אמנם על מה יסוב הדיון לא קשה לנחש ובכ"ז כמה מילים.
האינטרנט הוא כלי עוצמתי. היום כמעט כל דבר אפשר לעשות באינטרנט: תשלום חשבונות, קניות, מידע ועוד.
ורבים משתמשים באינטרנט לצורכי עבודה.
לצד התועלת העצומה של האינטרנט, מכריזים בכל אתר על סכנותיו הרוחניות העצומות.
וכאן נכנסת השאלה:
האם אתם תחזיקו אינטרנט בביתכם, ומה השקפתכם על הכלי הזה בכלל, ובביתו של זוג נשוי בפרט?
ומה לגבי מחשב? (והאם תוכלו להבטיח את עצמכם מפני שימוש יתר?)
מצפה לתגובותיכם!
בברכת זמן אלול פורה (גם לאלה הלא ישיבתיים...)
נשלח ב-28/3/2010 22:29
אמן
נשלח ב-28/3/2010 03:28
חשבתי לקרוא את האשכול מתחילתו והופנתי לחוה פרומה (?) וגם שם האשכול ארוך נלאתי..
בכולופן, זו דעתי: מבחינת רצון, כולם יגידו לא רוצים במחינת מעשה תלוי מאד בעבודה ובהשקעה של כל אחד מבני הזוג!
אני מאחלת לי ולכולם להיות עסוקים מאד מאד בדברים טובים שלא יהיה לנו זמן להבלים!
נשלח ב-28/3/2010 03:16
בכנות אנלא רוצה.......אבל כנראה שיהיה לי
נשלח ב-28/3/2010 02:37
מה הזה הרדיפה נגד הגבר, את מוגנת מאינטרנט? וחוץ מזה הוא תמיד יוכל להיסתכל ללכת למקפה אינטרנט וכו' אם הוא יבטיח לא להיסתכל את תסכימי? (אני שואל באותה רמה..)
נשלח ב-28/3/2010 00:20
בלי נדר אני מקווה לא להכניס. מה אני צריכה שבעלי יסתכל באינטרנט???
נשלח ב-26/3/2010 01:24
מיכאלה567 כתב:
מירי בלקין-כוהנת דיאטות.
כוהנת דיאטות??? חיפשתי בגוגל וזה אמיתי!!! הזוי.
ד"א
שאלה אדיוטית, בלי צורך אמיתי! אמיתי! אינטרנט מחוץ לתחום.
תשאלו איך אני אסתדר? לה' פתרונות.
(אולי יהיה צורך...)
נשלח ב-18/3/2010 21:13
אני ממש לא בעד מחשב יש לנו שני מחשבים ואני רואה למה זה גורם גם בלי אינטרנט....
גם אם זה במקום גלוי לעין אין שליטה על זה.
אז אצלי בבית זה לא יכנס.
ת'אמת שאני מרגישה לא כ"כ נעים.
המקור הוא נוצרי. ז"א, קראתי את המשל באתר של משפחה אחת שיש להם 18 ילדים מארקנזס, ארצות הברית. (פה בארה"ב זה דבר מאוד נדיר)-קיבלתי עליהם לינק באימייל וככה הגעתי לאתר.
מאחר וכתוב "חוכמה בגויים תאמין"-הרשיתי לעצמי לקחת את הרעיון ולהתיקו לשימוש בהווה ובעתיד...בע"ה
נשלח ב-9/1/2009 00:11
האמת היא שעד היום היה מחשב עם אינטרנט רק בחדר העבודה שלנו (בעיקר שלי).
כבר זמן רב שהילדים ביקשו אינטרנט ואשתי החליטה שבקרוב הם גם יקבלו (ונימוקיה עמה), כשהוא חסום במורשת. האמת היא שאני מעט מוטרד מהנושא.
מה הבעיה לומר-
"הנט מלא בפריצות וחוסר צניעות, ומלא דברים מגעילים שמכעיסים את האלוקים, אני, אם לא היתי צריכה לעבוד עם זה היתי זורקת את זה לפח... הכל פה טומאה ואיכסה פיכסה."
אני בעצמי אמרתי את זה לבנדוד הקטן והדוס שלי...הוא פער עיניים ועזב את החדר... השארתי לו רושם של דבר שהוא לא רוצה.
סליחה קריסטל "אם הנט הוא "מלא בפריצות וחוסר צניעות, ומלא דברים מגעילים שמכעיסים את האלוקים, אני, אם לא היתי צריכה לעבוד עם זה היתי זורקת את זה לפח... הכל פה טומאה ואיכסה פיכסה."
אז למה לאימא מותר?-מה?! לאימא מותר להיחשף לכל הנ"ל???
אפשר להסביר לילד לפי ההמחשה הבאה לקחת מזוודה גדולה וכבדה ולתת לילד להרים אותה-הוא ינסה וינסה אבל-לא יצליח. כשהוא יגיד שהוא לא יכול תשאלו אותו: למה? (התשובה האמורה:) כי אני קטן מידיי.יופי, ענית בעצמך את התשובה-ילד, יש דברים שהם מידיי גדולים עליך-האינטרנט הוא אחד מהם!!!
חנוש-לגמרי מסכימה איתך-עדיף לצאת מהבית לעבודה על כל הטירחה המתבקשת ולא להכניס את "המכשף" הזה לבית. (לפחות לא בשנים הראשונות שהן בסיס לבניה ועיצוב הבית-אחר כך, כשהילדים גדלו ויש סיכון שהם ייחשפו במקומות אחרים, חברים וכו'-זה המקום להיוועץ בחכם, רב או אדמו"ר.)
תוקן על ידי keren_ohr ב- 08/01/2009 22:38:09
נשלח ב-8/1/2009 12:07
בס"ד
אני חושבת שאם אין צורך ממשי בנוכחותו של המחשב בבית(בעיקר לצרכי עבודה) אז "אין כניסה".
למה להביא את הניסיון לבית בעוד שידוע כמה מזיק הוא עלול להיות, הנזק, ברור לי, עולה על התועלת.
על אינטרנט אני אפילו לא מדברת....
זו דעתי בתימצות.
(מתנצלת, לא קראתי את כל המלל באשכול)