| נשלח ב-8/8/2007 03:26 |
|
| |
מחיקת דעותיו של הגאון והעלוי רבי אברהם אליהו קפלן זצ"ל מספרי ההיסטוריה
ישנו ספר של ר' אברהם אלה קפלן (ליטאים מכירים, חסידים לא) שהיה עילוי עצום ואהוב על כל גדולי ישראל בדור שלפני השואה., שנקרא "בעקבות היראה".
השיר המפורסם שלו "שקעה חמה שקעה נפשי" נכתב שם. חיפשתי את הספר בכל "אוצר" תורני כולל הגדול מכולם "בית מאיר" בבני ברק, וכן ב"קול תורה" בירושלים. לא מצאתי. מצאתי ספרים אחרים שלו וכן קובצי הספד עליו מכל גדולי האומה.
עד שמצאתי את הספר, הדפסה חדשה של מוסד הרב קוק שנת תשס"ב. ואז הבנתי למה הספר נעלם מהמדפים!
בעמוד פ"ה שם, מתחיל מאמר שנקרא "על הרצל". מאמר, שכולו שבח ל... הרצל - שעיקרו השבח להרצל שהעיז לראשונה אחר 1800 שנות גלות לומר "עברי אני". שימו לב!
סיום המאמר נגמר במילים המדהימות האלו!!!!
שימו לב!!!!!!!!
"כ כ ל ש ג ד ל ה א מ ו נ ת י ב א ל ד י ם כ ן ג ד ל ה ש י י כ ו ת י ל צ י ו נ ו ת "
לא מחקו את האיש מההיסטוריה, אבל מחקו את דעותיו.
אז מה דעתכם על עצם הענין, וגם על תרבות ההסתרה והמחיקה של היהדות החרדית!
תוקן על ידי בןציוןכהנא ב- 08/08/2007 10:25:01
|
|
|
|
| נשלח ב-5/10/2007 10:05 |
|
| |
בשולי הדברים
יום אחד עת היותי עול ימים בתקופת חורפי שוחחתי עם ראש הישיבה שלי .. הנחשב כיום כאחד ה מגדולי מרביצי התורה בדורינו על ציונות וחרדיות.
לפתע הוא קם ממקומו והוציא לארון הספרים שלו את הספר " בעקבות היראה' שחיבר ברב קפלן שעד אז לא שמעתי עליו מאומה והשאיל לי את הספר תוך הדגשה לקר את מאמרו על הרצל.
הספר ריתק אותי בעומק רוחו של המחבר שהשתקפה בכל דף ודף
הספר הוחזר לראש ישיבה שליט"א ובהזדמנות הראשונה רכשתיו במוסד הרב קוק
ראשי ישיבה של לפני כמה עשרות שנים.. ודו"ק
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2007 16:47 |
|
| |
קטע מתוך נאומו של רא"א הנ"ל.
"...ועתה הנני מגיע למתנגדי מן הצד השני, אשר לי, באפן אישי, יש הזדמנות להמצא בחוגיהם לעתים תכופות מאד, אלה הסוברים כי אין לנו צורך כלל בהסתדרויות מיוחדות בכדי לפתור את שאלת היהודים שלנו, אין לנו אלא להיות יהודים ולשמור את התורה, ואין לנו להתעסק כלל בפתרון שאלת גלותנו בכללה, יש מהם שאומרים - וכאלה מועטים הם - שאסור לעשות זאת. אבל להם לא אוכל, לצערי, ליתן תשובה היום, כי זה יגרם לי "לדבר דברי תורה", להביא ראיות ודחיות מפסוקים ומן הגמרא, אשר לא כאן המקום לזה."
האם יש במאמר אחר של רא"א התייחסות מפורטת יותר להשקפתם הנגדית של רוב ידידיו, רעיו שוכני ספסלו בבית המדרש הליטאי. האם אותם 'ראיות ודחיות' כדבריו התפרסמו היכן שהוא. ואולי לכך רמז שלויימלע בהודעתו....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2007 13:06 |
|
| |
אם אבקש להיכנס, אצטרך לכתוב שם מחמת יחס מינימלי של הכרת הטוב, ואין לי כוח לזה.
|
| נשלח ב-14/8/2007 05:56 |
|
| |
גם אם אינו משתייך בכלל לעדה הליטאית, וכותביו יעידו...
היכלות וליטאים, חה חה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 23:40 |
|
| |
בן איש אחד
הפורום הנ"ל מקבל בסבר פנים יפות כל כותב רציני, גם אינו משתייך לגמרי לעדה ה"ליטאית".
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 21:53 |
|
| |
בא"א ואחרים,
נשתכחה ממני העובדה כי הפורום הנ"ל הינו פורום סגור, התנצלותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 21:51 |
|
| |
האשכול שלונקק מעלי הוא בפורום "בהיכלות ליטאים", וניתן לצפיה רק למורשי כניסה לפורום ההוא.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 17:57 |
|
| |
[ אז למה לך ניק ? וחוצמזה: ברוכים הבאים ]
|
|
| נשלח ב-13/8/2007 16:57 |
|
| |
שלויימלע,
אני נמנה בין מעריצי ראא"ק ואף כתבתי כמה מאמרים עליו בעברית ובאנגלית. אפשר לקבל יותר פרטים? אם לא תרצה לעשות כן בפומבי, אמסור לך ברצון את כתובת הדוא"ל שלי. תוכל למצוא מאמר א' שלי דרך הלינקים בויקיפדיה על ראא"ק.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2007 00:04 |
|
| |
שלוימלה
איך אתה יודע מה הגיע זמנו לפרסם ומה לא? יש לך גילוי אליהו? אולי תספר לנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 23:46 |
|
| |
לשלויימלע
אם לא עכשיו אימתי?
זה המקום להעלותו, ומי יודע אם לעת כזאת הגעת.....
|
|
|
|
| נשלח ב-8/8/2007 12:58 |
|
| |
יש מדרש שמסביר מדוע יוסף נקבר בארץ ומשה רבינו לא.אם הי' ראוי לעונש אפשר היה למצא עונש אחר.
מי שהודה בארצו --נקבר בארצו (גונוב גונבתי מארץ העבריים).
מי שלא הודה בארצו --לא נקבר בארצו (איש מצרי הצילנו מיד הרועים).
|
|
|
|
|