נישואים מוצלחים גורמים אושר? (מתלבט שלפני שידוכים)
אני כל הזמן הופך בדעתי האם זוגיות (מוצלחת כמובן) גורמת לבן אדם אושר או שזה סתם אגדה של נשואים?
דבר שני הרי היום כל בר דעת מבין שבפגישות ולא משנה כמה פגישות לא רואים כלום מהבן אדם האמיתי אז זה לא אמור להפחיד אותי לגרום לי לדחות את הקץ?
האם זה לא אופוריה וורודה שבחורים בגיל השידוכי חיים בה? שהם בטוחים שהם הולכים לתוך בלון וורוד ברגע שהם מוצאים את החצי השני?
נשלח ב-23/10/2007 18:51
אסיק, הקיצור של מדי קצוץ...
מציאת בחור/ה ב"ראש" שלך ומבין/ה אותך זה הכל...!?
אני לא יודעת באיזו בועה אתה חי.. אני לא יכולה לספור על יד אחת את מספר הבחורים ש"בראש" שלי ושמבינים אותי.. האם זה אומר שאני צריכה להתחתן עם כולם וזה מה שיקבע אם אני מאושרת או לא??
נשלח ב-21/10/2007 14:16
זה פחות או יותר מה שהתכוונתי לומר רק בתמצות ואם הייתה שם לב יותר הייתה רואה גם שלא מיהרתי לקפוץ.. אני עדיין יציבה על הקרקע ומאושרת מכך.
תוקן על ידי שמחהה ב- 21/10/2007 14:24:07
הגזר של אליעזר..
נשלח ב-21/10/2007 14:06
שמחה, דברים לענין כתבת בקשר לחיי הנישואין. לא צריך לקפוץ להתחתן, והרבה בעיות עם קצת תכנון לא היו קורות.
נשלח ב-21/10/2007 12:17
הבנתי אותך..
פשוט נחספתי ללא מעט מקרים מצערים שאם היו חושבים קצת יותר לפני היו יכולים למונעם
נשלח ב-21/10/2007 11:50
כונתי לא הייתה להתחתן בגיל צעיר כי אין שכל וכ"ע כדאי לקבור את הראש באדמה
כוונתי היית, שגיל צעיר רווקים לא כ"כ יודעים מה הם מחפשים והם מתאימים את עצמם למה שהם קיבלו,
מה ששונה בגיל מבוגר יותר , שאנשים יותר מקובעים בדעות שלהם וקשה להזיז אותם ...
נשלח ב-21/10/2007 11:43
יכולהיות שאת צודקת ואני מסכימה איתך במידה מה.
אבל... האם לא התברכנו בבינה ודעת? האם לא עדיף לראות את הנולד מאשר לקבור את הראש באדמה?
אז מה מבדלינו מבעלי חייםחסרי השכל והבינה???????
נשלח ב-21/10/2007 11:37
שמחה ,אני מסכימה עם מה שכתבת , אבל לפעמים עדיף להתחתן בגיל צעיר ו"להתבגר ביחד"
מאשר לחכות עד גיל יותר מאוחר , כי אני חושבת שככל שמתבגרים מקבלים יותר "שכל" ויכול להיות קשה להשיג
מה שמחפשים , לעומת כאלה שמתחתנים בגיל צעיר, וחיים עם מה שהם קיבלו ומתרגלים ,
כי מה שלא יודעים לא כואב !!!!
נשלח ב-21/10/2007 11:23
מיכלי אני מסכימה איתך ואף כששאלו אותי למה אני אוהבת להיות לבד (רווקה) עניתי שלא נסתי את האפשרות השניה אך לא רק שלא רע לי אלא גם טוב לי ומאוד ואני ממש לא מרגישה את הלבד. זו סתם שאלה טיפשית אבל טומנת בחיקה המון למי שמבין.
ולנושא עצמו כל אחד צריך לערוך לעצמו חשבון נפש..
אני מכירה מספר זוגות שלפחות צד אחד לא היה מוכן ובוגר נפשית לחיי הנישואין והשותפות והחיים שלהם אחרי החתונה היו נראים בהתאם. יש בחברה הזו מין נהירה של עדר לרוץ ולהתחתן או אף לחפש בגיל צעיר כל כך שלא תמיד וברוב המיקרים אף הבנאדם עדיין לא מספיק בשל לכך..
