אני בכלל לא מבינה מה הקטע שלך? אולי תבדקי כל הצעה לגופה? בכלל אולי כדאי לשאול מישהו שאת סומכת עליו (לי היו הצעות של מבוגרים והתיעצתי עם מישהו שאני סומכת עליו והוא אמר לי עד 10 שנים, אז לא שמעתי בני 10 ויום ולא היו לי התלבטויות מיותרות. ) אני בטוחה שיש בהצעות האלו עוד כמה פרטים חוץ מהעובדה שהם גרושים או אלמנים!
נשלח ב-2/11/2007 01:09
אלמן בלי ילדים עדיף על גרוש בלי משום שבגירושין בד"כ גם הצד ה'לא אשם' קצת אשם
גרוש בלי ילדים עדיף על אלמן עם ילדים מפני שלא צריך לגדל את ילדיו ובתנאי שהוא לא ה'סיבה' לגירושין.
בכ"א בהצלחה!
נשלח ב-31/10/2007 19:30
TRHV54321 :
לא הבנתי מה המסקנה של התגובה שלך.
יעל :
קבלי
עשני :
כתבת :
"אם האלמן חיי חיים נוראיים ופשוט היה כבול בנישואים הוא עדיף מהגרוש שחיי חיים טובים ופשוט החצי השני רצה שיתגרשו." מדוע???
"וכן הגרוש שחי חיים נוראיים וחיכה להתגרש עדיף מהאלמן שחי חיי אושר ואשתו מתה טרם זמנה" שוב מדוע ???
מבחינה הגיונית זה שחי 'חיים נוראיים' הוא נותר עם הסתכלות שלילית על חיי נישואין ולפי החילוק היה אמור להיות הפוך, לא?
נשלח ב-31/10/2007 18:10
בס"ד
יעל, אהבתי את התגובה שלך. מבחינתי זהו סיכום קצר וקולע לנושא.
נשלח ב-31/10/2007 00:47
אלמן=רוצח. אלמנה=נרצחת (ע"ה). פמיניסטיות במיטבה!
טעות ג
תוקן על ידי - גבר_ממאדים - 31/10/2007 0:54:07
טעות ב
תוקן על ידי - גבר_ממאדים - 31/10/2007 0:51:51
נשלח ב-31/10/2007 00:46
טעות א
תוקן על ידי - גבר_ממאדים - 31/10/2007 0:50:01
נשלח ב-31/10/2007 00:45
בקיצור, הנושא טחון עד דק.
כמס' הנשאלים, כך מס' הדעות.
אין תשובה חד וחלק כי יש מליון אופציות של מקרים במקרה של גרושים ואלמנים. גם נקבות. חחח.
נשלח ב-30/10/2007 23:54
יכול להיות שהאלמן היה אכן מאושר בחיי הנישואין. מה שאי אפשר לומר על המאולמנת (ע"ה) והרי יתכן שהוא בתכונותיו הטרומיות "שלח" אותה לעולם שכולו טוב. עם גרוש את לפחות יכולה להיות בטוחה שבמצבי משבר הוא "משחרר" את המסכנה ולא מקצר את ימיה.
נשלח ב-30/10/2007 11:32
כמו שכולם בעצם אמרו
זה תלוי ברמת האושר שלפני הנישואים.
אם האלמן חיי חיים נוראיים ופשוט היה כבול בנישואים הוא עדיף מהגרוש שחיי חיים טובים ופשוט החצי השני רצה שיתגרשו.
וכן הגרוש שחי חיים נוראיים וחיכה להתגרש עדיף מהאלמן שחי חיי אושר ואשתו מתה טרם זמנה.
זהו.
נשלח ב-30/10/2007 11:15
היי, כגרושה לשעבר דעתי כזאת: אלמן לא, כיהוא אהב את אישתו ועושה השוואות אלמן כן, כי לא חווה נישואים איומים, ואין לו ספיחים ופחדים מנישואים גרועים גרוש לא, כי יש לו ספיחים מהנישואים הגרועים גרוש כן, כי גם אם יערוך השוואות תצאי טוב
בקיצור...................
נשלח ב-30/10/2007 09:58
מניסיון אישי. כגרוש שנשוי לאלמנה.
ראשית בתורה ישנה עדיפות ברורה לאלמנה מגרושה, כהן יכול להתחתן עם אלמנה ולא עם גרושה. שנית, רבי עקיבא היה נשוי אחרי רחל לאלמה וגרושה, ואמר ששניהם לא הולכים בקלות, אצל אלמנה ישנם השוואות כל החיים עם הקודמת לטוב ולרע, ואצל גרושה ישנה מציאות שלה בחיים ונוכחות סימלית ומציאותית.
מניסיוני, באלמן ואלמנה ההשואות עם הבעל הקודם מנקרת כל החיים, ואם יש ילדים הדבר מכפיל את עצמו כל הזמן. לעומת זאת בגירושים בסופו של דבר החיים נכשלו, וכל אחד רוצה חיים אחרים ושונים, שהטעות לא תחזור על עצמה.
והדברים מאוד אינדבידואלים ואישיים. ודאי צריך יעוץ מקדים לפני כל שידוך מסוגים אלו, לתווך בין הציפיות, האכזבות והכשלונות, והרצון לבנות חיים חדשים לפי מודל חדש-ישן.
נשלח ב-29/10/2007 22:26
כנראה שאנשים מפחדים להתמודד עם נסיון תיאורתי ! תארו לעצמכם את אלה שמתמודדים באמת... ואני מכיר כמה וכמה (וזוהי סיבת פציחת האשכוך וכנ"ל) אז תשתחררו קצת ותתחילו לדמיין את זה (אפי' שזה לא הכי נעים..) ומה אתם חושבים/ות ומהן הצדדים לכאן ולכאן