צר לי להודיע בפורון על פטירתו של החזן שבתאי אקרמן. יהי זכרו ברוך
נשלח ב-26/2/2015 01:10
חיובי התיקון מופיע ב notes
נשלח ב-25/2/2015 20:38
libsonmo כתב:
האזנתי לכל הקטעים , למרות שכתוב על הדיסק שההקלטות משנות ה70 , ההקלטות למעשה משנות החמישים והסליחות משנת 1954 . כל הקטעים קיימים בתקליטי קול ישראל אשר בספריה הלאומית
האזנתי לכל הקטעים , למרות שכתוב על הדיסק שההקלטות משנות ה70 , ההקלטות למעשה משנות החמישים והסליחות משנת 1954 . כל הקטעים קיימים בתקליטי קול ישראל אשר בספריה הלאומית
נשלח ב-24/2/2015 23:51
איזה כיף אפשר לשמוע בגלאקסי שלי. ולא צריך לרוץ למחשב...
לאבי3188 הייתי בתפילה שאתה מזכיר. הוא הביא איתו את פוקס, המנצח הקבוע שלו. לא אשכח את אותה שבת. פגשתי אותו גם במיאמי בבית פרטי והוא שר את יצירתו שים שלום. חזן גדול לכל הדעות
נשלח ב-5/8/2007 16:53
החזן שבתאי אקרמן עלה לארץ בגלי העליה הגדולים לאחר קום המדינה, עבד לפרנסתו כאופה .
נתקבל כחזן בבית הכנסת "בית אל" ברח' פרישמן תל אביב כמחליפו של החזן דוד רזניק (שהיה גם הוא חזן מעולה - ובכלל בבית כנסת זה התפללו תקופות ארוכות יחסית טובי החזנים דוגמת יצחק אשל, אלי גרינבלט.אריה בראון -לפני הצבא- ואחרים) בשנים תשי"ד -- תשט"ז שימש כחזן הראשי בבית הכנסת הגדול בתל אביב, שנים שבית הכנסת היה מלא מפה לפה מידי שבת בשבתו. מנצח המקהלה בזמנו היה ישראל פוקס מנצח ומלחין מחונן. מיצירותיו הידועות שכל חזן כיום מבצע או מנסה לבצע... "אל מלך" - בסליחות. "לא תבושי" ועוד. כאשר ישראל פוקס עבר לארצות הברית הצטרף אליו שבתאי אקרמן.
נשלח ב-5/8/2007 16:04
להלןפרי,
האם יש אפשרות כי תעלו לשמיעה בפורום את היצירות בתקליט או לפחות חלק ?
תודה
נשלח ב-5/8/2007 14:59
האם ישנה אפשרות להמיר תקליט זה לדיסק?
(כיום זה מאוד פופולארי, ב"ה!)
נשלח ב-5/8/2007 14:09
לחזן_אי_שם
דרך אגב יש לי תקליט של החזן שבתאי אקרמן ז"ל. והוא מכיל את היצירות:
מי שעשה נסים
כי לקח טוב
שמע ישראל
והערב נא
רצה במנוחתינו
המעביר בניו
אני מאמין
ותערב לפניך
נשלח ב-2/8/2007 22:55
cyrell_2 אין מתאים ממך למשימה. אנא... מי שיכל שיעלה לנו עוד קטעים נפלאים מהחזן הנפלא הזה שלדעתי פיתח את אחד הקולות היפים בחזנות.
נשלח ב-2/8/2007 22:51
ידועות לי עוד שתי יצירות מפורסמות ממנו והמקהלה (המעורבת, מה לעשות...):
א) ותערב לפניך עתירתנו, ב) 'שמע ישראל' מתוך קדושת מוסף (נוסח ספרד).
שמעתי שלפני שנסע ארה"בה והתפרסם שם, היה גר בארץ, בגוש דן, ליתר דיוק.