נשלח ב-21/10/2007 11:02
אף אחד לא יכול לשאול את עצמו אם הוא יודע לשחות אם אף פעם הוא לא היה בבריכה ולא שחה ,
רווקים/ות לא יכולים לדעת בוודאות (רק משמועות של חברים ) איך נראים חיי נישואים אם הם לא היו נשואים ,
הם יכולים לייחל לעצמם חיים מאושרים , או דרך חיים מסוימת , אבל אף אחד לא יכול להבטיח להם שכך יהיה ,
כי בחיים יש המון הפתעות , ולא הכל הולך כמו שרוצים ...
נשלח ב-21/10/2007 10:53
חכמה ומיכלי..
מסכימה עם מה שכתבתן אך אין לחשוב שחיי הנישואין הם תמיד וורודים ויפתרו את כל הבעיות, ותאמינו לי שיש המון המון בחורים ובחורות שחושבים כך ומשום מה מי שדואג להאכיל אותם באשליה הזו אלו הם השדכנים למיניהם
לפני שקופצים לבריכה בודקים טוב טוב אם היא מלאה ובמה.
והכי חשוב לשאולתעצמנו אם אנחנו יודעים לשחות..
(לא לכל אחד מתאים להתחתן כבר בגיל 18,19,20,21. גם אם אנחנו חושבים שאנחנו מספיק בוגרים ובשלים)
נשלח ב-21/10/2007 10:18
חיי נישואים, הם כמו צמח אם לא משקים אותו הוא נובל!!!!
אני מאמינה במשפט הזה ,
יש זוגות שחושבים שנישואים מאושרים זה דבר שמובן מאיליו , אני חושבת שנישואים מאושרים, זה לא שיגרה צריך
תמיד להשקיע ולהפתיע , כי אם לא, מה לעשות , החיים נכנסים לשיגרה מונוטונית והזוגיות נובלת ...
השקעה צריכה להיות מ2 הצדדים ,
נשלח ב-21/10/2007 00:48
אם היה כתוב בן 40 לחופה, אף אחד לא היה מתחתן.
כי עד גיל 40 מספיקים לחשוב הלוך ושוב ומספיק כדי להבין שנישואין זה (כמעט) מחויביות גרידא.
ולכן, אומרים 18 לחופה, שאז האדם צעיר ומתלהב ונכנס לתוך חיי נישואין לא מתוך מחשבה רבה, אלא יותר מתוך התלהבות וכו'. וטוב שכך, כי אם לא, לא היו מתחתנים בני האדם....
מקוה שהובנה כוונתי, שהיא דעתי ומחשבתי.
נשלח ב-21/10/2007 00:26
לפותח האשכול..
גם מחשב מלהיב בהתחלה שקונים אותו. שנה שנתיים הוא נהדר..לאחר מכן זה כבר תלוי בך.
זה ככה בכל מכשיר ההתחלה תמיד מלהיבה ומרגשת ההמשך תלוי בתחזוקה שלך.
אשתך לעתיד אומנם אינה מכשיר אבל הזוגיות בניכם בהחלט צריכה תחזוקה.
ואם תשאל למה לי מכשיר ולמה לי תחזוקה.
אז תראה אפשר לחיות בלי פלאפון/מכונת כביסה/מכונת ייבוש/מקרר השאלה היא כמה אתה מוכן לסבול.
בן/בת זוג אמור לשדרג את החיים שלך משמעותית. אולי אפשר בלי אבל הרבה יותר קל עם.
ככה או ככה בהצלחה.
נשלח ב-20/10/2007 23:01
השקפה ממבט של רווקה המעורה דיי טוב בחיי הנישואים (לפעמים הייתי מוסיפה; לצערי. )
חיי הנישואין לרוב לא פותרים בעיות
חיי הנישואין לרוב לא הופכים ת'אדם למאושר
חיי הנישואין לרוב לא הופכים ת'חיים לוורודים יותר
חיי הנישואין לרוב מעוררים בעיות
חיי הנישואין לרוב מסבכים ת'חיים
*** ההדגש הוא על "לרוב" ולא תמיד ***
פעם בנאדם נשואי אמר לי: "הראש הוא בשביל לחשוב. אך אנשים שוכחים זאת כשעומדים תחת החופה. ומזל גדול הוא שזה כך!!"
תוקן על ידי שמחהה ב- 20/10/2007 23:09:11
הגזר של אליעזר..
נשלח ב-25/9/2007 22:25
כל אדם ישר מין (=שנמשך למין ההפוך ממנו) איפשהו בתוכו מענין אותו המבטים ועניני המשיכה. הענין הוא שאדם שדן בזה רבות ורואה בכל מבט תמים משהו אחר - זה מראה עליו משהו.