בית פורומים עצור כאן חושבים

קהלת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/9/2007 16:36 לינק ישיר 
קהלת

(אשכול זה נפתח בהתאם לנכתב כאן ובהודעה הפותחת שם)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/9/2013 13:42 לינק ישיר 

לשונו המאוחרת של קהלת
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2713167&whichpage=&forum_id=20048#R_4

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/9/2013 13:11 לינק ישיר 

אריאל
נכון אבל בקהלת יש השפעה פרסית ולא ארמית, למשל המילה פרדס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 20:49 לינק ישיר 

אפרים ראוי לציין שבכתובות ישראליות עתיקות מהמאה ה7 וה8 לפנה''ס נמצאה השפעה ארמית ולמען האמת בתנ''ך ככל שהקטע נחשב קדום יותר [לפי מבקרי המקרא] כך ההשפעה הארמית חזקה יותר. לדוגמא פרשת וזאת הברכה שמיוחסת לימי השופטים-'ואתה מרבבות קודש'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 13:52 לינק ישיר 

מה קרה ?מה שתגיד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 13:09 לינק ישיר 

דומני שאנו לא מתקשרים באופן הקריאה של ספר קהלת. [זה קשור אולי להודעה שכתבתי כאן בתחילת העמוד הנוכחי]. מכאן לא נראה לי שנתקדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 02:28 לינק ישיר 

כמה פסוקים שציטטת מצביעים על יתרון החכמה,
חלק מהפסוקים רוצים להצביע על אל יתהלל חכם בחכמתו והגיבור בגבורותו,
אלוקים עשה את האדם ישר והמה ביקשו חשבונות רבים הוא עדיין פלאי בעיני,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 01:44 לינק ישיר 

ביליצר.
מצ"ב כמה פסוקים לתשומת ליבך.

(יג) וְרָאִיתִי אָנִי שֶׁיֵּשׁ יִתְרוֹן לַחָכְמָה מִן הַסִּכְלוּת כִּיתְרוֹן הָאוֹר מִן הַחֹשֶׁךְ:
(יד) הֶחָכָם עֵינָיו בְּרֹאשׁוֹ וְהַכְּסִיל בַּחֹשֶׁךְ הוֹלֵךְ וְיָדַעְתִּי גַם אָנִי שֶׁמִּקְרֶה אֶחָד יִקְרֶה אֶת כֻּלָּם:
(טו) וְאָמַרְתִּי אֲנִי בְּלִבִּי כְּמִקְרֵה הַכְּסִיל גַּם אֲנִי יִקְרֵנִי וְלָמָּה חָכַמְתִּי אֲנִי אָז יֹתֵר וְדִבַּרְתִּי בְלִבִּי שֶׁגַּם זֶה הָבֶל:
(טז) כִּי אֵין זִכְרוֹן לֶחָכָם עִם הַכְּסִיל לְעוֹלָם בְּשֶׁכְּבָר הַיָּמִים הַבָּאִים הַכֹּל נִשְׁכָּח וְאֵיךְ יָמוּת הֶחָכָם עִם הַכְּסִיל:

(יט) וּמִי יוֹדֵעַ הֶחָכָם יִהְיֶה אוֹ סָכָל וְיִשְׁלַט בְּכָל עֲמָלִי שֶׁעָמַלְתִּי וְשֶׁחָכַמְתִּי תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ גַּם זֶה הָבֶל:

[למען הישרות. ישנם מקומות אחרים שבהם ניכר שקהלת טוען למעמד-על לחכמה].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 01:17 לינק ישיר 

אסביר שוב,
שלמה המלך טוען שאין הבדל בין קופיקו לאדם ,
שלושת האישיים ,[אקזיסטן,פוסטמודרני והדתי וכמובן גם קהלת] יסכימו שבכל זאת יש הבדל ,,יתרון החכמה על הסכלות ,
קניית חכמה ותרבות אנשים טובים,,
ואלו דברי המטיף ,דע לך ליאונרדו היקר דאי לאו קניית חכמה ותרבות[בשפתו תורה ומצוות] משל כבהמות נדמו ,סה טו,
לגבי סיכוייו של הרמבם לפוסטמודרניזם הכול יחסי כמובן [מיסודות של פוסטמודרניזם ,יחסיות]
אם הינך מוכן להסכים שהיתה פעם נבואה אתה בטח כפוסטמודרניסט בטוח שהיא לא נעלמה ביום אלא בשיעורי זמן אבולוציוניים,המטיף בסך הכול מצטטאימרותשל תקופה זו,
לגבי הנחרצות לסכיזופרניה כידוע לך שזה בניגוד לפוסטמודרניזם,
א בעסערען מועד,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/9/2013 01:02 לינק ישיר 

