| נשלח ב-8/8/2007 23:53 |
|
| |
סקופ אדיר: רבי אברהם אלה קפלן זצ"ל היה ציוני
ישנו ספר של ר' אברהם אלה קפלן (ליטאים מכירים, חסידים לא) שהיה עילוי עצום ואהוב על כל גדולי ישראל בדור שלפני השואה., שנקרא "בעקבות היראה".
השיר המפורסם שלו "שקעה חמה שקעה נפשי" נכתב שם. חיפשתי את הספר בכל "אוצר" תורני כולל הגדול מכולם "בית מאיר" בבני ברק, וכן ב"קול תורה" בירושלים. לא מצאתי. מצאתי ספרים אחרים שלו וכן קובצי הספד עליו מכל גדולי האומה.
עד שמצאתי את הספר, הדפסה חדשה של מוסד הרב קוק שנת תשס"ב. ואז הבנתי למה הספר נעלם מהמדפים!
בעמוד פ"ה שם, מתחיל מאמר שנקרא "על הרצל". מאמר, שכולו שבח ל... הרצל - שעיקרו השבח להרצל שהעיז לראשונה אחר 1800 שנות גלות לומר "עברי אני". שימו לב!
סיום המאמר נגמר במילים המדהימות האלו!!!!
שימו לב!!!!!!!!
"כ כ ל ש ג ד ל ה א מ ו נ ת י ב א ל ד י ם כ ן ג ד ל ה ש י י כ ו ת י ל צ י ו נ ו ת "
כמובן שהצנזורה החרדית פסלה את הספר...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 00:08 |
|
| |
שעתשיא, אוי לה לאותה בושה, שאתה לא תדע מי היה הרב קפלן? מזעזע (גם אני לא יודע... ואני מחזיק מעצמי ליטאי)
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 00:17 |
|
| |
מה זה בא להוכיח? שיש רבנים בעד הציונות? לא חדש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 00:29 |
|
| |
שוב אני לא יתייחס למה שכתבת.
תמצא לך אנשים שיקשיבו לך :)
לא מתוך רוע או מתוך אטימות,מגננה אינסקטיבית או משהו מעין זה. אלא כמו שלא מתייחסים לילד קטן שמנסה רק להקניט ולהציק בלי שוב הגיון בוגר מאחורי מעשיו.
אגב, אם הייתי מ"מ כמו בפסח התגובה שלך הייתה מצונזרת. אם למשל הייתי אומר שאין היום רב חרדי אני בטוח שזה היה מצונזר.
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 09/08/2007 0:28:21
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 00:58 |
|
| |
אגב, גם העילוי ממיצ'עט, אם לא ידעת. ויש עוד כמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 01:01 |
|
| |
עזוב עזוב- או שהם לא רבנים או שהם חזרו בתשובה אחר כך.
האהא :)
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 02:34 |
|
| |
אם תפתחו "בשבע" תגלו פתאום שגם הגרש"ז אויערבך ור' אריה לוין ועוד היו ציונים נלהבים...
השאלה היא למה אתה קורא ציוני,
כשנפטר מרן הרב שך זצ"ל שאלו את בנו אפרים בכלי התקשורת האם זה נכון שאביו מתנגד לציונות?
השיב הלה: אדם שמתפלל שלוש פעמים ביום ותחזינה עינינו בשובך לציון חושבני כי הוא ציוני אף יותר ממך...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 02:41 |
|
| |
א. yakkovil,ברוך בואך לפורום!
ב.למען יכירו אנשי הפורום את דמותו של הרב ר' אברהם אלה קפלן ואת השקפותיו אנו נשמח אם תתן קצת קוים לדמותו של האיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 03:03 |
|
| |
הרב אברהם אליהו קפלן, העילוי מראקוב. הילד התיתם מאביו וגדל בבית סבו אבי אמו, רבה של קיידאן. למד בטלז ובקלם ולאחר חצי שנה - בסלובודקה. היה מקורב לר' נתן צבי פינקל, שהפך לרבו מובהק. כמו כן קנה תורה מפי הרב משה מרדכי אפשטיין.
במלחמת העולם הראשונה היה בטלז, והתקרב לרב בלוך. לאחר המלחמה, השתתף בייסוד כמה אגודות נוער לבנים ובנות. נבחר לועד הלאומי של יהודי ליטא. התחתן ועבר לברלין, בה קיבל את הנהגת בית המדרש לרבנים, מיסודו של ר' עזריאל הילדסהיימר. הוא היה מחליפו של הרד"צ הופמן.
הוא כתב מאמרים רבים, ותוכניתו מרחיקת הלכת היתה לכתוב פירוש מחודש על הבבלי. היה אדם יוצא דופן, תלמיד חכם גדול, ירא שמים, וגם איש מחקר. למרבה הצער, הוא נפטר בגיל צעיר. מי יודע איך היתה נראית היהדות של היום אילו היה נשאר בחיים.
שני ספריו יצאו בהוצאת מוסד הרב קוק. "דברי תלמוד", שכולל גם את המבוא לפירושו המתוכנן לגמרא. ו"בעקבות היראה", מאמרו המפורסם ביותר, ובו גם לקט שירים. (מתוך פורום עצור כאן חושבים/דת ואמונה)
|
| נשלח ב-9/8/2007 09:18 |
|
| |
אם תפתחו את הייד פארק תגלו פתאום שר' אריה לווין היה פתאום לחרדי רגיל מהשורה שהתנגד למדינה ככל הנראה ואף התנגד נמרצות לגיוס הצבא.
בל נזכיר ח"ו את השווער שלו ועוד יותר בל נזכיר שמפעם לפעם היה מתגנב לבית הכלא כששום לובש סט אחר לא רואה אותו ומעודד את לוחמי חרות ישראל..
אם זה נקרא חרדי. אני קורא גם לכם להתחרד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/8/2007 09:44 |
|
| |
חבר'ה תעשו לי טובה..אני לא סובל את הדיונים האלה איזה רב היה מה ומי חזר בו ומי חזר בו מהחזר בו ומי כתב למי שהוא עוקר סלעים..
אתם מתעסקים בש-ט-ו-י-ו-ת.
במקום להניח את הדברים הטפלים שמחלקים בצד תתרכזו בדברים העיקריים המשותפים.
חבל שבמקום ליצור מגמה משותפת יוצרים מגמות מנוגדות.
|
|
|
|
|