בית פורומים אגודה אחת

דעיכת הסמינרים של ערכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/8/2007 09:50 לינק ישיר 
דעיכת הסמינרים של ערכים

יש לי חבר שעובד בצא"ח בכפר חב"ד.

אחד מהתפקידים שלו זה לבדוק מה עושים ארגונים של הפצת יהדות חוץ מחב"ד ולראות מה מוצלח ומה לא.

השבוע הלכתי עם הילדים לקנות איזה סידור מיוחד לילדים בסביבתו ונכנסנו אליו והוא סיפר לי על התפקיד הזה.

למחרת במקוה פגשתי מישהו שהיה מנהל סניף או מחוז בערכים.

ותוך כדי שחפפנו את הראש שאלתי אותו שאלות והוא אמר שהפעילות הכי הכי טובה שהוא מכיר זה סמינר של 5 ימים.

ושערכים יודעים לבנות סמינר טוב.

בכל אופן הוא אמר שהסמינרים האלו היו הצלחה גדולה הן באיכות והן בכמות.

בפועל, הוא אומר שהכל דעך באופן דרסטי ב4 - 5 שנים אחרונות.

שאלתיו מה הסיבה. ענה שככה רוצה הקב"ה. הכל מלמעלה.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/8/2007 14:02 לינק ישיר 

אני לא רוצה להרגיז אותך אבל באופן מסויים הקב"ה אכן התייעץ איתנו כיצד לברוא את העולם [ ככתוב במדרש שהקב"ה נמלך בנשמותיהם של צדיקים = ישראל בנוגע לבריאת העולם וגם בנוגע לכל מה שלמעלה מכך] .

אבל למרות שנראה שהרוגז בינינו אני מבקש ממך להימנע מויכוחים עימי בעתיד, ואדרבה אשמח מאד לדעת שאתה רוצה לשמוע ממני עוד.

בנוגע לנושא שנכתב קודם לכן ערכתי איזה סיכום פעם.

אני מצטער מראש ואומר לך שהרמה שאליה כיוונתי כשעשיתי את הסיכום הזה היא רמה נמוכה יותר מהרמה שלך ולכן גם תראה את הסיכום מופיע בצורה של שאלות כאלו שפלוני שואל ואלמוני עונה.

לעניינינו זה בכל אופן עשוי מאד להועיל, שכן, תוכן רב מהשיחה [ הקשה ללימוד] מופיע שם בצורה קלה יותר.

אשמח מאד כמובן לחוות דעת באם ישנה.

-----------------------------

פלוני: מה הוא ענין שליח ומשלח?

אלמוני: יש בזה כמה  עניינים.

ענין ראשון יש לעיין בשלושה אופנים של קיום השליחות בפועל:

1)   הגוף של השליח הוא ממש כמו הגוף של המשלח ובדרך ממילא מתייחסת העשיה של השליח למשלח.

2)   כח העשיה של השליח הוא כח העשיה של המשלח ולכן עשיית השליח היא כמו עשיית המשלח.

3)   העשיה היא עשיה של השליח, אבל הפעולה שנפעלה על הדבר שבו פעל השליח, נחשבת כשייכת לפעולות המשלח.

ענין שני הוא לעיין ממתי השליח נחשב כשליח:

1)   שליח יכול להפוך להיות שלוחו של משלח רק כשיש איזה דמיון בין השליח למשלח ולכן אין שליחות של נכרי ליהודי כי הם לא דומים וגם חרש שוטה וקטן אינם יכולים להיות שלוחים. אבל גוי יכול להיות שליח של גוי..(יש עוד דעה שאומרת שיש שליחות גם לנכרי אבל דעה זו לא להלכה למרות שגם מדיעה זו למדים עניינים בעבודת ה')

2)    יש לעיין אם השליח נקרא שליח תיכף בשעת המינוי או אולי רק לאחר שהתחיל לבצע את השליחות.

ענין שלישי הוא האם השליח הוא כמו המשלח עצמו:

1)   אפשרות אחת היא שהשליח הוא כמו המשלח עצמו, ולכן,במקרה שאדם עושה שליח והשליח עושה שליח שני אזי אם המשלח מת, אזי כבר אין כח בשליחים כי כולם תלויים בכח המשלח.

