בסיכום של בין הזמנים יש שינוי בחלק מבני הישיבות פעם ידעו שבחורי ישיבות תיכוניות מסתובבים בקיץ עם לבוש קצר אבל בחור ישיבה קדושה אולי רק יחידים בהחבא בבית אולם בשנים האחרונות כמעט כל הטיולים בגולן ובגליל הנך פוגש בני ישיבות גבוהות לבושים כמו כל הנוער עם חולצת טריקו ומכנס ספורט קצר חוץ מישיבות חסידיות וזה נראה שזה בשתיקת ראשי הישיבות ואולי זה נכנס דרך הקעמפ הלבוש הזה הוא בצורה טבעית ובגאווה ומצטלמים כך ומראים לחברים בישיבה את התמונות גם ראיתי בחורים שכניסו באחד הפורומים החרדיים בחורים תמונות מטיולים בלבוש קצר גם הבחורים שנהרגו השבוע בתאונה מופיע בעתון בקהילה וגם במשפחה תמונת רובם כשהיצטלמו כך וכשמביאים בעיתון חרדי משמע שזה לא חריג אבל אמרו שזה במקומות מבודדים אולם השנה שמתי לב לתופעה כי הייתי בטבריה בחופש וראיתי כמות של בחורי ישיבה הולכים קצרבכל מיני מקומות ברחובות מרכזיים בתחנות בין כל הנוער החילוני מה שנקרא כמו כולם וכשכותבים נוער חילוני הכוונה בנים ובנות שאינם צנועות בלשות המעטה כשאף אחד לא מתרגש וזה נקרא טבעי בקרן רחוב מרכזי עמדו ליד קיוסק שתיה קבוצה של בני ישבות חצי הלכו עם ארוך וחצי היו עם חולצת טריקו ומכנס ספורט צבעוני קצר כולם לפי המראה בערך בגיל עשרים כשזה נראה טבעי יצויין שהבחורים לא נראו שובבניקים אלא עם פיאות מאחורי האזניים וציציות בחוץ ואחד שהלך קצר היה נראה שגם לא נוגע בזקנו ופיאותיו עבים מאחורי האוזן וכאן הבן שואל האם התפרקות זאת היא ירידה גדולה של הבחורים ויש להילחם נגדה וצריך לחשוב איך ישמעו ויתכן כמו שטוענים אחרים שהיא רצויה כי זה רק בימי החופש בטיולים ואדרבא זה טבעי כמו כולם וממילא יש פחות הרהורים בבחינת פת בסלו כל זמן שזה לא דברים נגד ההלכה והם מרפאים מחשבות דמיוניות שמביאים חטא
נשלח ב-14/8/2007 10:11
אל תקח ברצינות את הבדיחה ההיא על הכת, לפעמים דדי אוהב להרגיז קצת...
נשלח ב-14/8/2007 08:31
החסידים אינם כת.הבחורים החסידיים כמעט היחידים השומרים טהרת הלבוש גם בבין הזמנים בטיולים
נשלח ב-13/8/2007 21:46
עוצר, מובטחני שאם הייתי לומד עם אנשים חצי מזרוחניקים וחצי חרדים, שבחרו בזה מתוך הגיון ומחשבה, גם החברים שלי היו כאלו.
נשלח ב-13/8/2007 21:34
כל אחד ובני הישיבות שהוא חי איתם ;-)
נשלח ב-13/8/2007 21:14
אז ככה, הלבוש הוא מעטה פולקלורי שאנשים הסובלים מחוסר יכולת לחשוב לעומק נוטים לשייך לפיו את בני האדם, גם את אלו שהם מכירים. מי שחושב שהלבוש עושה את האדם - טועה. היו גדולים בלי פראק, והיו קטנים עם. בחור ישיבה שמשוחרר מדעות קדומות ומהתלות האווילית ב"מה יגידו עלי", יבחר את הבגד ההגיוני לצאת איתו לטיול. וזה לא כובע וחליפה. אם הוא מרגיש מחוייב למה העוברים והשבים יחשבו הרי שהוא חסר עמוד שדרה אינדווידואליסטי. אני תמיד דגלתי ב"היה ישיביש בביתך (ישיבתך) ובן אדם בטיילך". זאת הגישה הנכונה.
בחורי הישיבות היום, לא מטיילים ככה כי זה יותר נח (רובם) אלא כי זה הטרנד המקובל, אבל בעצם הטיול כך, יש הרבה הגיון.
נשלח ב-13/8/2007 21:11
ברור כשמש דבר אחד
שהכותב הנכבד שייך לכת החסידים. ניכר מהסגנון ומהתוכן.
נשלח ב-13/8/2007 15:34
מחכים..
נשלח ב-13/8/2007 14:58
איזה הבלים, תכף אסביר למה
נשלח ב-13/8/2007 14:57
התכוונתי מה יאמרו החרדים.
נשלח ב-13/8/2007 12:56
מעניין מה באמת חושבים הבריות על הבגדים שחרדים לובשים..."ממש מכובד"..
יותר משהבגד עושה את האדם האדם עושה את הבגד.
נשלח ב-13/8/2007 11:08
זה לא רק ענין עצמי, זה גם ענין של מה יאמרו הבריות.
נשלח ב-13/8/2007 10:25
א. כדאי שתפסק את מה שאתה כותב..
ב. אני לובש מה שנוח לי. כל עוד זה לא צעקני זה לא נורא. סולידי.
בחופש ובטיולים - תלוי מה מטרת הבגדים הרגילים. אם זה לשם בגדים מכבדים את האדם מאי שני? אם מצד להפריש את אלו מאלו מאי שני ?
אם זה בגלל שבישיבה לובשים כזה ובחוץ לא חייבים- אז כן אפשר להבין למה הם מתלבשים ככה בחופש.
אישית, תתלבשו איך שבא לכם אני לא מודד אנשים בקריטריונים כאלה בכלל..
אגב, בשביל הבטיחות שלכם, מכנסיים קצרים יכולים לגרום רק רע בטיולים. אם זה עקיצות מחרקים,פרחים או חשיפה מוגברת לשמש ולחום.