריהם אין שום סימוך לשום דבר שנאמר בשמם.

אולי הם התכוונו לכך. השאלה היא למה אין עיסוק נרחב בפתרון הבעיה

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2009 19:51 לינק ישיר 

עד אז אלוקים גדול...

אך לא לחינם חונכנו בישיבות שהגדיילים יודעים טוב מאיתנו ואף רואים בפרספקטיבה רחבה יותר

ולכן גם אם נראה לנו שהטיפול לא נותן מענה לבעיה עצמה, וכי מי לאוזנינו ילחש שהרבנים התכוונו לפתור את הבעיה? אולי התכוונו למזער אותה במישור העתידי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/10/2009 00:01 לינק ישיר 

אולי אבל מסרונים - SMS הם סימפטום ולא עיקר הבעיה.
מניעת הסימפטומים הם כמו נטילת אקמול לאחר שיש כאב ראש..כדי לפתור את הבעיה עצמה צריך לחפש את המקור שלה ומדוע התפתחה הבעיה [כאב הראש עצמו]...

עד אז...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/10/2009 21:51 לינק ישיר 

בגדול.. פה הרבנים הצליחו

כלומר בניגוד לאיסור על מחשבים ושאר גאדג'טים

כל הכבוד

עדיין לא פסו אמונים

ואנשי אמונה... לא לגמרי אבדו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/10/2007 01:28 לינק ישיר 

לא התכוונתי לאיסור בישיבות, שזה איסור מעולה ונצרך ביותר, אלא האיסור הכלל ארצישראלי
שנאסר ב"יתד נאמן" ע,י הגדויילים ודי"ל...

נגיע בסוף נגיע לחוף

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/10/2007 12:53 לינק ישיר 

שכוייח על ההקפצה של האשכול

אבל לענ"ד הטלת הוטו של עולם הישיבות על פלאפונים היתה הכרחית בעליל

ולאו דוקא מטעמי יצה"ר וכו' אלא הנסיון מלמד שכשיש לך סלולר בכיס אינך מסוגל להיות באמת

שקוע בלימוד כיון שאתה מקושר לעולם החיצון, ו"שקיעות" כידוע מחייבת ניתוק לפחות זמני ממנו

ואחרי הכל זוהי מטרתנו העיקרית בישיבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/10/2007 21:33 לינק ישיר 

אין לי ולא היה לי מעולם פלאפון
והייתי מוסיף ולעולם לא יהיה לי אבל העוילעם אומר לעולם אל תאמר לעולם
וחוץ מזה יש בי מן הראליות

בהקשר לנושא עצמו אין לי טענה על מי שלא החליף
אין לי בעיה שאסרו את הפלאפונים בישיבות אבל הצורה שבה עשו זאת הייתה גרועה ביותר
ומאחוריה עומדים אנשי דלא מנייני אותם אלא כ(ח)ספא בעלמא

נגיע בסוף נגיע לחוף

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 15:27 לינק ישיר 

10 שנים זה לא כל כך פעם.
מסרונים לא יעילים כמו מכוניות.
במיוחד בצורה שצעירים משתמשים בהם. המסרונים הומצאו להעברת מידע מהיר ולא לבלבל את השכל על מה שלומך ומה קורה ואיך בישיבה וכמה ולמה..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/7/2007 14:42 לינק ישיר 

איצי,

ישנו הבדל רב בין המצאת המכונית להמצאת המסרונים.

לגבי המצאת המכונית,כבר פעם בזמן עידן הסוסים והגמלים חשו את הקושי הרב שיש בתחבורה זו..בשלגים כמעט שלא היה אפשר לנוע..חולי של האמצעי וכו' דבר זה העיק מאוד ותמיד חיפשו חידושים...זה היה חיסרון מוצהר עד שהגיע המכונית ושנתה את העולם.

לגבי המצאת הSMS,איני חושב שטובי המוחות ישבו כל הזמן במעבדות המחקר ועמלו על המצאת המסרונים כדבר חסר. לכן קל לדמות בעניין הזה את החיים ללא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/7/2007 14:30 לינק ישיר 

עוצר_וחושב כתב:

איצי...מהעשולפנישהיהסמסיםואינטרנט..לאלפניהרבהזמן...נגיד-10שנה...

פעם לא היה מכוניות,הסתובבו עם גמלים וסוסים, היית מסכים לוותר על המכונית היום?לא! למה?כי היום אנו רגילים לסגנון חיים מסוים
פעם חיו בלי מכוניות,מחשבים,פלאפונים,SMSים. היום קשה לחיות בלי!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בעולם הישיבות > סקר: כמה באמת עברו לפלאפון כשר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext