| נשלח ב-1/8/2007 14:23 |
|
| |
ערבי שירה רבנים והלכה
בחרם חדש המתפרסם היום בעיתונים החרדים, אוסרים הרבנים הצדיקים ערבי שירה " גם נפרדים" הכותרת של המכתב היא " פסק הלכה "
אבל הנימוק לאיסור ערבי שירה < "גם נפרדים" אם שכחתם.. > היא "שכבר נאסר ע"י גדולי ישראל".
מזכיר לי את הסיפור על הרשלה שהכריז בקול גדול כי מי שרוצה סוכריות ירוץ לפרדס של נחום.
אחרי שעה התחיל לרוץ בעצמו, אם מחלקים שם סוכריות למה אשב בבית ?
א > אין שום הלכה שאוסרת ערבי שירה. מכאן שהכותרת לא נכונה.
ב > חי נפשי כי שום דיון לא נערך בנושא. היו דילים בין עסקני \ רבני חרםX לחרםY בחינת חתום לי ואחתום לך.
ג > בהמשך המודעה מפורטים דרכי ענישה ממולצות לזמרים. לא להזמין אותם לחתונות וכ"ו.
אם זכרוני אינו מטעה אותי, היורד לחיי חברו, הוא מהעבירות היותר חמורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 16:37 |
|
| |
לונלי
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 16:28 |
|
| |
קומר כותב..
"התפיסה כאילו החרדים הם גנון עצום שמחכה לאיסורים והיתרים על כל שעל היא טפשית ומעליבה"
ובכן,אולי מעליבה אבל בטח לא טפשית. (הגנון דווקא נחמד ,רק שהגננות היסטריות)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 00:52 |
|
| |
סוף סוף מישהו מדבר על זה אולי יהיה לכל הקנאות והדילים סוף טוב
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 17:18 |
|
| |
ממללא , יש כאן שאלה עקרונית, יותר נכון כמה.
האם הרבנים יכולים לכתוב פסק הלכה, על דבר שהוא השקפה חינוכית ?
האם ראוי שהם יתערבו בכלל בכל דבר עם איסורים וחרמות ? או שישאירו משו לסמכות ההורים,
האם סתימת כל מרווח נשימה מועיל לחברה החרדית או מזיק לה, בדרך כלל כשסותמים פתחי איוורור זה מוביל לחנק.
האם הדרך הנאותה היא דרך של טרור והפחדה , ואני באמת חושב שאתה לא יודע מה זה טרור.
ההמלצות נגד הזמרים הם מכוערות מאוד .
בחול המועד סוכות האחרון הייתה הופעה של שוואקי בכפר חב"ד, היו שם 60000 איש.
כולם הם מודרן אורתודוכס ?
ברור שאם אתה מייצר תעמולה שצריך להיות שייגעץ כדי ללכת אז מעטים מאוד באים.
אני באופן אישי לא הייתי הולך כי זה לא מעניין אותי, ולא התכוונתי לשלח את ילדיי < לשנקר דווקא חשבתי אולי ללכת, החזן זמר שגדלנו עליו והוא כבר מתקרב לגיל 90, >, אבל חלון האוורור הזה ראוי שישאר פתוח.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 16:11 |
|
| |
יצחקומר,
אני חושב שאתה קצת מגזים.
הקבוצה היחידה שנפגעת מהחרם הזה היא קבוצה של סלבריטיז חרדים מודרניים, שמצד אחד יש
להם עניין (תרבותי וכלכלי) בז'אנר הזה ומצד שני הם נאלצים, איש איש וסיבותיו, לשחק את
המשחק של ציות לגדוילים. על כאבי הבטן של הללו לא יפול העולם.
מבחינת רוב קהל היעד:
1. הישיביע והאיימישע חסידים ימשיכו להדיר רגליהם מהמופעים, כפי שעשו עד עתה.
2. החוצניקים ימשיכו לבוא למופעים, כיון שעליהם חלים כללים אחרים וזה מוסכם בציבוריות
החרדית. הם גם ימשיכו ללכת למשחקים של היאנקי'ז, למשל, ולא ישלחו אחריהם בלשים מטעם
ישיבת מיר.
3. הנוער הסרוג שמגלה עניין במוסיקה הזו ודאי שלא יחדל מכך, ואדרבה הקהל הזה רק הולך וגדל
כי כיום מוסיקה כזו לא נתפסת כמשהו 'גלותי' מאוס ומצד שני יש יותר כמיהה לרגש דתי בציבור
הסרוג.
גם טענת החרם על הזמרים אינה רלבנטית. ישיביש מזמינים לשמחותיהם תזמורות ישיבתיות ולא
את פריד או שוואקי.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 15:53 |
|
| |
יצחקומר ,
( אינני יודע מדוע ראית להתייחס רק לבעל הניק יושב_סתר ולא לדברים של טעם שכתב להבהרת העמדה המנוגדת )
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 14:39 |
|
| |
יש הבדל בין להצביע על בעיה לבין הפיכת בעיה ליהרג ואל יעבור. זילבר, גם אוטובוס מהדרין הוא עדיף על פני הדחקות של גברים ונשים בתחבורה הציבורית הצפופה, אך שנינו לא חולקים שיש יותר עסקנות מהלכה מאחורי הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/8/2007 14:20 |
|
| |
אם מישהו מוכר מוצר בעייתי , זכות ומצווה להצביע על הבעיה- גם בעיה רוחנית מצד ספק בהלכה, מנהג או מידה טובה, אינה גרועה מבעיות אחרות של איכות המוצר.
אני לא בעד הלבנת פנים ולא דובר של כותבי הפשקוילים.
|
| נשלח ב-5/8/2007 14:04 |
|
| |
זילבר. אכן כל מקרה לגופו. אך זה מראה עד כמה אפשר לקחת תחום אפור שלא ברור שיש לו בכלל איסור ולהתעלם מתחומים שודאי יש בהם איסור כמו פגיעה ממונית והלבנת פנים.
|
|
|
|
|