2)   אפשרות שניה היא שהשליח אינו כהמשלח עצמו אלא שהכח של המשלח עבר אליו ולכן השליח השני בא מכח השליח הראשון שכאילו הפך להיות הבעלים של כח זה, ולכן גם אם המשלח ימות בכל זאת השליחות ממשיכה.

ענין רביעי הוא לעיין מה הוא סוג  השליחות ובאיזה עניין היא:

1)   שליחות כגון הפרשת תרומה היא דבר שמטרתו לפעול פעולה בתרומה היינו שחלק מהתבואה יופרש מהשאר. כאן העיקר הוא הנפעל.

2)   שליחות כגון נתינת גט לאשה שבמקרה כזה נתינת הגט להאשה איננה העניין המרכזי אלא הענין המרכזי הוא שבשעת נתינת הגט הבעל מגרש את אשתו. כאן העיקר הוא מה שקורה אצל המשלח.

פלוני: מה היא השליחות בעבודת האדם?

אלמוני: שליחות האדם היא להשלים את כוונת הבריאה ע"י העבודה בקיום התורה והמצוות. וכל יהודי הוא שליח.

1)    יש דרגא בעבודת ה' שהאדם מרגיש שהוא מציאות בפני עצמו עם עניינים אחרים שבהם נפשו קשורה ורק שבפועל הוא כופה את עצמו שהפעולות שלו יהיו ממלאות את השליחות שהטיל עליו הקב"ה.

2)    יש מי שפועל בכח המשלח.

3)    יש מי שבטל אל המשלח וכל מציאותו היא רק מציאות המשלח.

פלוני: מה היתרון בהרגשת האדם שהוא מציאות בפני עצמה?

אלמוני: היתרון הוא שמטבע האדם להתייגע יותר על דבר שהוא שלו ויש לו בזה יותר תענוג.

1)    מי שבטל אל המשלח אומר לעצמו שהוא יעשה כל מה שהוא יכול ואת השאר ישלים המשלח ובכלל כל העניין הוא עניין של המשלח. השליח הוא רק כמו פקיד.

2)    מי שמרגיש כמציאות בפני עצמו מרגיש שהשליחות היא גם עניין שלו. הוא כמו בעל הבית ששקוע הרבה יותר מאשר הפקיד שקוע בעסק.

בעומק יותר, מציאותו של השליח מתאחדת עם מציאותו של המשלח. ותחושת הבעלות של השליח על השליחות [שהיא באמת גם רצון ה' שכך יהיו הדברים] היא זו שמשלימה את השליחות האמיתית, שבה, על אף שהשליח הוא מציאות בפני עצמו, בכל זאת נמצא בו המשלח וכוחו של המשלח. היינו שדווקא במקרה שהוא מהות עצמאית, דווקא שם נמצא בו המשלח באמת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2007 19:25 לינק ישיר 

אזרחי
אני מצטער אבל אתה כתבת בעברית מדוברת מה רוצה הקב'ה --ולכן השויתי עם בלעם ואני עדיין 
עומד בזה. אתה כתבת על מה באמת הקב'ה רוצה מאיתנו--כאילו שהוא התיעץ אתך קודם.

כן הצלחה לא הצלחה כן השתדלות לא השתדלות--הכביכול הוא לא חבר שלך--ואתה לא יכול

"לשחק" בו או בשמו גם אם אם תצטט 1000 אדמורים.זה סגנון של משכילים באוניברסיטה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 13:03 לינק ישיר 

אה. אז באמת לא הבנתי. אני מצטער. טיפשותי הכתה שוב.

אז התשובה היא - כמובן, מהתורה. מדוע חשבת אחרת?

ובנידון דידן מהדבר תורה שהעתקתי לכאן  שנמצא בספר הנקרא ליקוטי שיחות כרך כ"ג להרבי מליובאוויטש.

