בית פורומים בחדרי חרדים

פתרון לבעיית הרווקות הזקנות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/8/2007 12:51 לינק ישיר 
פתרון לבעיית הרווקות הזקנות

כיון שאני מכיר כבר כמה וכמה רווקות מבוגרות שטרם מצאו את בן זוגם, יש בהם אפילו בנות 22 ומעלה, עלה בדעתי רעיון.

למה לא ננסה להוציא היתר מאה רבנים, ולהתיר בזמן הזה את החרם של רבינו גרשם שלא לשאת שתי נשים, ואז כיון שכל אדם נשוי יוכל לשאת כמה וכמה נשים, לא יהיו יותר רווקות זקנות.

ויותר מזה: כיון שיש מצוקה כספית בציבור, אם בכל נטל של קניית דירה יתחלקו מספר רב של הורים, יוכלו לקנות יחסית בקלות דירות לכל זוג+ של צעירים.

מה דעתכם? יש סיכוי?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2007 09:58 לינק ישיר 

יש לי פתרון לבעיית הרווקות, לפחות לאחת מהן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2007 06:11 לינק ישיר 

האשכול הזה מעניין, הזוי, ו***** שיבחר כל אחד

לגופו של ענין, יש אמנם הרבה רווקות כהיום,  אצלינו בבארא פארק בלבד המצב באמת גרוע, מדובר על עשרות רווקות למעלה מגיל השלושים, ועוד מספר רב בשנות העשרים שמתקרבות בצעדי ענק לגיל השלושים, המצב כל כך גרוע עד שהרב לייבל כ"ץ שליט"א מחשובי רבני בארא פארק נתן שיעור מיוחד לפני כשנתיים וביקש מכל אחד ואחד שינסה כוחו בשידוכים, לצערי הרב המצב כלל וכלל לא השתנה.
המצב מצריך תשובה, לא יודע מדוע אבל משום מה הצעתו של הגולם לא נראית לי מעשית. אולי מי שהוא יעלה בחכתו עצה יותר מעשית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2007 04:52 לינק ישיר 

יהודהשטרן,

יש דבר שנקרא רוח ההלכה. וזה אומר שלא עושים דברים מסוימים רק בגלל חשבון של "יצמר הרע" כזה ואחר.

אם התחלנו לעשות הנהגות למעט בכל עבירה שהיא יצאו דברים נורא מוזרים. וזה ברור אם חושבים מעט.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2007 09:14 לינק ישיר 

כפי שצויין, מאחר ואלף שנות החרם חלפו עברו להן הבעיה אינה הלכתית, (בוודאי לא בגלל הים-של-שלמה) אלא חוקית ונורמטיבית
מדהים לגלות איזה התקוממות מעורר רעיון שהוא בסדר גמור מבחינת התורה, אבל הקהל התרגל לחשוב שהוא חלק בלתי נפרד מהתורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 17:19 לינק ישיר 

נשים יקרות אל תכעסו נא
אבל המציאות בשטח היתה  במידה והיה אפשרי לקחת כמה נשים שונה ...
הנשים לא היו צריכות לריב עם בעליהן
כי היו יודעות שיש אלטרנטיבה אחרת
ובמקום לחפש מריבות
היו צרות אחת לשניה (מלשון צרתה )
וכך הגבר היה פנוי לעסוק באהלה של תורה
חשבו על אפשרות זו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 17:10 לינק ישיר 

יהודה צר לי אך אתה טועה.
יש יותר נשים מגברים בעולם למעט סין עקב חוקי הילודה שם.
http://www.google.com/search?hl=en&q=%22%D7%9E%D7%A1%D7%A4%D7%A8+%D7%94%D7%A0%D7%A9%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9D%22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 17:09 לינק ישיר 

מצד אחד מרבה נשים מרבה כשפים מצד שני אמר הגאון מווילנא שאם היה בכוחו הוא היה נודד בין רבני דורו כדי לבטל את חרם דרבינו גרשום מצד שלישי מעניין איך הסתדר שלמה המלך עם 1000 נשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 17:06 לינק ישיר 

יהודה שטרן התעלה על עצמו....
רואים שאתה הרבה בצפון ליד הנחנחים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 17:01 לינק ישיר 

אני דווקא חושב על נקודה נוספת בעד שלדעתי זה הרעיון המרכזי בלקיחת נשים נוספות.

הנושא של שמירת עניים וברית קודש .וללא ספק זה היה מועיל למקפידים על כך ובפרט שיש

נשים שסובלות מדימומים רבים.

לגופו של ענין כמות הגברים והנשים סטיסטית תהיה זהה כך שעל כל גבר שיקח שניים יהיה גבר

רווק שיחטא המון לכן אולי היום אחרי שכבר נגמר החרם ותיאורטית ניתן לקחת עד 4 נשים ייתכן

ושבמיקרים יוצאי דופן ואני מדגיש יוצאי דופן יהיה אפשר לשאת 2 נשים כגון אשה שאין לה ילדים

וההלכה אומרת שיגרשה אבל כיוון שהבעל אוהב אותה נתיר לו לשאת אחת נוספת ועוד מקרים

יוצאי דופן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 15:43 לינק ישיר 

מתעלמים כאן מנקודה אחת. כל אשה מתגוררת בדירה נפרדת. הבעל פעם פה ופעם שם.

לגופו של עניין, ברור שזה לא יפתור בעיות, זה רק ייצור בעיות. אם הבחורות היום בררניות, הן תהיינה בררניות פי עשר, כי המבחר יהיה עצום. ומה עם כל הנשים שיסבלו כאשר הן מתבגרות והבעל יחליט להנשא לצעירה יותר? או מכל סיבה אחרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 15:21 לינק ישיר 

כיף שלך
או כיף שלהן??????????????

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 14:51 לינק ישיר 

כאשר השאלה מוצגת באופן תיאורטי זה הרבה יותר מובן,

וזה לשון השאלה

אברך צעיר בן 32, נשוי + 7 ילדים, רואה באיזור מגוריו מס' בחורות רווקות זקנות [בנות 22 -24] יפות ונאות, בכל פעם שהן עוברות לידי, אני חושב שממש רחמנות עליהם,
ואז הבעיה השניה, אילו יכולתי לעזור, היית עושה את זה בכיף, ועלתה מחשבות נוספת תארו לעצמכם בסעודת שבת, יושבות כמה נשים על שולחן אחד, ללא גברים נוספים, וכולן בנות בריתי, בשביל הכיף לבד הייתי עושה להן את הטובה הזאת

ושאלה כגון זו צרכה להישאל, ולהפנות לרבנים גדולי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2007 14:06 לינק ישיר 

א_מ_נ,

לא משנה אם התיאוריה שלך נכונה או לא.
עובדתית, גם בחברות ביגמיות מספר הגברים והנשים בלידה קרוב לשווה (ליתר דיוק טיפה יותר זכרים).

אני גם לא חושב שיש הבדל משמעותי באיכות הזרע וכו'. אבל בכל מקרה מה שקובע זה המציאות.

אגב, בחברות ציידים-לקטים בהם היו מתים רבים במלחמות היה נפוץ המנהג של הריגת תינוקות נקבות בלידתן כדי שיהיו יותר זכרים, וכך בגילאים צעירים יש מקומות בהם היחס הוא 100 נקבות מול 140 זכרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 23:23 לינק ישיר 

מעל גיל 22?
שה' ישמור!!!  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/8/2007 22:38 לינק ישיר 

צחוק בצד,

כידוע היעב"ץ שנחשב כפוסק הדור בזמנו, כתב תשובה ארוכה ומנומקת מדוע חדר"ג זה גרם יותר נזק מתועלת, ופגע בקדושת בית ישראל לדעתו. והרעיש עולמות לבטל את החרם, ובסוף מסיים שם כי אם יצטרפו אליו עוד שני פוסקים יבטל הוא ובית דינו לכל תפוצות אשכנז את הנוהג שלא לישא אשה על אשתו.

כמו"כ כידוע הגר"א גם הי'ה בדעה זו ובספרים מובא שהתבטא " אי איישר חיילי הייתי עובר מעיר לעיירה ומבטל חרם זה".

יש לציין גם שהסיבה שרבינו גרשום הגביל את החרם בזמן (אלף שנה) היא כי הרבה מגדולי דורו התנגדו לכך ובעיקר שהרי זו היתה דעת הקראים שכך פירשו את הפסוק "אשה אל אחותה לא תיקח" שהכוונה היא לאסור ב' נשים בסתם. והפרושים פרשו במקרה זה עפ"י המסורה (יבמות ה') אחותה ממש. וכדי שלא יתפרש כדברי הקראים ויתעוותו דברי תורה הוגבל החרם לתקופה מסויימת.

דרך אגב, תקופת אלף שנה משנת החרם כבר חלפה...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פתרון לבעיית הרווקות הזקנות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext