אני לא צריך לחדש פה לאף אחד -
אומרים שהעיניים הם החלון של הנשמה.
אפשר להסתכל בעיניים של חבר ולדעת שעובר עליו משהו.
עיניים מרמזות על חכמה או פקחות - הן יכולות לבטא סקרנות באופן מופגן
וגם ניתן להרגיש אם האדם שמולך הוא מופנם או מוחצן.
לרוב חלק מהשפיטה את האדם שמולנו אוטומטית נעשית ע"י הסתכלות בעיניים שלו.
האם הנתון הזה משפיע בפגישות ?
מי אמר שאנחנו מסוגלים באמת לאבחן את סוג האדם ע"פ העיניים שלו ?
והנובע מכך:
האם יש פה עניין של סטיגמה ? (עיניים כאלו=אופי כזה )
או שזה עניין של מודעות ואמפתיה גרידא ?
נשלח ב-12/5/2008 18:15
מישהי18 ספקת לי דרך להתעלל בך
נשלח ב-1/5/2008 21:58
לא חושבת שעינים מעידות על האופי..
אבל גם לעיניים יש שפת גוף והן יכולות להביע כל מיני דברים
אני בכל אופן שונאת שמסתכלים לי בעיניים, זה מלחיץ.
נשלח ב-1/5/2008 19:06
בדרך כלל במפגש הראשון עם מישהו שלא פגשו אף פעם, אפשר לראות בעיניםתכונות אופי מסוימות (כגון אומץ, פיקחות, שובבנות,מרץ,תמימות וכו)
אבל זה לא תמיד ולא אצל כל אחד יש כאלו שלא רואים עליהם כלום בעינים ויש כאלו שהעינים צועוקות.
נשלח ב-15/10/2007 04:21
[גילוי נאות: לא קראתי את כל האשכול, אני מקווה שאני לא חוזר על דברים שנכתבו.]
אל לנו לחשוב שאנו יכולים לראות במבע עיניהם של אחרים את פנימיותם ואופיים.
כבר נכתב בספרים רבים שפנים (בפתח) מלשון פנים (בשווא) - הפנים מעידים על הפנימיות. אך צריך לדעת ג"כ להבין ולקרוא את העדות - את הפנים והעיניים.
הרי לא נכליל ונאמר שכל מי שתווי פניו מכוערים - אישיותו דומה למראהו, ומי שיש לו שריטה בלחיו - שרוט במוחו.
קריאת הפנים היא בעיקר (מעבר לתאוריות חכמת הפרצוף וכו') קריאת התגובות הרצוניות והאינסטנקטיביות של העומד מולך.
מכיוון שנראה לי שרובינו אם לא כולנו, מעבר לכמה תאוריות על תנועות למיניהן אין אנו מבינים בניתוח התנועות. א"כ כל מה שלגבינו נחשב 'חכמת הפרצוף' וקריאת התנועות והתגובות הפיזיות, זו רק התחושה של מה שאנו מרגישים באופן טבעי להכיר את העומד מולנו.
אם ננסה להתעמק ע"י כל מיני תאוריות בין אם נכונות ובין אם מופרכות, אין אנו בתור כאלו שאינם מאבחנים/פסיכולוגים מקצועיים יכולים להציג מכלול ואנו עשויים לטעות באבחנתינו.
ע"כ לדעתי צריך להתנהג כרגיל, לא לבלוש אחר כל תזוזת גלגל העין או קימוט במצח. אלא להסתכל בכלליות ולהתרשם - לתת לתת ההכרה שלנו להבין את מסתרי מוחו של השני. באופן אינסטנקטיבי המוח שלנו יעבד תמונת מצב של העומד מולנו.
בקיצור השתמשו ב'חוש השישי'. אל תנסו להרוס את החוש המיוחד הנ"ל עם חושים מציאותיים.
נשלח ב-11/10/2007 15:04
עוצר_וחושב כתב:
זה קשור לאינטלגנציה רגשית.בכל אופן אני יכול לקבל את דברייך לאחר ההורדה בהקצנה.
:)
אחלה. ;)
ובכלל, בעידן שלנו, הפוסטמודרניסטי, הכל מתקבל ומקובל... :)))
נשלח ב-11/10/2007 01:29
זה קשור לאינטלגנציה רגשית. בכל אופן אני יכול לקבל את דברייך לאחר ההורדה בהקצנה.