ביליצר כתב:
דה וינצי
לא הבנתי אם הסכלות מיוחס אלי או לאותו משגיח דומני שמעולם לא כיניתי אדם סכל, וודאי שלא אותך. גם לא את אותו משגיח. הדגשתי שאני מדבר על אב טיפוס. שלדעתי, אב טיפוס זה שייך לזרם הסכלות. בכל אופן התנסחת כאן יפה למרות שלא במקום לדעתי,
אני חושב שוב שהמלים של יתרון  החכמה מן הסכלות  שהזכרת אמנם לענין אחר שוב בא להדגיש את יתרון האדם מן הבהמה,איני רואה  כאן סילוף על אף הניתוח הפילוסופי,
פשוט אינני בטוח שהמטיף לוקח את הפסוק הספציפי בקהלת בכדי להראות שהפסוק הוא שמטיף אלא כאמרה נכונה שתביא מוסר השכל ,כלומר דע לך דה וינצי היקר אותו משגיח לא קרא לי דה וינ'צי, הוא לא הכיר כזה שם. ששלמה המלך אומר שאין בין הבהמה והאדם כלום ,ומה בכל זאת יבדיל בינינו איפה בדיוק קהלת אומר את זה? באיזה מקום הוא טוען שישנו הבדל בין אדם לבהמה? זה נכון שהוא מסיים ביר"ש וייתכן שהוא מתכווין גם למסתעף ממנה, אבל לא נראה שהוא מוצא בזה את מותר האדם, שמא תאמר שהרי אם זה מה שהטריד אותו בתחילת הספר כנראה זה מה שהוא מתכווין ליישב. אגלה לך שקהלת מלבד זה שהוא לא היה משגיח, הוא גם לא היה ראש ישיבה. לכן הוא גם לא חייב ליישב את כל השאלות. 'סוף דבר' זה לא שלב שחייבים לומר בו 'לפי זה, הכל אתי שפיר'. תוך כדי חבטה על סטנדר. היכן  ששלושת האישיים שהזכרת יסכימו עם זה,תרבות נכונה ולימודי חכמה[תורה ומצוות,לצורך העניין איזה עניין? עניין ההטפה?]
הרמבם במורה יכול להתפס כפוסטמודרניסט (אין סיכוי). ואקזיסטנציאליסט (בדוחק) עד שהינך לומד את ידו התאולוגית נטו שהוא קר ללא פשרות בקוצו של י,
אגב ,אלוקים מוזכר בקהלת יותר מפעם אחת, למה לא? זכותו של קהלת לדבר על כל מה שהוא רוצה ועל כל מי שהוא רוצה. [בכוונה אני מדגיש הן את ה'מי' והן את ה'מה'. אני פשוט לא יודע לאיזו קטוגריה אלוקית קהלת מתכוון]. 
לגבי המיילים ..הרי הינך מאמין בנבואה הלא כן,? נושא זה חולק מקום לעצמו. רק מי שטוען לידיעתו על רצון אלוקים בדורינו זקוק לטיפול הניתן לסכיזופרנים. אני הרי דברתי על משגיח ביש"ק שכזכור לדעתי הוא תוצר אבולוציוני מודרני מאוד. בדור הנבואה? זה נושא לעצמו. אני אישית לא יראה בנבואה משהו כעין קבלת מייל משמיים. אבל זה נתון לוויכוח.
גוט מועד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 23:53 לינק ישיר 

דה וינצי
לא הבנתי אם הסכלות מיוחס אלי או לאותו משגיח בכל אופן התנסחת כאן יפה למרות שלא במקום לדעתי,
אני חושב שוב שהמלים של יתרון  החכמה מן הסכלות  שהזכרת אמנם לענין אחר שוב בא להדגיש את יתרון האדם מן הבהמה,איני רואה  כאן סילוף על אף הניתוח הפילוסופי,
פשוטאינני בטוח שהמטיף לוקח את הפסוק הספציפי בקהלת בכדי להראות שהפסוק הוא שמטיף אלא כאמרה נכונה שתביא מוסר השכל ,כלומר דע לך דה וינצי היקר ששלמה המלך אומר שאין בין הבהמה והאדם כלום ,ומה בכל זאת יבדיל בינינו ששלושת האישיים שהזכרת יסכימו עם זה,תרבות נכונה ולימודי חכמה[תורה ומצוות,לצורך העניין]
הרמבם במורה יכול להתפס כפוסטמודרניסט ואקזיסטנציאליסט עד שהינך לומד את ידו התאולוגית נטו שהוא קר ללא פשרות בקוצו של י,
אגב ,אלוקים מוזכר בקהלת יותר מפעם אחת,
לגבי המיילים ..הרי הינך מאמין בנבואה הלא כן,?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 20:57 לינק ישיר 

"על פי אסכולת ביקורת המקרא, חוברה מגילת קהלת בתקופת שיבת ציון במאה הרביעית, או השלישית לפנה"ס בבית שני, אולי בהשפעת הפילוסופיה היוונית הפופולרית. לפי זה היא חוברה מאות שנים לאחר ימי שלמה, והעורך של המגילה ייחס מגילה זו לשלמה. החוקרים מאחרים את זמן חיבור המגילה לתקופה זו של שיבת ציון בשל מספר טעמים, ביניהם: מילים כמו "פרדס" (עָשִׂיתִי לִי, גַּנּוֹת וּפַרְדֵּסִים) ו"פתגם" המופיעות בספר אשר מקורן בשפה הפרסית, וסביר יותר שנכנסו לעברית המקראית בתקופה הפרסית בארץ ישראל, עקב הימצאותם של שורשים עבריים שמופיעים לראשונה רק בספרי המקרא שחוברו בתקופה זו,‏[3] ומתוך קיומם של מילים המעוברתות מארמית, שפה שלא הייתה נפוצה בציבור בטרם אותה התקופה. החוקרים גם מצביעים על כך שלשונו של ספר קהלת הוא בתר-גלותי, שכן יש בו מילים רבות שבאו לידי שימוש רק מימי בית-שני ואילך. כמו: "חוץ ממני" (ב, כה), "זמן" (ג, א), "פשר" (ח, א), "כבר" (א, י), "שבח" (ד, ב), "סוף" (ג, יא), ועוד. לדעת מרבית חוקרי המקרא, המגילה אינה יצירה אחידה. יש בה דברים משל מחברים שונים. לפי דעה אחת, פרקים א'-י' הם של מחבר אחד, ואילו פרקים י"א-י"ב הם של מחבר אחר. לפי דעה אחרת רק שבעת הפסוקים האחרונים בפרק י"ב הוספו על ידי מחבר אחר."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 20:26 לינק ישיר 

אני חושב שהתייחסתי בתוך הודעותי גם לפסוקים המסיימים את קהלת, עיין היטב בהודעותי.
המשגיח אינו חצוף וקהלת אינו כתב התאבדות. ההבדל בינהם זה יתרון החכמה מן הסכלות. קהלת היה צריך להביא את הדוגמא הזו, רק כנראה הוא לא העלה על דעתו שיקום זן כזה של אנשים בשלהי האבולוציה.

קהלת הינו אקזיסטנציאליסט-פוסטמודרניסט-דתי. בהדגשה על כל אחד מהרכיבים הללו. אקזיסטנציאליסט מבחינה הגותית.פוסטמודרניסט מבחינה תרבותית. ודתי מבחינה תאולוגית. שלושת רכיבים אלו יוצרים הגות פילוסופית שמטיף מצוי לא רק שלא מסוגל להעלות על דעתו. אלא אפילו לא להבין. גם אם יסבירו לו והוא יקרא את זה הלוך ושוב תצא מזה שיחה ילדותית. במחילה מכת"ר.

המטיף המצוי [שכונה לעיל משגיח ביש"ק. אך איני רוצה בשום אופן להכליל ולכן אני משתמש כעת במונח 'הטפה'], לא רק שאינו נושא את הרכיבים הנ"ל. אלא הוא אפילו לא יודע מהם.
אם יש לו איזו עמדה בנושאים הנ"ל או תכונה מהתכונות הנ"ל הרי שזו רק התאולוגיה. וגם בזה אני מסופק טובא.
תאולוגיה שאינה יושבת על רקע הגותי נוסף ורחב, הרי היא שווה לקליפת השום [והאמת, שאני מסופק אם איזשהי הגות מסוגלת להציל תואלוגיה מכל סוג, אבל זה עניין לדיון בפנ"ע]. משום שלי לא ידוע על מיילים שאלוקים שולח למאן דהו אפילו לא למטיפים מסוגים שונים. לכן תאולוגייתו מוטלת בעיני בספק קרוב לוודאי של שקר.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 23/09/2013 20:27:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 20:11 לינק ישיר 

אתה מתייחס לקהלת ככתב התאבדות ואל המשגיח כחצוף שמנסה להרים אותך מן הבהמה לאדם ,
עיין מה שקהלת עצמו העיד על מותר האדם מן הבהמה ומסיים בכי זה כל ה א ד  ם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 19:59 לינק ישיר 

הסילוף הוא שבקטע זה קהלת לא בא לעודד ולכוון אותך לשום כיוון. אלא פשוט להיפך הגמור. בניגוד לאותו משגיח שרתם פסוק זה למכונת ההטפה.
קצרתי בכוונה נסה להבין הן למה קצרתי והן למה התכוונתי.

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 23/09/2013 20:00:29

תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 23/09/2013 20:00:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/9/2013 19:50 לינק ישיר 

מה שתגיד,,,היכן אבל הסילוף

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > קהלת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext