לגופו של עניין, הפתרון שמציע ולדר הוא מצויין ברמת המיקרו וחלש מאד ברמת המאקרו.
שזוגות צעירים יעברו לפריפריה החרדית זה רעיון מצוין לפתרון נקודתי. (אמרתי בכוונה "הפריפריה החרדית" והתכוונתי לחיפה ודומותיה, בנתיבות ואופקים אין עבודה, תשכחו מזה). אבל ברגע שזה יהיה באופן המוני ואולי ממוסד המחירים יקפצו בעשרות ומאות אחוזים והעסק יתפרק.
אני מכיר במקרה זוג צעיר שעבר לפני כמה שנים לאחת מהעירות שהוזכרו [אופקים] ולאשה יש עבודה מאוד מכובדת וגם הבעל יושב ולומד ביחד עם עבודת סת"ם שמכניסה לא רע כך שלפעמים זה רעיון טוב ללכת לכאלה מקומות שאין תחרות מטורפת על כל משרת הוראה הכי קטנה.
בקשר לטענה השניה שהועלת המחירים לא כ"כ מהר יקפצו לרמות המטורפות של פריפריות ב"ב וי-ם חיפה זו עיר השלישית בגודלה בארץ כך שהפונטציאל גדול ויש על מה לדבר זה יכול ליהיות חזק!
ד.א. אני לא כ"כ יודע את המחירים אבל יש גם קהילות גדולות מאד ברכסים בקריות נתניה ועוד כמה מקומות לפני חיפה
נשלח ב-3/9/2007 14:26
לתשומת לבכם
החילונים בורחים מחיפה בגלל זיהום האוויר הגבוהה ואחוזי הסרטן שעולים! ולראיה מזג האוויר: פעם היה שם נעים יותר מבתל אביב והיום תמיד יותר חם במעלה שתיים מתל אביב.
נשלח ב-3/9/2007 13:58
מי יותר?
נשלח ב-3/9/2007 13:51
לא מבין על מה הויכוחים פה. ולדר צודק וגם הגולם צודק.
נשלח ב-3/9/2007 12:42
תגידו,
שמתם לב לריטואל קבוע כזה שכשמישהו במגזר החרדי מצליח קצת יותר מידי, מיד ה"גולם" [בטח אברך לשעבר שכבר המממממממון זמן לא מוצא עבודה] ושאר מובטלי האתר מתרוממים מריבצם השימעמוני ומקיאים את קינאתם קבל עם ועדה.....?
אגב- שימו לב לתגובות האחרונות באשכול זה.... איי איי איי - איך "שיח " בא לקלל ויצא מברך
חיים, לא יודע מי אתה, אבל אם אלה הם דברי פותח האשכול הידוע בנשמתו הטובה, כנראה שהגעת רחוק. תמשיך.
אני חושב שולדר מגזים קצת עם המחירים. מחיפוש מהיר באתרי דירות למכירה נראה שיש אכן דירות במחירים של 40-50 אלף, אך מדובר בלא יותר משני חדרים או במקרים מיוחדים (צריך לבדוק שכנים וכו'). המחירים המקובלים לשלושה חדרים בהדר זה 60-80 אלף, עדיין יותר זול ממקומות אחרים.
נשלח ב-3/9/2007 11:40
האם יש בחיפה קהילות של ממש, מלבד קהילת חסידי סערעט-ויז'ניץ?
ומישהו יכול להחכימנו, כמה שנים מדובר במחיר נמוך כזה, והאם זהו המחיר בכל חיפה?
כלומר, אם זה לא עלה עשרות שנים, האם מדובר בהשקעה שיש סיכוי שתעלה, או שהמחיר תמיד יישאר נמוך.