וכמובן שנעלבתי שפתאום ראיתי אותך מביא את בלעם שעשיתי גם אני דבר דומה. נראה לך שעברתי השתלמות בסגנון דסגנונו דבלעם?  זה פוגע ולא נעים ופותח מייד חזית מלחמתית שאיננה לרוח שנינו כנראה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2007 12:39 לינק ישיר 

אזרחי
אם אתה יכול--תראה לנו בבקשה.  למה אתה חושב שלא מתיחסים אליך? אתה חושב
שהייתי גוזל את זמני לחינם?  אולי אתה לא מתיחס?  במקום לענות אתה  מסתתר
מאחורי דברי הרבי? נשאלת--איפה השתלמת בידיעת דעת עליון?.כדי שתבין שמתיחסים
אליך--אגיד לך מנין אני יודע דעת עליון--המה'רל בספריו לימד אותנו שהתורה היא התגלמות
רצון הקב'ה  בעולם וכמובן חוקי הטבע שהוא יצר.ואני כמובן יודע מעט מאד בתורה--כמו הכתבנים
בפורום הזה פחות או יותר.  --אני הבינותי מדבריך שיש לך תיאוריות אחרות--ולכן ביקשתי לדעת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2007 00:55 לינק ישיר 

חח אני חושב שאני יכול אבל משום מה אני מרגיש כמו אחד שהדיין לא מתייחס אליו יפה ואז מה שקורה זה שמסתתמין טענותיו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/8/2007 00:00 לינק ישיר 

גם מבקש ללמוד איך יודעים דעת עליון, וגם בתשובה פשוטה וקצרה ברמה של "חדרי"?
וואוו! אזרחי, יש לך אתגר...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 23:18 לינק ישיר 

אזרחי
הרמה שלי בערך כמו הרמה הכללית של חדרי חרדים.  אותי למדו שמי שאינו יכול לבטא
רעיון בכמה משפטים--אינו מבין את הנושא.  'הצפה' באינפורמציה רק מבלבלת וזה טוב
לפקידים שעוסקים בכסת'ח.   נשאלת  בנושא מסוים תן תשובה פשוטה וברורה.אם אין לך
או אינך יכול תגיד--או אל תענה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2007 19:57 לינק ישיר 

לפי הפרסומים בעתונות החרדית ארגון ערכים מקיים כיום למעלה ממאתיים סמינרים בשנה ומשתתפים בהם אלפי אנשים חילונים ומסורתיים, גם אם זהו פירסום מגמתי- עדיין זה אמור להיות לא כ"כ רחוק מהמציאות, האם זוהי דעיכה? אתמהה!
ולענין ההשתדלות: מסתבר שהמשתדל יקבל את שכרו גם אם לא הצליח, מחשבה טובה הקב"ה מצרפה למעשה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 20:44 לינק ישיר 

יש עוד אפשרות.

נוכל לקבוע ולהיפגש [פתוח לקהל] כאן
http://amitchen.blogspot.com/

וללמוד יחד עם מיקרופון וצאט.

לפני כן תדפיס לעצמך בבקשה את השיחה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 20:22 לינק ישיר 

אני לא יודע מה הרמה שלך.

אולי תבקש מאחד מחברי הפורום שגם איננו בור וגם מכיר את הרמה בה ניתן להעביר אלייך מסרים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 20:09 לינק ישיר 

אזרחי

אפשר לתמצת בעברית מדוברת? פשוט לא הבנתי כולם --כנראה שאני בור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 15:15 לינק ישיר 
בבקשה. דעת עליון לפניך:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 13:44 לינק ישיר 

בשמחה. בהזדמנות. ובקרוב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/8/2007 13:13 לינק ישיר 

אזרחי
גם בלעם טען שהוא יודע דעת עליון.  איפה אתה עברת השתלמות בנושא הזה? אולי תגלה
לנו ותזכה את הרבים? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/8/2007 11:55 לינק ישיר 

אם אתה שואל אותי אז האמת היא שהקב"ה צופה מאיתנו לא השתדלות אלא הצלחה.

ואדרבה רוצה אדם בקב שלו יותר מ9 קבין של חבירו.

כשזה לא יהיה רק עניין של הקב"ה אלא עניין שלנו, אז נצליח.

התכונה שלנו היא להצליח במה שאנחנו באמת רוצים.

וזה מה שבאמת רוצה הקב"ה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > דעיכת הסמינרים של ערכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext