בית פורומים אגודה אחת

שנה ל"אגודה אחת"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/9/2007 20:05 לינק ישיר 
שנה ל"אגודה אחת"

הנה חלפה לה שנה מהקמתו של הפורום בער"ה תשס"ז, שמו של הפורום נלקח מתפילת הימים הנוראים "ויעשו כולם אגודה אחת לעשות רצונך בלבב שלם". זוהי הזדמנות עבורנו לבחון את דרכו של הפורום במהלך השנה, האם הוא מילא את הציפיות של מקימיו? האם הוא עונה על המאוויים של משתתפיו? האמנם יש לפורום זה ייחודיות על פני הפורומים החרדים האחרים? מהי מידת החשיפה של פורום זה בקרב הציבור? האם ישנה השפעה כלשהי לדברים הנכתבים בפורום? התשובות לשאלות אלו חשובות בעיקר להפקת לקחים בנוגע לעתיד, האם הקמת הפורום והציפיות ממנו היו מוצדקות? באלו דרכים ניתן לשפר את הפורום ו/או להגדיל את מספר המשתתפים בו ו/או להביא את הדברים הנאמרים בו לדברים מעשיים?

השאלות שהצגתי עולות לדיון מפעם לפעם וכבר נידונו בעבר באשכול שפתחתי לפני חצי שנה בשם "אגודה אחת לאן?" http://bh.hevre.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2165812, אולם למרות זאת העדפתי פתיחת אשכול חדש מתוך מחשבה ששנה שלימה היא אכן פרק זמן שיכול כבר לספק פרספקטיבה רחבה יותר בכדי להשיב על שאלות אלו. אני עצמי אשתדל בהקדם לכתוב את הרהורי בנוגע לשאלות שהצגתי.

ברצוני למקד את הדיון כאן על הפורום, עם התייחסות משנית בלבד לעלוני "אגודה אחת" ולמפגשים שהתקיימו במהלך השנה.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2007 22:43 לינק ישיר 

יש לזכור שלקח לפורום עצכ''ח מספר שנים בכדי לזכות לחשיפה הרחבה לו הוא זוכה היום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/9/2007 22:09 לינק ישיר 

מתוך כלל השאלות שהצגתי, נדמה לי שהדבר הקל ביותר להשיב עליו נוגע לייחודיות של הפורום בין שלל הפורומים החרדיים. אמנם את הפורומים החרדיים הסגורים לחברים בעלי זכות כתיבה וצפיה בלבד אין לי דרך להעריך, אולם בין הפורומים הפתוחים לצפיה לכלל הציבור ברור של"אגודה אחת" יש גוון ייחודי משלו. לא נתקלתי עד עתה במקום המתייחד בדיונים איכותיים על הנעשה במחנה החרדי בצורה מכובדת ועניינית, כפי שהדברים נעשים בפורום זה, תוך הימנעות מכוונת מעיסוק אינטנסיבי בשאלות עקרוניות של דת ואמונה. כפי שכבר נאמר לא אחת, המודל הזה עוצב בשנה שקדמה להקמת הפורום בפורום "רב שיח", שלצערי לא הצליח להחזיק את עצמו מחמת היותו פורום סגור. 

על השאלות האחרות קשה יותר לתת מענה, הציפיות של מקימי הפורום היו שונות וגם אין דרך למדוד את העמידה של הפורום בהתגשמותן. כך גם בנוגע למאוויי הכותבים, ברור שלכל כותב יעדים משלו ולכן התשובות יכולות להיות שונות ומגוונות. שאלת החשיפה לציבור הרחב יכולה לקבל מענה חלקי מכמות התגובות והצפיות באשכולות השונים ובעניין זה ניתן להצביע בהחלט על מגמת עליה מתמשכת, ממוצע התגובות הוא של 17-18 תגובות לאשכול והממוצע של צפיות בכל אשכול עומד כיום על למעלה מ-400, אם כי אין לנו דרך לדעת על כמה אנשים מדובר, ניתן להבחין בתוספת קבועה של צפיות גם באשכולות הישנים שכבר לא נכתבה בהם תגובה חדשה זמן רב. שאלת ההשפעה היא השאלה שדומני שמוקדם עדיין להשיב עליה, והיא אמנם חלק מהבעייתיות של הפורום, השפעה מטבעה היא דבר שנמשך זמן רב ואנו כידוע קצרי סבלנות. זהו להבנתי ההסבר לכך שכותבים רבים שהשתתפו באופן פעיל תקופה מסויימת, נעלמים לאחר תקופה זו בתהום הנשיה. גם אני חש עייפות מכתיבה והתדיינות בנושאים שהיכולת לפעול בהם לשינוי כלשהו בזמן מועט היא אפסית.

כיצד מגדילים את החשיפה של הפורום, לצערי הרב אין לי תשובה על שאלה זו. אין לי גם הערכה בנוגע לפוטנציאל של פורום מסוג זה, כמה אנשים הוא אמנם עשוי לעניין? האם הוא לא "כבד" מדי עבור רוב הציבור?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/9/2007 21:15 לינק ישיר 

לצערי אין לפורום הזה מספיק חשיפה יש מקום לחשוב כיצד לפרסם את הפורום

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > שנה ל"אגודה אחת"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext