אני מתארת לעצמי שלפני שבוע הבחורים זכרונם לברכה עוד קראו את הידיעות על ההרוגים צבי מילר, שפירא וקרני ז"ל ולחשו לעצמם: "אסון מזעזע," ובאותה נשימה עברה במוחם המחשבה: " לי זה לא יקרה".
לכל אחד זה יכול לקרות! אם לא נזהר יותר, אנחנו (אלה שיוצאים לטיולים לא כ"כ מאורגנים ואחראיים), יכולים להיות ח"ו הבאים בתור!
בבקשה! הישמרו לנפשותיכם! קחו הרבה מים! תבדקו את המסלול ואת מזג האויר לפני שאתם יוצאים!
אני לא דנה ח"ו את ההרוגים ויתכן מאוד שהם נהגו כשורה ודבר אחר השתבש , אבל עדין מוכרחים להיזהר יותר (ואני כותבת זאת גם כאזהרה לעצמי שנוהגת בחוסר אחריות לפעמים).
אתמול אביו של אבי רוזנפלד שוחח עם מרדכי לביא במהדורה המרכזית של רדיו קול חי ושירטט "קווים לדמותו".
נשלח ב-10/8/2007 15:40
לא.. מוטב להנות מאדם כלשהוא ולהצטער על מותו מאשר לא להכירו בכלל.
נשלח ב-10/8/2007 15:31
לא זכיתי להכירו. [ואולי טוב שכך..]
נשלח ב-10/8/2007 14:51
שוב זה מגיע לזה שצריך לפעול בנושא - ושוב אני חוזר ואומר שאין אף אחד שלוקח את זה בידיים בינתיים. בשום נושא שעליו דיסקסנו באשכולות.
אגב בעל הדעה - הכרת את אבי רוזנפלד?
נשלח ב-10/8/2007 13:34
אח...כואב הלב על בחורי החמד שנקטפו השמימה בן רגע והם כבר אינם איתנו.
ובנוגע לפתרון המעשי לשאלה כיצד ניתן למנוע מקרים שכאלו היא כפי שכבר כתבו כמה מחברי הפורום,
אל לרבנים בישיבות להסתפק בחתימת המשפט "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" בשיחת סוף הזמן! כי כזה משפט נכנס באוזן אחת ויוצא מהשניה מרוב אינספור הפעמים שאוזנינו שמעה אותו במהלך החיים.
כמו כן,אין להסתפק בפרסום נהלי הבטיחות בתקשורת כצעד שיגביר את נקיטת הזהירות של הבחורים כיון שלצורה תקנונית אין רגש המגביר את אופן קבלתו בלב.
אלא יש להגדיל ולקיים שיחות שלמות בהיכלי הישיבות על החשיבות ההלכתית בדבר השמירה על החיים,לומר מדריך מעשי כיצד לנהוג בטיול [ההכנה לטיול,בשעת הטיול,מקומות שלא מומלצים לטיול וכו'] ואף להזמין הורה שאיבד את בנו בטיול שקיים ב"בין הזמנים" בכדי להגביר את הרגש שישפיע על קבלת החשיבות שבדבר,כמו כן לדאוג שהבחורים יידעו כיצד לפעול כאשר רח"ל קורה מקרה. [עזרה ראשונה וכו']
בטוחני שאם יפעלו בצורה כזאת בנושא,ההתייחסות של בחורי הישיבות לנושא הזהירות תהיה יותר רצינית מההתייחסות כיום.
נשלח ב-7/8/2007 16:39
בוגר ישיבת נהורא למד שנתיים מעלי ואחיו במחזור שלי. אשתו בהריון כלומר שהבן יגדל בלי להכיר את אביו.
הכרתי אותו די טוב.
תתחילו להפנים את הסכנה ואת התוצאות.
אבי התחתן חצי שנה לפני שנהרג
גם בישיבה בקריית יערים בה למדו ארבעת ההרוגים, קיבלו את הבשורה המרה לפנות בוקר. אחד ההרוגים, אבי רוזנפלד (22) מתגורר ביישוב. ראש המועצה המקומית, אברהם רוזנטל, סיפר: "משפחת רוזנפלד שאיבדה את בנה באסון היא אחת המשפחות המכובדות והמוכרות אצלנו. הוא התחתן בסך הכל לפני חצי שנה עם בת היישוב".
הבוקר העמידה המועצה את רשויות הרווחה ורבני היישוב, כדי לטפל בחבריהם לישיבה של ההרוגים והמשפחות השכולות. גורמי רווחה ורבנים הופנו למשפחת שירזי, אשר איבדה שניים מבניה באסון, וכן גם למשפחתו של גלעד דהרי מהישוב אליכין שבשרון.
ראש הישיבה, הרב נחום רגוזינצקי, סיפר: "מדובר בבחורים שכל כולם היה מוחלט לבנות את עצמם ולתת מעצמם. הם כולם בוגרי ישיבות תיכוניות וראו אידיאל בחיים שלהם להתמסר לעזור לחברה במישור הרוחני". על נסיבות התאונה הוא סיפר: "הבנתי שמדובר היה בטעות אנוש. הנהג שאל אם אפשר לנסוע אחורה ומישהו אמר לו שאפשר וכאן הייתה הבעייה. כנראה שמי שענה לו לא התמצא בנהיגת שטח וכך קרה האסון".
נשלח ב-7/8/2007 14:30
במקום בטח שמבקום.
כל עוד מסתובבים להם בחורי ישיבה שבתודעה שלהם לא נתפסת הסכנה במלוא משמעותה אני אנקוט לשון חריפה וצינית.
אדישות מתרברבת.
עד שיחתם להם במוח שיקחו קצת אחריות על החיים שלהם.
הערה: אני רוצה להבהיר, אנחנו לא פורום ניחומים או פורום "הו כמה זה נורא" על סיטואציה שלא נראית לנו וזהו.
את המשפחה ינחמו בבית.
את המודעות אנחנו ניצור.
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 07/08/2007 14:29:32
נשלח ב-7/8/2007 14:14
עוצר, ההערות האלו לא במקום (וסליחה על הנימה המוכיחה).