| נשלח ב-10/8/2007 17:14 |
|
| |
הישיבות! אתה לא חייב ישר להתקשר אליו...
יכולת לחכות קצת...
|
| נשלח ב-10/8/2007 17:15 |
|
| |
שמעתי שמזמינים את אורי גלר (שהוא חילוני) בכל מיני מחנות שכאלה. אם נכון הדבר הרי שאין שום בעיה גם להזמין את צ"ב (רק באופן עקרוני כי למעשה לא נראה לי שיסכים).
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 17:27 |
|
| |
הייתי ב 2 מחנות ושמעתי על התוכניה של עוד 3 וגלר לא היה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 18:11 |
|
| |
בתור פורום ברמה אינטלקטואלית גבוה במיוחד חלק מהברנז'ה היא לבקר ולהעיר נגד המוסכמות. אין לי שום בעיה עם זה, אבל בתור תיכוניסיטת לשעבר שהיה בבני תורה ובתור בחור ישיבה היום שחזר מבני תורה אני מרגיש חובה מיוחדת להביע את דעתי או יותר נכון להביא בפניכים מספר עובדות שדוקא מצביעות בעד המחנה ששמאחוריו כמהגדולים רציינים(הרב אזרחי והרב פרץ) ורבנים אחרים שתומכים בו(הרב שטיינמן הרב אליהו הרב גרוסמן הרב הלל שכולם הגיעו השנה). אז כך, בתור תיכוניסט חרדי היו לי חברים שנשרפו ועזבו את הישיבה התיכונית לטובת ישיבה גדולה וכיום הם בחורים שמפארים את עולם הישיבות והיו לי חברים שעשו מהפך ונעשו בני תורה אמיתיים וכשסיימו יוד בית הלכו לישיבות רציניות. אז כך שכבר אז ראיתי את ההשפעה של המחנה. אבל השנה זה היה הרבה יותר משום שהיה לי קבוצה של תיכוניסטים שבאיםמרקע דתי חלש וראיתי עד כמה המחנה השפיע עליהם והם בעצמם אמרו לי שעכשיו הם מבינים למה חשוב ללמוד ולמה לפי":זאולי כדאי לעשות הסדר ואחרים התקדמו יותר הלאה וכבר שוקלים ללכת לישיבה גבוהה אחרי שמינית. ויש בחור מהקבוצה שעוזב את התיכון הדתי שלו לטובת מקום הרבה יותר חזק כדי שיוכל ללמוד תורה. המחנה הזה משנה את החיים של הרבה בחורים והופך אותם לחיים של תורה!
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2007 23:14 |
|
| |
אותו דבר עושה מחנה תורת חיים.
אני לא בטוח ש"נשרפו" אמור להיות מעלה..
|
|
|
|
| נשלח ב-11/8/2007 23:59 |
|
| |
השאלה היא מה אתה מגדיר "שריפה".
אם כוונתך לשיכנוע בחורים שההשקפה החרדית היא הנכונה והאמיתית אזי זו רק סטיגמה ובתור בחור שהיה שם אני יכול פשוט לשלול את זה.
המטרה היחידה והבלעדית הינה לחזק בחורים שרמתם האמונית והדתית לא חזקה ואפילו חלשה בין אם הבחור חובש לראשו כיפה שחורה ובין אם הבחור חובש לראשו כיפה סרוגה וכדומה,המטרה היא אחידה כל אחד לפי רמתו הדתית,להוציא בחורים שיהיו בני תורה.
וגם אם תאמר לי שאוזנך יעידו את ששמעת,אז נכון שישנם כאלו שמשכנעים בצורה כזאת אבל הם לא מודל מייצג וכל אדם רציני מהמערכת ישלול בתוקף את המטרה הזאת גם כמטרה סמוייה.
כשעברתי לי בין "רבי השיח" שהתקיימו במחנה,חלפתי על פני רב שיח שנמסר בפני בחורים מהזרם הדתי והחלטתי לעצור לאור הדיון הסוער שנערך שם הודות ההשקפה החרדית ובתוך כך שמעתי את רב השיח זועק לעברם "לא אכפת לי לאיזה זרם תשתייכו ואיך תראו..העיקר שתדעו מה מטרתכם בחיים ומה עליכם לעשות".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 00:20 |
|
| |
חחחחחחחחחחח
עשר דקות אחרי שעזבת נטפל עטרסניק לאחד הבחורים- "אז מה אתה אומר? אולי חברון?"
|
|
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 04:17 |
|
| |
די לזלזול!
לדעתי מדובר במחנה מושקע מאוד
במערכת שבנויה היטב
אז... תנו כבוד
|
|
| נשלח ב-12/8/2007 11:10 |
|
| |
אין ספק שהמחנה מושקע מאוד.
אבל מצד שני א"א להתכחש למה שעומד מאחוריו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 18:12 |
|
| |
גם אני מעיד למה שבעל דעה אומר.וככל הנראה גם הרב אליהו חושב כך מהעובדה שהשתתף. (ואף אני הקטן אמר לתיכוניסט שלו שלא אכפת לו שיהיה מיזרוחניק וילך להר המור או מרכז הרב העיקר שיהיה בן תורה) אף פעם לא הייתי בתורת חיים ולכן יכול להיות ששניהם טובים. רק ארמוז לנקודה שאני לא אכנס אליה (אני זז עכשיו לישיבה..) והיא שיותר קל להחדיר שהחיים זה תורה כאשר זה הדבר היחיד שיש בחיים מאשר כשיש כמה דברים שאתה מגדיר את החיים שלך ואחד מהם זה תורת חיים (ואף שמעתי כן ממו"ר הגמ"ד שליט"א). בברכת החודש הזמן ומקדש ישראל הכו"ח להרמת קרן התורה ועמליה הגמדון.
תוקן על ידי hagamadon ב- 14/08/2007 18:11:08
"אשר עשה האלוקים את האדם ישר והם ביקשו חשבונות רבים"
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 19:40 |
|
| |
על איזה עוד דברים אתה מדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 19:44 |
|
| |
ראשית, דברי הגמדון אינם צריכים חיזוק.
שנית, תרשה לי לחלוק על עמדתך, מר עוצר!
אולי כיון שהגעת לשם כתיכוניסט עם דעות קדומות וכו' חשת מאויים במשך כל ימי המחנה ופשוט "חיפשת" אותם איפה תוכל להפיל אותם במיסיונריות...
אני הייתי במחנה כמה פעמים בתור מחזק/ישיבישער/שורף/מסיונר/צבוע/תליין או איך שלא תקרא לזה
וא. בכלל לא הרגשתי את הלהיטות לשרוף שאתה כה נהנה לדבר עליה.
ב. פשוט נהניתי מכל רגע במחנה המשומן והמושקע הזה
כך שאני מרשה לעצמי להעלות את ההשערה עזת המצח שכל משנתך הסדורה בעניין המחנה, אינה אלא תוצאה של פראנויה.
תקן אותי אם אני טועה, עוצר!
זמן פורה לכולם!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 20:20 |
|
| |
יקירי, לא הגעתי לשם כתיכוניסט שבא להתווכח דווקא מאוד הושפעתי מהמחנה בזמנו. ונהנתי ממנו מאוד..
תוכל להגיד הרבה אבל דברתי עם מספר מחזקים או מה שלא יהיה ואמרו לי ישירות מה המטרה שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2007 20:29 |
|
| |
ליבי ליבי עליך שנפלת בדיוק על ה"מתלהבנים" שבהם.
לפי התדרוך שאני קיבלתי, זה לא אמור להיות כך.
להתראות! (אני על המזוודות)
|
|
|