:)
נשלח ב-11/10/2007 00:42
אני לא מקצינה את הדברים (או שאולי כן רק לשם האיזון)
אני לא חושבת שעיניים משדרות את האופי של האדם אלא מביעות רגשות בצורה עדינה ודקה (אלא אם כן הבנאדם בוכה ;)) בשונה משפת גוף למשל שבה האופי של האדם מתבטא בצורה חזקה בצורת הליכה שלו, בתנועות שלו וכו'.
אבל גם בקשר לשפת גוף אני לא מאמינה לדוגמא שאם אדם מכסה את הפה שלו זה אומר שהוא מסתיר משהו. ויש מומחים לשפת גוף שטוענים ככה ואני מפקפקת בזה מאוד.
אגב אני פעם שמעתי הרצאה של מומחית לשפת גוף והיא נתנה אותי כדוגמא אם אני מתעניינת בדבריה או לא לפי הצורה בה ישבתי. ופספסה ממש .
נכון, אדם שניחן באינטלגנציה רגשית (כמו שאתה מגדיר את זה) ובצירוף לזה, הוא מכיר אותי יוכל לפעמים ואולי אפילו רוב הפעמים לדעת מה אני מרגישה ע"י מבט בעיניים שלי כשאני מרגישה איזה שהיא הרגשה מיוחדת או קיצונית.
ועוד נקודה קטנה, אני יודעת מה זה פסיכולוגיה ממש טוב.
זה לא קשור לעיניים. :)
סתם לא אוהבת את ההוקוס- פוקוסים. :)
נשלח ב-10/10/2007 23:17
גרב,
אנ'לא חושב שזה קשור.
יצא לי להיפגש גם עם בחורה מבוגרת (גם ממני, וגם בכלל) שמאוד הופתעתי מהחינניות שהיא הפגינה.
אפי' הצלחתי לומר לה כפרגון, שהתרשמתי מזה שאין לה את המבט הכבוי בעיניים שקיים אצל בחורות בגילה..
כמובן שאח"כ העיניים נצצו פי-כמה..
נשלח ב-10/10/2007 20:45
גרב_כחולה כתב:
אויש תעשו טובה, אני רוצה לראות מישהו אחד שיעמוד ויסתכל לי בתוך העיניים עמוק עמוק במשך כמה זמן שהוא רוצה ואח"כ יגיד לי את "האמת" על עצמי...
מהסתכלות לתוך העיניים של השני זה יכול להגיד לך מקסימום אם הוא מתעניין במה שאת\ה אומר\ת או אם הוא צוחק.
הסתכלות בעיניים של השני כשמדברים איתו סתם משדרת אמינות וכנות לא רואה שום ראיות מיסטיות מיוחדות.........
גרב, את מקצינה את הדברים.
אף אחד לא טען שע'י הסתכלות ממושכת בעיני האחר תגלה לו את האמת ואת כל האמת עליו.
אלא שחלק מהאישיות מתגלת דרך המבט.
ומי שאכן יסתכל בעינייך למשך כמה זמן יוכל להגיד לך ע"י תזוזות זעירות ביותר חלק מ'מי את'.
כמו שיש שפת גוף - יש שפת עיניים. שפת הגוף נותנת ביטוי להכרה ולתת הכרה.
שפת עיניים נותנת ביטוי לאופי הכולל והאמיתי.
יש אנשים שמיומנים בקריאת שפת גוף ואף יש מומחים בעניין. (על אף שבשפת גוף ניתן לבצע חקירה מדעית בקלות רבה יותר -- אגב, אני לא מדבר על קריטריונים מוקצנים של שפת עיניים כמו תזוזה מהירה למשל)
מכירה את הביטוי "חיוך מת" ? - זה בדיוק העניין. (ושוב, אני לא מדבר על חיוך שאינו נוגע בעיניים- כשיש ביטוי פיזי מוקצן)
מי שמיומן באינטלגנציה רגשית יוכל להגיד לך איך את מרגישה רק מלהסתכל בעיניים שלך.
ולא רק זה, אלא שעיניים משדרות דפוסי אופי זעירים אך קריטיים - מחן וענווה עד לעזות וגאווה.
וממש לא מדובר על ראיות מסטיות..אלא אם כן את קוראת לפסיכולוגיה מיסטיקה.
בעוד שמיסטיקה לא מבוססת על מחקרים מדעיים פסיכולוגיה כן..(איפה מיכאלה ?)
נשלח ב-10/10/2007 18:31
משגיח, הגעתי כבר לשלב חיפושי הרגל בין חיפוש שאר האיברים... :)
מממיא, לא שאני מפקפקת בדבריך... אבל גם יכול להיות שכיוון שידעת שהראשונה צעירה ואת הרקע של המבוגרת יותר, פירשת את מבע העיניים שלהם בצורה הזאת.
השאלה היא אם היית מפרש את אותה פרשנות רק מהעיניים לו לא היית יודע את הרקע שלהן או התנהגויות אחרות שמעידות על כך.....................
נשלח ב-10/10/2007 18:18
אהמ.. יש בזה משהו,
אבל כמובן שא"א לומר שזה כך באופן גורף.
לדוגמה, יצא לי להיפגש עם בחורה - יחסית צעירה - שהיה לה תום כזה בעיניים.. העיניים שלה פשוט צעקו: 'אני עדיין ילדה'!..
או פעם אחרת, נפגשתי עם בחורה - יחסית מבוגרת - ש'עברה הרבה בחיים', היה לה מבט כ"כ נוגה בעיניים..
אאל"ט, יש משפט שאומר, ה'עיניים הם הראי של הנפש'.. משהו כזה.
אבל כמובן שיש מקרים שאין שום דבר מיוחד בעיניים וא"א ללמוד מהם כלום.
נשלח ב-10/10/2007 11:49
גרב_כחולה, כבר הגעת לשלב חיפושי הרגל התואמת...?
נשלח ב-9/10/2007 23:53
גרב, בדיוק... דמיונות של אנשים.
נשלח ב-9/10/2007 23:32
אויש תעשו טובה, אני רוצה לראות מישהו אחד שיעמוד ויסתכל לי בתוך העיניים עמוק עמוק במשך כמה זמן שהוא רוצה ואח"כ יגיד לי את "האמת" על עצמי...
מהסתכלות לתוך העיניים של השני זה יכול להגיד לך מקסימום אם הוא מתעניין במה שאת\ה אומר\ת או אם הוא צוחק.
הסתכלות בעיניים של השני כשמדברים איתו סתם משדרת אמינות וכנות לא רואה שום ראיות מיסטיות מיוחדות.........
נשלח ב-9/10/2007 20:37
טלה_ידען כתב:
עצור , נושא מעניין
אני מאמין שהרבה מתנועות שפת הגוף נקראים בתוכנו באופן אוטומטי זאת אומרת שכשאתה פוגש בן-אדם הרבה פעמים לאחר השיחה אתה יכול להרגיש שמשהו הפריע לך בו או משהו עמד באוויר כמו שקוראים לזה, זאת אומרת שבתת מודע קלטת כל מיני דברים שהוא ביטא בשפת גוף שלו, אבל בגלל שאתה לא יודע לקרא את כל סוגי התנועות גוף אז אתה נשאר בלי מילים לעצמך...
...............
וסתם כך אני שונא לחשוב בפגישות על כל דבר אחר בפגישות חוץ מ"העיקר שיעבור בלי תקרים"(יום אחד אני יספר לכם על כל מיני פשלות מעניניות שקרו לי)
בהצלחה
קודם כל זה עוצר- לא עצור. :)
דבר שני - דברתי בעיקר על רושם ראשוני..
את דפוסי ההתנהגות של האנשים שאנו בקשר יומיומי רציף אנו באמת נקלוט אוטומטית.
תשימו לב- אם תראו חבר טוב שמתנהג בצורה כלשהיא לא תתחילו לחשבן במוח למה הוא מתנהג ככה- זה נעשה כבר בתת הכרה.
אם אתם בפגישה ראשונה והצד השני מתנהג קצת מוזר או בצורה יוצאת דופן - בהחלט תתחילו לחשבן מה הולך לו בראש...
אתה מוזמן לספר - יש אשכול פדיחות בפגישות- מיוחד בשביל סיפורים כאלה....