אני רוצה להעלות שאלה. (במיוחד עכשיו כשרוב האוכלוסייה מורכבת מבנות)
אני בת 18 טרום שידוכים שמרשה לעצמה:
לקרוא ספרות זרה
לראות סרטים
לשמוע מוזיקה לועזית
אני עושה את כל הנ"ל אך מבחינה חיצונית אני נראית בת סמינר מהשורה – לבושה בצניעות ולפי הנורמה (לא מודרני, לא חניוק)ודרך התנהגות/השקפות לא השתנו. אנשים מסביב לא יכולים בכלל לנחש (רק חברות קרובות מאד יודעות).
אני יודעת שלא אכניס את כל הנ"ל אל הבית שלי (די מתלבטת בקשר לבית הורי)
מאד מטריד אותי שכשאגיע לשלב של שידוכים:
א.אנשים לא מכירים אותי באמת כנראה יציעו לי בחור שלא מתאים לי בכלל?
ב.איך בודקים שהבחור מולי לא יחטוף התקף לב כשישמע מה עשיתי?
ג.יש כאלה שממליצים לא לספר אף פעם או אולי אחרי הרבה שנים.זה לא מוצא חן בעיני אבל אולי זו הדרך?
ד.ולא, אל תאמרו שאני צריכה לעבוד על זה כבר עכשיו ויפה שעה אחת קודם. אני יודעת ומנסה:)
דעתכם?
אני בטוחה שיש פה בנות עם בעיות דומות.
תוקן על ידי black_cat1 ב- 19/08/2007 14:54:25
נשלח ב-27/8/2007 17:45
מצאה חן בעיני תשובתה של אפרת. מה שנכון נכון. אין שום סיבה לפחד מפתיחות אישית בו בזמן שגם בן הזוג הוא כזה.
נשלח ב-27/8/2007 16:30
תודה לכולם על התגובות.
שרית, בסמינרים לא מחנכים לדברים בלתי אפשריים. הם אולי לא מתקבלים בברכה אצל חלק מהבנות וזה טבעי. לא ינמיכו ציפיות רק בגלל שלא כולן בסוף תיישמנה. חלק מהבנות שלטענתך בחו"ל יחשבו חרדיות תקניות לא היו נוהגות בחו"ל כפי שהן נוהגות בארץ. אם מדובר בבנות שבכל חברה שימצאו אוהבות להרחיב לעצמן את שטח המחיה ולהפוך שחור לאפור ואפור ללבן. זה עניין של אופי.
אפרת, תודה על תגובתך.
שושו, לא הבנת את כוונתי. תודה בכל אופן.
ליטאי, אהבתי את המשפט "הן מהמשפחה שלי...הן משהו אחר". ירבו כמותו.
נשלח ב-26/8/2007 14:35
ליטאי כותב בציניות? אין כזה דבר...
נשלח ב-25/8/2007 22:48
בלק-
אולי אני חוזרת על דברים שנאמרו אבל בכל אופן
בעיני תקופת השידוכים היא תקופה בא את בונה את עמצך
וממשיכה איתה הלאה לחיי בנישואים
יש את מי שיאמר שאני אתן לעצמי לעשות כך וכך עד שיהיו ילדים או אני יעשה אבל הילדים שלי לא
זה לא הולך ככה .ההורים הם המראה של הילדים,ההורים הם דמות מחנכת
תחשבי טוב טוב אם זה מה שאת רוצה בבית שלך
בקשר לזה שאת צריכה לספר לבחור ושלא יקבל התקף,אז התקף הוא לא יקבל אולי,
תצמיחי לו קרנים .
כמו כמה בחורים שהצמיחו לי והבטיחו להפסיק עם זה ,כי בעיני זה תנאי הכרחי.
נשלח ב-24/8/2007 10:53
קאט-
אני בחורה שעומדת בכל הקריטריונים שהצבת- שירים, ספרים, סרטים, והאמת היא שגם לי היה את החשש הזה לפני שהתחלתי שידוכים, אבל כעת , כבעלת נסיון (עשיר...), אני יכולה להגיד לך בברור שנפגשתי עם בחורים מצויינים מישיבות מצויינות (חברון, עטרת, מיר ועוד כמה) והריטואל עובד כך:
בפגישות הראשונה והשניה גם אני וגם הוא צדיקים בני צדיקים ולא מבינים בהבלים שמחוץ לעולם החרדי.
בפגישה שלישית (לפעמים אפילו בשניה) מתחילים להיפתח ואז את מגלה שהידיעות של הבחור שיושב מולך (או לידך...) לא נופלות בכהוא זה מהידיעות שלך (ובמקרים מסויימים (עטרת...) אפילו עולות עליהם).
ושוב אני מדגישה- נפגשתי עם בחורים ממש ממש טובים.
אמנם יש מקרים שאת רואה שהבחור קצת מצומצם-ולא שזה רע, אבל לי אישית זה לא מתאים- אז לא ממשיכים להיפגש.
זוהי דרך השידוכים, לא?!
אז שיהיה לך בהצלחה.
ליטאי 613- אני מקוה שכתבת את הדברים בציניות.
נכון, לבנות יש מצבי רוח והן לא תמיד אומרות בקול בדיוק מה הן רוצות, אבל היי, זה חלק מהיופי!
אם בכל זאת אתה מתחתן רק בגלל צורך גופני- כדאי שתיידע את הבחורות שאתה נפגש איתן לפני שזה הופך למשהו רציני...
נשלח ב-24/8/2007 00:31
בלאק חתולה
את נשמעת מאד מודאגת... אין לך ממה!
לא כל מה שעושים בזמן הבחרות ממשיך אחרי החתונה.
אם את חיה בעולם תרבותי אחר וכל מענייך נתונים לשירי פופ לועזיים ולסרטים את בבעיה.
אבל את נשמעת בחורה רצינית שבנוסף ללימודים ולהליכות את שומעת מוזיקה לועזית ורואה סרטים. וכאן ההבדל.
בביתך שתיקימי בע"ה את יכולה לשמור על עצמך ועל הבית שלא יושתת על אדני מייקל ג'קסון ושאקירה.מה שכיום כבחורה את מתעניינת מעט בתרבות המערבית, זה לא אומר שאינך יכולה לבנות בית של תורה.
אני מאמין שאת תחפשי בחור מעט פתוח ולא 'צול' גם בגלל הרקע החוצניקי וגם בגלל שאת יודעת מה קורה בעולם. ישנם בחורים רבים שיושבים ולומדים ויחפצו שבמשך חייהם תורתם תהיה אומנותם והם לומדים בישיבות בנחשבות שיתאימו לקריטריון הפתיחות.
נשלח ב-23/8/2007 15:45
ליטאי,
לא הגזמת קצת?
וכל הגברים הם ממש טלית שכולה תכלת...
נשלח ב-23/8/2007 15:33
אין מה לרחם עלי. וכל אשה עם שכל יודעת שלנשים רבות יש התנהלות עקומה בענינים רבים.
נשלח ב-22/8/2007 15:23
מאפיינים קלאסיים?
מאיפה הבאת את זה?
למדת את זה בחיידר?
עשית דוקטורט על מאפייניה של האשה המודרנית?
כשאני מסתובבת במאה שערים,(לעיתים נדירות),ורואה את הגברים הדוסים לבושי השחורים,אני תוהה איך הם מתייחסים לנשים שלהם,מה הם חושבים ויודעים על העולם שבחוץ,ומקווה שלא הכול כפי שהוא נראה מבחוץ.
אני קוראת את הדברים שלך וכל התקוות מתנפצות.
ה*** שבחוץ זה ה*** שבפנים.
נשלח ב-22/8/2007 15:16
הן דווקא בסדר... אבל הן מהמשפחה שלי.. זה משהו אחר. וכתבתי מאפיינים קלאסיים, זה לא מחייב שכל אשה בעולם כך.
נשלח ב-22/8/2007 15:10
יש לך אחיות ואמא?
כי אלו בטח הנשים היחידות שדברת איתן אי פעם.
תוקן על ידי מיכאלה567 ב- 22/08/2007 15:08:24
נשלח ב-22/8/2007 15:00
אם לא הצורך הזה, שום גבר בעולם לא היה מתחתן. למה שאדם ירצה לקשור את גורלו עם בת אנוש עם אופי הפוך, שלא מסוגלת לומר מה היא רוצה (רק ברמזים הפוך על הפוך), שחצי מימיה במצבי רוח מתחלפים, לא שומרת סוד, ואמינותה לעיתים מפוקפקת. (מאפיינים קלאסיים של אשה). לכן ברא הקב"ה משיכה הדדית, ולכן אנשים מתחתנים, ומכל הסיבות שלמעלה - לרוב הם רבים אחר כך.
נשלח ב-22/8/2007 14:25
אתה כנראה באמת לא היית מתחתן,אם לא היה קיים "הצורך" הזה.
נשלח ב-22/8/2007 12:07
מה12 אני לא מסכימה עם מה שכתבת על זה שמתי שהילדים יגדלו ויתחילו להבין את המשמעות המילולית של בשירים שמתנגנים בבית את כבר לא תשמיעי אותם.. כי במידה מסויימת הנזק כבר נעשה והמשמעות מחלחלת.. גם אם הילד לא מבין.. הנשמה שלו קולטת.. וחבל.
בלק קט.. אהבתי את הלחץ.. "שלא יחטוף התקף לב כשישמע מה עשיתי".. אפשר לחשוב מה עשית??? ניחשפת לתרבות זרה.. סו? יש חטאים כבדים יותר..
אני חושבת שלמרות שאת עושה את זה לעצמך ואנשים בחוץ לכאורה לא יודעם את זה.. יש דבר שמנחשים על הבנ"א למרות שהוא מנסה להקרין משו אחר.. ולכן אני חושבת שאין לך מה לחשוש..
גמני ככה.. קוראת ספרים, שומעת מוזיקה, רואה סרטים... ובבית שלי.. אלוהים יודע מה יהיה ואיך...
בכל אופן.. בהצלחה!
נשלח ב-22/8/2007 07:59
ליטאי, אבל הקב"ה לא ברא אותכם ככה!!
הוא ברא אותכם אם יצר חזק מאוד יותר משל האישה.
לא להתכחש למציאות בבקשה!!