בית פורומים מקדש וגאולה

חומות הר הבית - מה היה, מה נשאר והיכן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/8/2007 13:51 לינק ישיר 
חומות הר הבית - מה היה, מה נשאר והיכן

כידוע, מה שקרוי היום הכותל המערבי, אינו אלא קיר התמך של ההר, יתכן שהוא גובל את התחום הקדוש ויתכן שלא. זה תלוי כידוע בשיעור האמה.
לאחרונה עלתה בי מחשבה שאולי ניתן להוכיח ששום כותל אינו עומד על מקומו המקורי.

המבנה שעל מערת המכפלה בנוי בסגנון דומה לחומות הר הבית. חציו התחתון של המבנה מזכיר את כתלי הר הבית כפי שהם כיום, חציו העליון בנוי בצורת עמודים סביב סביב.
בביקורי האחרון בחברון הוער באזני שגם חומות הר הבית היה להם חצי עליון זה, תיכף לאחר מכן ביקרתי בדגם המוצב במוזאון ישראל והדבר אומת גם שם.
כאן התחבר לי הפאזל. חצי החומה הוא קיר תמך עד לגובה אפס של המפלס העליון ומעליו יש חומה המקיפה את המתחם, כעין גידוד חמשה ומחיצה חמשה. קוביה עם גדר.
מה ששרד הוא רק החצי התחתון אשר כדי להרוס אותו צריכים לשנות את כל הטופוגרפיה באיזור. הרס טיטוס איפה את מה שמעל לקוביה והותיר את ההר כפי שהוא על קירות התמך.
התברר לי גם שקשת וילסון היא הירודיאנית והנכנסים אל ההר הלכו מעליה, מה שאכן מאשר שפני ההר היו במרומי אבני הגזית הקיימות.
כנראה שכל זה ברור לכל מי שעוסק קצת בנושא ואשר אף כתב זאת כאן      

כעת אני שואל: כשהורדוס בא לבנות את בית המקדש, הוא הרס את מה שהיה ובנה מחדש. האם שיקוליו של טיטוס לא נכונים גם לגביו?
לכאורה גם הוא היה מוכרח להותיר את ההר כפי שהוא. סביר להניח שהוא הקיף את המתחם הקיים בחומות מאסיביות כהיקף נוסף.
האם ניתן לחשוב שהורדוס לא נגע בהר? או אולי אם כך היו מסתתרות מאחורי החומות היום חומות נוספות?
מצד שני, בדרום זה ודאי שהורדוס הרחיב מאוד את ההר, איפה אם כן החומות הקודמות? קבורות בעמוק ההר?! אולי גם במערב כך.
לפי ההגיון הזה, לא יתכן שאיזושהי חומה עומדת בגבול הקודש.

---------
מאיר

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/11/2009 13:14 לינק ישיר 

בעיניין מידות הר הבית ראו מאמר http://truthofland.co.il/hebrew/paper.htm
בעיניין מערת המכפלה ראו מאמר
http://www.truthofland.co.il/hebron/machpela_cave.htm
בעיניין קשת וילסון ראו
http://www.truthofland.co.il/wilson_arch/gazit_table.htm
הורדוס בנה את הפינה הדרום-מערבית של הר הבית בלבד, משער  ברקלי עד שער הכפול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2009 10:23 לינק ישיר 

סוף סוף....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2009 18:34 לינק ישיר 

ועכשיו, כבני ברקי נאמן, אני עובר מיד לצד שלך, כדי לא להיות בצד של בעל היומם, שהרים ידו לחלוק על מרן זללה"ה בעניין קו התאריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/7/2009 23:18 לינק ישיר 

מצאתי את מקורה של התיזה כאילו ישנו הר הבית המקודש והר הבית שאינו מקודש.

הרב יחיאל מיכל טוקצינסקי בספרו "עיר הקודש והמקדש" חלק ד'. אחרי שהוא דן בכמה נסיונות ליישב את הסתירה בין השיעור ת"ק על ת"ק אמה, לבין המציאות של כמעט כפול. מעלה את הרעיון שהרי הר הבית הורחב ע"י הורדוס מג' צדדיו, לכן צריך לומר שהחלק שהוא הוסיף לא נתקדש, ומה שהמשנה כותבת הר הבית ת"ק על ת"ק אמות, זה רק חלק מהר הבית המכונה "המקודש" אבל באמת היה חלק  נוסף שנקרא הר הבית שנקרא "תוספת הורדוס" ועל זה המשנה לא דברה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2009 22:28 לינק ישיר 

לא, בכלל לא.  זה רק אומר שאנשים מסוימים לוקים בקיבעון מחשבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2009 21:50 לינק ישיר 

זה שהיא לא משכנעת זה כבר טיעון, לא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2009 12:59 לינק ישיר 

תסכים איתי, שהתיזה שלי היא לפחות שוות ערך לתיזה המקובלת, ושאין עליה שום קושיות מלבד זה שהיא אינה משכנעת אנשים מסוימים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 17:21 לינק ישיר 

הטענה מעולם לא התבססה על מקור מהסוג הזה.
התיזה בנויה על הפער בין מידות המשנה למציאות. התירוץ שלך לא משכנע אנשים מסוימים ולכן אין להם ברירה אלא להצמד לתיזה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 17:12 לינק ישיר 

נו, נפל פיתא בבירא.

למעשה כל ההמצאה הזאת של תחום רביעי אין לה כל מקור לא מחז"ל ולא מיוספוס ולא משום מקור אחר, אז מאיפה היא באה? ולמה כולם נדבקו לתיזה המוזרה הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-22/6/2009 10:49 לינק ישיר 

תוקן על ידי ymy33655 ב- 22/06/2009 10:46:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/6/2009 10:48 לינק ישיר 

לגבי הויכוח, אין מה להוסיף. אף אחד לא אמר מעולם שניתן להוכיח מכתבי יוסף את הבדל הקודש מן החול, מעבר לכך שהוא כותב שהורדוס הכפיל את ההר. השאלה היתה רק אם יש מכאן הוכחה הפוכה וזה כנראה אין.

לעצם דברי יוסף, חשבתי שאולי הוא מתכוון באמרו שלושה תחומים אליהם לא נכנס הורדוס, לתחום השני; תחום המקדש ותחום השלישי. בשורות שלפני כן, הוא מציין בעצם ארבעה תחומים, למרות שהוא מונה רק שלושה. עיין היטב. אולי בדוחק אין כוונתו באמרו שלושה לאלו שנמנו במספר, אלא מהשני פנימה.

נראה לי, שיש סתירה בין דבריו כאן לדבריו במלחמות, לגבי מספר שערי העזרה בצפון ודרום. שם הוא מונה ארבעה בכל צד לכאן שלושה. מה אתם אומרים על זה?
הוא היה מבולבל קצת? אם כן, קשה לסמוך על תיעודו, וייתכן שהיה גם סורג וגם מחיצה להבדיל בין הקודש ובין החול והוא שכח לדווח עליה?

תוקן על ידי ymy33655 ב- 22/06/2009 10:48:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/6/2009 22:35 לינק ישיר 

אפשר לראות בבירור שהתחום הראשון כולל את הסטיו הדרומי ושכולו נחשב כתחום אחד עד הסורג. אין לי הסבר מדוע הורדוס נמנע מלהיכנס לשם שהרי גם לגוים היה מותר להיכנס והוא לא החשיב את עצמו לגוי.

יתכן שמדובר רק על זמן הבניה.

בכ"א אין כל הוכחה משום מקום בעולם שהיה מושג כזה "הר הבית המקודש" ו"הר הבית שאינו מקודש".
לדעתי זה פיתרון דחוק שנובע מהקושי וההפרש שבין שטח הר הבית כיום לבין השיעור של ת"ק על ת"ק. אין לי מושג מי המציא את הפיתרון הזה, אך הוא יוצר יותר בעיות ממה שהוא פותר, ואין כל הוכחה לזה.

יותר פשוט וברור כפי שאמרתי שהתחום הכללי הקרוי הר הבית שטחו 500*500 אמות מרובעות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/6/2009 22:19 לינק ישיר 

השגתי את קדמוניות

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/5/2009 00:07 לינק ישיר 

הא למדת שאכן אין בהר הבית שתי חלקים, כפי שכתב פלוויוס שהמהלך בהר הבית (זה עם הסטווים) מגיע לסורג, ולא לאיזו מחיצה נוספת שמחלקת כביכול בין הר הבית המקודש להר הבית שאינו מקודש.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-30/4/2009 18:03 לינק ישיר 

קדמוניות רגע לא לפני, אבל את מלחמות יש באתר דעת, והעתקתי משם את הקטע הדן במקדשים השונים:

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > מקדש וגאולה > חומות הר הבית - מה היה, מה נשאר והיכן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext